Lifeview LV6TBOXHDA2

περασα την 108 και βλεπω οτι στον mediaplayer,δεν μπορω να αλλαξω με το πληκτρο 1,το ειδος που θελω να δω απο το μεσω αποθηκευσης(εγγραφη,video,photo)που ειχε η 104.
πως το αλλαζουμε αυτο τωρα?

Μερικά πράγματα που είδαμε στο 1.0.8.
Με αραβικούς αριθμούς είναι τα προβλήματα και με λατινικούς οι ελλείψεις και οι επιθυμητές βελτιώσεις.

Α. Διάφορα
1) Όταν αλλάξει η ρύθμιση εξόδου από scart σε HDMI, ρυθμίζει την ανάλυση σε 1080i_50 προκαλώντας μαύρη οθόνη σε τηλεοράσεις που δεν υποστηρίζουν 1080.
2) Μετά την αναβάθμιση ή την επαναφορά εργοστασιακών, προκαλεί πάλι το παραπάνω πρόβλημα.

i) Δεν έχει ρύθμιση της κατάστασης του δέκτη μετά από διακοπή ρεύματος (Ενεργός, ανενεργός, πρότερη κατάσταση).
ii) Οι ρύθμιση εξόδου ήχου δεν έχει επιλογή PCM+RAW (PCM στην HDMI, RAW στην coaxial), έτσι πρέπει να την αλλάζει ο χρήστης για έχει RAW (κωδικοποιημένο) στον ενισχυτή και PCM (κανονικό) στην τηλεόραση.
iii) Δεν έχει ρυθμιστικά εικόνας (φωτεινότητα, αντίθεση κτλ).

Β. OSD
i) H infobar δεν έχει μπάρα προόδου της προβαλλόμενης εκπομπής.
ii) Η μπάρα πληροφοριών εμφανίζεται με διαφορετικό πλήκτρο στα βιντεάκια απ'ότι στις εγγραφές (ΟΚ στα βιντεάκια, INFO στις εγγραφές).
iii)Αντί της ώρας έναρξης της κάθε εκπομπής, η Infobar εμφανίζει «Τώρα» και «Μετά».
iv) Η διαγραφή εγγραφών εμφανίζει το μήνυμα αποθήκευσης. Οι υπόλοιπες διαγραφές αρχείων αλλά και φακέλων είναι οκ (εμφανίζουν «Παρακαλώ περιμένετε»).
v) Η ένταση του ήχου δεν ρυθμίζεται με 25 μπάρες/βήματα, αλλά 50, κάνοντας πολύ αργή την αλλαγή της έντασης.
vi) Μετά την αναβάθμιση, η γλώσσα δεν είναι αγγλικά.

Γ. EPG
1) Με "Local time setting-> GMT Usage=User Define", το σημάδι τρέχοντος χρονικού σημείου εμφανίζεται περίπου 15' πίσω.

i) Δεν εμφανίζει μαρκαρισμένες τις εκπομπές που έχουν προγραμματισθεί προς εγγραφή.

Δ. PVR
1) Μετά από επανεκκίνηση δεν θυμάται το τελευταίο σημείο της αναπαραγωγής για να ρωτήσει για να συνεχίσει.
2) Κατά την αναπαραγωγή εγγραφής ενώ γίνεται άλλη εγγραφή, δεν ρωτάει να συνεχίσει τη προβολή από το σημείο που είχε σταματήσει.
3) Κατά την αναπαραγωγή εγγραφής ενώ γίνεται άλλη εγγραφή, δεν λειτουργεί το κουμπί Pause.

i) Επιπλέον των 8 timers/θέσεις προγραμματισμού εγγραφών.
ii) Οι εγγραφές έχουν ως όνομα μόνο το όνομα καναλιού. Να έχουν και το όνομα της εκπομπής.
iii) Να μαρκάρει στην λίστα καναλιών (πλήκτρο ΟΚ) το κανάλι που γράφει.
iv) Επιλογή εγγραφής μόνο για καθημερινές-εργάσιμες.
v) Λειτουργία GoTo (Jump to user selected time point).
vi) Όταν ξεκινάει προγραμματισμένη εγγραφή ενώ βλέπουμε μια παλιά εγγραφή ή ταινία, να κάνει την εγγραφή στο παρασκήνιο χωρίς να σταματάει την προβολή.
vii) Δεν έχει πλήκτρο για να πηγαίνει κατευθείαν στην επόμενη εγγραφή
viii) Πατώντας στοπ κατά την εγγραφή εμφανίζει προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά η προεπιλογή είναι «Όχι». Έτσι θέλει επιπλέον πλήκτρο από τον χρήστη, χωρίς όμως λόγο.
ix) Οι εγγραφές να πηγαίνουν στο 10%, 20%, 30% κ.ο.κ. με τα αριθμητικά πλήκτρα.
x) Δεν έχει δυνατότητα να βάλουμε markers στις εγγραφές.

Ε. Πολυμέσα
1) Μετά από επανεκκίνηση δεν θυμάται το τελευταίο σημείο της αναπαραγωγής για να ρωτήσει για να συνεχίσει.
2) Ξεκινάει κάποια MP4 λίγο πριν το τέλος τους. Δείγμα: http://www.mediafire.com/watch/a0gvu599fd13gj5/Sebastian_Bergman_-_The_Cursed_One_Part_1_006.mp4
3) Η λίστα αρχείων ήχου δεν κυλάει όταν η αναπαραγωγή φθάνει στο επόμενο του τελευταίου της λίστας.
4) Ανεξαρτήτως της ανάλυσης των φωτογραφιών, εμφανίζονται σε πλήρη οθόνη μόνο αν η ανάλυση εξόδου είναι 576, και με μαύρο πλαίσιο στις μεγαλύτερες.
5) Το κανονικό μέγεθος υποτίτλων είναι ίδιο με το μικρό.
6) Οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι εμφανίζονται ιδιαίτερα μικροί.
7) Οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι δεν μπορούν να ρυθμιστούν.

i) Οι εγγραφές δεν πηγαίνουν στο 10%, 20%, 30% κ.ο.κ. με τα αριθμητικά πλήκτρα.
ii) Κύλιση των τίτλων των αρχείων στην λίστα.
iii) Διαφάνεια στο φόντο των υποτίτλων.
iv) Δεν έχει λειτουργία Jump.

Δεν διαφωνώ σε κανένα από αυτά, ώστε να με ενοχλούσε κάποιο από αυτά, αν εφαρμοζόταν σε μελλοντικό λογισμικό. Συμφωνώ στα περισσότερα, ορισμένα απλά δεν με ενδιαφέρουν. :smile:
Απλά κάποιες σημειώσεις διευκρινιστικές σε ορισμένα από αυτά.

Νομίζω ότι τα Βi και Biii είναι συμπληρωματικά, και είναι λίγο υπερβολικό να ζητήσουμε και τα δύο. Για μένα, το πιο χρήσιμο θα ήταν το Biii, οπότε δεν θα με πείραζε να μην υπάρχει μετά το Bi. Δεν θα με χάλαγε βέβαια να υπήρχαν και τα δύο.

Το Biii που είπα, μαζί με το Αiii, το Εii και το Eiv είναι αυτά που πραγματικά με ενδιαφέρουν. Αν έβαζαν και τα 4 αυτά και μόνο, θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος, και θα είχα έναν δέκτη όπως ακριβώς θα τον ήθελα. Μιλάω βέβαια για τα δικά μου γούστα, δεν είναι απόλυτο αυτό.

Στο Bii, για την μπάρα πληροφοριών χρησιμοποιώ πάντα το info, γιατί μου έρχεται πιο φυσικά. Info για πληροφορίες, και δεν έχω προσέξει τι γίνεται με το ΟΚ. Το info δουλεύει και σε εγγραφές και σε βίντεο.

Biv, στις εγγραφές στην ουσία μας λέει ότι αποθηκεύει το αποτέλεσμα της επιλογής μας, δηλαδή την διαγραφή της εγγραφής. Έτσι γίνεται και στους 3 ALI 3801 που έχω, και δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει.
Στα αρχεία, δεν ξέρω τι γίνεται... Μία φορά δοκίμασα διαγραφή άλλου αρχείου στο πρώτο μου ALI 3801 που πήρα, τον Lifeview A1, είδα ότι μου άφησε υπολείμματα αρκετών MB στο στικ μου, και δεν το ξαναδοκίμασα.

Bv, δεν τις έχω μετρήσει γιατί δεν δείχνει αριθμό, αλλά μόνο μπάρες χωρίς αριθμό αυτών. Οπότε μπορεί να κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι είναι περίπου 30, αλλά κυρίως και στους 3 ALI 3801 μου μου φαίνεται ότι είναι ο ίδιος αριθμός, και δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει αυτό. Αλλά όσες και να είναι δεν με ενοχλούν, οπότε δεν λέω αν πρέπει να αλλάξει. Πάντα βάζω τον ήχο στο τέρμα, και αλλάζω τον ήχο από την τηλεόραση. Προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ με αντιγραφή των κουμπιών vol της τηλεόρασης στα κουμπιά vol του δέκτη.

Γi, δεν το έχω δει σε κανέναν ALI 3601 ή 3801, και δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει. Νομίζω θέλει λογισμικό παραμετροποιήσιμο από την εταιρία, σαν του T650i.

PVR2 και PVR3, όπως έχω ξαναγράψει διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο που ανοίγεις την παλιά εγγραφή. Ισχύει αν πας μέσω του κουμπιού info, αλλά αν πας μέσω του κουμπιού του media player και της καρτέλας των εγγραφών τότε δουλεύουν και η λειτουργία συνέχισης προβολής από το σημείο που είχα σταματήσει, και το pause.

PVRiii, πάλι μαρκάρισμα και όπως στο μαρκάρισμα στην περίπτωση του Γi, δεν το έχω δει σε ALI, οπότε μάλλον θέλει λογισμικό παραμετροποιημένο από την εταιρία.

Ε4,σωστό, είναι αυτό, αλλά και με ανάλυση 720 πάλι είναι αρκετά μεγάλες οι φωτογραφίες, χωρίς να θυμάμαι αν είναι με πλαίσιο ή όχι. Πάντως με ανάλυση 1080 είναι μικρές. Αυτό εξαρτάται από την ανάλυση των φωτογραφιών, γιατί μεγάλες φωτογραφίες βγαίνουν μεγάλες και στην 1080. Με τις φωτογραφικές μηχανές να είναι πια πάνω από 10MP ακόμα και στα φτηνά μοντέλα, δεν ξέρω αν θα το θεωρήσουν πρόβλημα. Πρέπει να διευκρινιστεί ότι μιλάμε για σχετικά μικρές φωτογραφίες, πχ 2-3 MP όπως είναι το μέγεθος που υποστηρίζεται σε αρκετά κινητά.

Εiii, μάλλον πρέπει να διευκρινιστεί ότι μιλάμε για ημιδιαφάνεια όπως υπάρχει στον T650i, δηλαδή για παραμετροποιημένο λογισμικό από την εταιρία. Οι υπόλοιποι ALI έχουν διαφάνεια φόντου, αλλά σημαίνει πλήρη διαφάνεια. Αν δεν το διευκρινήσουμε μπορεί να μην καταλάβουν τι εννοούμε, γιατί όπως είπα διαφάνεια υπάρχει.

Αυτά. Και είμαι και εγώ καλυμμένος, γιατί δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι άλλο που θα ήθελα.

Last edited:
Εχει παρατηρήσει κανείς πρόβλημα σε crt τηλεωράσεις με scart σύνδεση;
Σε 2 δεκτες παρατήρησα οτι ενω ενεργοποιειτε το scart μετα απο λίγη ώρα απο μόνο του γυρναει στο αναλογικό κανάλι. Σαν να μην δινει τα 12v.
To παρατήρησα σε 3 διαφορετικες τηλεωράσεις με 2 δέκτες.
Με αλλον δεκτη παιζει με scart κανονικά .
Μήπως είναι κανενα κουσούρι του δέκτη;

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ.

Ο δέκτης παίζει κανονικά μέσω scart σε LCD τηλεοράσεις. Τον δοκίμασα όμως σε 2 διαφορετικές CRT με διαφορετικά καλώδια scart που με άλλες συσκευές λειτουργούν κανονικότατα και δίνει στιγμιαία για 1 δευτερόλεπτο σήμα (μαύρη εικόνα) και μετά τίποτα με αποτέλεσμα να γυρνά η TV στο αναλογικό σήμα :(

Υπάρχει κάποιο θέμα; Το έχει αντιμετωπίσει άλλος κανείς ή μήπως καλύτερα το έχει επιλύσει;;;

ΥΓ: Ο δέκτης έχει την 1.0.8

Last edited:
Κανένα πρόβλημα giorgos.ko :smile:

Για το πρόβλημα μέσω scart:
Ο δέκτης κανονικά δεν ξέρει σε τι τηλεόραση συνδέθηκε, οπότε ίσως χάνει την εικόνα σε κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση ανάλυσης εικόνας. Θυμόσαστε ότι η ρύθμιση αυτή ήtαν ίδια και στην LCD και στην CRT; Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε διαφορετική ρύθμιση;
Ανταποκρίνεται ο δέκτης στο τηλεχειριστήριο κανονικά; Δηλαδή αλλάζει ένταση και κανάλι κτλ; Μπαινοβγαίνει στο μενού (βουβαίνει);

Επεξεργασία 2: Τί μάρκα και μοντέλο είναι οι CRT;
Επεξεργασία 3: Όλες αυτές οι CRT «ξυπνούν» από αναμονή μόλις λάβουν σήμα από την είσοδο scart; Δηλαδή ενεργοποιούνται από τον Α2 μόλις αυτός ξεκινήσει;

Last edited:
Η ρύθμιση ήταν η ίδια και στις LCD και στις CRT.
Σωστή η σκέψη περί ανάλυσης. Ίσως ήταν στα 720p. Μήπως να προ-ρυθμίσω κάποια άλλη μικρότερη ανάλυση στο δέκτη πριν τη συνδέσω με τη CRT; Ποια είναι η «σωστή» για μια CRT να δοκιμάσω;

Ο δέκτης ανταποκρίνεται στο on off. Στα υπόλοιπα δεν ξέρω γιατί όπως είπα δεν είχα εικόνα στις CRT αφού κοβόταν άμεσα το σήμα και γύρναγε στο αναλογικό. Δηλαδή οι CRT ξύπναγαν στιγμιαία μόλις άνοιγε ο δέκτης, έδειχναν μια μαύρη εικόνα για 1" και στη συνέχεια «ξανακοιμόντουσαν». Φαίνεται δηλαδή πως καταλαβαίνουν ότι ενεργοποιείται ο A2 αλλά δεν λαμβάνουν αυτό που θέλουν και κόβουν το σήμα.

Αν δεν κάνω λάθος, οι CRT που δοκίμασα είναι Mitsubishi και Sony.

Δυστυχώς δεν έχω άμεση πρόσβαση σε αυτές τώρα για να δοκιμάσω άμεσα. Λογικά θα μπορέσω μέχρι το τέλος της εβδομάδας και θα ενημερώσω! Ίσως μπορέσει πιο άμεσα και ο kenwood που είχε το ίδιο πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Ποια είναι η «σωστή» για μια CRT να δοκιμάσω;
Δοκίμασε τις 576 ή By native.

Στα υπόλοιπα δεν ξέρω γιατί όπως είπα δεν είχα εικόνα στις CRT
Εκτός της εικόνας, σταματάει και ο ήχος;

Δηλαδή οι CRT ξύπναγαν στιγμιαία μόλις άνοιγε ο δέκτης, έδειχναν μια μαύρη εικόνα για 1" και στη συνέχεια «ξανακοιμόντουσαν». Φαίνεται δηλαδή πως καταλαβαίνουν ότι ενεργοποιείται ο A2 αλλά δεν λαμβάνουν αυτό που θέλουν και κόβουν το σήμα.
Νόμιζα ότι το κάνει μετά από κάποια «τυχαία» ώρα λειτουργίας. Το κάνει στην αρχή; Δηλαδή με το που ανοίγεις τον δέκτη αντί να δείχνει κανάλι δείχνει μαύρη εικόνα και αμέσως πάει πάλι σε αναμονή η TV;

Αν ο Α2 σου δεν είναι hardware version MC6379 - ver 1.0, πες μας σε παρακαλώ. (Αναγράφεται στο μενού πληροφοριών)

Σύνδεσα τον Α2 μου σε μια Telefunken που ξεκινάει με τον δέκτη. Η ρύθμιση της ανάλυσης είναι 576p και δεν έχω το πρόβλημα ως τώρα. Δυστυχώς δεν χρησιμοποιείται πολύ αυτή η τηλεόραση, οπότε δεν ξέρω αν θα μπορέσω να αναπαράγω αυτό το πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Re: Lifeview LV6TBOXHDA2

Καλή Χρονιά σε όλους.

Σε ευχαριστώ talos_2002 γιατί είχες δίκιο. Μεταφέροντας τον δέκτη από LCD σε CRT με προρυθμισμένη την ανάλυσή του σε 720 ή 1080, δεν παίζει τίποτα μέσω scart. Ρύθμισα την ανάλυση του δέκτη σε 576p όταν τον είχα στην LCD και πλέον παίζει τζάμι σε όλες τις CRT!

Η hardware version είναι αυτή ακριβώς που λες.

Το μόνο πρόβλημα που παρατήρησα σε ένα βίντεο που έβαλα να παίζει ο media player του Α2 είναι πως ενώ έπαιζε κανονικά εικόνα και ήχος στιγμιαία για 1-2" πεταγόταν το αναλογικό σήμα και ξαναεπέστρεφε μετά στο βίντεο, αλλά υποθέτω θα έχει να κάνει είτε με το καλώδιο είτε με το ότι μπορεί να μην έχει κουμπώσει καλά το scart.

Last edited by a moderator:
Σε αρκετα .avi (700-800mb) μετα απο ωρα χανεται ο συνχρονισμος ηχου και εικονας. ενω το ιδιο βιντεο στον υπολογιστη παιζει χωρις προβλημα. ειναι θεμα δεκτη η βιντεο?

Μέχρι να βρούμε τι φταίει, μπορείς να αντιγράψεις το avi ως mkv με το mkvtoolnix.
Αν το πρόβλημα παρουσιαζόταν και σε άλλους δέκτες, θα έλεγα ότι φταίνε τα βιντεάκια. Αφού είναι και αρκετά τα αρχεία, μάλλον ο δέκτης φταίει. Από την άλλη, δεν έχει αναφερθεί από κάποιον άλλον το πρόβλημα...

Re: LifeView LV6TBOXHDA2

Παιδιά καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους εύχομαι. Είχα έναν lifeview που αγόρασα πέρσι και ο οποίος μια μέρα έτσι στα ξαφνικά σταμάτησε να δουλεύει.Ούτε κόκκινα ούτε πράσινα λαμπάκια ούτε τίποτα. Προφανώς θα ήταν πρόβλημα με τη τροφοδοσία. Έτσι λοιπόν στις 08/11/2013 αγόρασα από e-shop έναν νέο(δεν έβαλα μυαλό) τον LV6TBOXHDA2_2. Όλα καλά μέχρι πριν 3 με 4 ημέρες, όπου άρχισε να παγώνει η εικόνα όπως όταν δεν έχει ισχυρό σήμα με αποτέλεσμα να μην μπορείς να παρακολουθήσεις τίποτα. Ο προηγούμενος δεν μου το έκανε ποτέ αυτό μέχρι να τελειώσει η ζωή του ούτε και γενικά είχα πρόβλημα. Με αυτόν τι να συμβαίνει και μου το κάνει αυτό?Έχετε κάποια ιδέα? Η περιοχή μου είναι Αθήνα-Καισαριανή αν λέει κάτι αυτό.
Σημειωτέον ότι μόλις τον κλείσω για κάνα τεταρτάκι παίζει κανονικά μέχρι που σε λίγο το κάνει και πάλι.Να πω ακόμη ότι σήμερα τέταρτη μέρα προβλήματος,ο χρόνος που κάνει το πρόβλημα έχει συντομεύσει αρκετά. Δηλαδη στην αρχή έπαιζε γύρω στις 3 ώρες και βάλε συνεχόμενα μέχρι ν αρχίσει να παγώνει η εικόνα και να χάνει το σήμα, τώρα δεν περνά τη μισή ώρα και το παρουσιάζει.Μάλλον θα φάει σουτ από το μπαλκόνι κι αυτός..
Ευχαριστώ

Last edited by a moderator:
Θα σου πρότεινα να βάλεις κάποιο από τα τελευταία λογισμικά 1.0.8 ή 1.0.9. Δεν νομίζω ο δέκτης σου να έχει κάποιο από αυτά τα λογισμικά. Μπορείς να το δεις στις πληροφορίες του δέκτη. Δεν έχω ακούσει άλλη φορά αυτό το πρόβλημα, και μπορεί να μην έχει εγκατασταθεί σωστά το υπάρχον λογισμικό. Κάνε επαναφορά ρυθμίσεων πριν και μετά την εγκατάσταση του λογισμικού. Αλλά όπως είπα δεν το έχω ξανακούσει, για να είναι δηλαδή κάποιο γνωστό θέμα λογισμικού. Οπότε μπορεί να είναι θέμα hardware, δηλαδή κάποιου προβληματικού εξαρτήματος, να ανεβάζει θερμοκρασία κτλ. Αν δεν κάνει τίποτα το λογισμικό θα πρότεινα να τον πας στο service για αντικατάσταση.

Έλεγξε και την ποιότητα και ισχύς του σήματος που λέει ο δέκτης.

Γιατί όλοι πετάτε τον χαλασμένο ΒΟΧ χωρίς μία έστω φωτογραφία; Ίσως βρούμε τι χαλάει και να μπορεί να διορθώθεί εύκολα.

Χμ, με βάζουν σε σκέψεις αυτές οι αναφορές...θέλουν διερεύνηση και όχι βιαστικά συμπεράσματα.

Προσωπικά έχω μία διφορετική εμπειρία συμπεριφοράς του δέκτη, αλλά θα σας τη μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη, μάλλον ο δέκτης του είναι ολίγο "μουλάρι".
Η δική μου περίπτωση είναι σαφώς έξω από τις προσδοκίες χρήσης αυτού του δέκτη, εφόσον τον έχω μοντάρει για χρήση σε αυτοκίνητο.
Έχω παρατηρήσει ότι η λήψη είναι σαφώς χειρότερη (μιλάμε για τεράστια διαφορά) σε σύγκριση με την αντίστοιχη που είχα με έναν παλαιότερο δέκτη της Crypto (Redi 220MP).
Φυσικά οι συνθήκες στο αυτοκίνητο δεν έχουν καμία σχέση με αυτές στο σπίτι, αλλά μου έκανε εντύπωση ότι στις ίδιες διαδρομές με την ίδια κεραία εκεί που ο ένας είχε 90% κάλυψη της διαδρομής, αυτός δεν έχει ούτε το 2%!
Αλλά προς Θεού, με κάθε επιφύλαξη γιατί τόσο η εφαρμογή όσο και οι μόντες που έχουν γίνει δεν επιτρέπουν ασφαλή συμπεράσματα...

Καλή Χρονιά σε όλα τα μέλη του νήματος.

Last edited: