Linn Klimax DS - Εντυπώσεις

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,608
Πραγματοποιήθηκε χθες λοιπόν η εκδήλωση της παρουσίασης της άποψης της Linn γιά το μέλλον της αναπαραγωγής μουσικής.
Στο φιλόξενο χώρο της Τηλεοπτικής και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα και φροντίδα του host μας Βασίλη Χουρμουζιάδη είχαμε την ευκαιρία να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο της μετάβασης στο...μέλλον.
Ο ιδιαίτερα φιλικός και προσιτός Σκωτσέζος της Linn , κος Graeme Urquhart ανέλαβε τα χρέη παρουσιαστή και dj...
 

Attachments

  • Img_8636s.JPG
    Img_8636s.JPG
    50.4 KB · Views: 103
  • Img_8637s.JPG
    Img_8637s.JPG
    34.8 KB · Views: 140
  • Img_8638s.JPG
    Img_8638s.JPG
    50.2 KB · Views: 83
  • Img_8640s.JPG
    Img_8640s.JPG
    53.5 KB · Views: 82
  • Img_8639s.JPG
    Img_8639s.JPG
    57.4 KB · Views: 92
Last edited:
Το ίδιο το μηχάνημα που εντυπωσιάζει από την μασίφ στιβαρή του αλλά και ταυτόχρονα εξαιρετικά λεπτή κατασκευή, αποτελεί ένα interface μεταξύ ενός σκληρού δίσκου και του υπόλοιπου συστήματος.
Τα δεδομένα περνάνε από το intranet του σπιτιού μας και εμείς τα ελέγχουμε με wifi (ίσως και με Bluetooth - διορθώστε με) μέ ένα pda ή κάτι παρόμοιο, μέσω ενός λογισμικού σαν αυτό πχ ενός ipod. Προηγουμένως τα έχουμε ριπάρει με το σχετικό λογισμικό στο πισί μας.
Παίζει τα πάντα, κατά προτίμηση ασυμπίεστα flac και δέχεται τα πάντα ακόμα και δειγματοληψιες έως και 180 khz.
Είναι ανοιχτό στη σχεδίαση οπότε οι δυνατότητές του γιά upgradability μεγάλες αν δεν το ξεπεράσει η ψηφιακή τρεχάλα.
 

Attachments

  • Img_8647s.JPG
    Img_8647s.JPG
    34.6 KB · Views: 71
  • Img_8643s.JPG
    Img_8643s.JPG
    28.8 KB · Views: 64
  • Img_8641s.JPG
    Img_8641s.JPG
    47.4 KB · Views: 73
Last edited:
Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε κομμάτια σε άμεση σύγκριση με το κορυφαίο cd της Linn, (όλα φυσικά με τα πεντάδρομα και 5ενισχυόμενα ενεργά ηχεία της) και το αποτέλεσμα με το climax ήταν σε όλες τις περιπτώσεις (γιά τα δικά μου αυτιά) τουλάχιστον ισάξιο σε πρώτο άκουσμα με το cd.
Φυσικά η αποκάλυψη ήταν η ακρόαση ενός δίσκου υπερυψηλής ανάλυσης στα 176.4Khz/24 του Ραχμάνινοφ που ήταν όλα τα λεφτά. σημειωτέον η ηχογράφηση ήταν το ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ master της EMΙ και αυτό νομίζω λέει πολλά γιά τις δυνατότητες του μηχανήματος στο μέλλον.
σπάνια έχει κανείς ευκαιρία να ακούσει τέτοια έργα στην ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ έκδοση.


Η όλη άισθηση χρήσης ήταν πρωτόγνωρη αν και γνωστή σε όλους που έχουν ipod και συναφή.

Ο προβληματισμός μεγάλος.
Σίγουρα η Linn έδειξε το δρόμο.

Ευχαριστούμε γιά άλλη μιά φορά την Τηλεοπτική και τον Βασίλη Χουρμουζιάδη
 

Attachments

  • Img_8650s.JPG
    Img_8650s.JPG
    56.2 KB · Views: 69
  • Img_8652s.JPG
    Img_8652s.JPG
    43.3 KB · Views: 75
  • Img_8654s.JPG
    Img_8654s.JPG
    52 KB · Views: 69
  • Img_8656s.JPG
    Img_8656s.JPG
    64.8 KB · Views: 68
  • Img_8657s.JPG
    Img_8657s.JPG
    53.6 KB · Views: 71
Last edited:
Μπράβο Δημήτρη,ωραία παρουσίαση.:a0210:

Πραγματικά η αίσθηση του HD υλικού,είναι άλλης τάξης.

Οι υπόλοιποι παρόντες,τι λένε;
 
Οπως παντα η φιλοξενια της Τηλεοπτικης και του ιδιου του Βασιλη ηταν υποδειγματικη και περαν πασης κριτικης.Οσον αφορα την Linn,προσωπικα θεωρω την προσπαθεια της σαν ενα παραθυρο στο μελλον και στα πραγματα που ουτως η αλλως θα ερθουν.Ειναι ενα εξαιρετικα ευελικτο και αναβαθμισιμο προιον που μπορεις να ακους ευχαριστα ,αρκει να λαβεις υπ οψιν αυτο που τονιζε και ο ανθρωπος της Linn,τι ειναι χειροτερο η καλλιτερο και οχι το απολυτο Νομιζω οτι αυτη η φιλοσοφια της Linn κανει και την διαφορα,μπραβο της λοιπον που τολμησε και ανοιξε καινουργιους δρομους
 
Για όσους έχουν επαφή μ' αυτές τις νέες τεχνολογίες και την ακρόαση μουσικής μέσω σκληρού κλπ το Klimax Ds της Linn είναι μιά πρόταση που καλόν θα ήταν να μην την αγνοήσουν ήτην προσπεράσουν αβασάνιστα .
Ομολογώ βέβαια ότι με τέτοιο κόστος θα περίμενα να μου πέσει η σιαγώνα από τις διαφορές μεταξύ του απλού cd και του ίδιου παιγμένου μέσω του DS , αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη . Διαφορές υπήρχαν και ενδεχομένως ο ήχος να καλυτέρευε ( άνοιγμα σκηνής πχ) αυτές οι διαφορές όμως για να εντοπιστούν απαιτούσαν αρκετή προσήλωση.
Παρ' όλα αυτά είναι ευχάριστο που μιά εταιρία όπως η Linn θέτει σε κυκλοφορία προϊόντα με τέτοια γκάμα από το πικάπ μέχρι το DS.
Για μιά ακόμη φορά ευχαριστούμε τον Βασίλη Χουρμουζιάδη για την φιλοξενία του .
Να συμπληρώσω δε ότι ο συμπαθέστατος Σκωτσέζος που παρουσίασε το event όταν έμεινε μόνος του , προς το βράδυ έβαζε και "καλή" μουσική ( όχι χάι εντ :flipout::flipout: ) αλλά αυτή που του άρεσε ( my music όπως μου είπε ): Leftfield , Faithless κλπ .
 
Ευχαριστώ και εγώ για την πολύ καλή φιλοξενία του Βασίλη.

Σίγουρα αποτελεί το μέλλον για τις ψηφιακές πηγές. Οι διαφορές με το CD όντως δεν ήταν μεγάλες για να δικαιολογούν την διαφορά κόστους αλλά πάντως ήταν σίγουρα υπέρ του DS.

Ο ήχος του σύμφωνα μ' αυτά που άκουσα ήταν σίγουρα πιο φυσικός, καλύτερο timing και πιο εκτεταμένα και δεμένα μπάσα. Από τα λεγόμενα του Σκωτζέζου αν συνηθήσεις το DS δεν πηγαίνεις πίσω.

Θα ήθελα πραγματικά ν' ακούσω το εισαγωγικό μοντέλο που κοστίζει περίπου 1500 ευρώ.
 
Κατά τα λεγόμενα του Βασίλη και όπως διαπιστώσαμε και μείς
Ηχεία Linn Akurate 242, ενεργώς οδηγούμενα απο δέκα ενισχυτικές διατάξεις Linn Chakra. 10Χ100 watt
Προενισχυτής Linn Akurate Kontrol.
CD player Linn Akurate.

Συνολική αξία συστήματος με το DS κάπου πάνω από 42000....
 
Απάντηση: Re: Linn Klimax DS - Εντυπώσεις

Υπήρχε ενεργό κρος; Αν ναι, ποιο;

Για κάθε μεγάφωνο υπάρχει ειδική πλακέτα κρoσόβερ η οποία τοποθετείται μέσα στο κουτί του ενισχυτή.

Με αυτό τον τρόπο ένας κλασικός δικάναλος ή τετρακάναλος ενισχυτής της Linn μετατρέπεται σε ενεργό ενισχυτικό σύστημα.

Σημειωτέον ότι οι πλακέτες κροσόβερ μπορούν να τοποθετούν και στην "μικρότερη" σειρά ενισχυτικών Majik της Linn.

Ετσι μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει ότι ενισχυτικά θέλει ( και μάλιστα σε οποιονδήποτε συνδιασμό, ασχέτως παθητικής ή ενεργής διάταξης ) για οποιοδήποτε ηχείο, πάντα απο τα προϊόντα της Linn.
 
Last edited:
*σφυρίζει εντυπωσιασμένος*

Δε μου τα είχες πει τόσο αναλυτικά την άλλη φορά.
Αν κρίνω από τα Majik που άκουσα παλιότερα (και ούτε καν στο στούντιο), πρέπει να είναι έρωτας...
 
Βασίλη αν και ήρθα "καθυστερημένος" να σε ευχαριστήσω για την άψογη διοργάνωση, μιας ακόμη βραδυάς με όμορφες μουσικές.

Το κόστος, δεν ξέρω αν δικαιολογεί την όποια ηχητική ανωτερότητα, εγώ κρατάω την "ιδέα" και το δρόμο που ανοίγει η Linn. Πάνω στον οποίο θα παιχτεί όλο το παιχνίδι στο κοντινό μέλον.

Η ουσία της υπόθεσης είναι η τάση να εξαφανιστεί το υλικό μέσο είτε βινύλιο, είτε cd, είτε sacd είτε οτιδήποτε άλλο. Πόσο καιρό θα μας πάρει για να αντιμετωπίζουμε τη μουσική σαν data, σαν μια ψηφιακή πληροφορία που βρίσκεται αποθηκευμένη σε κάποιο σκληρό δίσκο
 
Απάντηση: Re: Linn Klimax DS - Εντυπώσεις

Δε μου τα είχες πει τόσο αναλυτικά την άλλη φορά.

Δυστυχώς, η παρουσία της Linn στην Ελλάδα ήταν - για αρκετά χρόνια- υποτονική, με αποτέλεσμα τα προϊόντα της να μην είναι ευρέως γνωστά.

Αυτή την κατάσταση προσπαθούμε να την αλλάξουμε.

Πιστεύω ότι η προσέγγιση της Linn είναι ιδιαίτερα λογική και αξιόλογη.

Αν κρίνω από τα Majik που άκουσα παλιότερα (και ούτε καν στο στούντιο), πρέπει να είναι έρωτας...

Οποτε έχεις διάθεση για ακρόαση ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. ;)
 
Η φιλοξενία-παρουσίαση ήταν και αυτή τη φορά άψογη! Μπράβο Βασίλη!
Το σύστημα απέδωσε με μεγάλη καθαρότητα αλλά και ηρεμία. Το μόνο μειονέκτημα ήταν πως δεν κρατούσαμε στα χέρια τα εξώφυλλα των δίσκων, αλλά μάλλον είναι θέμα ιντερφέις και χρόνου. Στα σύν να συμπεριλάβουμε τον σπιτικό χαλβά που διανεμήθηκε σε ποσότητες.
 
Bravo στη Linn που τολμά και δείχνει το δρόμο για το μέλλον.
Αν και προσωπικά περίμενα ότι η Meridian θα κάνει αυτό το βήμα πρώτη.
 
Μπράβο για την παρουσίαση, πάντα τέτοια. Θα περίμενα βέβαια ένα σύστημα με λογικό κόστος για εντυπώσεις. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά. (ίσως κάτι πιο προσιτό στην έκθεση High-End ?)
 
Περιττά τα περί φιλοξενίας, έτσι και αλλοιώς το επίπεδο είναι γνωστό και πάρα πολύ υψηλό, Βασίλη εύγε!. Το σύστημα παίζει και σε κρατά καθηλωμένο. Το πρόβλημα που μου δημιουργείται είναι αν θα ξανααγοράσω τα ίδια θέματα για 4η ή 5η φορά (βινύλιο, πολλά και 2η φορά λόγω φθοράς, cd, sacd). Και να πω όχι, εγώ ο ίδιος δεν με πιστεύω, απλά θα περιοριστώ να ξαναγοράσω τα θέματα που όντως με τρελαίνουν. Τώρα 15.000€ ή 4.500€; η απάντηση εύκολη αφου πρόκειται για ψηφιακά την ξέρουμε την εξέλιξη θα περιμένω λίγο να την πληρώσουν οι πορτοφολάδες, να βγεί και περισσότερο S/W, ειδικά υψηλής ανάλυσης και θα αγοράσω ένα προσγειωμένο πλειερ.!!!
Πάντως και μόνο για το high resolution υλικό καλώς μας ήρθε!!!!
Φυσικά συγχαρητήρια στην Linn και στην Τηλεοπτική!!!!!!!.
 
Μιά παρατήρηση: Ο συμπαθής και ευγενής Σκώτος τεχνικός, στην όλη του παρουσίαση, όπου χρειάστηκε ανέφερε τον όρο hifi και μάλιστα αρκετές φορές.
Ούτε μία φορά ανέφερε τον όρο hiend που φαινόταν να αγνοεί (ή να περιφρονεί ?), ενώ όταν αναφέρθηκε στο Linn akurate cd το ανέφερε ώς το καλύτερο του πλανήτη (κατά τη γνώμη του και της Linn) χωρίς και πάλι να χρησιμοποιήσει εξτρέμ ορολογίες.