Linux δεκτες-τι ειναι? σε τι διαφερουν? Γιατι τους επιλεγετε?

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
Λοιπον βασικα ειμαι ασχετος με θεματα δορυφορικης και δε με ενδιαφερει η αγορα δεκτη ακομα (ποσο μαλλον linux!)

αλλα ακουω εδω στο φορουμ για linux δορυφορικους δεκτες.

και απο περιεργεια και μονο...

1) to linux ειναι λειτουργικο για pc. (δεν το χω δουλεψει ποτε οποτε δεν εχω ιδεαν). τι σχεση εχει με τους δουφορικους δεκτες?

2) εχουν παραπανω δυνατοτητες? ποιες? χρειαζονται εξειδικευμενες γνωσεις?

3) σε τι διαφερουν απο τους κοινους δεκτες?

Kαι εγω ψιλοασχετος ειμαι με το αντικειμενο αλλα απο οτι εχω καταλαβει με το καταλληλο (πειραγμενο) software μπορει καποιος να βλεπει πραγματα και θαυματα.

Δεν μπορω να σου τα κανω πιο λιανα γιατι υπαρχει περιπτωση να μας πιασουνε.:flipout:

το πέτυχες rivers , ο δέκτης με linux είναι ένας pc με dvb-s κάρτα του οποίου το λειτουργικό είναι linux , λόγω της χαμηλής απαίτησης του σε resources , και φυσικά υπάρχουν ομάδες που ασχολούνται με προγραμματισμό σε linux , άρα και στους δέκτες αυτούς ...

Re: Απάντηση: Linux δεκτες-τι ειναι? σε τι διαφερουν? Γιατι τους επιλεγετε?

Nα κανω μια ερωτηση. Το software emulation φτανει για να δουμε ενα καναλι κωδικοποιημενο η χρειαζεται και καποιο CAM με ειδικη καρτα?

Εαν υπάρχει επαρκής χώρος για το emulation , τότε γίνεται μέσα στον δέκτη ... Φυσικά με 64mb κάνεις πολλά τρελά όπως να παίρνει κλειδιά αυτόματα , να σου βρίσκει υπότιτλους , οπτικά εφέ και διάφορα άλλα ...

και γιατι απλα δεν παιρνει καποιος ενα pc

να του βαλει linux και μια DVB-S2 καρτα να τελειωνει?

rivers , με τα λεφτά που ακούγονται για τον 8000, πιο φτηνά έρχεται το pc ...

Απλά το pc δεν είσαι πάντα σίγουρος ότι θα παίξει ανεπρόκοπα

Μία διόρθωση μόνο, οι δέκτες με linux δεν είναι (τουλάχιστον οι περισσότεροι) ένα pc με κάρτα dvb-s (αυτό μπορεί να είναι και το ubuntu που έχω τώρα με τη skystar2!), αλλά κανονικοί δέκτες με εξειδικεύμενο hardware (επεξεργαστές, συνήθως ibm για τους περισσότερους dreambox πχ, chip αποκωδικοποίησης mpeg2, κανονικά tuner κλπ), που απλά τρέχουν παραλλαγές του linux (φτιαγμένο να τρέχει στους επεξεργαστές αυτούς, κι όχι στους συμβατούς x86 ή x86-64 που τρέχουν τα pc).

sotos65 cpu της ibm , μνήμη ram , μνήμη rom , chipάκια και tuner συνθέτουν ένα δέκτη , δεν έχει κάτι να ζηλέψει το pc , μόνο ότι το pc δεν έχει το καλύτερο δυνατό software , firmware , ή όπως αλλιώς το ονομάζει κάποιος ...

Νίκο με την ευρύτερη έννοια του όρου, ναι θα μπορούσαμε να τους πούμε και pc αυτούς τους δέκτες! Απλά συνήθως pc λέμε κάτι πιο συγκεκριμένο, γι αυτό και έγραψα τα παραπάνω...