Lifeview LV6TBOXHDA2

1η μέρα χρήσης και
1) Ξαφνικά ο δέκτης έκλεισε μόνος του! (off, κόκκινο λαμπάκι).
Τον ανοίγω και δεν είχε χάσει την σειρά των καναλιών.

Δεν το γνωρίζω καθόλου αυτό Κώστα!
Τον κούμπωσα πρώτη φορά χθες τα μεσάνυχτα, τον άφησα ανοιχτό όλο βράδυ, και πριν λίγο έκλεισε μόνος του.

Last edited by a moderator:
Αγόρασα και γω τον εν λόγω δέκτη προχθές για μια 28άρα Phillips Matchline 15ετίας
Ο δέκτης έπιασε όλα τα κανάλια εκτός από το ART και δεν ξέρω γιατί.
Το τηλεκοντολ πιάνει πολύ καλά αλλά είναι μικρο, η εικόνα είναι πάρα πολυ καλή, το manual είναι ανύπαρκτο

Δυο ερωτησούλες
1) Πως σβήνω κάνάλια;(κατι alter, nova, κλπ) Αν επιλέγω να τα διαγράψω με ζητάει Pin
2) Πως αλλάζει η ανάλυση; Έχω επιλέξει 576i θα είναι καλύτερα να βάλω 480ι ή 720p;

Δυο ερωτησούλες
1) Πως σβήνω κάνάλια;(κατι alter, nova, κλπ) Αν επιλέγω να τα διαγράψω με ζητάει Pin
2) Πως αλλάζει η ανάλυση; Έχω επιλέξει 576i θα είναι καλύτερα να βάλω 480ι ή 720p;

1. Συνήθως το ΡΙΝ είναι 5-6 ίδιο αριθμοί. Δοκίμασε μηδεινκά ή οχτάρια.

2. Ανάλυση νομίζω οτι αλλάζει με το v-format (το κίτρινο πλήκτρο). Στη δική περίπτωση όμως δεν βλέπω λόγο να την ανεβάσεις σε 720p τη στιγμή που η τηλεόραση σου είναι 576i.
Το 480i είναι για το αμερικανικό σύστημα NTSC. Άχρηστο στην Ελλάδα εκτός ορισμένων εξειδικευμένων περιπτώσεων.

Εγώ χθες παρέλαβα τον Lifeview TBOXHDA2. Άψογος τόσο με τα κανάλια όσο και με τις ταινίες (ό,τι έχω δοκιμάσει το παίζει προς το παρόν).

edit: ευτυχως και οι υποτιτλοι φαινονται κανονικα, αυτο φοβομουν πιο πολυ... επειδη σε εναν φιλο μου ειχα δει εναν οτιναναι SD δέκτη που τους εδειχνε κατω αριστερα με scrolling :D

edit: ευτυχως και οι υποτιτλοι φαινονται κανονικα, αυτο φοβομουν πιο πολυ... επειδη σε εναν φιλο μου ειχα δει εναν οτιναναι SD δέκτη που τους εδειχνε κατω αριστερα με scrolling :D

Αυτό συμβαίνει και σε...λιγότερο οτιναναι ΗD δέκτες. Η Lifeview φαίνεται να το διορθώνει στους δέκτες της.

Αυτος ειναι αλλος δεκτης.
Αλλος ο LV6TBOXHD V2 και αλλος ο LV6TBOXHDA2
Βασικα δεν υπαρχει σε site o LV6TBOXHDA2

Επιβεβαιώνω ότι δεν κάνει DTS passthrough μέσω coaxial, άρα ακατάλληλος για οποιαδήποτε χρήση media player, κρίμα γιατί ως δέκτης είναι πολύ καλός...

Δεν θα έλεγα "ακατάλληλος για οποιαδήποτε χρήση media player". Για τηλεοπτικά επεισόδια και ταινίες με AC3, μια χαρά την κάνει τη δουλειά του.

Θα συμφωνήσω με τον Kostas_Y.
O A2 είναι καταλληλότατος ως media player. Το dts passthrough εμένα δε μου λέει τίποτα προκειμένου να βάλω στα γρήγορα ένα στικάκι να δω.
Απλός, εύχρηστος και πολύ λειτουργικός ήδη με έχει ευχαριστήσει σε υλικό avi, mkv, mp4, divx.
Όπως έχω ξαναγράψει, είναι μια τίμια - υπέρ του δέοντος- συσκευή.
Τώρα όσοι ευελπιστούν, με 28,50 ευρώ, να φέρουν τα ster cinemas στον καναπέ τους, αυτοί θα απογοητευθούν, ας μην τον πάρουν.

Πάντως, για τους οπαδούς του ήχου, για νάμαστε αντικειμενικοί (οι κάτοχοι) θα πρέπει να παραδεχτούμε πως εκεί που βρίσκεται το mini jack (ασφυκτικά χωμένο ανάμεσα σε scart και τροφοδοτικό) είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσει να αξιοποιηθεί. Το πολύ μικρό μέγεθος, δυστυχώς, αυτά έχει

Last edited:
Επιβεβαιώνω ότι δεν κάνει DTS passthrough μέσω coaxial, άρα ακατάλληλος για οποιαδήποτε χρήση media player, κρίμα γιατί ως δέκτης είναι πολύ καλός...
Μην γενικεύουμε. Αυτό ενδιαφέρει μόνο όσους έχουν ενισχυτή. Οι υπόλοιποι (που είναι και οι περισσότεροι) έτσι και αλλιώς δεν μπορούν να ακούσουν DTS. Και επίσης οι ALI 3801 έχουν μερικές αξιοσημείωτες βελτιώσεις στον τομέα media player.

Βρε παιδιά, εάν έκανε DTS passthrough θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις αντί media player, χωρίς να αγοράζεις ξεχωριστό media player (εάν φυσικά έχεις πολυκάναλο ενισχυτή). Δηλαδή με σχεδόν μηδενικό κόστος θα είχες και ένα ικανότατο media player.
Όσο για την ψηφιακή εξοδο (RCA), δεν αντιμετώπισα κανένα προβλημα με τη θέση της, έβαλα κανονικά το βύσμα και άνετα-άνετα...

Απο τη στιγμή που όλοι οι δέκτες με Mstar και ορισμένοι με ALi προσφέρουν DTS Passthrough, ειναι σημαντική έλλειψη και καλό είναι να την αναφέρουμε.

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

Αν και το θεωρω βασικη ελλειψη και βασικο κριτηριο αποριψης της επιλογης του δεκτη απο μια ομαδα χρηστων θα πω:

α) Για την τιμη που εχει το μηχανακι ας μην εχει DTS Passthrough.
β) Για τον επεξεργαστη που εχει ειναι ατοπημα να μην κανει.

Βεβαια υπαρχουν και αλλοι πολυ κοντα σε αυτη την τιμη που το κανουν αλλά ας μεινουμε σε αυτο. Σε αυτη την τιμη πολλα συγχωρουνται (νομιζω οτι ειχα διαβασει οτι δεν παιζει και mp3 αλλα ισως ειναι για αλλον δεκτη).
Πιο πανω ειχα γραψει γιατι να παρεις SD την στιγμη που υπαρχει αυτος ο δεκτης. Το ιδιο θα πω και τωρα.
Ακομα και τρεις τηλεορασεις να θελεις να καλυψεις οικονομικα ποιος ο λογος να παρεις SD δεκτη οταν υπαρχει αυτος με καλυτερη εικονα, καλυτερο τηλεχειριστηριο απο τους SD δεκτες και απο μερικους HD, προσθηκη καλυτερου media player εναντι των SD και καλυτερου PVR και σε αυτη την τιμη ;
Και σε συγκριση με αλλους HD και παλι, καλυτερος ειναι. Οποτε γιατι να μην τον επιλεξεις;
Απλα δεν ειναι ο δεκτης που θελει καποιος που εχει απαιτησεις περα των βασικων απο εναν HD δεκτη.
Ειναι ο HD δεκτης που θα τον παρει ο αλλος που τον εψαξε εδω στο φορουμ και θα τον επιλεξει γιατι τον καλυπτει στις αναγκες του και θα εχει εξοικονομησει και αρκετα ευρω αν πηρε τρεις.

Για να μην γίνει κανένα μπέρδεμα, μια χαρά παίζει ΜΡ3 ο δέκτης.

Όσο για τη σχέση απόδοσης\τιμής, στα 28,50 του συγχωρούσες κάποιες ατέλειες και ελλείψεις. Στα 33,50 όμως ανεβαίνει ο ανταγωνισμός.

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

Διαβασα λιγο και για τους Cabletech με το 3801. Και αυτοι σε αυτο το σταδιο ειναι, ουτε αυτοι βγαζουν DTS passthrough, μονο οτι εχουν προεσκοπιση του καναλιου στο EPG.

Ανέκαθεν οι ALi δεν έδιναν DTS Passthrough και μάλλον δεν ήταν τυχαίο.
Τουλάχιστον στη γενιά του 3601, υπήρξαν αρκετές αναβαθμίσεις fw και εάν γινόταν θα είχε γίνει μιας και δεν μιλάμε για κωδικοποίηση που θα απαιτούσε πληρωμή δικαιωμάτων.
Θα μου πεις, δεν βλέπαν τι κάνει ο ανταγωνισμός από MStar πλευρά;
Θα σου πω, ότι μάλλον δεν τους ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι των αγοραστών - το θεωρούν μικρό - γιατί ξέρουν καλά ότι αυτός που θέλει να αξιοποιήσει σωστά τον ήχο DTS, θέλει να αξιοποιήσει σωστά και την εικόνα και σίγουρα τότε θα έχει στραφεί σε media player παρά σε έναν ταπεινό ψηφιακό τηλεοπτικό δέκτη.