Lifeview LV6TBOXHDA1

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA1

Όποτε μπορεί, ας ανεβάσει κάποιος φίλος που έχει το δέκτη μια φωτογραφία με την κάρτα που βγαίνει, όταν θέλουμε να τσεκάρουμε ένταση και ποιότητα σήματος.

Για αυτό που λέγατε, αν δηλαδή πρέπει οι μπάρες ποιότητας\έντασης να είναι ανάποδα, θα σου πω οτι και στην Panasonic μου η μπάρα της ποιότητας δίνει πάντα μεγαλύτερη τιμή απο αυτή της έντασης σήματος.
Μονο στον Ferguson έχω δει το αντίστροφο.

Ορίστε η φωτογραφία. Και εδώ είναι ανάποδα.
DSC00010.jpg

Ένα κόλπο υπάρχει για αντιστάθμισμα του προβλήματος με τους λίγους χαρακτήρες των ονομάτων των αρχείων. Συγκεκριμένα στον φάκελο με τα αρχεία (πχ ταινίες) στο αριστερό μέρος υπάρχει η λίστα των αρχείων. Σε αυτόν τον δέκτη εμφανίζονται μόνο 15 περίπου γράμματα από το όνομα του αρχείου. Τα 3 από αυτά είναι τελείες που δείχνουν ότι το όνομα του αρχείου συνεχίζεται. Και άλλα 4 (ανάλογα με το αρχείο) είναι για το όνομα του αρχείου. Έτσι μένουν τα πρώτα 7-8 γράμματα του ονόματος του αρχείου να εμφανίζονται. Δηλαδή τα ονόματα εμφανίζονται ΧΧΧΧΧΧΧΧ....mkv. Αν το όνομα είναι μεγάλο δύσκολα καταλαβαίνεις ποιο αρχείο είναι.
Οι ALI κάνουν μία προεπισκόπηση του αρχείου στο δεξί μέρος σε ένα μικρό παραθυράκι. Σε αυτόν τον δέκτη η προεπισκόπηση κρατάει για λίγα μόνο καρέ της ταινίας. Αυτό έγινε γιατί στους προηγούμενους ALI 3601 ξεκίναγε κανονικά προεπισκόπηση της ταινίας και μπορούσες να δεις από εκεί ολόκληρη την ταινία. Αυτό όμως καθυστερούσε πολύ την κάθοδο στα αρχεία της λίστας. Αν ξεκίναγε η προεπισκόπηση έπρεπε να περιμένεις λίγο (1-2 δευτερόλεπτα) σαν να ήθελε να φορτώσει λίγο την προεπισκόπηση της ταινίας και μετά κατέβαινε στην επόμενη ταινία που ήταν ακριβώς από κάτω. Εδώ η προεπισκόπηση κρατάει μόνο για λίγα αρχικά καρέ και έτσι πάει πιο γρήγορα στην επόμενη ταινία. Αλλά με το πρόβλημα με τα λίγα γράμματα του αρχείου συχνά δεν ξέρεις ποια ταινία είναι. Η λύση εδώ είναι ότι μπορείς να κάνεις εσύ προεπισκόπηση της ταινίας. Πατώντας play αρχίζει να παίζει κανονικά προεπισκόπηση της ταινίας στο δεξί παραθυράκι. Έτσι καταλαβαίνεις ποια ταινία είναι. Με stop ή pause σταματάει. Αλλά και με το πάνω ή κάτω βελάκι μπορείς να πας στη επόμενη ταινία. Και εκεί θέλει play αν θέλεις να δεις προεπισκόπηση.
Η διαφορά με τους ALI 3601 είναι ότι μπορείς να ξεκινήσεις ή να σταματήσεις την προεπισκόπηση. Στους 3601 ξεκίναγε αυτόματα και δεν σταμάταγε.
Και στους 3601 υπήρχε πρόβλημα με τα λίγα γράμματα των αρχείων. Αλλά δεν είχε μόνο 15-16 γράμματα και δεν εμφανιζόταν υποχρεωτικά στο τέλος του ονόματος το ....mkv. Εμφανίζονταν τα (πρώτα) περισσότερα γράμματα σε όσο χώρο είχε. Στον Α1 το πράγμα έγινε λίγο χειρότερο. Προφανώς μία παιδική αρρώστια του νέου επεξεργαστή.

Ευχαριστώ και εγώ για τα καλά λόγια :blush:.
Πάντως συμπληρωματικά να πω ότι 86% είναι το ανώτατο επίπεδο σήματος που μπορεί να πιάσει ο δέκτης. Και ποιότητα 90%. Εγώ το κατάφερα με μειωτήρα σήματος. 87% σήμα δεν βλέπεις. Αρχίζουν τα σπασίματα λόγω μπουκώματος. Πάει το σήμα στο 60 περίπου και η ποιότητα παίζει 45-50.
85 σήμα και 90 ποιότητα έχουν όλα τα κρατικά. 86 σήμα και 90 ποιότητα η Digea.

Για σας Θα ήθελα να ρωτήσω αν πιάνει μόνο τα ψηφιακά κανάλια ή πιανη και τα αναλογικά?

γεια σας παίδες.

μια ερώτηση.

έχω τον crypto redi mp 210 ad και είμαι ευχαριστημένος σε όλα εκτός απο το μέγεθος τον υποτίτλων διότι ο πατέρας μου δεν μπορεί να τους διαβάσει και ζορίζεται πόλυ.

και έτσι παρηγγειλα απο το e-shop τον "LIFEVIEW LV6TBOXHDA1 SET TOP DVB-T MPEG4 HD" ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702536 ) γιατι από οτι κατάλαβα έχει καλύτερο μέγεθος υποτίτλων.

η ερώτηση είναι: καλά έκανα;

μηπως ο redi 211 είναι καλήτερη επιλογή; για αυτόν όμως δεν το έψαξα καθόλου το θέμα.

τι λέτε;

Last edited:
Γεια σου και σένα,

Καλά έκανες. Ο Α1 έχει απο μεγάλους μέχρι πολύ μεγάλους υπότιτλους όταν παίζει SRT. Μόνο τους υπότιτλους που είναι ενσωματωμένοι σε MKV βγάζει μικρούς.

Ευχαριστώ, Κώστα!

Firmware:
12-10-12 γράφει κι ο δικός μου.

Παλιότερα είχα διαβάσει ότι το ψηφιακό σήμα δεν έχει σημασία σε τι επίπεδο είναι. Αν περάσεις το σκαλοπάτι μετά έχεις την ίδια εικόνα ασχέτως επιπέδου σήματος.
Ακριβώς έτσι είναι.

Last edited:
Μην μπορώντας να κάνω αλλιώς (γυναικεία απόφαση) μετακόμισα στην αγια παρασκευή κοντά στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Στην περιοχή αυτή ο υμηττός κάνει στροφή και δεν υπάρχει οπτική επαφή με τις κεραίες του υμηττού παρα μονο λήψη με ανάκλαση.
Έχω δοκιμάσει με ένα cristal audio και ένα F&U με μέτρια αποτελέσματα. Για να καταλάβετε το mega άνοιγε μετά 30 δεπτερόλεπτα μετά την επιλογή του καναλιού.

Απογοητευμένος έδιωξα τους δεκτες σε φίλους και συνέχισα να πιάνω από πάρνηθα. Είχα σκοπό να δοκιμάσω κάποιους δεκτες που μου έχουν προτείνει αλλα δεν ήθελα να σκάσω τα σαρανταπενταριά που μου ζητάγανε.
Διαβάζοντας για τις επιδόσεις του δεκτη εδώ, αλλα και εξαιτίας τις προσφοράς του eshop, αγόρασα σήμερα τον δεκτη με αρκετή επιφύλαξη.

Παιδιά, μου έπεσε το σαγόνι.
Όλα τα κανάλια με την πρώτη σάρωση (με τους άλλους έκανα δυο τρεις προσπάθειες να κατεβουν όλα) και αλλαγές χωρίς αναμονή.
Ενθουσιάστηκα. Ευχαριστώ όλους στο forum που με τα post με βοηθήσατε να βρω λύση στο πρόβλημα μου.

Τα προβλήματα του δεκτη είναι γνωστά, αυτήν την στιγμή δεν με ενδιαφέρουν. Θα ζήσω με το άθλιο EGP και τα αλλα κουσούρια.Το media player δεν με νοιάζει, έχω άλλη συσκευή για αυτήν την δουλειά.

Αν κάποιος έχει πρόβλημα λήψης να πάρει αυτόν τον δεκτη. Θα δει το φως το αληθινό.

ΥΓ. Το μονο που δεν κατεβαίνει είναι το muliplex του nickelodeon. Δεν κατέβαινε ούτε με τους άλλους δεκτες. Η ποιότητα σήματος σε αυτήν την συχνότητα είναι κάτω από 55%

ΥΓ2. Αν κάποιος ξέρει να μου πει πως βγάζεις το rec από την οθόνη όταν ο δέκτης κάνει εγγραφή θα του ήμουν υπόχρεος. Μέχρι τώρα δεν το έχω ανακαλύψει.

Last edited:
Παλιότερα είχα διαβάσει ότι το ψηφιακό σήμα δεν έχει σημασία σε τι επίπεδο είναι. Αν περάσεις το σκαλοπάτι μετά έχεις την ίδια εικόνα ασχέτως επιπέδου σήματος.
Ακριβώς έτσι είναι.
Θυμάμαι ότι κάποιος είχε γράψει πριν λίγο καιρό πως με την βελτίωση του σήματός του είχε καλύτερη εικόνα από τον δέκτη, αλλά δεν μπορώ να βρω το post...
Ίσως κάνω λάθος...

Ευχαριστώ όλους στο forum που με τα post με βοηθήσατε να βρω λύση στο πρόβλημα μου.
Να πάρεις μεγαλύτερη ικανοποίηση ως μέλος φόρουμ από το να διαβάσεις ένα τέτοιο μήνυμα, δεν γίνεται! :smile:|
Χαίρομαι που πιάνουν τόπο οι προσπάθειες όλων!

Θυμάμαι ότι κάποιος είχε γράψει πριν λίγο καιρό πως με την βελτίωση του σήματός του είχε καλύτερη εικόνα από τον δέκτη, αλλά δεν μπορώ να βρω το post... Ίσως κάνω λάθος...
Το ίδιο μήνυμα είναι, μέρος του έκανα παράθεση. Η ποιότητα της εικόνας δεν έχει σχέση με το σήμα (άπαξ και "κλειδώσει", περάσει δηλαδή το κατώφλι λήψης).

ΥΓ2. Αν κάποιος ξέρει να μου πει πως βγάζεις το rec από την οθόνη όταν ο δέκτης κάνει εγγραφή θα του ήμουν υπόχρεος. Μέχρι τώρα δεν το έχω ανακαλύψει.

Δοκίμασες το Εxit; Σε κάποιους δέκτες "καθαρίζει" την οθόνη απο ενδείξεις.

ναι, δεν κάνει τίποτα.
Το κακό είναι ότι το rec δεν είναι σε μια γωνιά αλλά σχεδόν στο κέντρο

Το ίδιο μήνυμα είναι, μέρος του έκανα παράθεση. Η ποιότητα της εικόνας δεν έχει σχέση με το σήμα (άπαξ και "κλειδώσει", περάσει δηλαδή το κατώφλι λήψης).

Ακριβως ετσι, ειναι βασικη αρχη και ιδιοτητα του ψηφιακου σηματος, ειτε μιλαμε για DVB ειτε για audio ειτε για οτιδηποτε. Το ψηφιακο σημα η το εχεις η δεν το εχεις (στην οριακη φαση μπορει να το εχεις με διακοπες σαν και αυτες που προκαλουν τα μπλοκ στην ληψη dvb ή τις παυσεις-jumps σε ενα γεματο γρατζουνιες audio cd) η ποιοτητα ειναι "σταθερη" και δεν εχει επιπεδα.

παίδες ο δεκτης είναι πρώτος.

ενταση σήματος & ποιότητα σηματος = 89% & 90%

η εικόνα είναι πολύ ωραία.

παιδεύτηκα λίγο μέχρι να βρώ πώς θα βάλω τα καναλια με την δικιά μου σειρά. το έκανα όμως.

η απόκριση στην αλλαγή καναλιων είναι λίγο πιο αργή απο τον redi 210, δεν με χαλάει όμως.

είναι λίγο σπαστικό που το κουμπί ινφο δείχνει αλλα ντ' άλλων.

Υ.Γ. ο redi 211 έχει ίδιο μενού και τσιπάκι;