Linksys PowerLine Network Kit PLTK300 Ερώτηση.

akisnm156

AVClub Enthusiast
1 July 2007
1,012
Καλησπέρα σε όλους.
Στην αναζήτηση μου για homeplug συσκευές πήρε το μάτι μου αυτό:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615236

Επισημη σελίδα: http://www.linksysbycisco.com/US/en/products/PLTK300

Αντιγράφω από το site του e-shop: Το συγκεκριμένο μοντέλο σας παρέχει δυο συσκευές powerline εκ των οποίον το ένα έχει τέσσερις εξόδους ethernet και το άλλο είναι με μια.....

Αναρωτιέμαι το εξής λοιπόν. Αν συνδέσω το ένα (με τη μια θύρα) με το modem-router μου και το άλλο με τις 4 σε άλλες συσκευές (Ps3,.... ), θα μου δώσει internet και στις 4 αυτές;

Ναι. Στο σαιτ λέει:

Kit includes everything you need to get started fast: One single-port adapter and one 4-port adapter and – connect 5 Ethernet-enabled devices right out of the box (4 in one location, 1 in another). When you’re ready to grow your network, just plug in other adapters wherever you want them.

Οπότε μπορείς να βάλεις 4 συσκευές στο άλλο. Απλά να θυμάσαι ότι έχει μέχρι 85mbps ταχύτητα και φυσικά με 4 συσκευές εάν κάνεις streaming για ταινίες μπορέι να έχεις θέμα. Πάντως φαίνεται πολύ καλό.

Πάντως, έχε υπ' όψη σου ότι το max. bandwidth (85Mbps) ισχύει για πρίζες με ρεύμα απ' την ίδια φάση (3-φασικό). Σε πρίζες διαφορετικής φάσης, μειώνεται κάπου στο μισό. Ανεξάρτητα απ' αυτό, είμαι υπέρ της λύσης αυτής. Είναι ο μόνος τρόπος να δικτυώσεις ένα αδικτύωτο σπίτι, αφού το wireless δεν είναι και τόσο αξιόπιστο!

Έψαξα και εγώ στο επίσημο site και είδα ότι (λογικά...) γίνεται αυτό που λεω.Ευχαριστώ.

Το παράγγειλα ήδη από το e-shop. Μόλις το λειτουργήσω θα ενημερώσω για όποιον ενδιαφέρεται.

Να αναφέρω επίσης ότι η τιμή του είναι πάρα πολύ καλή!!
ΠΧ στο amazon.com έχει $150.95 !!

Λοιπόν το παρέλαβα.
Η εγκατάσταση είναι απλή. Συνδέσα το ένα (με τη μια θύρα) στο modem-router , το έβαλα στη πρίζα, σύνδεσα το άλλο (με τις 4 θύρες) σε ένα laptop(προσωρινά για καλύτερο έλεγχο της σύνδεσης), στο ps3 και σε ένα Lg Blu Ray player και το έβαλα και αυτό στη πρίζα.
Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα είχα internet και στα 3 μηχανήματα!
Σε ενα adsl test που έκανα μάλιστα από το φορητό μου,έδειξε download speed γύρω στα 7,2 Μbps πράγμα πολύ καλό αν αναλογιστείτε ότι έχω 8mbps Connx.

Όποιος ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους δικτύωση στο σπίτι νομίζω ότι είναι πολύ καλή περίπτωση. Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να κάνω δικτύωση με το pc και να δω πως θα τα παει σε HD stream.......

Re: Απάντηση: Linksys PowerLine Network Kit PLTK300 Ερώτηση.

Λοιπόν το παρέλαβα.
Η εγκατάσταση είναι απλή. Συνδέσα το ένα (με τη μια θύρα) στο modem-router , το έβαλα στη πρίζα, σύνδεσα το άλλο (με τις 4 θύρες) σε ένα laptop(προσωρινά για καλύτερο έλεγχο της σύνδεσης), στο ps3 και σε ένα Lg Blu Ray player και το έβαλα και αυτό στη πρίζα.
Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα είχα internet και στα 3 μηχανήματα!
Σε ενα adsl test που έκανα μάλιστα από το φορητό μου,έδειξε download speed γύρω στα 7,2 Μbps πράγμα πολύ καλό αν αναλογιστείτε ότι έχω 8mbps Connx.

Όποιος ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους δικτύωση στο σπίτι νομίζω ότι είναι πολύ καλή περίπτωση. Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να κάνω δικτύωση με το pc και να δω πως θα τα παει σε HD stream.......

Επειδή σκεπτόμουν κάτι τέτοιο για αγορά, θα περιμένω το τεστάρισμα σου για τα hd αρχεία (για αυτό ενδιαφέρομαι κυρίως), κυρίως, αν είναι εφικτό, στα 1080p και σε ts αρχεία. Αναμένω με ενδιαφέρον!