Λίγα Για Πυκνωτές .....

Re: ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΠΥΚΝΩΤΕΣ .....

( εχω τσαντιστει με τον Καπετανιο ..... που εθιξε ...το προβατο αλλα και τις φωτογραφικες μου ικανοτητες !!!! )

Μωρέ μια χαρά(σχεδόν) είναι οι λήψεις...Η προβιά του Αστραπόγιαννου μας τα χάλασε!:flipout:

Ξανά ένα μεγάλο ευγε Σάκη, για την διάθεση να μοιράζεσαι
πράγματα και γνώσεις με εμάς!:ernaehrung004:

η ποιοτητα κατασκευης , η τηρηση προδιαγραφων στο επακρο και οχι στο περιπου οπως ειναι συνηθως στους φθηνους πυκνωτες, η σοβαροτητα της κατασκευης, το ονομα ενος σοβαρου κατασκευαστη αλλα και η διαχρονικοτητα ενος τετοιου προιοντος δικαιολογουν τιμες υπου 100ευρω και τελικα μπορει να ειναι και λιγες .

Στην πραξη θα μπορουσε να παιξει και με μικροτερο και με φθηνοτερο πυκνωτη με διαφορα στο ηχητικο αποτελεσμα προς τα κατω ...

Ειναι ουσιωδες εδω να τονισουμε οτι αν καποιος σου λεει οτι αγοραζωντας το ταδε interconnect ο οποιο κοστιζει 1,000+ ευρω και ο ηχος σου θα γινει τζιτζι ειναι απατεωνας και εσυ που το αγοραζεις εισαι ηλιθιος γιατι το στερεοφωνικο σου ειναι αξιας ολο και ολο 150Ε

Θελω να πω με αυτο το παραδειγμα οτι στον ηχο ειναι ολα μια αλυσιδα ..Μια αλυσιδα ειναι τοσο δυνατη οσο ο πιο αδυναμος κρικος της οποτε ΝΑΙ οι πυκνωτες τετοιου επιπεδου αξιζει να μπουν σε ενα καλο ενισχυτη συνδεμενο με μια σοβαρη πηγη και ενα σοβαρο καλωδιο και ενα ζευγαρι σοβαρα ηχεια ( χωρις τιποτα απο αυτα να σημαινει οτι σοβαρο= ακριβο )

αν καποιος νομιζει οτι αρκει να βαλει σε εναν ενισχυτη δυο πυκνωτες 10,000 mundorfarad μαζι με 10 ποντους καλωδιο VDH απο την πλακετα μεχρι τις μπορνες και να λεει στον εαυτο του οτι εκανε αναβαθμιση ειναι μακρυα νυχτωμενος αν δε ...το λεει σε πελατη ειναι μαλλον απατεωνας ...ειδικοτερα οταν ο ενισχυτης ο ιδιος ειναι της πλακας

Πολλες τετοιου τυπου αναβαθμισεις κυκλοφορουν απο διαφορους επιστημονες στην αγορα και οσο οι ακροατες πιστευουν χωρις να γνωριζουν τοσο οι επιστημονες θα κερδιζουν χρηματα ...

Για να το συνοψισω καθε ενα εξαρτημα καλης ποιοτητας ακριβο η και καμμια φορα εξωτικο εχει να προσφερει το κομματι του στην αλυσιδα ενος συστηματος .Το νοημα ειναι οτι την πραγματικη αλλαγη η αναβαθμιση την φερνει ενα συνολο κινησεων , με συγκεκριμενες επιλογες , συνολικη γνωση του αντικειμενου αλλα και με συγκεκριμενους στοχους και προσεγγισεις .
Σαφως ενα καλο εξαρτημα απο μονο του λίγα πραγματα τελικα μπορει να προσφερει

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Last edited:

ευχαριστω για την απαντηση πολυ κατατοπιστικα ολα,η ερωτηση μου ομως αλλου πηγαινε,στο οτι εχοντας ενα μηχανημα με τετοια συμπραγκαλα μεσα η αξια ενος σερβις με τα ιδια εξαρτηματα φτανει στα ουρανια.

Κατα ην δικη μου αποψη οχι αλλα διαφορα θα υπαρξει αν αλλαξουν ποι προδιαγραφες κατα παρα πολυ ... πχ 5ενταπλασιασμος της χωρητικοτητα αν μπορει να γινει σαφως θα αλλαξει πολλα και προς το καλυτερο ( μιλαμε για μηχανηματα ταξης ΑΒ και παραγωγης που συνηθως εχουν κανει τις τσυγκουνιες τους )

Επισης σαφως αν τον υποβαθμισεις αλλα και στην ποιοτητα του εξαρτηματος θα υπαρχει ακουση διαφορα ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Ενας πυκνωτης elna η επιπεδου audio (οπως τουσ χαρακτηριζουν ) κανει καποια διαφορα απο ενα κινεζικο lelon?

Οι μεγαλοι lelon ειναι πιο καλα κατασκευασμενοι απο τους μικρους στην λειτουργια δεν νομιζω οτι μπορει να κανει σημαντικη διαφορα ...Ισως στην καθαροτητα και την ταχυτητα αλλα μονο σε μεγαλη ισχυ ..Τωρα σε οτι αφορα τον χρονο ειναι που δυσκολο να ξερεις ( μπορεις να με ξαναρωτησεις σε 20 χρονια να σου πω για αυτους που εχω βαλει ) Σιγουρα ομως θα παιζει καποιο ρολο σε σχεση με ενα ακριβοτερο εξαρτημα .

Για παραδειγμα οι yaego που ειναι επισης φτηνοι τελικα πανε ανελπιστα παρα πολυ καλα

Αυτα για τους φτηνους ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

...........................................................................
Για να το συνοψισω καθε ενα εξαρτημα καλης ποιοτητας ακριβο η και καμμια φορα εξωτικο εχει να προσφερει το κομματι του στην αλυσιδα ενος συστηματος .Το νοημα ειναι οτι την πραγματικη αλλαγη η αναβαθμιση την φερνει ενα συνολο κινησεων , με συγκεκριμενες επιλογες , συνολικη γνωση του αντικειμενου αλλα και με συγκεκριμενους στοχους και προσεγγισεις .
Σαφως ενα καλο εξαρτημα απο μονο του λίγα πραγματα τελικα μπορει να προσφερει

................................................................................................................
Εξσιρετική τοποθέτηση που συνήθως ξεχνάμε!

Θερμά συγχαρητήρια κι' από μένα για την εξαιρετική παρουσίαση που μας κάνετε σ' αυτό το νήμα.
Σειρά μου επίσης να ευχαριστήσω για τον κόπο που καταβάλλετε διαρκώς και μοιράζεστε μαζί μας τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας... :smile:

Προς τερψην του φιλου κυριου Περγιουδακη που ευστοχα εκανε την παρατηρηση του για την πολλε φορες εκτεταμενη μου αναφορα σε θεματα ολικης αλλαγης πυκνωτων σας παρουσαζω μια πληρη λιστα με τους πυκνωτες που αλλαχτηκαν στοι προηγουμενο μηχανημα τον NAD 3020B οπου μετρηθηκαν ενας ενας με το γνωστοπ οργανο ( κοινης αποδοχης ) ATLAS ESR 60

Στην πρωτη στηλη ο κατασκευαστης μετα η ονομαστικη τιμη που γραφει επανω ο πυκνωτης ακολουθει η μετρηση χωρητικοτητας , εσωτερικης αντιστασης και τερμα δεξια η αναμενομενη τιμη σε εσωτερικη αντισταση .

στην συγκεκριμενη περιπτωση εχουμε να κανουμε με ενα μηχανημα πολυ παλιο και τα αποτελεσματα ειναι αναμενομενα ... σε καποια επομενη φαση θα φροντισω να παρουσιασω και μετρησεις αντιστοιχα και απο πιο καινουργιο μηχανημα ωστε να εχουμε εναν μπουσουλα και απο εκει ....

απο τον πινακα ενισχυονται τα λεγομενα μου οτι τελικα οι μικροι πυκνωτες που κανουν την μεγαλη ζημια και επισης οτι η κατασταση τους και οι βλαβες τους ειναι επιδημικες δλδ ολοι οι 47 mfd μεσα στο μηχανημα ειναι ντουφεκισμενοι που σημαινει οτι εαν ενας εχει σοβαρο προβλημα τοτε ολοι θελουν αλλαγμα .

enjoy

Attachments

• ESR.jpg
    ESR.jpg
    66.4 KB · Views: 99
Απάντηση: Re: Λίγα Για Πυκνωτές .....

... πυκνωτες που αλλαχτηκαν στοι προηγουμενο μηχανημα τον NAD 3020B ...

Μήπως χρειάστηκε να αλλάξεις και ποντεσιόμετρο?
Ρωτάω γιατί χρειάζεται αλλαγή ενός φίλου και δέν ξέρει τί να βάλει (κάτι σε ποιοτικότερο)

Σόρρυ γιά το OffTopic

κανενα προβλημα .... θεωρητικα στον 3020 βαζει οτι θελει .... υπαρχει χωρος για να βαλει οτι θελει ...απλα θα υπαρχει δυσκολια στο να βρει αναλογο ποτενσιομετρο με αναλογη διαδρομη αλλα και επαφη για loudness