ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,396
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Από εχθές έχω κι εγώ ένα 16GB 1.1.3 unlocked.

Όταν το συνδέω με usb στο pc το μόνο που βλέπει είναι οι εικόνες του iphone.
Χρειάζομαι κάποιο πρόγραμμα για να "δει" ο υπολογιστής περισσότερα πράγματα;

Μέσω του Wi-fi του Fritz box,προσπαθώ να κατεβάσω παιχνίδια ή εφαρμογές αλλά μου βγάζει μήνυμα ότι πρέπει να έχω 1.1.1 ή 1.1.2 για να εγκατασταθούν.
Αυτό σημαίνει ότι η 1.1.3 που έχω έχει κλειδωμένες κάποιες λειτουργίες του;

Από εχθές έχω κι εγώ ένα 16GB 1.1.3 unlocked.

Όταν το συνδέω με usb στο pc το μόνο που βλέπει είναι οι εικόνες του iphone.
Χρειάζομαι κάποιο πρόγραμμα για να "δει" ο υπολογιστής περισσότερα πράγματα;

Μέσω του Wi-fi του Fritz box,προσπαθώ να κατεβάσω παιχνίδια ή εφαρμογές αλλά μου βγάζει μήνυμα ότι πρέπει να έχω 1.1.1 ή 1.1.2 για να εγκατασταθούν.
Αυτό σημαίνει ότι η 1.1.3 που έχω έχει κλειδωμένες κάποιες λειτουργίες του;

Αν θες να "εξερευνήσεις" το iphone μπορείς
α) μέσω του υπολογιστή με πρόγράμματα όπως το iPhoneBrowser (ενσύρματα) ή το WinSCP (ασύρματα) και άλλα.
ή
β) Μέσα από την ίδια την συσκευή μπορείς να κάνεις το ίδιο από το Mobile Finder.

Για να εγκαταστήσεις εφαρμογές υπάρχουν 2 βασικοί τρόποι:
α) Απευθείας download και εγκατάσταση μέσα από το iphone και ενός installer π.χ. Cydia Package Installer,
ή
β) Μέσω του υπολογιστή και του USB cable από εφαρμογές όπως π.χ. το iBrick

Από τη στιγμή που η συσκευή είναι jailbreaked/unlocked μπορείς να κάνεις τα παραπάνω.
Δεν είναι όμως όλες οι εφαρμογές συμβατές με όλες τις εκδόσεις firmware.
Πιθανόν οι συγκεκριμένες που δοκίμασες να είναι μόνο για προγενέστερες της 1.1.3.

Re: Απάντηση: ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.

Χωρίς αποτέλεσμα...

Πως μπορώ να περάσω mp3 ή έστω m4r και γενικότερα αρχεία music,video και photo στο iphone?
Με το itunes δεν βγάζω άκρη.

Στο itunes επιλέγεις New Playlist (μπορείς πχ. να την ονoμάσεις iphone για να μην μπερδεύεσαι) και εκεί μέσα "ρίχνεις" όλα τα τραγούδια που θες να περάσεις στο τηλέφωνο.
Μετά κάνεις sync την συγκεκριμένη playlist στο τηλέφωνο.

Το ίδιο κάνεις και με τα videos που είναι αποθηκευμένα στο folder Movies του iTunes. Για τα videos δεν χρειάζεται να κάνεις ξεχωριστό playlist αφού από το sync μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να περάσεις.
Αν πάλι δυσκολευτείς, πες το μήπως μπορέσω να ανεβάσω κάποια screenshots. Θα είναι από mac βέβαια, αλλά δε πιστεύω ότι η διαδικασία για τους PC διαφέρει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλοι οι κάτοχοι αξίζει να δουν μια φορά τουλάχιστον το iphone guided tour video που έχει στο site της η Apple καθώς και τα μικρότερα βιντεάκια με τα διάφορα tips

Last edited:
Φίλε Gleon σ´ευχαριστώ πολύ.
Τάσο,το μήνυμά σου με... βοήθησε πάρα πολύ.
Τι να συνηθίσω δηλαδή;
Δεν είναι θέμα συνήθειας είναι θέμα του πως θα το κάνω να δουλέψει.
Αυτό δεν έχω καταφέρει.
Φαντάζομαι ότι κι εσύ όταν το αγόρασες θα είχες απορίες που σίγουρα δεν λύθηκαν με απαντήσεις σαν τη δική σου.

Σωκράτη η διαδικασία απαιτεί εξοικείωση με το περιβάλλον του iTunes.
Δυστυχώς η Apple επέλεξε αυτό το πρόγραμμα. Βέβαια άλλοι το βολεύονται κ άλλοι όχι. Εγώ πάλι όχι, αλλά χωρίς αυτό απλά δεν...
Οπότε όπως τα είπε ο φίλος Gleon παραπάνω, περίπου τα ίδια είναι κ σε pc όπως κ σε mac.

Μιχάλη δεν είναι τόσο θέμα εξοικείωσης όσο θέμα λίγης βοήθειας.
Τεσπά,πέρασα επιτελους 1 m4r και ένα αρχείο με φωτογραφίες.
Όταν πάω να περάσω και άλλο folder με φωτογραφίες,μου λέει ότι αυτές θα αντικαταστήσουν τις παλαιές και φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβεί αν επιχειρήσω να περάσω και άλλο τραγούδι..
Τι κάνω λάθος;

Eγω παντως Σωκρατη, μιας και δεν καταφερα να εξοικειωθώ με το itunes, απλα το χρησιμοποιω οσαν τηλεφωνο και μονο...

Ντίνο,κι εγώ τα πρώτα... λεπτά,έτσι είπα.
Κατεβάζοντας κάποιες από τις εφαρμογές του όμως(π.χ. MxTube με την οποία κατεβάζεις και αποθηκεύεις video απο το Youtube) είδα ότι το τηλέφωνο έχει άπειρες δυνατότητες και είναι κρίμα να μην μπορώ να εκμεταλλευτώ κάποιες από αυτές,τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν 16GB.

Μιχάλη δεν είναι τόσο θέμα εξοικείωσης όσο θέμα λίγης βοήθειας.
Τεσπά,πέρασα επιτελους 1 m4r και ένα αρχείο με φωτογραφίες.
Όταν πάω να περάσω και άλλο folder με φωτογραφίες,μου λέει ότι αυτές θα αντικαταστήσουν τις παλαιές και φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβεί αν επιχειρήσω να περάσω και άλλο τραγούδι..
Τι κάνω λάθος;

Σιγουρέψου ότι όλες οι φωτογραφίες που επιλέγεις να περάσεις βρίσκονται σε ένα κοινό folder (νομίζω ότι μέσα σε αυτό το folder μπορείς να έχεις και sub-folders ώστε να τις κατηγορηοποιήσεις).

Με τα τραγούδια δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείς να τσεκάρεις όσες playlists σε ενδιαφέρουν και αυτά θα συγχρονίζονται. Αν ξε-τσεκάρεις κάποια playlist, τότε τα τραγούδια που έχεις μέσα σ' αυτή, θα αφαιρεθούν από το τηλέφωνο.

Σίγουρα, το drag'n drop ή ακόμα καλύτερα το να κάνεις browse μέσα στο κινητό θα ήταν καλύτερο αλλά και η Apple πρέπει κάπως να σας βάλει σιγά-σιγά στον κόσμο τωv Mac!
Πάντως ειλικρινά, αν ασχοληθείς αρκετά με το iTunes και οργανώσεις τις βιβλιοθήκες σου σωστά (music, videos, podcasts κλπ) δεν θα ξανασχοληθείς με άλλο πρόγραμμα.

Καλοριζικα τα μηχανακια σας, αλλα δε διαβάζετε τι τραβάμε τόσο καιρό για να το φέρουμε στα ίσα του το τηλεφωνάκι? αλλα και εγω καλλίτερος ειμαι? ελπίζω να βγάλετε άκρη, το itunes το σιχαίνομαι αλλα περιμενω πως και πως να κάνω δουλεια με το activesync στην νεα εκδοση firmware.
Κουράγιο και καλη υπόμονη...

Για να κρατήσει το ιΦον τα τραγούδια του, τα βίντεο, τις φωτό κτλ, θα πρέπει να υπάρχουν στον φάκελλο του υπολογιστή που κάνει συγχρονισμό. Αν δεν υπάρχουν τότε νομίζει ότι πρέπει να τα σβήσει κ να βάλει στην θέση τους τα άλλα που υπάρχουν στον φάκελλο. Δλδ θα πρέπει να υπάρχει ένα ακριβές αντίγραφο του ιΦον στον υπολογιστή μας.

Στις διάφορες επιλογές πάντως για βίντεο κτλ, υπάρχει μια επιλογή για επιλεγμένο συγχρονισμό αρχείων...θα το δω κ θα σας πω...

Καλοριζικα τα μηχανακια σας, αλλα δε διαβάζετε τι τραβάμε τόσο καιρό για να το φέρουμε στα ίσα του το τηλεφωνάκι? αλλα και εγω καλλίτερος ειμαι? ελπίζω να βγάλετε άκρη, το itunes το σιχαίνομαι αλλα περιμενω πως και πως να κάνω δουλεια με το activesync στην νεα εκδοση firmware.
Κουράγιο και καλη υπόμονη...

Θα σε απογοητεύσω αλλά... έχω την εντύπωση ότι το ActiveSync αναφέρεται στην δυνατότητα push email,calendar & contacts που θα μπορείς να έχεις αν η εταιρία σου διαθέτει Microsoft Exchange Server 2003 και 2007.
Δεν αναφέρεται σε αρχεία μουσικής, φωτογραφίας κλπ

Microsoft Exchange ActiveSync support.

If your office uses Microsoft Exchange Server 2003 or 2007, iPhone 2.0 software will allow you to wirelessly push company email, calendar events, and contacts over Wi-Fi or EDGE networks to iPhones. With secure push email and over-the-air contacts and calendar features, users will stay up to date wherever they go. And thanks to the iPhone Multi-Touch display, users will find it easier to perform common tasks such as accepting meeting invitations and finding contacts in the company directory or Global Address List (GAL).

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Σεραφείμ,όχι μόνο άλλα σου έλεγα,αλλά και άλλα έγραφα.
Κάτι η πλήξη όμως,κάτι η ισοτιμία του δολαρίου στο 1,60,το τσίμπησα.