Lifeview LV6TBOXHDA2

παιδια 2 αποριες ,
1. ο δεκτης δεν εχει δυνατοτητα να κανει chapter 5min τιν εγγραφες του οποως ειχε το παλιο μου Philips hdd/dvd recorder moy?
ειναι πολυ σπαστικο να βλεπεις μια ταινια και να εχει ειδησης και να πρεπει να πατας μπροστα Χ24 αντι να αλλαζεις 5λεπτα chapter.

2. ενα freeware και ελαφρυ προγγραμμα να κανω cut σκηνες απο την εγγραφη για να βγαζω διαφημισεις και να αφηνω την ταινια μεσα να την βλεπω αργοτερα?

οταν παιζει αρχεια βιντεο mp4, mkv υπαρχει δυνατοτητα να πηγαινει με τα βελακια μπρος πισω στο σημειο και στο λεπτο της ταινιας που θελουμε;

δεν εχω βρει πουθενα αυτη την πληροφορια και εδω αλλα και σε ξενα σαιτ, ειναι το μοναδικο στοιχειο που θα θελα να μαθω

Last edited by a moderator:
Αυτο ισχυει και στις εγγραφες που εχει κανει ο ιδιος ο δεκτης απο τα καναλια?

παιδια 2 αποριες ,
1. ο δεκτης δεν εχει δυνατοτητα να κανει chapter 5min τιν εγγραφες του οποως ειχε το παλιο μου Philips hdd/dvd recorder moy?
Δες στις ρυθμίσεις αν έχει δυνατότητα Jump ή Time Jump.
Αν δεν έχει, χρησιμοποίησε τα βελάκια για να μετακινήσεις τον δείκτη στην progress bar που βγαίνει όταν πατάς το info. Δεν είναι η καλύτερη υλοποίηση, οι δέκτες με Sunplus έχουν ακριβέστερη μετακίνηση.
2. ενα freeware και ελαφρυ προγγραμμα να κανω cut σκηνες απο την εγγραφη για να βγαζω διαφημισεις και να αφηνω την ταινια μεσα να την βλεπω αργοτερα?
Εγώ χρησιμοποιώ ακόμα αυτόν τον τρόπο: http://www.avclub.gr/forum/showthre...ναλιών?p=1056641322&viewfull=1#post1056641322

οταν παιζει αρχεια βιντεο mp4, mkv υπαρχει δυνατοτητα να πηγαινει με τα βελακια μπρος πισω στο σημειο και στο λεπτο της ταινιας που θελουμε;

δεν εχω βρει πουθενα αυτη την πληροφορια και εδω αλλα και σε ξενα σαιτ, ειναι το μοναδικο στοιχειο που θα θελα να μαθω
Οι δέκτες με Mstar και Sunplus έχουν δυνατότητα να δώσει ο χρήστης το χρονικό σημείο στο οποίο θέλει να πάει πληκτρολογώντας ώρα, λεπτά και δευτερόλεπτα.
Οι δέκτες με ALi έχουν δυνατότητα να πάνε εμπρός/πίσω σε μια μπάρα προόδου, αλλά δεν έχει μεγάλη ακρίβεια. Οι δέκτες με Sunplus έχουν και αυτή την δυνατότητα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, όπως λέει ο Kostas_Y.

Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

αγόρασα προσφατα τον Lifeview LV6TBOXHDA2 για χρήση ως media player ,περασα αμεσως το firmware 1.0.6 . Παρατηρώ μια καθυστέριση της εικόνας σε σχεση με τον ηχο ενω οι εξωτερικοι υποτιτλοι εμφανιζονται πιο γρηγορα απ'οτι εικόνα και ήχος (ολα αυτα στον media player του). γενικα ψιλοαπογοήτευση . υπήρξαν και ορισμένα avi (παλαιας κοπης) που ενω στο DVD philips DVP5980 ( μοντέλο 2007) που εχω παιζουν απροβληματιστα , στον lifeview τζίφος. Εχει κανεις παρόμοιο πρόβλημα, μήπως παιζει ρολο το firmware ,να επαναφερω την 1.0.4 ? ευχαριστω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

μήπως παιζει ρολο το firmware ,να επαναφερω την 1.0.4 ?
Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις και να μας πεις τα ευρήματά σου :smile:

Αν τα avi σου είναι DivX 3, είναι λογικό. Είναι πολύ παλιό και «περίεργο» και δεν το υποστηρίζουν οι δέκτες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Lifeview LV6TBOXHDA2

ο δεκτης δεν εχει δυνατοτητα να κανει chapter 5min τιν εγγραφες του οποως ειχε το παλιο μου Philips hdd/dvd recorder moy?
ειναι πολυ σπαστικο να βλεπεις μια ταινια και να εχει ειδησης και να πρεπει να πατας μπροστα Χ24 αντι να αλλαζεις 5λεπτα chapter.
Chapters σε εγγραφές δεν έχει. Αλλά όπως λέει ο Kostas_Y έχει λειτουργία jump. Με τα πλήκτρα next/previous chapters (όχι chanel) πάει 30 sec μπρος ή πίσω ανάλογα. Ισχύει μόνο για εγγραφές και όχι για αρχεία βίντεο. Το κακό είναι ότι πάει μόνο 30 sec και δεν ρυθμίζεται. Σε όλους τους Ali 3801 έτσι δουλεύει. Στον τελευταίο Ali 3601 που είχα υπάρχει ρύθμιση για το πόσο ήθελα να είναι το βήμα. Αν θυμάμαι καλά έφτανε μέχρι την μισή ώρα. Αλλά δεν είμαι σίγουρος και δεν έχω πια τον δέκτη σε λειτουργία για να δω. Ίσως λοιπόν να μπορεί να εφαρμοστεί στο μέλλον και στους 3801.

αγόρασα προσφατα τον Lifeview LV6TBOXHDA2 για χρήση ως media player ,περασα αμεσως το firmware 1.0.6 . Παρατηρώ μια καθυστέριση της εικόνας σε σχεση με τον ηχο ενω οι εξωτερικοι υποτιτλοι εμφανιζονται πιο γρηγορα απ'οτι εικόνα και ήχος (ολα αυτα στον media player του). γενικα ψιλοαπογοήτευση . υπήρξαν και ορισμένα avi (παλαιας κοπης) που ενω στο DVD philips DVP5980 ( μοντέλο 2007) που εχω παιζουν απροβληματιστα , στον lifeview τζίφος. Εχει κανεις παρόμοιο πρόβλημα, μήπως παιζει ρολο το firmware ,να επαναφερω την 1.0.4 ? ευχαριστω
Νομίζω ότι είναι θέμα των αρχείων που έχεις. Ο δέκτης έχει πολύ ικανό media player. Εγώ δεν έχω δει πρόβλημα σε ότι έχω βάλει. Σε παλιότερους δέκτες είχα βρει προβληματάκια σε μερικά αρχεία. Αλλά όχι σε αυτόν και γενικά στους ALI 3801. Εκτός από το θέμα με το DTS passthrough, και ανάλογα με το αν παίζουν ή όχι AC3. Μάλλον κάποια ασυμβατότητα υπάρχει με τα αρχεία σου. Μην ξεχνάς ότι πρώτα είναι δέκτες και μετά media player. Στα πολύ δύσκολα αρχεία όλοι ζορίζονται.
Αλλά για το λογισμικό μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις την 1.04 να δούμε αν έχει διαφορά. Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτή την αλλαγή λογισμικού. Δηλαδή 1.04 σε 1.06 και ανάποδα. Και υπάρχει και η 1.05 που κανείς από εμάς ακόμα δεν έχει δοκιμάσει.

δοκίμασα 1.0.4 ,μια από τα ίδια. καθυστέρηση εικόνας σε σχέση με τον ήχο και οι υπότιτλοι πιο νωρίς.
δοκίμασα 1.0.5 ,φαινεται οι υπότιτλοι να εστρωσαν λίγο ,αλλα ηχος εικονα τα ιδια οπως στην 1.0.4 και 1.0.6.

ισως να ειναι όπως τα λες ,θα το συγκρίνω με το dvd player που εχω σε διαφορα αρχεια για να δω διαφορες και θα επανελθω. ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Μερικές σκέψεις για το lag:
Έχω τον "αδελφό" Α1 και στις δύο τηλεοράσεις μου (μια καλή plasma και μια φθηνή LCD) δεν είδα καθυστέρηση στον ήχο. Αυτές της μέρες είμαι εκτός έδρας και πήρα τον Α1 μαζί μου για να βλέπω ταινίες. Ο δέκτης συνδέθηκε με HDMI σε μια LCD Toshiba του 2006 ή 2007 και για πρώτη φορά είδα ελάχιστο lag και μάλιστα σε αρχείο SD x264.
Σκέφτομαι λοιπόν μήπως το πρόβλημα το προκαλεί η ίδια η τηλεόραση. Ίσως παίζει ρόλο και ο τρόπος σύνδεσης (HDMI για τον δέκτη, SCART για το DVDplayer)

Υπότιτλους που εμφανίζονται νωρίτερα έχω δει και στους δύο δέκτες μου με 3801.

Οι υπότιτλοι δεν έχουν εσωτερικό χρονισμό; Αν τους ανοίξουμε με το Notepad δεν γράφονται μπροστά χρόνοι εμφάνισης; Μήπως δεν είναι σωστά χρονισμένοι από αυτούς που τους φτιάχνουν; Ή μήπως εννοείτε ότι στο Α2 εμφανίζονται μερικές φορές λάθος, αλλά το ίδιο αρχείο σε άλλον δέκτη εμφανίζεται σωστά;
Σε εμένα δεν έχει εμφανιστεί τέτοιο πρόβλημα, αλλά νομίζω ότι εσείς του κάνετε πιο βαριά media player χρήση. Σίγουρα κάτι μπορεί να έχετε δει.

Στον υπολογιστή και στους άλλους δέκτες εμφανίζονται στην ώρα τους. Μόνο στους 3801 έχω δει το πρόβλημα.

Αρχικά πίστευα οτι έφταιγε το framerate μιας και τα περισσότερα ήταν 24p και ο δέκτης έβγαζε 50p. Χθες όμως δοκίμασα και 25p και εμφανιζόταν μέχρι και μισό δευτερόλεπτο νωρίτερα.

Γεια χαρά. Έχω στο φλασάκι ένα αρχείο Mp4 το οποίο παίζει κανονικά. Μέσα στον ίδιο φάκελο έχω και υπότιτλους με srt κατάληξη στους οποίους άλλαξα κωδικοποίηση από ANSI σε unicode. Δυστυχώς όμως οι υπότιτλοι δεν εμφανίζονται. Τι μπορεί να φταίει;

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Στον υπολογιστή και στους άλλους δέκτες εμφανίζονται στην ώρα τους. Μόνο στους 3801 έχω δει το πρόβλημα.

Αρχικά πίστευα οτι έφταιγε το framerate μιας και τα περισσότερα ήταν 24p και ο δέκτης έβγαζε 50p. Χθες όμως δοκίμασα και 25p και εμφανιζόταν μέχρι και μισό δευτερόλεπτο νωρίτερα.
Ναι, και για τον Ferguson T650i διαβάζω ότι κάποιος άλλος αναφέρει πρόωρη εμφάνιση των υποτίτλων. Φαίνεται κάτι υπάρχει με τους υπότιτλους στους ALI 3801.

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Υπότιτλους που εμφανίζονται νωρίτερα έχω δει και στους δύο δέκτες μου με 3801.
Όσοι έχετε εντοπίσει αυτό το πρόβλημα, θα μπορούσαμε να το δείξουμε αυτό το πρόβλημα; Ίσως με εικόνα από άλλη δέκτη που τους εμφανίζει σωστά και με την χρονική ένδειξη του τρέχοντος σημείου.
Οι δέκτες με Mstar 7818 μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό νομίζω. Με τους ALi 3801 δεν εμφανίζεται το τρέχον χρονικό σημείο (ίσως σε Opticum ή Ferguson) αλλά αν είναι αισθητή η διαφορά μάλλον δεν χρειάζεται.

Γεια χαρά. Έχω στο φλασάκι ένα αρχείο Mp4 το οποίο παίζει κανονικά. Μέσα στον ίδιο φάκελο έχω και υπότιτλους με srt κατάληξη στους οποίους άλλαξα κωδικοποίηση από ANSI σε unicode. Δυστυχώς όμως οι υπότιτλοι δεν εμφανίζονται. Τι μπορεί να φταίει;
Μήπως κατά λάθος άλλαξε η κατάληξη του αρχείου σε txt αντί sub; Πρέπει στο «Αποθήκευση ως:» να επιλέξεις «Όλα τα αρχεία».

χθες μου έσκασε ο γαμάτος lv6tboxhd που είχα. (κυριολεκτικά έσκασε, ΜΠΟΥΜ, και μύρισε καπνός).
τον πήγα e-shop, μου είπε για αντικατάσταση αύριο ή μεθαύριο, με τον καινούργιο όμως.
επειδή έχω χάσει...επαφή, τι λέει το τελευταίο μοντέλο που δίνει το e-shop?

Τρία πράγματα με ενδιαφέρουν.

1) Μέγεθος υποτίτλων (πριν, ή μετά από οποοιοδήποτε...δώρο)
2) να παίζει όλα τα αρχεία (mkv, avi, mp4)
3) να παίζει εξωτ.υποτιτλους ελληνικούς....

Παιδιά, αυτό τον αποκωδικοποιητή από ότι κατάλαβα δίνει τώρα το eshop ε?
Σκοπεύω να τον χρησιμοποιήσω (για τη μάνα μου) καθαρά σαν media player.
o lv6tboxhd, μετά το update, είχε ΜΕΓΑΛΟΥΣ υπότιτλους, επαιζε τα παντα (mkv, mp4, avi).
Αυτός, από μέγεθος υποτίτλων τι λέει?
παίζει καποιο update, custom ή όχι, για τους υπότιτλους και τα αρχεία?

αυτό εδώ είναι το τελευταίο update που έχει βάλει ο αγγελος?
https://dl.dropboxusercontent.com/u...OXHDA2/J1300170_MC6379_LV6TBOXHDA2_V1.0.6.rar

Ναι, αυτόν δίνει και αυτό είναι το νεότερο λογισμικό, αλλά δεν υποστηρίζει πια 24bit FLAC.
Όσοι έχουν αποκτήσει τον δέκτη δεν έχουν παράπονο για τους υποτίτλους και την υποστήριξη αρχείων, ενώ υποστηρίζει ακόμη και το θηριώδες προφίλ Hi10!

Βεβαίως, οι απόψεις κάποιου έμπειρου χρήστη του BOXHD θα ήταν χρήσιμες ως προτάσεις/ιδέες για να τις μεταφέρουμε στην Lifeview για επόμενη αναβάθμιση :smile:

Re: Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Όσοι έχετε εντοπίσει αυτό το πρόβλημα, θα μπορούσαμε να το δείξουμε αυτό το πρόβλημα; Ίσως με εικόνα από άλλη δέκτη που τους εμφανίζει σωστά και με την χρονική ένδειξη του τρέχοντος σημείου.
Οι δέκτες με Mstar 7818 μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό νομίζω. Με τους ALi 3801 δεν εμφανίζεται το τρέχον χρονικό σημείο (ίσως σε Opticum ή Ferguson) αλλά αν είναι αισθητή η διαφορά μάλλον δεν χρειάζεται.».

έκανα δυο βιντεακια :

1 . DVD PHILIPS DVP 5980/12 (με σχεδον αψογο συγχρονισμο υποτιτλων)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

2. Lifeview LV6TBOXHDA2

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

εγώ πάντως βλέπω διαφορά και μαλιστα στο 0,29 τρωει ολόκληρο υποτιτλο.

ελπίζω να ειναι θεμα λογισμικού και να διορθώνεται !