LifeView LV6TBOXHD

Το καινούργιο firmware λείνει τα παλιά προβλήματα, και προσθέτει κανούργια? :) Σπάνια συμβαίνει αυτό.

Απάντηση: Re: LifeView LV6TBOXHD

Καλησπέρα σ' όλους, καλή χρονιά και χρόνια πολλά στον AFam.
Μια ερώτηση εφ' όλης της ύλης.
Απ' ότι καταλαβαίνω, τα updates έχουν σταματήσει, με τελευταίο να είναι αυτό της 13/6/2013.
Για δικούς μου λόγους (πρόβλημα σήματος στη περιοχή μου), χρησιμοποιώ ως σήμερα το "δωράκι", που έχει ξεχωριστή ένδειξη για "ποιότητα" και "ένταση" σήματος. Σήμερα, αυτό το πρόβλημα, έχει σχεδόν λυθεί.
Οπότε ποιό κατα τη γνώμη σας είναι το πληρέστερο ή/και σταθερότερο firmware?
Εκτός απ'το "δωράκι", έχω στο USB μου τα updates με ημερομηνίες 27/9/2012, 9/10/2012 και 13/6/2013.
Χρησιμοποιώ 3 δέκτες μόνο για θέαση live ή PVR και καθόλου σαν media players.
Ευχαριστώ.
Το νεότερο νομίζω είναι το καλύτερο.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Παρατηρώ πως το νέο (και μοναδικό του έτους) 2013 firmware, μου γυρίζει τις ρυθμίσεις γλώσσας μενού στα Αγγλικά, αυτόματα, χωρίς να έχω εντοπίσει πώς γίνεται ή τι κάνω… τα επιλέγω πάλι ελληνικά, γυρίζει μετά από 1-2 μέρες σε αγγλικά πάλι! Το έχει παρατηρήσει κανείς αυτό; Ευχαριστώ.

Ναι, το είχα συναντήσει το πρόβλημα και με αρκετά παλιότερο λογισμικό, σπάνια όμως (2-3 φορές το εξάμηνο). Ίσως γίνεται κάτι με την τάση του ρεύματος και αναγκάζει τον δέκτη να κάνει reset.

Καλημέρα, θα ήθελα τα φώτα σας πάνω σε ένα θεματάκι οδήγησης ήχου:
Έχω τον δέκτη ο οποίος έχει ως γνωστόν εξόδους hdmi, coaxial και scart. Mε το scart είναι συνδεδεμένη η τηλεόραση (παλιά crt), οπότε θέλω να βγάλω ήχο από τον αποκωδικοποιητή σε 2.1 ενισχυτή (αναλογικός στέρεο ενισχυτής χωρίς hdmi κτλ.). Τι καλώδιο/έξοδο κτλ. χρησιμοποιώ?
Α! η επιλογή ήχου από τον αποκω/τη για το hdmi (ψηφιακός ήχος, όπως το λέει), hdmi raw on/off και pcm.

ΤΗΧ!

Δύσκολη η περίπτωση σου. Μόνο με ένα τέτοιο μετατροπέα ίσως γίνει κάτι. Θα πάρεις τον ήχο με καλώδια RCA απο τις άσπρες-κοκκινες εξόδους, δεν ξέρω όμως αν θα επηρεασει την ποιότητα εικόνας.

Δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι τέτοιο, καθώς υπάρχουν 2 υποδοχές ελεύθερες. Αξίζει όμως να το δοκιμάσω. Ευχαριστώ!

Επεξεργασία:

Kαι όντως δουλεύει ο μετατροπέας! Το μόνο (μικρό) κακό είναι ότι πρέπει να παίζεις με 3 εντάσεις ήχου!:ernaehrung004:

Last edited by a moderator:
Εχει ο δεκτης μας προβλημα με αρχεια μουσικης mp3?

Εχω εναν εξωτερικο με μερικα mp3 και τα παιζει σαν κασετοφωνο που μασαει την ταινια.

Το εχει κανεις αυτο το προβλημα?

Χωρίς να τον έχω στην κατοχή μου, αυτό μου ακούγεται σαν κακής ποιότητας κωδικοποίηση του mp3.
Λίγο δύσκολο να μην μπορεί να αποκωδικοποιήσει σωστά mp3 εν έτη 2014.
Εκτός......Και πάλι δεν μου έρχεται κάποιος λόγος για να μην τα παίζει σωστά.....

Στο PC και σε TV με ενσωματομενο player παιζουν κανονικα παντως.

Θα δοκιμασω και καποια αλλα mp3 και επανερχομαι.

Υπήρχε παλιότερα ένα πρόβλημα με αναπαραγωγή MP3 μεγάλου bitrate απο δίσκο NTFS.
Κάνε μια δοκιμή, βάλε μερικά MP3 σε ένα στικάκι FAT32 και παίξε τα.

Firmware εχω το τελευταιο, ο δισκος ειναι NTFS και τα mp3 ειναι 320, αλλα δεν τα παιζει.

Τα εβαλα σε στικακι και τα παιζει κανονικα, οποτε τα διεγραψα απο τον δισκο και τα ξαναπερασα και τωρα παιζουν.

Καλησπέρα, επειδή χρησιμοποιώ το δέκτη μονο σαν player, υπάρχει κάποιο παλιό fw που παίζει κανονικά τα mp4 ή πρέπει αναγκαστικά να τα μετατρεπω σε mkv?

Τα mp4 μεγάλης διάρκειας έχουν πρόβλημα, συνήθως όσα είναι από περίπου 2 ώρες και πάνω.
Χρησιμοποιείς το mkvtoolnix για την μετατροπή; Το λέω επειδή χρειάζεται μόνο αλλαγή του container από mp4 σε mkv, οπότε μη τυχών σου τρώει τον χρόνο μετατροπή ολόκληρου του αρχείου, ενώ μπορεί να παρακαμφθεί το πρόβλημα σε 1' με mkvtoolnix :smile:

Δεν θυμάμαι για τα παλιά firmware, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις ένα πολύ παλιό αν θέλεις: www.notonlytv.net/download/other/LV6TBOXHD_7818/A/LV6TBOXHD-osda.zip

Μπορείς να γίνεις ποιο αναλυτικός για την διαδικασία μετατροπής, πως ακριβώς γίνεται βήμα-βήμα;

Δεν υπάρχει κάποια διαδικασία. Ρίχνεις το βιντεάκι στο παράθυρο ή το προσθέτεις με το πλήκτρο «add» και πατάς το «Start muxing». Σε περίπου ένα λεπτό έχεις αντίγραφο σε mkv.

Re: Απάντηση: LifeView LV6TBOXHD

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά μου έκανε εντύπωση που δεν το αναγνώριζε γιατι ήταν περίπου 50 λεπτά η διάρκεια. Θα κοιτάξω και με το πιο παλιό fw αλλιώς θα πρέπει αναγκαστικά να πάω σε mkvtoolnix.