LifeView LV6TBOXHD

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Καλημερίζω την παρέα! Μία βοήθεια αν σας έχει τύχει: Πήρα το μηχάνημα πριν 1 μήνα περίπου και έκανε το εξής: Το έβαζα στην πρίζα, άνοιγε απευθείας (πράσινο λαμπάκι), έκανα όλες τις ρυθμίσεις χωρίς πρόβλημα ή κόλλημα, αναπαραγωγή αρχείων κτλ. Μόλις το έκλεινα από το τ/κ δεν ξανάνοιγε. Επρεπε να το βγάλω και να το ξαναβάλω στην μπρίζα. Το γύρισα στο e-shop και μετά από 10 μέρες περίπου με παίρνει τηλ. ο τεχνικός τους και μου λέει ότι έκανε update το firmware και όλα δουλεύουν καλά (έβαλε την version 2011.09.21). Ερχεται στα χέρια μου πάλι το μηχάνημα, όπως το είπε ο τεχνικός, το πρόβλημα διορθώθηκε και σήμερα που το δοκίμασα με τα πολλά βλέπω ότι γίνεται το εξής: Κάθε φορά που το ανοίγω, εμφανίζεται μια μπλε οθόνη που γράφει OAD UPGRADE και μια μπάρα που μετά από 10-15' φτάνει στο 100% για να μου πει ότι δεν βρέθηκε update (χωρίς να του έχω στικάκι επάνω). Το έχει συναντήσει κανένας αυτό; Δεν γίνεται κάθε φορά που το ανοίγω να περιμένω ένα τέταρτο για να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν τον αγόρασες πριν 1 μήνα, θα έπρεπε να είχε ήδη το firmware 2011.09.21. Κάτι άλλο έκανε το e-shop και τώρα ο δέκτης ψάχνει για αναβάθμιση firmware στο τηλεοπτικό σήμα. Να πω την αλήθεια, πρώτη φορά ακούω για δέκτη που ψάχνει μόνος του για OAD upgrade.

Δοκίμασε να βάλεις το firmware που είπε ο Αττιλας. Υπάρχει και στη σελίδα του δέκτη στο e-shop: http://downloads.e-shop.gr/files/LV6_OSD_A_2012-08-17.rar

Καλημερίζω την παρέα! Μία βοήθεια αν σας έχει τύχει: Πήρα το μηχάνημα πριν 1 μήνα περίπου και έκανε το εξής: Το έβαζα στην πρίζα, άνοιγε απευθείας (πράσινο λαμπάκι), έκανα όλες τις ρυθμίσεις χωρίς πρόβλημα ή κόλλημα, αναπαραγωγή αρχείων κτλ. Μόλις το έκλεινα από το τ/κ δεν ξανάνοιγε. Επρεπε να το βγάλω και να το ξαναβάλω στην μπρίζα. Το γύρισα στο e-shop και μετά από 10 μέρες περίπου με παίρνει τηλ. ο τεχνικός τους και μου λέει ότι έκανε update το firmware και όλα δουλεύουν καλά (έβαλε την version 2011.09.21). Ερχεται στα χέρια μου πάλι το μηχάνημα, όπως το είπε ο τεχνικός, το πρόβλημα διορθώθηκε και σήμερα που το δοκίμασα με τα πολλά βλέπω ότι γίνεται το εξής: Κάθε φορά που το ανοίγω, εμφανίζεται μια μπλε οθόνη που γράφει OAD UPGRADE και μια μπάρα που μετά από 10-15' φτάνει στο 100% για να μου πει ότι δεν βρέθηκε update (χωρίς να του έχω στικάκι επάνω). Το έχει συναντήσει κανένας αυτό; Δεν γίνεται κάθε φορά που το ανοίγω να περιμένω ένα τέταρτο για να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στο μενού στην αναβάθμιση έχει 2 επιλογές usb & oad. Μήπως εκεί έχει καμιά επιλογή για auto update μέσω oad; Αν έχει απενεργοποίησέ το.

Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

καλημέρα και από μένα! εντυπωσιακά γεμάτο thread και φόρουμ γενικά!

ο εν λόγω αποκωδικοποιητής μου κάνει το εξής κουλό: χάνει κατά καιρούς τα κρατικά κανάλια (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΕRTHD) δλδ τα κανάλια της συχνότητας 52.
Εμφανίζει ενα μήνυμα "no signal" και στην αναζήτηση είανι σα να μη βρίσκει κανάλια στην 52.
Δοκίμασα αναβάθμιση στο τελευταίο λογισμικό αλλά τα ίδια, με απενεργοποίηση και ενεργοποίηση του αποκωδ. κάποιες φορές ξανανιώθει..

Έχει τύχει και σε άλλους?? υπάρχει λύση?
Ευχαριστώ!

ο εν λόγω αποκωδικοποιητής μου κάνει το εξής κουλό: χάνει κατά καιρούς τα κρατικά κανάλια (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΕRTHD) δλδ τα κανάλια της συχνότητας 52.
Εμφανίζει ενα μήνυμα "no signal" και στην αναζήτηση είανι σα να μη βρίσκει κανάλια στην 52.
Δοκίμασα αναβάθμιση στο τελευταίο λογισμικό αλλά τα ίδια, με απενεργοποίηση και ενεργοποίηση του αποκωδ. κάποιες φορές ξανανιώθει..

Ευχαριστώ!

Μήπως απλά φταίει η κεραία σου; Δοκίμασε να την κουνήσεις λίγο.

Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Ξανα εξαντληθηκε σε χρονο dt στο κιτρινο μαγαζι.

Καλα ποσα κομματια φερανε?

Έχεις κάτι καλό υπ' όψιν;

Αν και off topic, εγώ έχω πάρει αυτό:

http://www.ebay.com/itm/Mini-Media-...4470?pt=Other_MP3_Players&hash=item2311c257b6

Παίζει τα πάντα απροβλημάτιστα. Το τηλεκοντρόλ έχει θεματάκια, αλλά μπορείς εύκολα να το αλλάξεις με ένα learning. Εμένα μου έβγαλε πρόβλημα σε ένα Monitor-TV LG του 2005, αλλά σε όποια TV και να δοκίμασα, έπεζε κανονικά.

Αν και off topic, εγώ έχω πάρει αυτό:

http://www.ebay.com/itm/Mini-Media-...4470?pt=Other_MP3_Players&hash=item2311c257b6

Παίζει τα πάντα απροβλημάτιστα. Το τηλεκοντρόλ έχει θεματάκια, αλλά μπορείς εύκολα να το αλλάξεις με ένα learning. Εμένα μου έβγαλε πρόβλημα σε ένα Monitor-TV LG του 2005, αλλά σε όποια TV και να δοκίμασα, έπεζε κανονικά.

Και απο θεμα υποτιτλων πως τα παει κανενα προβλημα?

Edit: Αν μπορεις βγαλε και καμια φωτο να δουμε τα μενου του

Last edited:

Ευχαριστώ!

Μου έχει τύχει κι εμένα, αλλά με την συχνότητα του Extra Channel (54?). Κάποιες στιγμές την χάνει εντελώς (Χωρίς Σήμα) και χωρίς καμία παρέμβαση την ξαναβρίσκει.

Βγήκε η νέα έκδοση LV6-OSD-A-V3.3, με ημερομηνία 4-9-12.

Η Infobar είναι πλέον ρυθμιζόμενη ως προς την διάρκειά της.

Βάλανε κίτρινους υπότιτλους, αλλά δεν έβαλαν το νέο background :(
Η επιλογή κίτρινου χρώματος δεν υπάρχει στο μενού του δέκτη (USB -> Ρυθμίσεις Ταινιών), αλλά μόνο με επαναλαμβανόμενο πάτημα του πλήκτρου SUBTITLE κατά την προβολή βίντεο ώστε να εμφανισθεί το μενού επιλογών υποτίτλων.
Μεγάλωσαν μόνο τους μεγάλους υπότιτλους, οι υπόλοιποι παραμένουν ίδιοι και απαράδεκτοι.
Δυστυχώς δεν τους έβαλαν λίγο ψηλότερα και το κάτω μέρος της 2η γραμμής δεν φαίνεται για κάποια γράμματα όπως τα γ, ρ, χ κτλ.

Υπάρχει επιλογή διαφάνειας του μενού, αλλά δεν γίνεται διαφανείς η Infobar, οπότε ουσιαστικά δεν άλλαξε αυτό.

Προστέθηκε δυνατότητα μετάβασης με πάτημα των αριθμητικών πλήκτρων 1-2-3 κτλ αντίστοιχα στο 10%-20-30% κτλ μιας εγγραφής. Δεν λειτουργεί στα βιντεάκια.

Με 2ο πάτημα του REC μπορεί να δοθεί διάρκεια της εγγραφής, αλλά σε λεπτά και όχι με την μορφή (ώρα : λεπτά : δευτερόλεπτα)

Φτιάξανε την συνέχεια της προβολής τη ταινίας από το σημείο όπου την σταματήσαμε την τελευταία φορά.

Δεν άλλαξαν τις επιλογές της ψηφιακής εξόδου ήχου. Μόνο PCM και RAW έχει μόνο.

Δυστυχώς δεν έχουν μεταφραστεί οι νέες επιλογές και τα μηνύματα, αφού δεν μου έστειλαν το αρχείο μετάφρασης.

Xρόνοι αλλαγής καναλιών για σύγκριση με παλιότερες εκδόσεις (δεν θυμάμαι ποιά ήταν τότε).
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΚανάλιΧρόνος
ΕΤ12,400
ET32,266
ΕΡΤ HD2,533
ALPHA2,467
ANT12,500
MAKEDONIA2.133
MEGA2,667
SKAI2,033
STAR2,233
NICKELODEON1,967
EGNATIA1,267
EUROPE ONE1,233
DION1,300
EURONEWS2,267
TV52,400
4E1,800
EURO1,167
GNOMI1,067
TV1001,033
VOULI1,767
BBC1,266
DEUTSCHE WELLE0,900
RIK1,034
NET3,867

Οι Πολωνοί έχουν και εκείνοι στον server τους νέα αναβάθμιση με ίδια ημερομηνία αλλά λέει έκδοση 3.4. Έχει λίγο μεγαλύτερο μέγεθος, αλλά δεν βλέπω να έχει κάποια διαφορά στις λειτουργίες.

Η Infobar είναι πλέον ρυθμιζόμενη ως προς την διάρκειά της.

Eπιτέλους!

Βάλανε κίτρινους υπότιτλους, αλλά δεν έβαλαν το νέο background :(
Η επιλογή κίτρινου χρώματος δεν υπάρχει στο μενού του δέκτη (USB -> Ρυθμίσεις Ταινιών), αλλά μόνο με επαναλαμβανόμενο πάτημα του πλήκτρου SUBTITLE κατά την προβολή βίντεο ώστε να εμφανισθεί το μενού επιλογών υποτίτλων.
Μεγάλωσαν μόνο τους μεγάλους υπότιτλους, οι υπόλοιποι παραμένουν ίδιοι και απαράδεκτοι.

Αυτό που πρέπει να γίνει κάποια στιγμή είναι να υπάρξει μια ελευθερία στους υπότιτλους. Τόσο στο μέγεθος όσο και στο ΠΟΣΟ ΕΝΤΟΝΟΙ θα είναι. Πολλές φορές θα έχετε παρατηρήσει πως οι υπότιτλοι χάνονται μέσα στην εικόνα. Το κίτρινο ή άλλο χρώμα δεν μπορεί να είναι (η μόνη) λύση. Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα για πιο έντονο λευκό.

Δυστυχώς δεν τους έβαλαν λίγο ψηλότερα και το κάτω μέρος της 2η γραμμής δεν φαίνεται για κάποια γράμματα όπως τα γ, ρ, χ κτλ.

Αυτό και μόνο αρκεί για να μείνει κάποιος μακρυά από το firmware. Είπαμε να φτιαχτεί κάτι, αν είναι να κόβονται γράμματα....

Προστέθηκε δυνατότητα μετάβασης με πάτημα των αριθμητικών πλήκτρων 1-2-3 κτλ αντίστοιχα στο 10%-20-30% κτλ μιας εγγραφής. Δεν λειτουργεί στα βιντεάκια.

Τότε μάλλον δεν έχει πολύ νόημα. Αν το βάλουν και στα βιντεάκια θα είναι καλή προσθήκη.

Φτιάξανε την συνέχεια της προβολής τη ταινίας από το σημείο όπου την σταματήσαμε την τελευταία φορά.

Αυτό είναι πολύ θετικό

Αναρωτιέμαι αν φτιάξανε το θέμα με την αναπαραγωγή των mp4 και τι γίνεται με τις εγγραφές, αν δηλαδή κόβονται σε κομμάτια, αν ναι, τότε είναι πρόβλημα.

Μετά και από τις δικές μου δοκιμές να μερικά συμπεράσματα:

-Οι υπότιτλοι είναι ακόμη μικροί (σε σχέση με δωράκι) και ισχύει αυτό που λέει ο Talos για τα γράμματα. Επίσης αν είναι σε ANSI δεν εμφανίζονται σωστά οι ελληνικοί υπότιτλοι. Απογοήτευση με λίγα λόγια.

-Αγγλικό menu και EPG (γι αυτούς που μπορεί να τους ενοχλεί).

-Tο πρόβλημα με τα mp4 παραμένει

-Το sleep mode πλέον δεν μπορεί να ρυθμιστεί τύπου 03.45 αλλά μόνο ανά ώρα (μείον για μένα) ενώ εξαφανίστηκε η επιλογή για έναρξη.
Αυτό θα είχε νόημα και μάλιστα θα ήταν μεγάλο συν αν μπορούσες να το κάνεις ενώ ήδη βλέπεις κάτι (εκτός μενού) με κάποιο πλήκτρο.

-Μπάρα μόνο για ποιότητα και όχι για ένταση.

-Ο χρόνος απόκρισης για να μπεις στο usb (media) απο τη στιγμή που πατάς το πλήκτρο έχει μεγαλώσει λίγο. Η εναλλαγή καναλιών μένει ίδια.

+Η ρύθμιση για το πόσο θα μένει η infobar

+Resume απο το σημείο που το είχες αφήσει αν και δεν είμαι σίγουρος πως λειτουργεί εντελώς σωστά/πάντα. Πάντως πρέπει να θυμάσαι να κάνεις stop γιατί αν κάνεις exit μετά δεν μπορείς να κάνεις resume.

Πίσω στο δωράκι δαγκωτά για μένα.... Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη.....

Οι Πολωνοί έχουν και εκείνοι στον server τους νέα αναβάθμιση με ίδια ημερομηνία αλλά λέει έκδοση 3.4. Έχει λίγο μεγαλύτερο μέγεθος, αλλά δεν βλέπω να έχει κάποια διαφορά στις λειτουργίες.

Συνάρτηση PMT - κανάλι ενημέρωσης των multiplex ...... (απο το τχτ. αρχειο με google translate )

κατι με το χασιμο της σειρας τον καναλιον ??????

Συνάρτηση PMT - κανάλι ενημέρωσης των multiplex ...... (απο το τχτ. αρχειο με google translate )

κατι με το χασιμο της σειρας τον καναλιον ??????

Πιθανότατα ναι, αυτό είναι διορθωμένο από τον Άυγουστο και ναι, υπάρχει και σε αυτό το firmware αυτή η επιλογή (PMT - OFF)

Σε αυτό (του Πολωνού) έχουν προσθέσει την δυνατότητα επανεκκίνησης απο εκεί που το άφησες και για τις εγγραφές (οπως στα βιντεάκια). Δεν ξερω αν υπάρχει και στο άλλο 2012-09-04 .

Επίσης αν είναι σε ANSI δεν εμφανίζονται σωστά οι ελληνικοί υπότιτλοι.

Εμαφανίζονται ενταξει οι υπότιτλοι σε ANSI όταν το MENU language είναι Greek

Last edited by a moderator:

Πίσω στο δωράκι δαγκωτά για μένα.... Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη.....
Άρα να μην το δοκιμάσω!
Εξ άλλου θα βγει και νεώτερο μόλις το μεταφράσει ο Άγγελος

@talos_2002
Άγγελε έχει περιορισμό στον αριθμό των γραμμάτων της μετάφρασης; Γιατί βλέπαμε κάτι "φωτογρα" που σωστά αλλάχτηκε σε "Εικόνες". Αν θες σε κάτι τη γνώμη μας, πες μας!
Α, ναι ...Πες τους και για ΑΚΟΜΑ μεγαλύτερους υπότιτλους (τον πιστεύω τον Disappearer) και πιο ψηλά (αλά δωράκι). Στη βράση κολλάει το σίδερο!

Υ.Γ. Πως στο καλό μετράς την αλλαγή των καναλιώ με τέτοια ακρίβεια; Μπορώ να σκεφτώ τρόπους π.χ. να το γράψεις σε βίντεο και να μετρήσεις τα καρέ της αλλαγής! αλλά χιλιοστά του δευτερολέπτου;

Άρα να μην το δοκιμάσω!
Α, ναι ...Πες τους και για ΑΚΟΜΑ μεγαλύτερους υπότιτλους (τον πιστεύω τον Disappearer) και πιο ψηλά (αλά δωράκι). Στη βράση κολλάει το σίδερο!

Φίλε Matis να πω με αυτή την ευκαιρία πως τα παραπάνω αποτελούν καθαρά δικά μου συμπεράσματα τα οποία και εξέθεσα καλοπροαίρετα πάντα. Αν κάποιος έχει αμφιβολίες ή απλώς θέλει να έχει τη δική του άποψη, μπορεί να ρίξει και εκείνος μια matiα (pun intended). :)

Μπορεί κάποιον πχ. να τον καίει το θέμα του PMT το οποίο σε εμένα τουλάχιστον είτε λόγω LCN enabled είτε επειδή καταστάλαξε η digea δεν χάνει τη σειρά των καναλιών.
Τώρα η διαφάνεια στο menu, η infobar και η αναπαραγωγή από το σημείο που το είχες αφήσει είναι και για μένα χρήσιμα και επιθυμητά απλά αφού αναγκαστικά πρέπει να επιλέξω είτε αυτά είτε τις... χαρές του δώρου και με τα θέματα τα οποία αναφέρω, επιλέγω το δωράκι.
Νομίζω πως το ζητούμενο είναι να έχουμε όλα τα θετικά μαζί σε ένα firmware μαζί και με τις όποιες νέες βελτιώσεις/διορθώσεις έχουμε ο καθένας σαν χρήστης. Εγώ πχ. αναφέρω την ένταση χρώματος των υποτίτλων και το bug με κάποια mp4 που είναι πάνω από 1.54'.00''.

Άρα να μην το δοκιμάσω!

@talos_2002
Άγγελε έχει περιορισμό στον αριθμό των γραμμάτων της μετάφρασης; Γιατί βλέπαμε κάτι "φωτογρα" που σωστά αλλάχτηκε σε "Εικόνες". Αν θες σε κάτι τη γνώμη μας, πες μας!

Υ.Γ. Πως στο καλό μετράς την αλλαγή των καναλιώ με τέτοια ακρίβεια; Μπορώ να σκεφτώ τρόπους π.χ. να το γράψεις σε βίντεο και να μετρήσεις τα καρέ της αλλαγής! αλλά χιλιοστά του δευτερολέπτου;
Αν στείλουν αυτοί το αρχείο μετάφρασης, θα υπάρξει νέα μετάφραση. Αλλά είναι πόοοοοοσος καιρός που τους λέω!

Ναι, υπάρχει περιορισμός. Γι´ αυτό μερικές λέξεις ή μηνύματα είναι κομμένα. Δεν μου δίνεται ο χώρος που έχω για την κάθε λέξη. Πρέπει να δω αν στην υπάρχουσα μετάφραση κόβεται μια λέξη και να σκεφτώ μια μικρότερη που να τα γράμματά της να πιάνουν τόσο χώρο όσο τα γράμματα της που φαίνονται από την κομμένη.

Είχα γράψει και στην παλιά μετάφραση ότι φυσικά και θέλω την γνώμη, τις παρατηρήσεις και την βοήθειά σας! :smile:
Με δυσκολεύει το GoTo. Η λέξη «Σημείο» δεν χωράει για ελάχιστα. Φαίνεται αλλά σπρώχνει τα μηδενικά και χάνεται το ένα από αυτά. Σκέφτομαι να κάνω μια θυσία και να γράψω «Σημίο». «Ε, κινέζοι κάνανε την μετάφραση» θα σκεφτεί κανείς, «...κάνανε και ένα λάθος». Αλλά θα βγαίνει νόημα πάντως.

Και η λέξη Book ήταν δύσκολη. Νομίζω την έκανα προγραμ/σμος. Γιατί να την βάλω «Γεγονός» δεν έλεγε....

Δώστε μου τη γνώμη σας ελεύθερα, σε οτιδήποτε!
Έχω ήδη κάνει και εγώ κάποιες διορθώσεις λέξεων που μου είχαν ξεφύγει στην αρχική μετάφραση, αλλά σίγουρα κάτι θα μου ξεφεύγει ή θα υπάρχει κάποια καλύτερη ιδέα μετάφρασης.

Οι μεγάλοι υπότιτλοι αν μεγαλώσουν κι άλλο, θα προκαλέσουν αντιδράσεις από κάποιους όπως ο Kostas_Y. Νομίζω αυτοί είναι καλοί, αλλά θα μπορούσαν να είναι οι μεσαίοι και οι μεγάλοι να είναι λίγο ακόμα μεγαλύτεροι.
Για το πιο ψηλά, είναι σίγουρα αναγκαίο.

Γράφω το βίντεο από την scart με ένα USB video transfer connector, τον Dazzle DVC 80.
dazzle_dvc_80_videomontazh_dlya_samih_zhadnih_2.jpg

Δυστυχώς υποστηρίζει ανάλυση έως 480i. :(

Χρησιμοποιώ τον Media Player Classic HC για τo capture (εγγραφή) σε ασυμπίεστο (RAW).
Πρέπει να επιλέξω YUY2 colorspace, γιατί με τα υπόλοιπα μου βγάζει πρόβλημα το DivX Plus Converter και δεν μπορώ να το συμπιέσω σε DivX αρχείο avi.
Την συμπίεση πρέπει να την κάνω γιατί αλλιώς δεν το δέχεται το youtube (άσε που πιάνει περίπου 300ΜΒ για 2 λεπτά βίντεο).

Και για να απαντήσω στην ουσία της ερώτησής σου, χρησιμοποιώ το Virtual Dub. Δείχνει με ακρίβεια χιλιοστού του δευτερολέπτου το τρέχον σημείο του βίντεο και έχει κουμπιά για να κινηθείς εμπρός/πίσω κατά ένα key-frame (καρέ).