Λίγη βοήθεια?

Jacob

New member
8 February 2008
86
Αν και είμαι εγγεγραμένος εδώ και κάποιο καιρό δεν πολυγράφω (πολυδιαβάζω όμως...). Σκέφτομαι να διαθέσω 1000-1500 ευρω για καλό μεταχειρισμενο ζευγαρι ηχειων.
Ο χωρος ακρόασης είναι περίπου 40μ^2.
Ο ενισχυτης ας πουμε οτι μπορει να δωσει 100W@4Ω & 200W@8Ω.

Θα με βοηθούσατε ιδιαίτερα με κάποιες προτάσεις.
Αν έχετε επίσης άποψη για τα Egglestone dianne / fontaine & Energy Veritas 2.3i.

Ευχαριστώ εκ'των προτέρων!

τωρα για ηχεια δεν μπορω να σου πω παρα πολλα εγω
ειναι αλλα παλικαρια που θα σουν δωσουν απαντησεις καλυτερες απο εμενα καλημερα

καλημέρα,
μάλλον ανάποδα τα είπα...
Ευχαριστώ για την διόρθωση...
(όπως καταλάβατε είμαι αρκετάς φρέσκος).

Ο χώρος σου είναι αρκετά μεγάλος
Αν μπορέσεις να βρεις κανέναν Ορφέα audio spectrum σε αυτά τα λεφτά θα είσαι καλά επίσης και κανένα 7 σειρά της b&w
Γενικότερα δαπέδου με τουλάχιστον 2 woofer 6.5ιντσων και ανω

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση! :a0210:

Η αλήθεια είναι οτι και εγώ μόνο δαπέδου κοιτάω.

Ξέχασα επίσης να πω οτι αναγκαστικά η τοποθέτηση θα είναι κοντά στον τοίχο. Απ' ότι είδα αυτά τα REVEL F12 έχουν οπή στο πίσω μέρος. Μάλλον δεν θα κάνουν ε? Δείχνουν πάντως καλά! (Αλήθεια σε τι τιμές παίζουν?)

Δες τις προσφορές της Stepcom για τα Xavian και πάρε ένα δαπέδου και ακουστικής ανάρτησης για να μπορέσεις να το σπρώξεις κοντά στον τοίχο.

Sorry για την χαζη ερωτηση, τι εστι ακουστική ανάρτηση?
Τα egglestone που αναφέρω παραπάνω και μου γυαλίσαν έχουν?

Οτι το ηχειο ειναι τελειως κλειστο. πχ αυτο εδω:
action_right_xn_270_1.jpg

Αυτο που εχει λεγεται bass reflex. πχ αυτο εδω
b&w805...jpg

H "τρυπα" αυτη μπορει να ειναι πισω, μπρος, πανω, κατω, οπουδηποτε τελος παντων.

(ωραια τα diane)

Γεια σου database!
Αν στα Bass Reflex η τρύπα παίζει κάποιο ρόλο στο μπάσο (ανάκλαση?) στην ακουστική ανάρτηση πως δουλεύει ο μηχανισμός?

Τα dianne τα άκουσα ήδη μια φορά και ομολογώ ότι παίζουν πολύ καλά - στα δικά μου άπειρα αυτιά(ξεφεύγω απο το badget αλλά ίσως το τολμήσω στο τέλος). Το φινίρισμα επίσης είναι υπεράνω κριτικής. Αν θυμάμαι καλά πάντως πρέπει να είναι τελείως κλειστα.
Τα A.S Artemis επίσης μου άρεσαν. Η πλάκα είναι οτι ξεκινησα να δώσω πολύ λιγότερα, αλλά ο ήχος τους δεν με πείθει...

Γεια σου database!
Αν στα Bass Reflex η τρύπα παίζει κάποιο ρόλο στο μπάσο (ανάκλαση?) στην ακουστική ανάρτηση πως δουλεύει ο μηχανισμός?

Τα dianne τα άκουσα ήδη μια φορά και ομολογώ ότι παίζουν πολύ καλά - στα δικά μου άπειρα αυτιά(ξεφεύγω απο το badget αλλά ίσως το τολμήσω στο τέλος). Το φινίρισμα επίσης είναι υπεράνω κριτικής. Αν θυμάμαι καλά πάντως πρέπει να είναι τελείως κλειστα.
Τα A.S Artemis επίσης μου άρεσαν. Η πλάκα είναι οτι ξεκινησα να δώσω πολύ λιγότερα, αλλά ο ήχος τους δεν με πείθει...

Με τι ενισχυτή έπαιζε το eggleston και με τι το audio spectrum ?

Ο σκοπός του κλειστού κουτιού είναι να απομονώσει τελείως το πίσω κύμα των μεγαφώνων. Έτσι ο ήχος που ακούμε στο δωμάτιο είναι μόνον αυτός που προέρχεται από την πρόσθια ακτινοβολία.
Ο όρος "ακουστική ανάρτηση" αναφέρεται σε ένα συγκεκειμένο τύπο κλριστού κουτιού όπου ο αέρας μέσα στο κουτί συμπεριφέρεται ως ανάρτηση του κώνου του γούφερ. Χρησιμοποιούμε δηλαδή τον αέρα για να "φρενάρει" και να "ελέγχει" την κίνηση του κώνου. Υπάρχει και η σχεδίαση "άπειρης μπάφλας" που ο αέρας του κουτιού δεν επιδρά στην κίνηση του κώνου. Επειδή -όπως καταλαβαίνετε- μια σχεδίαση "άπειρης μπάφλας" απαιτεί τεράστιο όγκο κουτιού, πρακτικά όλα τα ηχεία με κλειστή καμπίνα είναι σχεδιάσεις "ακουστικής ανάρτησης".

Ευχαριστώ για τις απλές εξηγήσεις! κατανοητότατο!

Τα A.S τα εχω ακούσει με έναν primare (Α-10?) ενώ τα egglestone με Astin Trew (2000 αν θυμάμαι καλά).

Θα ξαναπάω μάλλον με τον δικό μου (advance acoustic 203 DA) παραμάσκαλα...

Για πηγή να κρατήσω το αρχαίο μου πιστό Sony CDP 597 και να του βάλω ένα DAC, ή να πάρω καινούριο?

Έγραψα αρλούμπα παραπάνω... Ο ενυσχιτής μου είναι ο 305DA. Το ξέρω οτι δεν είναι Hi End αλλα ξεκινώνατας απο τα ηχεία, σιγά-σιγά θα φτασουμε και εκεί.

Διαγράμματα συχνoτήτων έχει κανένας για τα Egglestone?

Υπαρχουν ηχεια που η οπη ανακλασης ειναι πισω, ομως βαζεις κατι σφουγγαρακια (συνηθως τα παρεχουν οι εταιρεις με την αγορα των ηχειων) στην οπη και πλησιαζεις το ηχειο στον τοιχο χωρις ιδιαιτερες επιπτωσεις στον ηχο.

Tα Linn το έχουν σίγουρα αυτό. Μάλιστα έχουν σχεδιαστεί να είναι κοντά σε τοίχους.

Ίσως η μόνη εταιρεία που έλαβε υπόψην την... παντόφλα, από άποψη τοποθέτησης, αλλά από εμφάνιση, είναι λίγο αμφιλεγόμενα...

Παντως στον φιλο που ζηταει την βοηθεια μας, να πω οτι εγω χρησιμοποιω τα B&W 704. Σε καποιες περιπτωσεις χρειαστηκε να κολησουν στον τοιχο αλλα με τα σφουγγαρακια που εβαζα δεν καταλαβαινα καμμια διαφορα στον ηχο απο τοτε που τα εβαζα στο μισο μετρο αποσταση απο τον πισω τοιχο. Τα ηχεια κοστιζουν κατι παραπανω απο 2.000 αλλα μεταχειρισμενα τα βρισκεις στα χρηματα που εχει βαλει σαν μπαντζετ. Απο κει και περα οσο καλλυτερο ενισχυτη τους βαλεις τοσο τα ηχεια θα σε ανταμειψουν καλλυτερα. Μαλιστα πριν απο κανα μηνα ενας φιλος μου εδωσε εναν διακοπτικο ενισχυτη που του κοστισε λιγο παραπανω απο 300 ευρω με ισχυ στα 2Χ300 βατ και τον δοκιμασα με εκπληκτικα αποτελεσματα.