Linux for HTPC

Συγνώμη για το λίγο εκτός topic αλλά για fileserver τι distro να προτιμίσω?
Ακόμα δεν ξεκίνησα πάντως και έχω σκιστεί στο διάβασμα!

βάλε κάποιο με documentation, ubuntu/archlinux κάνουν τα πάντα, είναι βασικά distros και δεν μασάνε. αν θες να μάθεις μακρυά απο fedora/suse και άλλα φαντεζί. αυτό που θα χρειαστείς είναι να βρείς το βιβλιο running linux απο o'reilly που είναι πολύ καλό εισαγωγικό. διαβάζεται σε μια μέρα με 2 καφέδες (όχι γραμμή γραμμή προς θεού) ίσα για να καταλάβεις τι παίζει. απο εκεί και πέρα θα το έχεις σαν reference. επιπλέον όλα τα distro έχουν επιπλέον documentation. Πάντως για να πάρεις μια ιδέα , running linux , το wiki/documentation του distro σου και μετά για πιο εξειδικευμένα www.tldp.org (πχ για fileserver θα σωθείς εκεί) + google. Γενικά όποιο linux tutorial και να βρεις θα σε καλύψει για να μπορείς να περιφέρεσαι.

εγω δεν θα παρω ετοιμο συστημα, θα το φτιαξω και για αρχη μεχρι να δω τι μπορω να κανω με τα linux θα εχω και το MythTV σαν application που θα το ειναι εγκατεστησω στα kubuntou

ή θα βαλω τo KnoppMyth distribution (σαν τα windows media center φανταστειτε) τα οποια εχουν το MythTV και γινεται πιο ευκολα η εγκατασταση

http://en.wikipedia.org/wiki/Mythtv
http://en.wikipedia.org/wiki/KnoppMyth

για το mythdora ξερει κανεις τιποτα?

σωστά, αλλά με το instant-on γίνεται η εξής "μαγκιά": Φορτώνεται πολύ μικρό μέρος του λειτουργικού με αποτέλεσμα το σύστημα να εκκινεί ταχύτατα...
Βέβαια χάνεις τις υπόλοιπες λειτουργίες του λειτουργικού και δουλεύεις το πσ μόνο σαν βιντεο-τβ-ραδιο μηχάνημα.

Ομως το πιό εκνευριστικό στα windows media center που χρησιμοποιώ τώρα είναι όταν αργούν να φορτώσουν και χάνω αυτό που θέλω να γράψω!

κόψε ράψε γίνεται σε όλα τα linux. γιατι να περιμένεις να ανοίξει
το standby δεν σε βολεύει;

κόψε ράψε γίνεται σε όλα τα linux. γιατι να περιμένεις να ανοίξει
το standby δεν σε βολεύει;

oxi διότι που και που του τη βαράει και ξεκινάει μόνο του...
(μάλλον φταίει η μητρική ή το bios).

oxi διότι που και που του τη βαράει και ξεκινάει μόνο του...
(μάλλον φταίει η μητρική ή το bios).

Για αυτό το πρόβλημα βεβαιώσου ότι έχεις απενεργοποιήσει στα properties της κάρτας δικτύου σου τα διάφορα "Wake on.... settings" καθώς και το "allow this device to bring the computer out of standby".

Πολλές φορές φταίει κάποιο από αυτά.

Για αυτό το πρόβλημα βεβαιώσου ότι έχεις απενεργοποιήσει στα properties της κάρτας δικτύου σου τα διάφορα "Wake on.... settings" καθώς και το "allow this device to bring the computer out of standby".

Πολλές φορές φταίει κάποιο από αυτά.

μπα, την εχω απενεργοποιημένη.
Δεν συνδέεται σε κανένα δίκτυο το htpc μου...