LifeView LV6TBOXHD

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Εννοώ τι κεραία έχεις συνδέσει στον δέκτη.

Δοκίμασε να συνδέσεις το HDMI σε άλλη είσοδο της τηλεόρασης.

Εξωτερική.Και στις 2 εισόδους hdmi το ίδιο μου βγάζει.

Ίσως τότε το καλώδιο HDMI να έχει πρόβλημα. Το έχεις δοκιμάσει με άλλη συσκευή;

Όχι και η τηλεόραση είναι η μοναδική συσκευή με hdmi που έχω αυτή τη στιγμή εδώ.Οπότε θα περιμένω μέχρι αύριο να αγοράσω άλλο καλώδιο και να δούμε αν έφταιγε αυτό (που λογικά αυτό φταίει).Σ' ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Όχι και η τηλεόραση είναι η μοναδική συσκευή με hdmi που έχω αυτή τη στιγμή εδώ.Οπότε θα περιμένω μέχρι αύριο να αγοράσω άλλο καλώδιο και να δούμε αν έφταιγε αυτό (που λογικά αυτό φταίει).Σ' ευχαριστώ πολύ.

Έλεγξε με ένα καλώδιο scart πρώτα αν μπορείς και ρύθμισε την έξοδο του δέκτη σε 576. Τότε ξαναδοκίμασε το HDMI.
Επίσης έλεγξε αν υπάρχει αναβάθμιση για την τηλεόρασή σου, κυρίως αν είναι Philips.

Παρατηρησα κατι στο media player κομματι του BOXHD και θα ηθελα να μου πει καποιος αν το εχει αντιμετωπισει ξανα. Παρατηρω μια ανεπαισθητη καθυστερηση του ηχου στα βιντεακια προς αναπαραγωγη. Δεν ειναι κατι που σε επιρεαζει στη προβολη ταινιων αλλα τους πολυ απαιτητικους μπορει να τους ενοχλησει. Υπαρχει καποιος τροπος να το διορθωσω αυτο...;
Το mkvmerge-mkvtoolnix νομίζω έχει μια τέτοια επιλογή.

Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Αν βάλω την έτοιμη λίστα καναλιών που δώσατε και δε πιάνω κάποιο κανάλι απο αυτά τι θα γίνει;

Καλησπέρα!
Σύνδεσα τον BOXHD με καλώδιο HDMI Crystal Audio σε μια HD Ready Samsung και μου εμφάνισε πρόβλημα με τον ήχο.
Πιο συγκεκριμένα δεν ακούγεται δυνατά, έχω τερματίσει την ένταση τόσο στο δέκτη όσο και στην τηλεόραση και πάλι ακούγεται αρκετά χαμηλά σε σχέση με το Scart.
Έχετε κάποια ιδέα γιατί γίνεται αυτό; Μήπως φταίει το καλώδιο HDMI;

Καλησπέρα!
Σύνδεσα τον BOXHD με καλώδιο HDMI Crystal Audio σε μια HD Ready Samsung και μου εμφάνισε πρόβλημα με τον ήχο.
Πιο συγκεκριμένα δεν ακούγεται δυνατά, έχω τερματίσει την ένταση τόσο στο δέκτη όσο και στην τηλεόραση και πάλι ακούγεται αρκετά χαμηλά σε σχέση με το Scart.
Έχετε κάποια ιδέα γιατί γίνεται αυτό; Μήπως φταίει το καλώδιο HDMI;

Έχω διαβάσει και από άλλους συνφορουμίτες ότι το Hdmi έχει πιο χαμηλή στάθμη ήχου. Σε μένα δεν φαίνεται μεγάλη η διαφορά αλλά σε κάποιους άλλους μπορεί να είναι. Εκτός από το volume της τηλεόρασης μπες και στο μενού να δεις τι επιλογές έχεις στον ήχο και κάνε δοκιμές. Ιδανικά δοκίμασε και κάποιο καλύτερο καλώδιο μήπως παίζει και αυτό ρόλο.

Έχω διαβάσει και από άλλους συνφορουμίτες ότι το Hdmi έχει πιο χαμηλή στάθμη ήχου. Σε μένα δεν φαίνεται μεγάλη η διαφορά αλλά σε κάποιους άλλους μπορεί να είναι. Εκτός από το volume της τηλεόρασης μπες και στο μενού να δεις τι επιλογές έχεις στον ήχο και κάνε δοκιμές. Ιδανικά δοκίμασε και κάποιο καλύτερο καλώδιο μήπως παίζει και αυτό ρόλο.

Χωρίς να είμαι απόλυτος (πρέπει να το ξανατσεκάρω) πρόσεξα διαφορά στην ένταση ήχου μεταξύ HDMI 1 + ένα παλιό καλώδιο (1.3?) και HDMI 2 + ένός νέου καλώδιου 1.4 από το eshop με δυνατότερο το 1ο συνδυασμό.
(Ουσιαστικά αυτό που έκανα ήταν να βγάλω πίσω από δέκτη το ένα βύσμα και να βάλω το άλλο)

Εδω και καιρο αντιμετωπιζω ένα αλλο προβλημα. Μερικές φορες οταν παταω το κοκκινο κουμπι για να κλεισει το δέκτης, ενω δείχνει να έχει κλεισει στην τηλεοραση μιας και δεν δειχνει τιποτα, το φωτακι του δέκτη παραμενει πρασινο. Αυτο έχει ως συνέπεια όταν παω μετα απο ωρες να το ξαναανοιξω για να δω TV, δεν ανοιγει με τιποτα. Η μόνη λύση πού βρήκα είναι να παω να το βγάλω απο την πρίζα και να το ξαναβαλω, πραγμα που το θεωρω αρκετα επικινδυνο για τον δέκτη, ασε που είναι κουραστικο διοτι ενω εχω βολευτει στην πολυθρονα πρεπει να σηκωθω και να το βγαλω απο την πριζα.

Έχετε εσεις καποιο παρομοιο προβλημα? Εμενα μου το κανει μια φορα την μερα σιγουρα. Είναι πρόβλημα του δέκτη ή του firmware που του εχω βάλει? Χρησιμοποιω το δωρακι του Talos και δεν εχω δοκιμασει καποιο αλλο για να δω μηπως διορθωθει.

Για πειτε ιδεες guys
Thanks

Συμβαίνει και σε μία δικιά μου συσκευή με firmware Φεβρουαρίου οπότε μάλλον δεν είναι θέμα frimware αν και η πρώτη προσπάθεια που θα κάνω μόλις βρω χρόνο είναι να το ξαναφλασάρω ή και να κάνω factory reset.
Αν δε δει γιατρειά, μάλλον θα το στείλω πίσω.

Τον παρέλαβα και 'γω σήμερα .
Talos θα ήθελα και 'γω το ''δωράκι'' αν είναι δυνατόν.
ευχαριστω

Περιμένω και εγώ το δωράκι.
Σου έχω στείλει και π.μ. talos.:)

Στο ίδιο στικ έγραψα χτες την τελετή έναρξης από τo ERT HD.

Και; Πως ήταν η εικόνα την ώρα της εγγραφής; Εγώ πρόσπαθησα και με το που ξεκίναγε η εγγραφή, χαλούσε η ζωντανή εικόνα. Σαν 2πλο είδωλο... Όταν σταματαγα την εγγραφή, όλα καθαρά. Η εγγραφή επίσης έπαιζε καθαρά. Αυτά με το "δώρο" fw και μόνο στο ERTHD.

Last edited:

Και; Πως ήταν η εικόνα την ώρα της εγγραφής; Εγώ πρόσπαθησα και με το που ξεκίναγε η εγγραφή, χαλούσε η ζωντανή εικόνα. Σαν 2πλο είδωλο... Όταν σταματαγα την εγγραφή, όλα καθαρά. Η εγγραφή επίσης έπαιζε καθαρά. Αυτά με το "δώρο" fw και μόνο στο ERTHD.

Αυτό το έχω παρατηρήσει κι εγώ αλλά νομίζω είναι θέμα firmware.

Έχω βάλει firmware άλλου δέκτη στον ΒΟΧ και δεν μου χαλάει την εικόνα που βλέπω στην οθόνη όταν γράφω EPTHD

Σήμερα, άνοιξα το δέκτη και είχε αλλάξει η γλώσσα του OSD σε Αγγλικά καθώς και η χώρα εγκατάστασης, χωρίς όμως να χαθούν οι υπόλοιπες ρυθμίσεις και η σειρά των καναλιών (firmware 17/7).

Κατ'αρχάς να ευχαριστήσω το φίλο talos για το δωράκι! Το δέκτη τον αγόρασα για τους γονείς και το χρησιμοποιούσαν με το "δωράκι". Σήμερα μου είπαν οτι είχε χαθεί η σειρά των καναλιών (περίπου 1 εβδομάδα μετά δηλαδή) κι εξαφανίστηκαν 2 κανάλια απ'τη λίστα..κάτι το οποίο επιβεβαίωσα κι ο ίδιος. Οι ρυθμίσεις ήταν "με όνομα υπηρεσίας" κι "απενεργοποιημένο". Θα δοκιμάσω και με το 17/7 για να δώ αν τα κρατάει και θα ενημερώσω..

Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Το πρόβλημα με την ποιότητα εικόνας κατά την εγγραφή, είναι πρόβλημα των νεότερων firmware της Mstar. Αναμένεται να διορθωθεί στο μέλλον.
Δοκιμάστε το 17-7-12.

Για την απώλεια της σειράς, δεν πρέπει να συμβαίνει με το 17-7-12. Δεν ξέρω αν δεν συμβαίνει και με εκείνα που είναι στον Πολωνικό server.

Ετυχε να συνδεσω το δεκτη σε μια παλια 14αρα και διαπιστωσα οτι με το κλεισιμο του απο το κοντρολ κλεινει και η τηλεοραση μαζι! αυτο πως γινεται? Χωρις τον δεκτη ομως συνδεδεμενο δεν πιανει το κοντρολ στην TV. Παντως με βολεψε το 2 σε 1 :D

Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Σήμερα σύνδεσα μέσω HDMI τον δέκτη σε μια 32LG5600 και έπαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις ανάλυσης εικόνας.
Χρησιμοποιώ 576i, με το σκεπτικό ότι ο δέκτης πρέπει να επεξεργάζεται κατά το δυνατόν λιγότερο την εικόνα, ώστε να αναλαμβάνει η τηλεόραση το upscale (αύξηση ανάλυσης σε 720 ή 1080) και το deinterlacing.
Το κυλιόμενο κείμενο στο κάτω μέρος της εικόνας μιας πρωινής εκπομπής του Σκάι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω για να βγάλω συμπεράσματα. Δεν έχω ούτε απαιτητικά μάτια, ούτε γυμνασμένα στον εντοπισμό των προβλημάτων εικόνας, οπότε δεν παρατήρησα μεγάλη κάποια διαφορά στις αναλύσεις.
Όμως ήταν πολύ έντονη η διαφορά ανάμεσα σε 576i και 576p. Η πρώτη εμφάνιζε το κινούμενο κείμενο θολό και δυσανάγνωστο, ενώ με την δεύτερη καθάρισε πολύ.
Συμπεραίνω ότι η τηλεόραση δεν κάνει deinterlace το σήμα που λαμβάνει μέσω HDMI.

Δοκίμασα να συγκρίνω και τις αναλύσεις 1080i και 1080p, αλλά δεν πρόσεξα διαφορά. Ίσως δεν μπορώ να την εντοπίσω, ίσως ο δέκτης δεν χειρίζεται διαφορετικά την εικόνα τις δύο αυτές επιλογές (bug). Όποιος έχει διάθεση, ας ρίξει μια ματιά να μας πει την γνώμη του.