Lifeview LV6TBOXHDA2

Μια λύση είναι να μπει σε πρίζα με τηλεκοντρόλ ώστε να κλείνει το ρεύμα εντελώς. Αν υπάρχει μάλιστα προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ με λειτουργία macro, βολεύει πολύ.

Vreel είχα γράψει και παλαιότερα για το ίδιο θέμα. Έχω αγοράσει 2, για μένα και για το πατρικό μου. Των γονιών μου έκανε το θόρυβο από την αρχή. Ο δικός μου ενώ στην αρχή δούλευε καλά για κανένα 8μηνο άρχισε ξαφνικά το θόρυβο πριν από κανένα 20ήμερο περίπου. Είναι αρκετά εκνευριστικό...

Κατάλαβα... Εγώ το έστειλα πίσω και θα ζητήσω να μου το αντικαταστήσουν. Τώρα αν το κάνει και το δεύτερο τι να πω... Θα πάρω καμιά πρίζα με τηλεχειριστήριο όπως πρότεινε και ο Kostas_Y. Καμία εναλλακτική καλού κακού, σ' αυτό το budget, υπάρχει αν μου τη βιδώσει με το δεύτερο?

Γειά σας και εδώ. Να σας πω κάτι να γελάσετε? Μόλις μπαίνω μέσα στο δωμάτιο, σκοτάδι, ανοίγει ο δέκτης από μόνος του. Τον κλείνω και φεύγω. Έρχομαι στο δωμάτιο πάλι μετά από μια ώρα περίπου και είναι ανοιχτός. Γενικά ανοίγει από μόνος του. Υπάρχει λύση? Ευχαριστώ.

Δεν ξέρω τι εννοείς ότι φεύγεις. Αν φεύγεις από το σπίτι τότε μπορεί να φταίνε κάποιες διακοπές του ρεύματος, ή κάποιες μεγάλες πτώσεις τάσεως. Όλοι (σχεδόν) οι δέκτες όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, όταν επανέρχεται το ρεύμα ανοίγουν. Μάλλον για να πάρουν την ώρα μέσω των καναλιών, ώστε να μην χάσουν κάποια πιθανή προγραμματισμένη εγγραφή.
Αν απλά φεύγεις από το δωμάτιο τότε θα ξέρεις αν υπάρχει διακοπή ή βύθιση τάσεως για να δεις αν φταίει αυτό. Εκτός αν αυτό γίνεται τοπικά στην τηλεόραση, πχ μία χαλασμένη μπρίζα που δεν κάνει καλή επαφή. Βέβαια τότε θα κλείνει και μόνος του ο δέκτης την ώρα που παρακολουθείς.
Δεύτερη πιθανότητα, να έχεις σύγκρουση με κάποιο άλλο τηλεκοντρόλ. Δεν είναι σπάνιο κάποια εντολή σε ένα τηλεκοντρόλ να είναι μία άλλη εντολή σε ένα άλλο τηλεκοντρόλ. Για παράδειγμα είχα δέκτη που το κουμπί INFO στο τηλεκοντρόλ του ήταν το κουμπί ON σε άλλον δέκτη μου. Δηλαδή όταν πάταγα INFO στον έναν δέκτη μου άνοιγε ο άλλος. Αναγκαζόμουν να βάζω χοντρό χαρτόνι μπροστά στο ματάκι του δεύτερου δέκτη. Ευτυχώς μετά από λίγο ο πρώτος (και παλιότερος) δέκτης αντικαταστάθηκε. Ακόμα παλιότερα υπήρχε δέκτης που είχε σύγκρουση με τις τηλεοράσεις LG και αναγκάστηκε η αντιπροσωπεία του δέκτη να βγάλει λογισμικό ειδικό για τηλεοράσεις LG, που συνοδευόταν με άλλο τηλεκοντρόλ.
Τρίτη περίπτωση, να έχεις κάνει κάποιον πολύ περίεργο προγραμματισμό εγγραφής. Για παράδειγμα ημερήσια εγγραφή 3-4 εκπομπών. Και ο δέκτης να ανοίγει κάθε τόσο για να γράψει.
Τέταρτη περίπτωση, κάποια πολύ περίεργη βλάβη του δέκτη. Δεν έχω ξανακούσει τέτοια περίπτωση, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Πέμπτη περίπτωση, είναι μάλλον προσωπική και δεν ξέρω αν σε βοηθάει. Αλλά έχει πλάκα. Μία φορά πετάχτηκα πάνω όταν ο δέκτης άρχισε να κάνει τρελλά. Άλλαζε κανάλι, ανέβαινε ο ήχος κτλ. Τα χρειάστηκα λίγο μέχρι να καταλάβω ότι η γάτα μου έκανε βόλτες πάνω στον καναπέ και μου πάταγε διάφορα κουμπιά στο τηλεκοντρόλ.

Last edited:
ενω παιζει κανονικα οταν το κλεινουμαι μας βγαζει μπλε οθονη και δεν ξαναανοιγει με το χειρηστηριο,το λαμπακι μενει πρασινο αλλα δεν υπακουει στις εντολες του τηλεχηρηστηριου μονο βγαζει μπλε οθονη.αν εχει καποιος αναλογο προβλημα ας απαντησει αν γνωριζει καποιος τι πρεπει να κανω ας με πει.

Είμαι κι εγώ ένας από τους "τυχερούς" με το βουητό, πάντως το μηχανάκι αντικαταστάθηκε από το e-shop, χωρίς πολλά πολλά.
Κατά τα άλλα, υπέρ ευχαριστημένος.

Λίγο πολύ όλοι κάνουν βουητό. Δύο έχω αντικαταστήσει και μετά από λίγο διάστημα επανήλθε το βουητό. Κι εγώ ευχαριστημένος όμως, είναι value for money το μηχανάκι.

Τελικά, φίλε tolias, πιστεύω πως βρήκα τι συμβαίνει. Μόνο μόλις ανοίγω το διακόπτη αλερετουρ (το φως δηλ. του δωματίου), ενώ είναι κλειστός ο δέκτης, αυτός τότε ανοίγει. Κάτι τρέχει με την πρίζα και με τον αλερετουρ υποθέτω. Σ' ευχαριστώ πάντως για την απάντησή σου.

Να είσαι καλά. Κάτι γίνεται φαίνεται στην γραμμή του ρεύματος διακόπτη-μπρίζας. Όταν ανοίγει το φως στην μπρίζα πάει ρεύμα ή πάει παραπάνω ρεύμα (αν υπάρχει κάποιος ροοστάτης) και το βλέπει ο δέκτης σαν επαναφορά ρεύματος. Δεν αποκλείεται να προκαλέσει και ζημιά στον δέκτη. Και σε ότι άλλο είναι συνδεδεμένο στην μπρίζα.

Τελικά, φίλε tolias, πιστεύω πως βρήκα τι συμβαίνει. Μόνο μόλις ανοίγω το διακόπτη αλερετουρ (το φως δηλ. του δωματίου), ενώ είναι κλειστός ο δέκτης, αυτός τότε ανοίγει. Κάτι τρέχει με την πρίζα και με τον αλερετουρ υποθέτω. Σ' ευχαριστώ πάντως για την απάντησή σου.

Μαλλον οπως και εμενα εχεισ λαμπα οικονομιασ στο υπνοδωματιο γιαυτο στο κανει, εγω που την αλλαξα σε κανονικη για μια βδομαδα δεν μου το εκανε, αλλα το ξαναγυρισα οπως ηταν εβαλα παλι την οικονομιας λαμπα.
Ειναι η συχνοτητα ακτινοβολιας που βγαζει η λαμπα οταν αναβει μαζι με την κοντινη αποσταση που εχει ο δεκτης με το φως.

Στο σαλονι που εχω τον ιδιο δεκτη και με 10 λαπμπες οικονομιας στα 2 φοτιστικα δεν το εχει κανει ποτε.(τωρα που το λεω εκει εχω ups)

Δεν το εχω δοκιμασει στο υπνωδοματιο βαζοντας ενα τετοιο στην μπριζα,
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.701173

Θα ψαξω να βρω ενα δανεικονα κανω δοκιμη

Έχω και εγώ λάμπες οικονομίας στο δωμάτιο, αλλά δεν μου κάνει τίποτα τέτοιο. Φωτιστικό οροφής και πορτατίφ. Βέβαια δεν είναι τόσο κοντά στον δέκτη. Και τα δύο είναι γύρω στα 2 μέτρα. Δεν έχω ups, αλλά πολύμπριζο ασφαλείας. Δεν ξέρω αν βοηθάει σε αυτή την περίπτωση.

Θέλει κανείς να στείλει ένα mail στην Lifeview για να τους ρωτήσει μήπως έχουν κάποιο λογισμικό νεότερο του 1.0.8;
Έχουμε ακόμα κάποια σοβαρά προβλήματα, όπως:
1) Receiver has to be connected via scart after setting factory settings, updating firmware, or changing the output setting from scart to HDMI.
2) The Pause button doesn’t work if the INFO button is used to enter the list of old records.

Παιδιά γεια σας και από μένα....παρέλαβα σήμερα τον δέκτη από το "κιτρινομάγαζο" και εκανα και τα update μέχρι και το 1.09....εχω ομως ενα θεματακι....παρολες τις αναβαθμισεισεις δεν διορθωθηκε τελικα το θεμα με τις αναλογιες της οθονης....μονο το αντεννα δειχνει σε 4:3 κανονικα και αυτο μονο στο auto....ολα τα αλλα δεν τα προσαρμοζει σωστα....και το remote της τv μου εχει ψοφησει (:-)) και εχω παρει ενα αλλο απο το e-shop κι αυτο αλλα δεν πιανει ολες τις λειτουργειες αρα ουτε απο εκει μπορω να το ρυθμισω....καμια λύση????

Στους δέκτες με αυτόν τον επεξεργαστή η επιλογή auto δεν δουλεύει όπως λέει το όνομα, αλλά αντίθετα κάνει όλα τα κανάλια με αναλογία 16:9. Είναι για όσους θέλουν όλα τα κανάλια να πιάνουν όλο το μέγεθος της οθόνης. Για να έχεις κανονικές αναλογίες σε όλα τα κανάλια πρέπει να διαλέξεις την επιλογή 16:9 αν έχεις τηλεόραση 16:9, ή κάποια από τις επιλογές 4:3 αν έχεις τηλεόραση 4:3. Αν και κάτι θυμάμαι ότι σε τηλεόραση 4:3 πάλι κάποιες από τις επιλογές 4:3 πάλι δίνουν περίεργο αποτέλεσμα. Αλλά δεν το θυμάμαι καθόλου το θέμα γιατί σε τηλεοράσεις 16:9 όπως η δική μου η επιλογή 16:9 δίνει πάντα τις σωστές αναλογίες, και στα κανάλια και στα βίντεο.

Το πρόβλημα είναι ότι τα κανάλια εκπέμπουν ότι θέλουν. Σήμα 16:9 αλλά εκπομπές 4:3 ή το αντίθετο. Οπότε τα κενά στην οθόνη και οι παραμορφώσεις είναι αναπόφευκτες.

Θέλει κανείς να στείλει ένα mail στην Lifeview για να τους ρωτήσει μήπως έχουν κάποιο λογισμικό νεότερο του 1.0.8;
Έχουμε ακόμα κάποια σοβαρά προβλήματα, όπως:
1) Receiver has to be connected via scart after setting factory settings, updating firmware, or changing the output setting from scart to HDMI.
2) The Pause button doesn’t work if the INFO button is used to enter the list of old records.

Έχουμε κάποιο εύκαιρο mail?