Lifeview LV6TBOXHDA2

Ο δέκτης έχει και έξοδο minijack για τον ήχο. Αυτό δεν απαντάει στον maranx γιατί μιλάει για surround ήχο και η minijack βγάζει στερεοφωνικό. Αλλά το λέω γιατί έχει αρκετό καιρό να γραφτεί, δεν είναι πολλοί οι δέκτες που έχουν τέτοια έξοδο, και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φανεί χρήσιμη σε κάποιον που θέλει να τραβήξει ξεχωριστά ήχο και εικόνα από τον δέκτη.

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Μάλλον ούτε κι εκείνοι.
Ίσως επειδή το 1.0.6 είχε πρόβλημα αδύναμης λήψης...

Τελευταία αρχίζω να χάνω την εκτίμησή μου στην Lifeview επειδή αρχίσανε να αδιαφορούν. Μεγάλα λόγια για τον BOX, ξανά και ξανά, αλλά στο τέλος τίποτα. Για τον Α2 έδειξαν ενδιαφέρον για τα προβλήματα των εγγραφών αλλά για τα νέα προβλήματα που έφερε η αναβάθμιση (Flac 24bit, μειωμένη λήψη) δεν είπαν τίποτα, όπως τίποτα και για όσα άλλα τους αναφέραμε μαζί με το πρόβλημα των εγγραφών.

Σαν τα χιόνια και εγώ ένα πράγμα, μετά από πολύ καιρό έχω μπει στην κατηγορία εδώ και 2-3 μέρες.
Για να καταλάβω, υπήρξε fw που κάλυπτε εκτός των 16bit-flac & τα 24bit-flac? Και εάν από τα συμφραζόμενα κατανόησα σωστά, αυτή η έκδοση fw είχε πρόβλημα ευαισθησίας στην τηλεοπτική λήψη;

Δεν ξέρω ποια είναι η αρχική έκδοση λογισμικού του δέκτη γιατί δεν την πρόλαβα. Εγώ τον πήρα με την έκδοση 1.0.4, που υπάρχει κιόλας και εδώ, στο thread. Αυτή παίζει flac 24 bit. Μετά βγήκε η 1.0.6 που δεν παίζει flac, και σύμφωνα με τον giorgos.ko έχει και χειρότερο σήμα. Εγώ δεν μπορώ να το δω γιατί έχω καλό σήμα από Υμηττό και δεν μπορώ να δω διαφορές στο σήμα.

...φυσικά δεν παίζει DTS, αλλά παίζει Dolby και Dolby plus. Αυτό το έκανε και ο Α1. Δεν ξέρω αν κάνει DTS passthrough, δεν έχω ενισχυτή για να το δοκιμάσω.
Φυσικά παίζει mp3, παίζει flac 16 bit αλλά και flac 24 bit. Ο μόνος ALI 3801 που έχω και παίζει τα 24άρια....
Δηλαδή εγώ που είχα διαπιστώσει τα παραπάνω όταν είχα δοκιμάσει την 1.0.4 ή λέω ψέμματα ή είμαι βλάκας και δεν ξέρω τι βλέπω και τι ακούω. Δεν φτάνει που λένε ψέματα, αλλά για να τα πουν βγάζουν εμάς μετά ψεύτες.

Οι πιο πάνω εκδόσεις firmware διορθώνουν σημαντικά προβλήματα ή καλύτερα να μείνω στην 1.0.4?

H 1.0.6 διορθώνει το πρόβλημα με χαμένες εγγραφές μεταξύ 00:00-03:00 τη νύχτα αλλα εμφανίστηκαν κάποια προβλήματα λήψης σε περιοχές με χαμηλό σήμα.

Σε τηλεόραση Sony 20" 4:3 (ενωμένος μέσω SCART) εμφανίζει την εικόνα σαν 16:9 (με μαύρες μπάρες πάνω και κάτω) με την επιλογή auto και η εικόνα κόβεται αν επιλέξω 4:3 PS ή LB. Μπορώ επιλέξω 4:3 από το τηλεχειριστήριο, αλλά αν κλείσω την τηλεόραση η επιλογή δεν φυλάγεται. Με τον προηγούμενο δέκτη που είχα (ο οποίος χάλασε) στην ίδια τηλεόραση δεν παρουσιαζόταν αυτό το πρόβλημα. Υπάρχει τρόπος να διατηρηθεί η επιλογή 4:3 μόνιμα;

Χθες το βραδυ ειχα προγραμματισει τον δεκτη να κανει μια εγγραφη .. Σημερα που τον ανοιξα ειδα οτι η εγγραφη ειχε γινει κανονικα και ετσι εβγαλα το στικακι για να δω την εγγραφη στο pc ... Εκτος ομως απο αυτη την εγγραφη(την προγγραματισμενη) υπηρχε και μια αλλη , η οποια ηταν την ωρα που ανοιξα να δω στον δεκτη αν εγινε η εγγραφη. Οποτε ο δεκτης εγγραψε απο οταν τον ανοιξα (που ειχε κλεισει προηγουμενος απο την εγγραφη) μεχρι να αφερεσω το στικακι... Γιατι εγινε αυτο ???

Σε τηλεόραση Sony 20" 4:3 (ενωμένος μέσω SCART) εμφανίζει την εικόνα σαν 16:9 (με μαύρες μπάρες πάνω και κάτω) με την επιλογή auto και η εικόνα κόβεται αν επιλέξω 4:3 PS ή LB. Μπορώ επιλέξω 4:3 από το τηλεχειριστήριο, αλλά αν κλείσω την τηλεόραση η επιλογή δεν φυλάγεται. Με τον προηγούμενο δέκτη που είχα (ο οποίος χάλασε) στην ίδια τηλεόραση δεν παρουσιαζόταν αυτό το πρόβλημα. Υπάρχει τρόπος να διατηρηθεί η επιλογή 4:3 μόνιμα;
Η επιλογή auto είναι για τηλεοράσεις 16:9 και δείχνει την εικόνα πάντα τραβηγμένη σε πλήρης 16:9, ότι ανάλυση να είναι το κανονικό πρόγραμμα.
Οι 4:3 σε 16:9 τηλεοράσεις δίνουν περίεργο αποτέλεσμα. Δεν ξέρω τι ακριβώς δείχνουν σε 4:3 τηλεοράσεις. Αλλά λογικά κάποια από τις δύο θα πρέπει να είναι η σωστή, και ίσως να θέλει κάποια ρύθμιση και η τηλεόραση.
Υπάρχει και η 16:9 η οποία δίνει πάντα την σωστή εικόνα χωρίς παραμόρφωση. Αλλά αυτό σημαίνει ότι τα κανάλια 16:9 στην τηλεόραση σου θα είναι με μαύρη μπάρα πάνω κάτω.

Χθες το βραδυ ειχα προγραμματισει τον δεκτη να κανει μια εγγραφη .. Σημερα που τον ανοιξα ειδα οτι η εγγραφη ειχε γινει κανονικα και ετσι εβγαλα το στικακι για να δω την εγγραφη στο pc ... Εκτος ομως απο αυτη την εγγραφη(την προγγραματισμενη) υπηρχε και μια αλλη , η οποια ηταν την ωρα που ανοιξα να δω στον δεκτη αν εγινε η εγγραφη. Οποτε ο δεκτης εγγραψε απο οταν τον ανοιξα (που ειχε κλεισει προηγουμενος απο την εγγραφη) μεχρι να αφερεσω το στικακι... Γιατι εγινε αυτο ???
Έχεις ενεργοποιημένο το Timeshift.

Η 1η επιλογή είναι η «μετάφραση» του Timeshift. Η 2η είναι είναι η «μετάφραση» του Timeshift to Record. (Έκανα μετάφραση για τον Strong μου και τα θυμάμαι)