Λίγη βοήθεια?

Οι μύθοι άρχισαν να πέφτουν...
Εγκαστρώθη για πολύ καιρό ότι για όλα τα δεινά... πάντα φταίει ο χώρος...
Οι συσκευές (ειδικά οι ακριβές...) ποτέ...
Άλλο ο χώρος, άλλο το στήσιμο και άλλο η μη γνώση του λοβου...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λίγη βοήθεια?

Δηλαδή για να καταλάβω...

Αν τοποθετήσουμε ένα μεγάλο ηχείο(π.χ Focal Grande Utopia) με τρίγωνο ακρόασης 3-3,5 μέτρων σ' ένα δωμάτιο περίπου 15 τετραγωνικών είμαστε εντάξει;Θα πάιξει;

Διονύση μην πας στο άλλο άκρο. Ένα μεγάλο ηχείο σε μικρό χώρο και σε κοντινή απόσταση θα παίξει σε ανάλογες-μικρές-στάθμες. Επίσης οι μικροί χώροι είναι μεν μίζεροι, πολλές φορές όμως δεν έχουν μεγάλα και δύσκολα προβλήματα σε χρόνους αντήχησης και στάσιμα. Χώρια που η κοντινή ακρόαση είναι πιο άμεση και σχεδόν χωρίς πολύ χώρο.

Εχω την αισθηση οτι
ενας μεγάλος χώρος (50-80τμ) βοηθάει οποιοδήποτε ηχείο που μπορεί να προσλάβει πάνω από 30 συνεχόμενα Watt
και
ενας μικρός χώρος (10-30τμ) δημιουργεί πολλά προβλήματα για ολα τα ηχεία
και θελει περισσότερο κοπο στο στησιμο του συστηματος μηχανηματα-τοποθετηση-θεση ακροασης-μονωση

Βέβαια μην νομίζετε ότι ένας μεγάλος χώρος λύνει όλα τα θέματα. Στην περίπτωσή μου ο μεγάλος χώρος δημιούργησε προβλήματα τα οποία οδήγησαν τελικά στην επαγγελματική "περιποίησή" του. Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν ο άνθρωπος (επαγγελματίας που φτιάχνει studios) που ήρθε και μέτρησε, ουκ ολίγες φορές, μου είπε ότι οι αναλογίες του χώρου μου όπως επίσης και κάποια ανοίγμαρτα που υπάρχουν τον καθιστούν δύσκολο από ηχητικής πλευράς. Και μιλάμε για σαλόνι 80 τμ, όπου λανθασμένα πίστευα (όχι μόνο εγώ αλλά και επαγγελματίες αντιπρόσωποι) ότι δεν πρόκειται να έχω το παραμικρό πρόβλημα.

Πιθανότατα να μην είχες κανένα πρόβλημα αν είχες κανένα ηχείο βάσης και είχες στημένο το "τρίγωνο" μες στη μέση του σαλονιού. Τα στάσιμα κύματα καραδοκούν όπως και να 'χει...

Πιθανότατα να μην είχες κανένα πρόβλημα αν είχες κανένα ηχείο βάσης και είχες στημένο το "τρίγωνο" μες στη μέση του σαλονιού. Τα στάσιμα κύματα καραδοκούν όπως και να 'χει...

Πιθανότατα, αλλά τότε σίγουρα δεν θα είχα σύζυγο σήμερα :flipout:

Δεν ειπε κανεις οτι ενας μεγαλος χωρος λύνει τα προβλήματα
Βοηθάει ειπαμε

Συμφωνώ αλλά καμμιά φορά τελικά συμβαίνουν και παράξενα πράγματα (εγώ τουλάχιστον επειδή ήμουν σίγουρος το πλήρωσα τελικά )

Δεν συμβαίνει τίποτα παράξενο
κυματικές ιδιοτητες ειναι
εχω αποφασίσει να μην κάνω ξανα τον εξυπνο με σχεσεις και θεωριες
γιατί πολλοι δεν τις πιστευουν:grinning-smiley-043
σε πμ οτι θελεις....
δεν ειναι βουντού
αν εχεις λύσει το προβλημα ολα καλά
οι ανθρωποι που στο λύσανε δεν νομίζω οτι κανανε κατι στη τύχη
απλά πρεπει να κάνεις καποιες παραχωρίσεις γιατι....ειναι σπίτι

Λοιπόν, μετά απο 3230 views και 88 replies...ξεπακετάρησα εχθές το βράδυ ένα ολοκαίνουριο ασημί ζευγάρι Egglestone Works Dianne!

Στα τρία ζεύγη που είχα καταλήξει ήθελα κάτι και απο τα τρία...
την ανάλυση του ATC, τον χειρουργικό έλεγχο του μπάσου των d18 και τον έρωτα των Ε.W.

Τελικά τα E.W έχουν μάλλον τον καλύτερο συνδιασμό όλων, και αν και πολύ αργά το βράδυ, έκατσα μια ωρίτσα να τα απολαύσω τόσο ηχητικά όσο και οπτικά!

Δεν ξερω πως είναι τα ηχεία αυτής της κατηγορίας, αλλα το πακετάρισμα ήταν εντυπωσιακό (ήταν τυλιγμένα σε κουβέρτες...!!!).

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, θα προσπαθήσω να βάλω και φωτογραφίες.

Καλές ακροάσεις!

Παρακολούθησα όλη την συζήτηση από την αρχή της γιατί μία αντίστοιχη αναβάθμιση θα μ'απασχολήσει κι εμένα σύντομα.

Πόσο σου κόστισαν?

Περιμένουμε φωτογραφίες και φυσικά εντυπώσεις από οικιακή ακρόαση!

Μεγειά και με χαρά. Περιμένουμε εντυπώσεις γιατί διαβάζω αντιφατικά πράγματα εδώ στο φόρουμ σχετικά μ' αυτά τα ηχεία. Συγκεκριμένα, ένα τεστ μιλάει για ζεστά μεσαία, μαλακά υψηλά και συγκρατημένο μπάσο- γενικά ηχείο που συγχωρεί, ενώ ο dipie νομίζω είχε πει ότι είναι κλινικός, ψυχρός ήχος, αμερικάνικος, με πολλά μπάσα...

Καλησπέρα και ευχαριστώ!

Οι πρώτες εντυπώσεις μου, είναι αυτές που αναφέρεις απο το τεστ...ιδαίτερα στον χώρο της Audio evolution (στον δικό μου τα άκουσα μόνο μία ώρα μεταξύ 1-2 εχθές τα ξημερώματα...). Όταν έπαιξε δε με τον Audia Flight 3 (ok τον φαίρνει ο ίδιος επιχειρηματίας), νομίζω πως έβγαλε παραπάνω σώμα απο ότι με τον δικό μου advance 305 (παρ'όλα αυτά τα οδηγεί αξιοπρεπέστατα...ο 305) και μια όμορφη πληρότητα (δεν ξέρω αν σας το περιγράφω σωστά). Το Σ/Κ μάλλον θα δουλεύουν συνέχεια οπότε περισσότερες πληροφορίες οσονούπω!

Δεν "ακούμε" με άστρωτα ηχεία...

Ακόμα και στην αντιπροσωπεία άν ήταν άστρωτα(99,9%) δεν ξέρω τι άκουσες...

Καημέρα,

Προφανώς δεν ακούμε απο άστρωτο ηχείο,
Αλλά η πληροφορία που στέλνει ο δικός μου λαμβύρινθος στον δικό μου εγκέφαλο....
...anyway,

δευτερο ξενύχτι, απόλαυσα όλο το soundtrack της Amelie.
Φωτο σύντομα.