Λίγο πριν την αγορά HTPC

Oταν την πρωτοεγκατέστησα μου έβγαζε 40-47c (χειμώνα) και από το bios οτι και αν έκανα δεν έβγαζα άκρη!

Απο το probe-2 όμως πήγα στις ρυθμίσεις ,
config --> preference ---> cpuQFAN ---> PERFORMANCE
Chassis QFAN ---> PERFORMANE
-----------------------------------------------------------
APPLY και μετά όλλα OK!

Πάντος το συγκεκριμένο mobo είναι το πιο σταθερό και το πιο ολοκληρωμένο που είχα ποτέ!!!!! Αλλο ένα πολύ καλό και φτηνό μοβο για όσους θέλουν να φτιάξουν ένα συστημα είναι το DFI- ICFX3200T2R/G με ATI CHIPSET!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λίγο πριν την αγορά HTPC

Mπορείς να κανεις ένα copy & paste γιατί θέλει login για να τα διαβάσω? Ενδιαφερομαι για την Ρ35DS4 που εχω.

post 1#εστηνα ενα τετραπυρινο για ενα φιλαράκι και μετα απο παρότρυνση του πωλητή αντι την abit που του ειχα βαλει, βαζω την gigabyte p35 ds4 (την εχει σε προσφορά τωρα το πλαισιο) !

παίρνω τα πράγματα (παρα πολλες κουτες...) και ξεκινάω το στήσιμο!

τελειώνω με τα παντα , με καλώδια με front panel κλπ.. και δίνω ρεύμα....αλλα !@$#@!$@!# ουτε ποστ!
μετά απο μερικές δοκιμές καταλήγω ---- χαλασμένη μητρική!

ξήλωμα παλι το pc!

την άλλη μερα παμε παλι στο πλαισιο---
γρήγορο rma και παίρνω παλι την ιδια(αλλο κουτι)!
λεω δεν μπορεί ... ήμουν άτυχος!
παίρνω την 2η...back to work!

αυτη την φορά λεω δεν την πατάω, και στήνω το pc εκτος κουτιού!

ρεύμα----------τπτ ! ακριβως τα ιδια συμπτώματα (τσεκαρισμένο οτι δεν μου δώσανε την ιδια πισω)

αρχίζω να βρίζω οτι μπορούσα να σκεφτώ............(και ολα αυτα με 35~38 θερμοκρασία)

παω αυτη την φορα έξαλλος στο πλαισιο....
τους βαζω και την δοκιμάζουν με τον cpu μου και τις μνήμες! ----και φυσικά τπτ!
αρπαζω την abit και του λεω δοκιμάστε την αλλιώς δεν φεύγω...και φυσικά δούλεψε!

και ετσι φάγαμε 2 μερες για να στήσουμε ενα pc!!!

post 2#δεν ηταν θεμα συμβατοτητας!
ηταν χαλασμενες!
να φανταστεις το pin για το cpu coller δεν εδινε ρευμα αρκετο για να γυρισει τον ανεμηστηρα!

post 3#Χμ, μηπως τρεχει κατι με τις DS4 και τους 4πυρηνους? Εδω http://adslgr.com/forum/showthread.php?t=121069, ο 6300 του παιδιου δουλευε κανονικα και οταν της εβαλε τον Q6600 αυτοκτονησε (η μητρικη)...

post 4#ειχε φερει 3 κομματια το πλαισιο τα 2 τα πηραμε εμεις και το 3ο ενας αγανακτησμενος με το παλιο του συστημα απο το πλαισιο(πολλα rma)!

δεν θελω να φανταστω τι θα γινει οταν καταλαβει τι κομματι πηρε!

post 5# Η μητρική σαν μητρική δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Απλά έτυχε αυτή η παρτίδα ποιος ξέρει...

Μηπως λοιπόν ήταν προβληματική παρτίδα? Εμένα με εναν 6420 παιζει από το πρώτο δευτερόλεπτο απροβλημάτιστα...

Μήπως ήθελε ένα bios update ?

Και η abit ip35 αρχικά είχε πρόβλημα με τον ide controler και δεν αναγνωριζε οπτικές συσκευές, δίσκους! Ομως με ένα update έφτιαχνε:BDGBGDB55:

Καλησπερα σε ολους

Εγω εφτιαξα πριν μια εβδομαδα το HDPC και αγορασα αυτο το κουτι το οποιο ειναι πολυ ομορφο
http://sys.eu.shuttle.com/artikel/XPC/p_g5b.jpg
μεσα βεβαια εβαλα δικα μου οπως motherboard MSI και 1G ram και καρτα γραφικων Msi 8600 και διαφορα αλλα

αλλα δειτε το κουτι στην περιπτωση που δεν το ξερετε

Αλλο ενα link για περισσοτερες πληροφοριες:
http://sys.eu.shuttle.com/productGroupListing.jsf?categoryCode=XPC Systems

Last edited:
Η εταιρεια που τα φερνει στην ελλαδα ειναι σε αυτο το link:
http://www.pcshop.gr/tiki-index.php?page=η+Εταιρία+μας

σε αυτο το link μπορεις να δεις διαφορα shuttle κουτια
http://shopping.pathfinder.gr/?brand=Shuttle&cat=288

απο το δευτερο λινκ εγω εχω παρει το SG33G5 στο οποιο του εχω βαλει αλλη καρτα γραφικων και οχι αυτη που εχει πανω το motherboard

Last edited:
Για περισσοτερες πληροφοριες θα πρεπει να την ψαξετε μονοι σας γιατι εγω δεν μπορω να σας βοηθησω αφου εγω το μονο που εκανα ηταν να διαλεξω το κουτι και τα υπολοιπα οπως καρτα γραφικων κ.λ.π. και απο εκει και περα μια καλη μου φιλη οπου ειναι και η δουλεια της τα αγορασε και τα συνδεσε μαζι με προγραματα και μου το παρεδωσε σπιτι ως το δωρο της επειδη ειμαι καλο παιδι :smile:

Κατ αρχήν, με γεια!

Το μηχάνημα αυτό, όπως και όλα αυτής της κατηγορίας, είναι τα λεγόμενα barebones μηχανήματα. Εκτός από το κουτί, αγοράζεις πακέτο και το motherboard το οποίο είναι μη-στάνταρντ διαστάσεων και δεν αλλάζει.

Από εκεί και πέρα απλά προσθέτεις επεξεργαστή, μνήμες, ίσως κάρτα γραφικών κτλ. και παίζεις.

Είναι πολύ βολικά γιατί έχουν μικρές διαστάσεις, αλλά το βασικό τους μειονέκτημα είναι η απαγωγή της θερμότητας. Λόγω μικρών διαστάσεων δεν έχουν καλό εξαερισμό, ή αν έχουν, κάνουν πολύ θόρυβο.

Γνωρίζω από ιδία εμπειρία.

Απάντηση: Re: Λίγο πριν την αγορά HTPC

Κατ αρχήν, με γεια!

Το μηχάνημα αυτό, όπως και όλα αυτής της κατηγορίας, είναι τα λεγόμενα barebones μηχανήματα. Εκτός από το κουτί, αγοράζεις πακέτο και το motherboard το οποίο είναι μη-στάνταρντ διαστάσεων και δεν αλλάζει.

Από εκεί και πέρα απλά προσθέτεις επεξεργαστή, μνήμες, ίσως κάρτα γραφικών κτλ. και παίζεις.

Είναι πολύ βολικά γιατί έχουν μικρές διαστάσεις, αλλά το βασικό τους μειονέκτημα είναι η απαγωγή της θερμότητας. Λόγω μικρών διαστάσεων δεν έχουν καλό εξαερισμό, ή αν έχουν, κάνουν πολύ θόρυβο.

Γνωρίζω από ιδία εμπειρία.

Είναι micro-atx , στάνταρ μεγέθους οπότε και αλλάζει αλλά για να βρείς τέτοια μητρική όπως την θες.....θα κάνεις πολλά ...:beatnik2:

Re: Απάντηση: Re: Λίγο πριν την αγορά HTPC

Είναι micro-atx , στάνταρ μεγέθους οπότε και αλλάζει αλλά για να βρείς τέτοια μητρική όπως την θες.....θα κάνεις πολλά ...:beatnik2:

Στον σχετικό configurator της Shuttle δεν βλέπω να έχει επιλογή για MB..

Ίσως βέβαια μπορείς να βρεις και άλλα MBs τα οποία να ταιριάζουν, αλλά δεν νομίζω να μπορείς να το αγοράσεις χωρίς ΜΒ, οπότε..

Α ναι στο πουλάνε πακέτο :smash: για να βγάλου και από εκεί....:violent-smiley-008: μετά σου λένε κάνε ότι θες! Πρέπει πάντος να έχουν πολύ κακό αερισμό! Εχω δει μερικά κουτά με 2χ200mm ανεμιστήρες δεξια και αριστερά αλλά πολύ θορυβώδη!