Lifeview LV6TBOXHDA2

Έχεις δίκιο για την ποιότητα .Είναι χάλια για ψηφιακό σήμα.Δοκίμασα τον δέκτη σε 47άρα και 29άρα TV . Όσο ποιό μικρή η τηλεόραση τοσο ποιό καθαρή η εικόνα.
Άσε να δούμε το τελικό στάδιο στις 26 Ιουνίου.

Η εμπειρία μου με μικρά τοπικά κανάλια είναι απογοητευτική. Τα περισσότερα έχουν κακό εξοπλισμό και πολλές φορές η εκπομπή γίνεται αρχικά αναλογικά και με τις μετατροπές σε ψηφιακό σήμα πέφτει η ποιότητα εικόνας.

Απορία ! Στην ανάλυση βίντεο έχει δύο επιλογές . 1080ι@50 HZ και 1080ι@60 ΗΖ. Έχει σχέση με τα ΗΖ της τηλεόρασης ? Δηλαδή εάν έχει 200-300 ΗΖ Η tv ?
Οι ευρωπαϊκές τηλεοράσεις είναι ρυθμισμένες για προβολή κυρίως PAL 50Hz. Ανάλογα με την τηλεόραση ίσως δεις μικροκολλήματα στην εικόνα λόγω της μετατροπής απο 60 σε 50Hz.

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

Οι διαστάσεις 4:3 είναι για τηλεοράσεις CRT και παραμορφώνουν περίεργα μερικά κανάλια που έχουν 16:9 εικόνα. Για 16:9 οθόνη προτείνονται οι 16:9 που δίνει πάντα ακριβώς ότι στέλνει το κανάλι ή ότι είναι το αρχείο βίντεο, και για όσους θέλουν η εικόνα να καταλαμβάνει όλη την οθόνη προτείνεται η auto που πιάνει πάντα όλη την οθόνη άσχετα με το τι εκπέμπεται. Και πιστέψτε με, είναι αρκετοί αυτοί που προτιμούν την δεύτερη λύση.
Για την ποιότητα της εικόνας θα αντιγράψω ότι είχα γράψει παλιότερα για την εικόνα του Α1 (όχι του Α2), αλλά με κάποιες μικροδιαφορές και χωρίς κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κάθε δέκτη ταιριάζουν σε όλους τους δέκτες με ALI 3801. Γενικός κανόνας (πχ μπορεί εδώ να μη ισχύουν όσα γράφω για τις αναλύσεις 576 ή 480), οπότε ο καθένας μπορεί να βασιστεί και μετά να κάνει τις δικές του δοκιμές.

"Έκανα την τελευταία δοκιμή που ήθελα να κάνω στον δέκτη. Κοίταξα τις διαφορές που έχει η εικόνα ανάλογα με την ανάλυση που έχει, και σε σύγκριση και με τον F&U 2205 που έχω, που θεωρείται από τους δέκτες με καλή ποιότητα εικόνας.
Δεν ασχολήθηκα με αναλύσεις με refresh rate 24, 30, ή 60. Πάντα δίνουν κακή εικόνα, γιατί αφορούν άλλα συστήματα εικόνας και όχι το ευρωπαικό PAL. Ασχολήθηκα μόνο με τις 25 και 50. Το ίδιο και με τις αναλύσεις 480i και 480 p.
Έχουν κάποιες διαφορές οι αναλύσεις i με τις αναλύσεις p. Η 576i και η 1080i_50 έχουν πολύ κοντινή εικόνα. Προτιμότερη από τις δύο είναι η 1080i_50 γιατί για κάποιον λόγο η 576i δεν έχει κακή εικόνα στα κανάλια, αλλά έχει κακή εικόνα στο menu που περιέργως έχει πολύ θολή εικόνα. Μάλλον εδώ ισχύει αυτό που λέει ο talos_2002 ότι το μενού του έχει σχεδίαση ανάλυσης 720p και σε μικρότερη ανάλυση δεν φαίνεται καλά. Δεν το θυμήθηκα εκείνη την ώρα για να το δοκιμάσω, αλλά μετά θυμήθηκα αυτό που είπε ο kostas_y ότι σε 576i ανάλυση και οι υπότιτλοι στα βίντεο είναι λίγο θολοί. Άρα μάλλον είναι προτιμότερη η 1080i_50.
Οι i αναλύσεις έχουν πιο απαλή εικόνα και πιο ισορροπημένη. Όχι τόσο έντονα χρώματα όχι όμως και τόσο πολύ βάθος στην εικόνα. Soft και flat. Είναι για άτομα που βρίσκουν υπερβολικές τις p αναλύσεις.
Οι p αναλύσεις έχουν πιο έντονη εικόνα. Πιο “γυαλιστερή” και λίίίγο πιο έντονα χρώματα. Οι i αναλύσεις μπροστά τους φαίνονται λίγο άτονες. Μιλάμε για μικρές διαφορές βέβαια, πρέπει να προσέξεις για να τις δεις. Περισσότερο πρόκειται για αίσθηση της πρώτης ματιάς. Μην νομίζεται δηλαδή ότι η εικόνα δεν βλέπεται από την μία στην άλλη ανάλυση. Αλλά οι p αναλύσεις έχουν και λίγο ψηφιακό θόρυβο, και σε κακή εικόνα από το κανάλι έχουν και λίγο πιξέλιασμα. Σε καθαρή εικόνα όμως δίνουν πολύ μεγάλο βάθος στην εικόνα.
Η 576p μου φάνηκε όχι και τόσο καθαρή, και με όχι τόσο λεπτομέρεια όσο οι άλλες p αναλύσεις . Η 1080p_50 είχε αρκετό ψηφιακό θόρυβο και κόκκο Αλλά και μεγάλο βάθος στην εικόνα. Η 1080_25 ήταν θολή. Ο καλύτερος μέσος όρος ήταν η 720p_50. Και σχετικά καθαρή και με βάθος.
Άρα στην ουσία το παιχνίδι (τουλάχιστον σε εμένα) παίζεται ανάμεσα στην 1080i_50 και 720p_50. Η πρώτη πιο απαλή αλλά και πιο καθαρή, η δεύτερη πιο “γυαλιστερή”, με περισσότερο βάθος, αλλά όχι τόσο καθαρή.
Οπότε ο καθένας διαλέγει ανάλογα με τα γούστα του. Αν θέλει μπούγιο και εντυπωσιασμό, ή καθαρά και απαλά."

Αυτά έγραφα τότε για τον Α1, και από τότε πρέπει να πω ότι δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα. Και στους δύο επόμενους ALI 3801 που πήρα έβαλα κατευθείαν την 720p/50 και απλά είδα σχεδόν την ίδια εικόνα οπότε τους άφησα έτσι.
Μην ξεχνάμε επίσης τον γενικό κανόνα των ALI ότι έχουν σχετικά περίεργες ρυθμίσεις στην αρχική τους εικόνα με σύνδεση HDMI. Σχετικά σκοτεινή εικόνα και με έντονα χρώματα. Κανονικά για τους πολύ ευαίσθητους στο μάτι πρέπει να ρυθμιστεί λίγο η τηλεόραση στην θύρα HDMI. Λίγο αύξηση της φωτεινότητας, λίγο μείωση της αντίθεσης, και λίγο μείωση των χρωμάτων.
Όσον αφορά τα κρητικά κανάλια, μόλις άρχισαν να εκπέμπουν και μπορεί να μην έχουν ακόμα ρυθμιστεί καλά. Πάντα γίνεται για καινούρια κέντρα εκπομπής.

εχεις απολυτο δικιο σε ολα,εβαλα την 720p_50 και εχει μεγαλη διαφορα προς το καλυτερο.με την 1080p_50-60 η εικονα ηταν χειροτερη απο αναλογικο σημα.:SFGSFGSF:

Χαζή ίσως ερώτηση,αλλά θα την κάνω !
Για να ρυθμίσω την ώρα ,την κάνω από την επιλογή :Ρύθμιση τοπικής ώρας?
Γιατί ενώ την αλλάζω ,με το GMT usu usage -κλειστό τον χρόνο ,(Θερινή ώρα ανοιχτό),δεν την αποθηκεύει !

Επεξεργασία:
Έτσι δεν μπορώ να κάνω προγραμματισμένη Εγγραφή...

Last edited by a moderator:
Έχετε να προτείνετε κανένα εναλλακτικό τηλεχειριστήριο με μεγαλύτερα κουμπιά για τις βασικές λειτουργίες για τους γονείς;

Πάρε ένα προγραμματιζόμενο με δυνατότητα απομνημόνευσης, όπως είναι το TELE USB-300. Του περνάς όποιο πλήκτρο θέλεις, όποιας συσκευής θέλεις, σε όποιο δικό του θέλεις. Απόλυτη ελευθερία και ευελιξία με 6-7 ευρώ.
Φυσικά υπάρχουν και άλλα που μπορείς να βρεις στην αγορά και κάποια κινέζικα στο eBay (και όχι μόνο), αλλά το 300 έχει σύνδεση με υπολογιστή για ευκολία στην ρύθμισή του και για να κάνεις διάφορα άλλα.
Δες περισσότερες πληροφορίες στο στίκι θέμα περί τηλεχειριστηρίων.

ενα μικρο δωρακι για κατοχους Lifeview LV6TBOXHDA2
firmware με διαφορετικο logo οταν περνει μπροστα ο δεκτης και οταν ανοιγουμε το μενου,για οποιον το δοκιμασει μια ωραια ρυθμιση ειναι να βαλουμε OSD διαφανεια στο 20%.
δεν εχω πειραξει τπτ παρα μονο το logo

το λινκ θα ειναι ενεργο για 7 μερες
http://www.fileconvoy.com/dfl.php?id=ge3815b8d3909e5a3999310492a6a6e2790f8894a8

Ευχαριστώ . θα το προσπαθήσω αύριο βράδυ. Εδώ στην Κρήτη έχουμε ακόμα ,για λίγο ,αναλογική !

τωρα που το δοκιμασα εβαλα:
περιοχη - GREECE
GMT Usage - Κλειστος
και μετα ρυθμισα το ρολοι οπως ηθελα,δεν ξερω αν ειναι σωστα ετσι αλλα δουλευει μια χαρα.

Last edited by a moderator:
ανεβαζω το logo αν καποιου δεν του αρεσει να μην αναγκαστει να περασει το firmware γιατι θελει ρυθμιση απο την αρχη ο δεκτης.
2013-06-17_215043.jpg

ενα μικρο δωρακι για κατοχους Lifeview LV6TBOXHDA2
firmware με διαφορετικο logo οταν περνει μπροστα ο δεκτης και οταν ανοιγουμε το μενου,για οποιον το δοκιμασει μια ωραια ρυθμιση ειναι να βαλουμε OSD διαφανεια στο 20%.
δεν εχω πειραξει τπτ παρα μονο το logo

το λινκ θα ειναι ενεργο για 7 μερες
http://www.fileconvoy.com/dfl.php?id=ge3815b8d3909e5a3999310492a6a6e2790f8894a8

τωρα που το δοκιμασα εβαλα:
περιοχη - GREECE
GMT Usage - Κλειστος
και μετα ρυθμισα το ρολοι οπως ηθελα,δεν ξερω αν ειναι σωστα ετσι αλλα δουλευει μια χαρα.

Το ρολόι φαίνεται εντάξει ,αλλά πολύ με μπερδεύει η προγραμματισμένη εγγραφή ,μέσω :ρύθμιση συστήματος -ρύθμιση ρολογιού.
Τελικά μετά από πολύ προσπάθεια ,κάτι...κινήθηκε !Σαν να εμφάνισε εγγραφή,αλλά δεν είδα που το αποθήκευσε .Δεν ήταν στην επιλογή :media player-PVR.
Και κάτι άλλο. Στο PVR ρύθμιση είναι σωστό το:Χρονική διάρκεια-Ανοιχτό .Εγγραφή timeshift-Ανοιχτό.
Ευχαριστώ!

Φίλε νησιώτη, μια συμβουλή: γύρισε το μενου του δέκτη στα αγγλικά. Οι απίστευτες μεταφράσεις των Κινέζων μόνο σε μπερδεύουν.

Αν καταλαβαίνω καλά τις ρυθμίσεις PVR, έχεις ορίσει εγγραφή χωρίς χρονικό όριο και timeshift ανοιχτό.
Όταν λες οτι εμφάνισε εγγραφή, τι εννοείς; Μήπως ξεκίνησες timeshift; Αυτό δεν φαίνεται στις Εγγραφές του media player.

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

Ενώ μου έδωσε την εντύπωση ,ότι πραγματοποίησε την προγραμματισμένη εγγραφή(άν και έκανα διάφορα στην ρύθμιση ρολογιού)και ο δέκτης έκλεισε ,όταν τον άνοιξα ,πουθενά δεν είδα την (υποτιθέμενη;)εγγραφή.
Ούτε στην επιλογή Media player, PVR ,πουθενά.
Κάποια στιγμή που θα έχω περισσότερη ησυχία (παιδιά γαρ...),θα ξαναπροσπαθήσω....:rifle:

Μήπως στον ορισμό του εγγραφής διάλεξες "κανάλι" αντι για "εγγραφή"; Μερικοί δέκτες το έχουν σαν προεπιλογή και απλά ανοίγουν χωρίς να γράψουν.

Ναι "κανάλι "διάλεξα,γιατί κανάλι θέλω να γράψω!
Τώρα ,ποιά αύριο,θα δοκιμάσω αυτό που είπες .Αλλά είναι "κουφό",να κάνει πως γράφει και να μην το πραγματοποιεί !

Για αυτό είναι χρήσιμες οι οθόνες στους δέκτες, ή έστω ένα ενδεικτικό LED. Ο δικός μου γράφει ένα μεγαλόπρεπο REC στην πρόσοψη και δεν έχω αμφιβολία για το τι κάνει :)

Όταν επιλέγεις "Κανάλι¨" λειτουργεί σαν υπενθύμιση για να δεις μια εκπομπή. Ανοίγει μόνο τον δέκτη ή γυρνάει στο ορισμένο κανάλι αν ο δέκτης είναι ήδη ανοιχτός.

Χμμ....αναρωτιέμαι αν μπορείς να πειράξεις και τίποτα άλλο πέρα απο το logo :)

βασικα δεν βρισκω εργαλεια για να το σκαλισω,ακομα τα ψαχνω.αν βρω κατι θα προσπαθησω για κατι πιο extreme :)

nisiotis της εγγραφες που εκανα της βρισκω πατωντας απο το τ/κ το κουμπι media.μολις το πατησω με παει στης εγγραφες.
βεβαια με ενα stick που ειναι αργο ειχα θεμα και αργουσε πολυ να μου της εμφανισει.με εξωτερικο σκληρο 2.5" της βρισκεις αμεσως.

Last edited:
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Το "μηχανάκι mpeg4" το έβγαλα γιατί έχουμε ακομα αναλογική. Θα προσπαθήσω ξανά αύριο...

Και κάτι άλλο. Στο PVR ρύθμιση είναι σωστό το:Χρονική διάρκεια-Ανοιχτό .Εγγραφή timeshift-Ανοιχτό.
Ευχαριστώ!
Αυτό χρειάζεται όταν θέλεις να έχεις διαθέσιμο το timeshift. Έτσι όμως δεσμεύει μεγάλο μέρος του δίσκου (σε μερικούς δέκτες με ALI δεσμεύει μέχρι και τον μισό δίσκο) και γίνεται λίγο πιο αργό το zapping λόγω της συνεχής εγγραφής. Γούστα είναι αυτά αλλά εγώ πάντα απενεργοποιώ το timeshift.

Φίλε νησιώτη, μια συμβουλή: γύρισε το μενου του δέκτη στα αγγλικά. Οι απίστευτες μεταφράσεις των Κινέζων μόνο σε μπερδεύουν.
Έχω την εντύπωση ότι αν το μενού είναι στα αγγλικά δεν εμφανίζονται σωστά ο ελληνικοί υπότιτλοι και μερικές φορές φαίνονται σαν "κινεζικά". Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν ισχύει πια αυτό στους ALI 3801.

Μήπως στον ορισμό του εγγραφής διάλεξες "κανάλι" αντι για "εγγραφή"; Μερικοί δέκτες το έχουν σαν προεπιλογή και απλά ανοίγουν χωρίς να γράψουν.
Σωστό και σοβαρή λεπτομέρεια. Στον Α2 (και στον Α1) είναι προεπιλογή το "Εγγραφή", αλλά στον Digiview 913 που έχω είναι στο κανάλι, και πρέπει να το προσέχω. Όπως και να είναι, κανάλι σημαίνει απλά προβολή του προγράμματος, αλλά για να το γράψει και να το προβάλλει παράλληλα πρέπει να είναι στο εγγραφή. Εσύ φυσικά το ξέρεις, το γράφω για τους καινούριους.