Ξαναέβαλα την σύνδεση της κεραίας όπως ήταν αρχικά. Έβγαλα το Τ γιατί μου έκοβε λίγο σήμα από τις υπόλοιπες συσκευές. Ο Α1 πήρε κεραία μέσω loop through από τον F&U 2205 που δίνει μόνιμο loop trough. Όπως δηλαδή την πρώτη φορά που τον σύνδεσα. Πάλι δεν είχε σήμα όπως την πρώτη φορά. Αλλά τώρα του έβαλα έναν μειωτήρα σήματος που είχα πάρει πριν χρόνια για τα αναλογικά κανάλια, και που επιτέλους βρήκα που τον είχα καταχωνιάσει. Βολικό εξαρτηματάκι, με μέγεθος όσο ένα αναπτήρας zippo, αλλά λίγο πιο χοντρό. Και το είχα πάρει τότε πολύ φθηνά. Άρχισα λοιπόν να ξεβιδώνω, και να ξεβιδώνω, και λίγο πριν το τέλος ήρθε επιτέλους εικόνα. Λίγο παραπάνω μείωση ακόμα ήθελαν μόνο τα Mpeg 2 της ΕΡΤ. Τώρα έχουν όλα εικόνα χωρίς πρόβλημα. Μετά πήγα στην θέση μου για να δω την εικόνα. Και ξαναχάζεψα! Η εικόνα δεν έχει απλά βάθος. Πηγάδι έχει γίνει. Και λίγος ψηφιακός θόρυβος που είχε η ανάλυση 720p_50 σε σχέση με την 1080i_50 έφυγε. Δεν ξέρω τι σχέση έχει το επίπεδο σήματος με τον ψηφιακό θόρυβο. Ίσως το καλύτερο σήμα βοηθάει στο να έρχεται καθαρότερη εικόνα. Τώρα ο δέκτης έχει το μέγιστο επίπεδο σήματος που μπορεί να διαχειριστεί, αμέσως πριν αρχίσει τα σπασίματα. Έτσι έχω ορισμένα συμπεράσματα.Στην αρχή δεν κατέβασε τα κανάλια. Δοκίμασα δύο τρεις φορές, έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, τον έβγαλα από την μπρίζα, τίποτα. Μετά δοκίμασα τον ενισχυτή γραμμής που έχω εδώ και χρόνια, και που με αυτόν δουλεύουν οι υπόλοιποι δέκτες μου. Τον μείωσα στο ελάχιστο και τότε κατέβηκαν μερικά κανάλια. Αλλά ορισμένα της ΕΡΤ, πχ Βουλή έπαιζαν ακόμα με σπασίματα. Η λύση βρέθηκε όταν έκανα πατέντα για να τραβήξω καλώδιο κεραίας από το καλώδιο λίγο πριν τον τον ενισχυτή με διακλαδωτήρα Τ. Το ένα μέρος του Τ στον ενισχυτή για τις υπόλοιπες συσκευές και το άλλο μέρος έχει καλώδιο μόνο του εκτός ενισχυτή για τον Α1. Τότε κατάφερα να πιάσω όλα τα κανάλια και χωρίς σπασίματα.
Για όσους δεν κατάλαβαν, ο δέκτης έχει τόσο δυνατό tuner που ήταν ο μόνος δέκτης που έχω δοκιμάσει που μπούκωνε από τον ενισχυτή γραμμής και έπρεπε να τον παρακάμψω. Έχω δοκιμάσει άλλους πέντε δέκτες στην ίδια σύνδεση κεραίας με τον ενισχυτή γραμμής, και να φανταστείτε ότι ο ένας είναι ο F&U 2205 που μέχρι σήμερα ήταν ο δέκτης με την καλύτερη λήψη από τους υπόλοιπους 4. Δηλαδή αν οι άλλοι είναι σε κλίμακα 0, ο F&u είναι στο 5, και ο Α1 είναι στο 20.
Όχι. Και ο 210AD και ο BOXHDA στις εγγραφές το παράθυρο ορισμού χρόνου εγγραφής και η μπάρα δούλευαν το ίδιο. Και έφευγαν στον ορισμένο χρόνο. Κάποιες διαφορές είχαν μεταξύ τους στην μπάρα στα βίντεο. Αυτά τα δύο που γράφω δουλεύουν διαφορετικά μόνο στον Α1. Και μου αρέσει έτσι καλύτερα.Έτσι δεν είναι και ο Crypto 210AD σου (GIEC); Αν ναι, δείχνει ότι έτσι είναι ο τρόπος που ρυθμίζουν αυτοί τα ALI firmware τους.
Ανέφερα στην Lifeview τις διαφορές που ο tolias και ο Kostas_Y παρατήρησαν στα δύο firmware με τα οποία ήρθαν οι δέκτες. Η απάντηση είναι ότι η αλλαγή που έκαναν μεταξύ των δύο firmware αφορά μόνο στις διαθέσιμες γλώσσες και όχι λειτουργίες, και δήλωσε έκπληκτη με το σχόλιό μου για τις διαφορές.
Επίσης είπε ότι θα τις ερευνήσει τώρα.
Επίσης είπα ότι θα με βοηθούσε στην αναφορά προβλημάτων αν υπήρχε μια έκδοση νεότερη και από τις δύο, την οποία θα χρησιμοποιούσα ως σημείο αναφοράς. Όμως δεν υπάρχει και το νεότερο που έχουν είναι αυτό με ημερομηνία maincode 12-10-12, το οποίο και μου ζήτησε να χρησιμοποιήσω για τις αναφορές.
Οπότε ο tolias, που έχει χρησιμοποιήσει ALI και των δύο κατασκευαστών, αλλά και όποιος έχει το 29-8-12 είναι πολύτιμος για να βρούμε περισσότερες διαφορές! :smile:
Ο δέκτης αυτός είναι μία οπτασία. Μία νεράιδα. Έρχεται και φεύγει. (Δηλαδή ήταν εξαντλημένος, ήρθε χθες, πριν λίγο ήταν εξαντλημένος, αλλά τώρα ξαναεμφανίστηκε). Ή είναι επιστροφές ή έρχονται λίγα λίγα κομμάτια και φεύγουν αμέσως. Πάντως να μεταφέρουμε και εδώ αυτό που γράφηκε στο thread του A2, ότι δηλαδή η Lifeview θα έχει και θα διαθέτει και τους δύο δέκτες. Και τον Α1 και τον Α2. Αλλά λόγω έλλειψης προσωρινά το e-shop μπορεί να φέρνει μόνο τον Α2. Αν ισχύει αυτό που είπαν στο talos_2002 ο Α1 κάποια στιγμή θα ξαναέρθει κανονικά.Ο δέκτης διατίθεται και πάλι από το e-shop.gr στην τιμή των 33,5
Δεν έχω συγκρίνει την εικόνα σε σχέση με τον F&U 2205. Έχω πολύ καιρό να ανοίξω τον F&U 2205. Αυτό το αφήνω για το μέλλον. Θέλω να δω διαφορές εικόνας μεταξύ των αναλύσεων του δέκτη. Αλλά για αυτό χρειάζομαι μπάλα! Σήμερα που έχει Champions League θα γράψω και θα κρατήσω λίγο αγώνα για να κάνω τις δοκιμές. Γιατί η μπάλα είναι ένα πολύ καλό πεδίο δοκιμών εικόνας. Αφού διαλέξω με σιγουριά την καλύτερη ανάλυση μετά θα ανοίξω τον F&U για να συγκρίνω εικόνα. Πάντως τον έχω συγκρίνει με τους ALI 3601 που έχω και έχει πολύ καλύτερη εικόνα.Με δεδομενο οτι θελω δυο δεκτες, βλεπε http://www.avclub.gr/forum/showthre...άλω-έναν-ίδιο-σαν-δεύτερο-στην-ίδια-τηλεόραση
Και με προσθετο δεδομενο οτι θελω και οι δυο να γραφουν, θα τον προτεινατε;
Δεν με ενδιαφερει καθολου το θεμα media player. Μιας και υπαρχει δεκτης με media player αλλά και Η/Υ (ποσα πια).
Με ενδιαφερει η γνωμη καποιου που εχει κανει πολλες εγγραφες, προγραμματισμενες και μη.
Τι κανει αν γεμισει το στικακι (αν χανει την εγγραφη) και ολα τα σχετικα περι PVR.
Βασικα μαλλον ο Tolias πρεπει να εχει κανει εγγραφες. Ελπιζω αρκετες.
Και αν σε σχεση με τον 2205 εχει την ιδια εικονα ή καλυτερη.
Γιατι μαλλον ηρθε η ωρα να αποχωριστω τον 2205, εκτος και αν περιμενω Opticum με 3801 και βασικα ελπιζοντας οτι θα εχει αλλο τηλεχειριστηριο (βλεπε ξανα το θεμα του λινκ).
Και κόβει τις εγγραφές στο 1 GB αν σου χρειάζονται οι εγγραφές για επεξεργασία σε υπολογιστή.
Επίσης είχα αναφέρει ότι ο δέκτης σταμάταγε τις εγγραφές στις 3 ώρες. Μία βδομάδα έφαγα να βρω τι φταίει. Τελικά βρήκα ότι γινόταν επειδή είχα ενεργοποιήσει την αυτόματη αναμονή:bang:. Δηλαδή ο δέκτης έκλεινε μόνος του στις τρεις ώρες αν δεν πάταγες κάποιο πλήκτρο. Το έλυσα και αυτό και τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον για χρήση, αφού πέρα από τις ενοχλητικές λεπτομέρειες δε βλέπω κανένα χοντρό πρόβλημα. Εγώ τον χρησιμοποιώ πια σαν κύριο δέκτη. Αλλά έχω αρχίσει να μαζεύω λεπτομέρειες για την λίστα αιτημάτων.
Πως μπορεί να συγκριθεί ο Α1 αλλά και γενικότερα όλοι οι δέκτες με επεξεργαστή ALI 3801 με τον F&U 2205 ή έναν SD δέκτη; Έχω και εγώ F&U 2205 και άρχισα να ψάχνω τους ALI λόγω των προβλημάτων που είχα με τον F&U 2205. Έχανε μία στις δέκα εγγραφές και έβλεπε ένα στα δέκα αρχεία που του έβαζα. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από τους ALI 3801, που απλά θέλουν προσοχή από τους κατασκευαστές τους σε ορισμένες λεπτομέρειες. Και δεν θα μπω καν στον κόπο να τους συγκρίνω με έναν SD.Αν ηταν ετσι κρατουσα και τον DTR2205 σαν δευτερο δεκτη.
Ειδωμεν, ισως δεν ειναι ακομα η ωρα για 3801.
Σαν τιμη παντως ειναι πολυ καλη και πολυ καλη λυση για οποιον δεν εχει τρελες απαιτησεις. Χιλιες φορες καλυτερα απο εναν SD.
Διάβασα πάλι με προσοχή όσα έγραψε ο Kostas_Y. Και τα τσέκαρα για να δω τι ισχύει. Όλα όσα γράφει ο Kostas_Y ισχύουν και σε εμένα. Οι μόνες διαφορές που έχουν οι δύο δέκτες μας με τα δύο διαφορετικά λογισμικά είναι αυτά που είχα γράψει από την αρχή. Δηλαδή με timeshift ενεργό (και με στικ πάνω), πατώντας δεύτερη φορά INFO δεν αρχίζει εγγραφή. Βγαίνει κανονικά το παράθυρο με τις ενδείξεις σήματος του καναλιού.Εγώ έχω ημερομηνίας 29-8-12. Αλλά έχω γράψει όλα όσα έχω δει. Οι υπόλοιποι που έχουν 12-10-12 θα πρέπει να γράψουν τι διαφορές βλέπουν σε αυτά που έχω γράψει. Εξάλλου μόνο ο Kostas_Y έχει γράψει πολλά που έχει δει. Τα έχω διαβάσει και έχω αναφέρει τι διαφορές έχω δει. Αλλά θα τα ξαναδιαβάσω τώρα που έχω κάνει τις δικές μου δοκιμές για να δω αν κάτι μου είχε ξεφύγει.
Πως μπορεί να συγκριθεί ο Α1 αλλά και γενικότερα όλοι οι δέκτες με επεξεργαστή ALI 3801 με τον F&U 2205 ή έναν SD δέκτη; Έχω και εγώ F&U 2205 και άρχισα να ψάχνω τους ALI λόγω των προβλημάτων που είχα με τον F&U 2205. Έχανε μία στις δέκα εγγραφές και έβλεπε ένα στα δέκα αρχεία που του έβαζα. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από τους ALI 3801, που απλά θέλουν προσοχή από τους κατασκευαστές τους σε ορισμένες λεπτομέρειες. Και δεν θα μπω καν στον κόπο να τους συγκρίνω με έναν SD.
Εντάξει, έχω καταλάβει ότι είσαι λίγο...οπαδός του Opticum. Ίσως και λίγο περισσότερο από ότι χρειάζεται, γιατί υπάρχουν και άλλοι καλοί δέκτες στην αγορά. Αλλά δεν είναι ανάγκη να τσουβαλιάζονται όλοι οι υπόλοιποι δέκτες. Δεν είναι αντίπαλοι που πρέπει να εξοντωθούν. Όχι τίποτα άλλο, αλλά υποβιβάζονται και τα δικά μας γούστα, οι γνώσεις μας, και οι απαιτήσεις μας σαν καταναλωτές. Αν όλοι οι υπόλοιποι δέκτες ήταν τόσο χάλια δεν θα τους χρησιμοποιούσαμε ούτε εμείς.
Απο το πρωί είναι διαθέσιμη όλη η οικογένεια Α. Δεν το ανέφερα επειδή φοβήθηκα οτι θα εξαφανιστούν σε μισή ώρα.
Το μεσαίο το Α1 είναι περίπου όπως το μεγάλο μέγεθος στον ΒΟΧ. Το μεγάλο του Α1 ...ασ' το! Είναι για όσους έχουν καταρράκτη! Τεράστιοι!πήρα τηλέφωνο να παραγγείλω, και υπάρχουν και ο Α1, και ο Α2.
ερώτηση λοιπόν προς τους κατόχους του Α1.
μεγεθος υποτίτλων? ας πούμε, αν έχει κάποιος τον παλιο ΒΟΧ, συγκρίνονται σα μεέγεθος μετά το δωράκι?
εδώ χρειάζεται firmware update, ή είναι απευθείας στο μεγιστο μέγεθος οι υπότιτλοι?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.