Lifeview LV6TBOXHDA2

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

Αυτο ακουγεται πληρως απογοητευτικο.
Απο την αλλη μαλλον δεν ειναι ολοι οι ALi ιδιοι.
DTS Passthrough
EPG
Και σε ταινιες εικονα καλυτερη απο HTPC.
Συν ολα τα υπολοιπα και με μενου που δεν εχει καμια σχεση. Απλα μαλλον οι αλλοι βγαινουν απο ενα καλουπι.
Καιρος να βγουν απο αυτο. Οι αγορα εχει γεμισει με καρμπον δεκτες. Οποιος θελει να αναβαθμισει δεν προκειται να παρει ξαναζεσταμενο φαγητο...

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, έτσι λειτουργούν οι περισσότερες εταιρίες.
Μη ξεχνάμε επίσης ότι το 99% αυτών των συσκευών προέρχονται από την Κίνα/Ταιβάν και παράγονται με διαδικασίες express.

Από ότι είδα στους συνδέσμους σου, ο opticum Τ90 Eco χωρίς να το αναφέρει στο αντίστοιχο μενού του, κάνει passthrough μέσω S/PDIF.
Δεν νομίζω να δοκιμάστηκαν ποτέ οι ALi μέσω S/PDIF, πάντα όποια ανατροφοδότηση υπήρξε ήταν μέσω hdmi.
Ευκαιρία να το δω σε κάποιο fw της Cabletech...

Μη μιλάμε για HTPC, για να το στήσεις σωστά για αναπαραγωγή ταινιών, θέλει προφίλ και φόρτωμα του σχετικού προφίλ ανά ταινία - κάτι παρόμοιο για αναπαραγωγή αποκλειστικά μουσικής.
Εάν έχεις εμπειρία από καλό media player, θα δεις ότι όλα αυτά γίνονται αυτόματα και σε πολλές των περιπτώσεων και καλύτερα από HTPC.

Απλά η περίπτωση του HTPC, είναι καλή περίπτωση για power user που θέλει να τα ελέγχει όλα από μόνος του. Για το μέσο χρήστη ή για αυτόν που το θέλει ως μέσο που να κάνει απλά τη δουλειά του η περίπτωση του media player τον δικαιώνει, για την επιλογή του.

Last edited:
Δοκίμασα τον Lifeview BOXHD A1 με σύνδεση HDMI στην τηλεόραση και coaxial στον ενισχυτή. Όταν προσπάθησα να παίξω ταινία με DTS, έβγαλε κατευθείαν μήνυμα "Audio not supported" ή κάτι τέτοιο και δεν έβγαλε ήχο στον ενισχυτή. Όταν σου το λέει έτσι στα μούτρα, χάνεις κάθε ελπίδα :p

Αυτο ακουγεται πληρως απογοητευτικο.
Απο την αλλη μαλλον δεν ειναι ολοι οι ALi ιδιοι.
DTS Passthrough
EPG

Τα Opticum έχουν ίδιο μενού με καλύτερης αισθητικής χρώματα. Αισθητικά (πολύ) καλύτερο, αλλά ίδιας δομής.
Το EPG τους έχει την κλασσική προβολή των ALi, αλλά έχει επιλογή και για κάθετη. Αλλά έχει και προβλήματα... Με συσκευή πάνω στην USB δεν εμφανίζεται σωστά, σημαντικό πρόβλημα αν έχεις δίσκο ή κάνεις συστηματικά εγγραφές σε φλασάκι.
Δεν θυμάμαι την λίστα προβλημάτων του Ν1, αλλά έχει και κάποια ακόμη.
Τα παραπάνω προβλήματα φαίνεται ότι είναι λόγω του λογισμικού της ίδιας (όπως ισχυρίστηκε η εταιρία) της Opticum, καθώς δεν εμφανίζονται σε άλλους ALI.
Θέλω να πω ότι τα χρωματάκια και το DTS passthrough δεν έρχονται χωρίς κάποιο αντίτιμο. Και οι συχνές αναβαθμίσεις δεν φαίνεται να βοηθάνε.

Και σε ταινιες εικονα καλυτερη απο HTPC.
Δεν ξέρω από HTPC, αλλά αν η εικόνα τους έχει πρόβλημα με juder, upscale, deinterlace και macro blocks στις ιδιαίτερα γρήγορες σκηνές, καλύτερα τότε ένα δέκτη με 3601 όπως ο Opticum κι ας έχει αυτές τις αδυναμίες. Και ο Opticum τις έχει όπως προκύπτει από αναφορές άλλων μελών, αλλά και δικές σου.
Και με έλλειψη εβδομαδιαίας εγγραφής στο PVR του, δεν μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ό,τι καλύτερο.
Επίσης οι υπότιτλοι στα βιντεάκια είναι λίγο υποδεέστεροι σε σχέση με άλλους ALI καθώς έχουν μόνιμο μαύρο φόντο, ενώ η Times New Roman δεν είναι και η καλύτερη επιλογή μάλλον.
Αλλά θα μπορούσε να γίνει πολύ καλός αν ενημερώναμε και πιέζαμε τον εισαγωγέα μέσω μιας λίστας προβλημάτων. :smile:

Ας επανέλθουμε στο θέμα, στον Α2, γιατί ξεφεύγουμε και κάνουμε συγκρίσεις δεκτών.
Τον έχω τόσο καιρό και δεν πρόλαβα να κάνω πολλά. Μια το ένα-μια το άλλο, όλο για άλλα πράγματα τρέχω και δεν τον έχω δει. Θα τον ελέγξω ως προς προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί σε δέκτες με το 3601 από τον ίδιο Κινέζο κατασκευαστή (Panodic) ώστε να ξεκινήσουμε μια λίστα προβλημάτων.
Όσοι έχετε τον δέκτη, μη ντρέπεστε, ξεκινήστε τη χωρίς εμένα :smile:

Το θεμα ειναι ο συγκεκριμενος δεκτης και οχι μονο, να παιρνει παραδειγματα απο αλλους δεκτες.
Αν δεν ξερει τον ανταγωνισμο ο δεκτης ποιος θα τον ξερει; Και πως αλλιως θα γινει καλυτερος απο τους αλλους; Αυτο δεν ειναι το ζητουμενο;
Και γιατι να μην τον μαθει και ο ενδιαφερομενος.

Απο παρατηρησεις μελλων - κατοχων:

• Στην μπαρα πληροφοριων δεν εμφανιζει την ωρα διπλα στο τρεχων και επομενο προγραμμα. Επισης δεν εμφανιζει σε ποιο σταδιο βρισκεται αυτη την στιγμη η εξελιξη του προγραμματος (μπαρα). εδω
  • Δεν εχει καθετη αναδιπλωση του EPG. εδω
  • Δεν εχει ρυθμιστικα εικονας και βγαζει μη αποδεκτη εικονα, σκουρα και εντονη σε χρωματα. εδω
  • Δεν εχει πληκτρο αμεσης προσβασης των εγγραφων. εδω
  • Δυσχρηστο μενου που καθιστα την πλοηγηση και αναπαραγωγη των εξωτερικων αρχειων πολυπλοκη εδω
  • Δεν περναει ηχος DTS απο την coaxial. εδω

Και μενουν πολλα ερωτηματα περι PVR αν θελει καποιος να ασχοληθει.
Αλλιως μενει οπως ειναι, μια χαρα ειναι σε σχεση με τον ανταγωνισμο ή/και για το ευρυ κοινο (μηνυματα tolias, lemon). Η δικη μου αποψη διαφερει παντως, αν αυτο εχει αξια.

Λιστα ερωτηματων PVR
-Επιπροσθετα, υπαρχει οριο μεγεθους/χρονου σε χειροκινητη ή προγραμματισμενη εγγραφη σε συναρτηση με την λειτουργια αυτοματης αναμονης μετα απο Χ χρονικο διαστημα; Παραδειγμα, ο Α1 αν εχει ρυθμιστει να μπαινει σε αναμονη μετα απο 2 ωρες τοτε αν κανεις χειροκινητη εγγραφη διαρκειας 3 ωρων τοτε ο δεκτης κλεινει στις 2 ωρες και δεν πραγματοποιει ολοκληρη την εγγραφη.

Last edited:
Για το δύσχρηστο μενού δεν θα συμφωνήσω. Καλύτερα να βγάζει τα αρχεία χωρισμένα σε κατηγορίες παρά όλα μαζί χύμα.

Είναι σίγουρο οτι ο Α2 δεν έχει ρυθμιστικά εικόνας;

Τα Opticum έχουν ίδιο μενού με καλύτερης αισθητικής χρώματα. Αισθητικά (πολύ) καλύτερο, αλλά ίδιας δομής.
Το EPG τους έχει την κλασσική προβολή των ALi, αλλά έχει επιλογή και για κάθετη. Αλλά έχει και προβλήματα... Με συσκευή πάνω στην USB δεν εμφανίζεται σωστά, σημαντικό πρόβλημα αν έχεις δίσκο ή κάνεις συστηματικά εγγραφές σε φλασάκι.
Δεν θυμάμαι την λίστα προβλημάτων του Ν1, αλλά έχει και κάποια ακόμη.
Τα παραπάνω προβλήματα φαίνεται ότι είναι λόγω του λογισμικού της ίδιας (όπως ισχυρίστηκε η εταιρία) της Opticum, καθώς δεν εμφανίζονται σε άλλους ALI.
Θέλω να πω ότι τα χρωματάκια και το DTS passthrough δεν έρχονται χωρίς κάποιο αντίτιμο. Και οι συχνές αναβαθμίσεις δεν φαίνεται να βοηθάνε.

Δεν ξέρω από HTPC, αλλά αν η εικόνα τους έχει πρόβλημα με juder, upscale, deinterlace και macro blocks στις ιδιαίτερα γρήγορες σκηνές, καλύτερα τότε ένα δέκτη με 3601 όπως ο Opticum κι ας έχει αυτές τις αδυναμίες. Και ο Opticum τις έχει όπως προκύπτει από αναφορές άλλων μελών, αλλά και δικές σου.
Και με έλλειψη εβδομαδιαίας εγγραφής στο PVR του, δεν μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ό,τι καλύτερο.
Επίσης οι υπότιτλοι στα βιντεάκια είναι λίγο υποδεέστεροι σε σχέση με άλλους ALI καθώς έχουν μόνιμο μαύρο φόντο, ενώ η Times New Roman δεν είναι και η καλύτερη επιλογή μάλλον.
Αλλά θα μπορούσε να γίνει πολύ καλός αν ενημερώναμε και πιέζαμε τον εισαγωγέα μέσω μιας λίστας προβλημάτων. :smile:
Συμφωνώ. Δεν θέλω να τσακώνομαι, γιαυτό και δεν έχω παρέμβει. Αλλά θεωρώ υπερβολικά όσα γράφονται για τους Opticum. Δεν νομίζω ότι πρέπει να προτείνονται σε όλες τις περιπτώσεις. Για παράδειγμα δεν μπορεί να προτείνεις δέκτη με επεξεργαστή ALI 3601 σε κάποιον που ψάχνει την καλύτερη ποιότητα εικόνας. Μπορεί να έχει άλλες ρυθμίσεις σε σχέση με τους άλλους ALI 3601 σε φωτεινότητα, χρώματα κτλ, αλλά έχουμε καταλάβει ότι έχει τα ίδια θέματα σε juder, κακό upscale και deinterlace με τους υπόλοιπους ALI 3601.
Επίσης δεν μπορεί να προτείνεται σε κάποιον που ψάχνει τον καλύτερο media player. Μου αρέσουν οι δυνατότητες που έχουν οι ALI 3801 σε αυτόν τον τομέα, αλλά θέλουν βελτίωση σε λεπτομέρειες των λογισμικών τους ακόμα. Όταν κάποιος ψάχνει τον καλύτερο media player νομίζω πρέπει να του προτείνουμε κάποιον M-Star 7818. Δεν μπορεί για τα πάντα να προτείνουμε έναν Opticum. Σίγουρα είναι ένας πολύ καλός μέσος όρος, αλλά διαβάζω και υπερβολές.

Παιδιά γίνεται να ρυθμίσω το μέγεθος των υποτίτλων;; Όταν είναι ενσωματωμένοι μέσα στο αρχείο είναι υπερβολικά μικροί.

Έχει δοκιμάσει κανείς αν λειτουργεί με HDD 2,5'' (χωρίς τροφοδοσία);

Ναι λειτουργεί. Πριν λίγο έβλεπα ταινία σε HDD 2,5".

Παιδιά γίνεται να ρυθμίσω το μέγεθος των υποτίτλων;; Όταν είναι ενσωματωμένοι μέσα στο αρχείο είναι υπερβολικά μικροί.
Για τους εσωτερικούς υπότιτλους μάλλον δεν γίνεται τίποτα. Συνήθως ούτε και οι παλιότεροι ALI 3601 αλλά ούτε και οι νεότεροι ALI 3801 δεν έχουν ρύθμιση εσωτερικών υποτίτλων. Ο Lifeview LV6TBOXHDA1 με ALI 3801 (που έχει και ο Lifeview LV6TBOXHDA2) έχει πολύ καλές ρυθμίσεις εξωτερικών υποτίτλων (με το μπλε πλήκτρο, δεν ξέρω με ποιον τρόπο γίνεται στον Α2). Αλλά ούτε και εκεί υπάρχει ρύθμιση εσωτερικών υποτίτλων. Και εκεί είναι επίσης μικροί οι εσωτερικοί.

Για τους εσωτερικούς υπότιτλους μάλλον δεν γίνεται τίποτα. Συνήθως ούτε και οι παλιότεροι ALI 3601 αλλά ούτε και οι νεότεροι ALI 3801 δεν έχουν ρύθμιση εσωτερικών υποτίτλων. Ο Lifeview LV6TBOXHDA1 με ALI 3801 (που έχει και ο Lifeview LV6TBOXHDA2) έχει πολύ καλές ρυθμίσεις εξωτερικών υποτίτλων (με το μπλε πλήκτρο, δεν ξέρω με ποιον τρόπο γίνεται στον Α2). Αλλά ούτε και εκεί υπάρχει ρύθμιση εσωτερικών υποτίτλων. Και εκεί είναι επίσης μικροί οι εσωτερικοί.

Σε ευχαριστώ για την διαφώτιση. :)

Άρχισα να χρησιμοποιώ τους εσωτερικούς επειδή βλέπω πως συγχρονίζονται καλύτερα, ενώ οι εξωτερικοί υπότιτλοι εμφανίζονται λίγο πιο πριν απ' όσο πρέπει. Θα δω ποιους μπορώ να συνηθίσω πιο πολύ...

Last edited:
Οι εξωτερικοί υπότιτλοι έχουν δικό τους χρονισμό. Δεν ξέρω τι τύπο εξωτερικών υποτίτλων χρησιμοποιείς, αλλά για παράδειγμα οι SRT υπότιτλοι ανοίγουν με το Notepad. Εκεί θα δεις ότι σε κάθε γραμμή υποτίτλου δίπλα γράφεται και η ώρα ακριβώς που θα εμφανίζεται, με ακρίβεια χιλιοστού του δευτερολέπτου. Αν εμφανίζονται σε λάθος ώρα ίσως να μην είναι σωστά χρονισμένη η ώρα από αυτούς που έφτιαξαν τους υπότιτλους. Αν είναι σωστή η ώρα χρονισμού αλλά παρόλα αυτά εμφανίζονται λάθος ώρα, τότε ίσως είναι πρόβλημα λογισμικού. Αλλά συνήθως τα προβλήματα σε εξωτερικούς υπότιτλους (εφόσον ο δέκτης αναγνωρίζει τον τύπο των υποτίτλων) οφείλονται σε λάθος κατασκευή των υποτίτλων. Αν δηλαδή σε μία ταινία είδες να εμφανίζονται λάθος ώρα οι υπότιτλοι και αποφάσισες να χρησιμοποιείς εσωτερικούς σε όλες τις ταινίες, μπορεί απλά να έπεσες στην περίπτωση και να ήταν λάθος φτιαγμένοι οι συγκεκριμένοι εξωτερικοί υπότιτλοι. Ξαναδοκίμασε και με άλλη ταινία. Ή με άλλους εξωτερικούς υπότιτλους (από άλλη πηγή δηλαδή).

Ενά πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν εμφανίζει όλα τα αρχεία από USB.
Για παράδειγμα είχα 7 φακέλους στο USB δημιουργώ άλλον έναν και τοποθετώ ένα αρχείο avi.
Δεν το βλέπει με τίποτα.
Το βγάζω το αρχείο από το φάκελο και το βάζω στο USB χωρίς φάκελο πάλι τίποτα.
Βγάζω αλλο ένα αρχειο από φάκελο ούτε αυτό το βλέπει. Έχει συμβεί σε κανέναν άλλο κάτι παρόμοιο;

Το USB το δοκίμασα σε παλιό μοντέλο V1 και δεν έχει κανένα πρόβλημα, βλέπει όλα τα αρχεία κανονικά.

Last edited:
To πιο πιθανό είναι να το προβληματίζει το όνομα του αρχείου.
Πιθανόν κάποιο σύμβολο που περιέχεται ή πολύ μεγάλο όνομα.

Κάνε ένα πειραματισμό, αλλάζοντας τον τίτλο του αρχείου σου σε κάτι μικρότερο και ίσως χωρίς σύμβολα.

Κάτι δικό μου τώρα. Έπεισα ένα γνωστό μου άτομο να πάρει το συγκεκριμένο δέκτη, οπότε δοθείσας ευκαιρίας θα κάνω και τις δικές μου δοκιμές και κυρίως το πως εμφανίζεται σε πολύ μικρές οθόνες.
Μου ανέφερε όμως ότι δυσκολεύεται να το βρει. E-shop βλέπω ότι δεν είναι διαθέσιμο και από skroutz, βλέπω 2-3 μαγαζιά.
Υπάρχει κάπου αλλού διαθέσιμος σε Αττική.

Όταν πατώ το πλήκτρο να αλλάξει κανάλι είτε πάνω είτε κάτω, αργεί λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου να "λάβε" την εντολή και νομίζοντας ότι δεν "έλαβε" την εντολή μπερδεύομαι και το ξαναπατώ με αποτέλεσμα να αλλάζει δύο κανάλια αντί για ένα που ήθελα αρχικά.
Συμβαίνει και σε άλλους αυτό;

Να σας ενημερώσω ότι ο δικός μου LV6TBOXHDA2 που είχα πάρει πριν 2,5 μήνες από e-shop, ΤΑ'ΠΑΙΞΕ! Κανει συνεχώς reset από μονος του. Το "καλό" είναι ότι πήγε για αλλαγή και τώρα πλέον το e-shop φέρνει τον Α1:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702536
Το καλό είναι ότι μπορεί τελικά να μου βγει σε καλό γιατί ο Α2 έχει "θέμα" με την εικόνα που δίνει σε πολλά κανάλια, όπως είχα γράψει εδώ και ο Α1 ΕΧΕΙ ρυθμιστικά γι'αυτό όπως λεει ο kostas_y εδώ

Ο Α1 είχε ανέβει εδώ και αρκετό καιρό. Ήταν εύκολο, δεν χρειαζόταν να βγάλουν καινούριες φωτογραφίες
biggrin_mini2.gif

Σελίδες έχουμε, απο λογισμικό όμως τίποτα.

Έχει παρατηρήσει κανείς σε σύνδεση με scart σε crt να ακούγεται ένα συνεχές απαλό βουητό - βόμβος ?