LifeView LV6TBOXHD

Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Οποιος ξερει βοηθαει.

Εβαλα το προγραμμα με το USB-300 και περασα απο τη βαση τις ετοιμες εντολες που ειχε για το LV6TBOXHD γιατι δεν μπορουσα να ανοιξω τις ετοιμες εντολες απο talos.

Μετα απο ψαξιμο βρηκα τροπο να ανοιξω το αρχειο του talos με το προγραμμα, αλλα τωρα δεν μπορω να το περασω στο τηλεκοντρολ. (μπαταριες εκτος παντα)
Δειτε στο screen τι εμφανιζει.. αυτο που με απασχολει ειναι οτι κατω στην μπαρα του προγραμματος το εικονιδιο της συνδεσης ειναι ανενεργο (disconnect). :confused:

Εχει αντιμετωπισει κανεις το ιδιο προβλημα..?

Αποσύνδεσε το καλώδιο usb, πάτα ένα-δύο πλήκτρα στο τηλεχειριστήριο, σύνδεσε το καλώδιο usb και ξαναδοκίμασε να το προγραμματίσεις.

Mια γνώμη, γιατί θα το σπάσω το μηχανάκι ακόμα δε το πήρα...

BOXHD_2
έκδοση λογισμικού "2011-09-21"
υλικού 1.0

Αρνείται να κάνει update από FAT32 στικάκι. Ούτε το firmware του talos, ούτε αυτό από τον πολωνικό σέρβερ.
Βλέπει το αρχείο κανονικά, το επιλέγω και σχεδόν αμέσως κάνει restart χωρίς να αλλάξει κάτι.

Καμιά ιδέα;

Με τα στικάκια είχα πρόβλημα κι εγώ.
Σε ένα Verbatim 4 GB είχα βάλει 4-5 διαφορετικά firmware και ανάλογα τα κέφια του αποκωδικοποιητή άλλοτε έπαιρνε το ένα και δεν έπαιρνε το άλλο, άλλοτε δεν έπαιρνε κανένα, άλλοτε έπαιρνε κάποιο μόνο αν είχε κάποιο συγκεκριμένο ήδη φορτωμένο.. ότι νά 'ναι με λίγα λόγια.
Τελικά με ένα παλιό των 256 MB τα παίρνει όλα.

(σοβαρά τώρα)
Άν έχεις την πολυτέλεια, δοκίμασε να φορμάρεις με πλήρες φορμάτ (όχι quick) ή ακόμα να βγάλεις τελείως απ την πρίζα το μηχάνημα πριν το flashάρισμα...

(όχι και τόσο σοβαρά)
...αφού προηγουμένως το ξεματιάσεις και του βάλεις και 7 σκελίδες σκόρδο επάνω στα 7 πρώτα pin του scart. Στο hdmi δε χωράνε με τίποτα που δοκίμασα εκτός και αν γίνουν τζατζίκι πρώτα μαζί με αγγούρι καλυβιώτικο μήκους που βγαίνει από τον τύπο:
Υψος κεραίας επί(Χ) το εμβαδόν της ταράτσας δια(/) το βάρος των σίδερων της πλάκας και των κολονών που περιστιχοίζουν το σημείο που βρίσκεται ο δέκτης.

lol @F-rx. :flipout:

Τα δοκίμασα όλα, το μόνο που μου μένει είναι το τζατζίκι στη HDMI. Ανεβαίνω ταράτσα να μετρήσω και θα ενημερώσω! :hmmmm:

Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Αν και φαίνεται να έλεγξε εμπεριστατωμένα ο Kostas Y, να προσθεσω ότι τουλάχιστον με το firmware Φεβρουαρίου (το οποίο φαίνεται να τα παίζει καλύτερα αφου κολλάει μονο ελαφρά στην αρχή και μετά συνεχίζει ακάθεκτο, ενώ του Απριλίου και Μαΐου κολλάνε συνέχεια), κάποια συγκεκριμένα MP3 κολλάνε και από στικάκι (4GB, δεν είχα μεγαλύτερο) είτε είναι NTFS είτε είναι FAT 32.
Με το 17/07/12 θα το ψάξω σήμερα ή αύριο στον δεύτερο δέκτη που έχω.

Λοιπόν:

1) Στικάκι άδειο Verbatim 4 GB φορμαρισμένο είτε FAT 32 ή NTFS με ένα .m4a [79MB, MPEG-4, HE-AAC v2, 64kbps 22khz] , ένα .mp3 [180MB 320kbps] και ένα .mp3 [2.7MB, 160kbps] σε Firmware 17/07/12 παίζουν κανονικά εκτός του ότι το .m4a αποκωδικοποιείται χάλια με αποτέλεσμα να ακούγεται σαν αντίστοιχων χαρακτηριστικών MP3.

2) Σκληρός με διάφορα αρχεία WD 250GB 2.5' χωρίς τροφοδοσία (προφανώς) φορμαριμένος NTFS, τα περισσότερα (καμμιά 20αριά) που δοκίμασα από μερικές χιλιάδες MP3 παίζουν με συνεχείς διακοπές.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το 07/02/2012 firmware που παίζει όσα MP3 του έδωσα από 2 σκληρούς και ένα στικ με ένα ελάχιστο λόξυγγα στην αρχή, αποκωδικοποιεί το .m4a με πολύ καλή ποιότητα εφάμιλλη MP3 128kbps.

Αυτά μέχρι τώρα, αν μπορεί ο talos να σουμάρει την κατάσταση και να ενημερώσει την μαμά εταιρεία, ή να κάνουμε ένα petition ρε αδερφέ :D

Αποσύνδεσε το καλώδιο usb, πάτα ένα-δύο πλήκτρα στο τηλεχειριστήριο, σύνδεσε το καλώδιο usb και ξαναδοκίμασε να το προγραμματίσεις.

Το εκανα και δουλεψε αρχικα.. δευτερη φορα ομως δεν. Και δεν περασε καν τις εντολες του talos νομιζω..

Last edited:

Στο fw "ala talos" (δωράκι) μετά από το 15ο λεπτό περίπου δεν εμφανίζονται υπότιτλοι. Υπάρχει λύση;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Πες μας εντυπωσεις αν μπορεσεις. Ενδιαφερομαι και γω για tele...

Αριστες εντυπωσεις 5 λεπτα για να περάσεισ τις συσκευες που θελεις Τηλεωραση- box-wdlive-dvd,Μιση ωριτσα για να συνηθισεις τα πληκτρα και εισαι ετοιμος 4 σε 1

Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Δεν έχω μικρότερο... Αυτό είναι ένα 8GB Pleomax και έχω και ένα 32GB Transcend. Θα δοκιμάσω και το άλλο και αν δε γίνει κάτι θα το αφήσω προς το παρόν. Παίζει καλά και όπως είναι.

θελει format σε fat32 και οχι fat προσοχη

Αριστες εντυπωσεις 5 λεπτα για να περάσεισ τις συσκευες που θελεις Τηλεωραση- box-wdlive-dvd,Μιση ωριτσα για να συνηθισεις τα πληκτρα και εισαι ετοιμος 4 σε 1

Πες μου και μενα πως τα περασες σε 5' φιλε γιατι εχω λιωσει απο το απογευμα .. και στη ζεστη και στο ψαξιμο!

Πες μου και μενα πως τα περασες σε 5' φιλε γιατι εχω λιωσει απο το απογευμα .. και στη ζεστη και στο ψαξιμο!

θα βρεις τισ συσκευες σου απο τη βαση δεδομενων και θα τις αντιστοιχισεις στα tv-dvd, κλπ
Θα συνδεσεις το τηλεχειριστηριο θα επιλεξεις απο αυτα που εχει το προγραμμα να εινα το 300 και θα πατησεις οχι το βελακι αλλα αυτο που ειναι διπλα απο το βελακι και πριν τα βιβλια
πες μου αν τα καταφερες. Ειναι πολυ ευκολο

Με τα στικάκια είχα πρόβλημα κι εγώ.
Σε ένα Verbatim 4 GB είχα βάλει 4-5 διαφορετικά firmware και ανάλογα τα κέφια του αποκωδικοποιητή άλλοτε έπαιρνε το ένα και δεν έπαιρνε το άλλο, άλλοτε δεν έπαιρνε κανένα, άλλοτε έπαιρνε κάποιο μόνο αν είχε κάποιο συγκεκριμένο ήδη φορτωμένο.. ότι νά 'ναι με λίγα λόγια.
Τελικά με ένα παλιό των 256 MB τα παίρνει όλα.

(σοβαρά τώρα)
Άν έχεις την πολυτέλεια, δοκίμασε να φορμάρεις με πλήρες φορμάτ (όχι quick) ή ακόμα να βγάλεις τελείως απ την πρίζα το μηχάνημα πριν το flashάρισμα...

(όχι και τόσο σοβαρά)
...αφού προηγουμένως το ξεματιάσεις και του βάλεις και 7 σκελίδες σκόρδο επάνω στα 7 πρώτα pin του scart. Στο hdmi δε χωράνε με τίποτα που δοκίμασα εκτός και αν γίνουν τζατζίκι πρώτα μαζί με αγγούρι καλυβιώτικο μήκους που βγαίνει από τον τύπο:
Υψος κεραίας επί(Χ) το εμβαδόν της ταράτσας δια(/) το βάρος των σίδερων της πλάκας και των κολονών που περιστιχοίζουν το σημείο που βρίσκεται ο δέκτης.

:grinning-smiley-043

Σήμερα μου παρουσίασε για πρώτη (και ελπίζω μοναδική) φορά πρόβλημα στο συγχρονισμό εικόνας-ήχου σε μια ταινία όπως έκανε και παλιός Xoro 7600.
Συγκεκριμένα προηγείται η εικόνα και μετά ακολουθούν ήχος και υπότιτλοι οι οποίοι συμβαδίζουν με τον ήχο. Έχει συμβεί σε κανέναν άλλο;
Σημειωτέον ότι έχω δοκιμάσει την ίδια ταινία "Safe House 2012 720p BRRip x264-MgB" σε 2 διαφορετικά στικάκια, 8gb έκαστος, ένα σε FAT32 και ένα αρχικά σε FAT32 και NTFS στη συνέχεια, με 2 διαφορετικά λογισμικά (δωράκι και 17-7-12) όπως επίσης σε Pc και laptop όπου έπαιξαν κανονικά με vlc.

Για όποιον δεν βαριέται και μπορεί να βγάλει κάποια άκρη εδώ είναι και τα στοιχεία της ταινίας:

General
Complete name : I:\Safe House 2012 720p BRRip x264-MgB\Safe House 2012 720p BRRip x264-MgB.mp4
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media
Codec ID : isom
File size : 1.97 GiB
Duration : 1h 54mn
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 2 452 Kbps
Encoded date : UTC 2012-07-03 06:37:38
Tagged date : UTC 2012-07-03 06:37:38

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 8 frames
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Bit rate : 2 000 Kbps
Maximum bit rate : 14.4 Mbps
Width : 1 280 pixels
Height : 528 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 23.976 fps
Minimum frame rate : 23.974 fps
Maximum frame rate : 23.981 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.123
Stream size : 1.60 GiB (82%)
Writing library : x264 core 120
Encoding settings : cabac=1 / ref=8 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x113 / me=hex / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=240 / keyint_min=24 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=50 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=2000 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=3 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Encoded date : UTC 2012-07-03 00:00:39
Tagged date : UTC 2012-07-03 06:42:42
Color primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
Transfer characteristics : BT.709-5, BT.1361
Matrix coefficients : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177

Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 40
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 448 Kbps
Maximum bit rate : 694 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : -83ms
Stream size : 368 MiB (18%)
Encoded date : UTC 2012-07-03 06:40:48
Tagged date : UTC 2012-07-03 06:42:42

Όχι τίποτα άλλο αλλά πλέον τα ψηφιακά είναι πολλά και η αλλαγή από λογισμικό σε λογισμικό είναι χρονοβόρα με την ταξινόμηση των καναλιών....

Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD Receiver & Recorder

Είχα καιρό να διαβάσω το νήμα αυτό και ξενύχτησα μέχρι να διαβάσω όλα τα posts.
Εγώ μέχρι τώρα χωρίς να το έχω τεστάρει ιδιαίτερα (πχ. mp3 δεν έχω παίξει) είμαι 100% ευχαριστημένος. Ούτε το τ/κ με ενοχλεί. Η ταχύτητα αλλαγής των καναλιών είναι < 1 sec από το +/-, οι ταινίες παίζουν αβίαστα, τα κανάλια μια χαρά.
Σχετικά με την αναβάθμιση από στικάκι, να πω ότι δε χρειάζεται να σβήσετε τα αρχεία σας από μέσα. Γίνεται μια χαρά και χωρίς να είναι κενό.
Το μόνο πρόβλημα που έχω και θα ήθελα τη βοήθειά σας, είναι πώς μπορώ να ακούω ήχο από τον ενισχυτή.
Η τηλεόραση είναι μια Philips CRT (χωρίς hdmi φυσικά) και ο ενισχυτής ένας παλιός prologic (ΥΑΜΑΗΑ RXV890). Υπάρχει κι ένα Pioneer DVD player με hdmi αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει...

Για όποιον δεν βαριέται και μπορεί να βγάλει κάποια άκρη εδώ είναι και τα στοιχεία της ταινίας:
...
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 23.976 fps
Minimum frame rate : 23.974 fps
Maximum frame rate : 23.981 fps
...
Νομίζω ότι το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός του μεταβλητού framerate. Όποιος έφτιαξε αυτό το rip δεν πρέπει να έχει και πολύ ιδέα για το έκανε... Στη θέση σου θα το πέταγα και έβρισκα ένα άλλο.

Στο pc με κλάσεις ανώτερο λογισμικό, λογικό είναι να παίζει πάντως κανονικά.

Γεια χαρά σε όλους τους ιδιοκτητες BOXHDv2 στους οποίους πλέον ανήκω και εγώ μετά από αρκετό διάβασμα και τις υποδείξεις πολλών από εσάς που πρωτοστάτησαν στο thread και ιδιαίτερα του talos ο οποίος μας ενέπνευσε εμπιστοσύνη με τα σχόλια του. Μεγαλος opinion leader αφού βλέπω το μηχανάκι αν δεν έχει ξεπουλήσει θα το κάνει σύντομα. Σίγουρα δικαιουται ποσοστά.
'Ηδη έχω κάνει τα βασικά και δεν έχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα.
Επειδή δεν έχω προλάβει να κάνω δοκιμές ακόμη έχω μια ερώτηση. Το μέγεθος αρχείου που ορίζει καποιος από το menu (0,5 gb έως 4 gb) αφορά το timeshift ή το μέγεθος των αρχείων που δημιουργεί η συσκευή με την εγγραφή ? Έχει γράψει κάποιος αρχεία μεγαλύτερα από 4 gb με rec ? Καταλαβαίνω πάντως από τις εδώ μαρτυρίες ότι η συσκευή διαβάζει ήδη γραμμένα αρχεία > από 4 gb.

Καλημέρα παιδιά,
έχω το μηχανάκι (με το δωράκι αλλά χωρίς το τελευταίο fw) συνδεδεμένο μέσω scart σε crt tv και παρατήρησα το εξής:
Τα πλήκτρα 'aspect', 'v-format' δεν λειτουργούν καθόλου, ούτε κατά τη θέαση καναλιών, ούτε κατά τη χρήση ως media player. Επίσης δεν φαίνεται να λειτουργεί ούτε και το 'goto'.
Ειδικά το 'aspect', τώρα που κάποια κανάλια δείχνουν παλιότερες εκπομπές γυρισμένες σε 4:3, "ξεχειλωμένες" σε 16:9, θα ήταν πολύ χρήσιμο να το διορθώνω χωρίς να πρέπει κάθε φορά, πριν και μετά την εκπομπή, να μπαίνω στο μενού...
Μήπως γνωρίζει κανείς κάτι γι αυτό;

Ευχαριστώ

Το μόνο πρόβλημα που έχω και θα ήθελα τη βοήθειά σας, είναι πώς μπορώ να ακούω ήχο από τον ενισχυτή.
Η τηλεόραση είναι μια Philips CRT (χωρίς hdmi φυσικά) και ο ενισχυτής ένας παλιός prologic (ΥΑΜΑΗΑ RXV890). Υπάρχει κι ένα Pioneer DVD player με hdmi αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει...

Αγοραζεις αυτο http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...-Scart-To-3-Rca-With-Switch-1-5M-HC-4-150.htm και το συνδεεις στο scart του δεκτη, με το video RCA βυσμα δινεις εικονα στην τηλεοραση στο κιτρινο βυσμα μπροστα η στο scart πισω. Και απ τα αλλα δυο audio rca δινεις ηχο σε καποιο line του ενισχυτη

Last edited: