Λίγη βοήθεια για τον DM800

chrism

New member
11 September 2009
10
Παιδιά σας χαιρετώ όλους μιας και είναι η πρώτη μου επαφή σ´αυτό το φόρουμ

Μόλις παρέλαβα τον νέο μου DM800 (κλώνο) και προσπαθώ να καταλάβω τι έχει εγκατεστημένο και πως δουλεύει το όλο σύστημα. Μπορώ να πω ότι έχω αρκετή πείρα με δορυφορικούς δέκτες αφού είμαι κάτοχος αρκετών δεκτών όπως Manhattan, Humax 5400Z, Relook 400s, Cubecafe 250, Ab IPBox 910HD και DM7025+ (original). Επίσης έχω εγκαταστημένες 2 κεραίες 1μ, η μία με 2lnb για 13+16Ε και η άλλη 39Ε καθώς και μια κεραία 2.4μ με ρότορα από 30W-75E.
Οι απορίες μου είναι οι ακόλουθες:
1. Σε τι εξυπηρετεί ο secondstage bootloader και πως μπορώ να δω ποια έκδοση είναι εγκατεστημένη στον δέκτη;
2. Στις πληροφορίες φαίνεται ότι το ιματζ που είναι εγκατεστημένο είναι το GP2 0440, το kernel 2.6.12-5.1-brc ενώ το image και το enigma είναι από τις 16/7/2009. Μήπως αυτό περιλαμβάνει και το τελευταίο secondstage bootloader ή δεν είναι απαραίτητο.
3. Το boot logo είναι τα αραβικά νησιά σε σχήμα φοινικιάς με αραβικούς χαρακτήρες. Πως μπορώ να το αντικαταστήσω με κάτι διαφορετικό?

Αυτά προς το παρών

Καλώς ήρθες στο Avclub και καλή συνέχεια!

1. Βάλε σε stop mode τον δέκτη (βάζοντας τον στην πρίζα και έχοντας ταυτόχρονα πατημένο το μπροστινό on/off πλήκτρο) Αφού σου εμφανίσει την ΙΡ, ακολουθείς την ίδια διαδικασία για την αναβάθμιση μέσω δικτύου, του 7025 (PC,Browser) Αντι θα αναβάθμιση λογισμικού θα επιλέξεις device info (ή κάτι άλλο με info) και θα δεις την έκδοση του Loader και άλλα ενδιαφέροντα.

2. Το Image που έχει είναι όντως το τελευταίο Gemini, αλλά αυτό δε "φοράει" τον τελευταίο loader. Νομίζω χρησιμοποιεί τον #72 ενώ επίκαιρος είναι ο #74

3.Το Bootlogo είναι από τα καλύτερα που έχει χρησιμοποιήσει το Gemini, αλλά αφού δεν σου αρέσει μπορείς να το αλλάξεις με κάτι άλλο της αρεσκείας σου. (πρέπει να θυμηθώ τη διαδικασία)

Αλεξ

Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Όντως αυτό δείχνουν και οι πληροφορίες
‛Booloader version - Dreambox Second Stage Loader BUILD #72, built 20090303’
Σε τι χρησιμεύει το second stage loader ? Υπάρχει λόγος να αναβαθμίσω σε #74 (αν είναι εφικτό στον κλώνο φυσικά)?

Συνήθως ψωνίζω γνήσια προϊόντα από το hm-sat στην Γερμανία αλλά λόγω κακής εμπειρίας με τον AB-IPBox 910HD (ενώ ο δέκτης και η εικόνα είναι εξαιρετικά το λογισμικό είναι χάλια) είπα να μην ρισκάρω 400 προς το παρόν. Το πήρα από ένα site παρόμοιο με το eBay που λέγεται DHGate και ασχολείται μόνο με κινέζικα προϊόντα. Το πήρα για 215 πληρώνοντας μέσω paypal. Η παράδοση έγινε σε 5 ημέρες με DHL.
[FONT=&quot]Προσοχή όμως γιατί όπως οι περισσότεροι κλώνοι έτσι και ο δικός μου έχει το πρόβλημα με το τηλεχειριστήριο. Απ´ότι φαίνεται το [/FONT][FONT=&quot]IR[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]led[/FONT][FONT=&quot] δεν είναι αρκετά ευαίσθητο και θα πρέπει να αγοράσεις κάποιο άλλο πιο δυνατό τηλεχειριστήριο (ούτε αυτό του 7025 δουλεύει ικανοποιητικά με το [/FONT][FONT=&quot]DM[/FONT][FONT=&quot]800). [/FONT][FONT=&quot]P[/FONT][FONT=&quot]Προσωπικά δοκίμασα το [/FONT][FONT=&quot]All[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]in[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]One[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Kameleon[/FONT][FONT=&quot] 8305 και δουλεύει αρκετά καλά αλλά θα το επιστρέψω γιατί αρκετά πλήκτρα όπως αυτά για το ζαπινκ και της αλλαγής γλώσσας δεν υπάρχουν και ούτε είναι βολική η κατασκευή του.[/FONT]

Συνήθως ψωνίζω γνήσια προϊόντα από το hm-sat στην Γερμανία αλλά λόγω κακής εμπειρίας με τον AB-IPBox 910HD (ενώ ο δέκτης και η εικόνα είναι εξαιρετικά το λογισμικό είναι χάλια) είπα να μην ρισκάρω 400 προς το παρόν.

Σε καταλαβαινω απολυτα για την φλομπα που εφαγες με το Ipbox, παραλιγο να την πατησω κι εγω. Ο 800αρης ομως ειναι αυτο που λεμε sure thing. Ειναι ολα τα προιοντα της dream multimedia overpriced αλλα οτι εχω παρει εχει βγαλει τα λεφτα του και με το παραπανω..-bye-