ληψη 19,2 και 23,5 παρακεντρα

teoooo

New member
9 March 2013
6
χθες εκανα εγκασταση το πρωτο μου πιατο με βαση για 2 lnb με ενδιαφερουν τα προγραμματα στις 19,2 και 23,5 εβαλα κεντρο 19,2 και μετα ξεβιδωσα το αλλο lnb απο τη βαση και αρχησα να το κουναω για να βρω και 23,5 αλλα το σημα δεν ανεβαινει πανω απο 71% τον astra τον κεντραρα σχεδον τελεια σε καποια καναλια κλειδωσα 87-88% και σε αλλα 91-92% το πιατο ειναι θεσσαλονικη για πειτε καμια ιδεα τη μπορω να κανω για να παρω παραπανω απο 70%

Ο 23.5 βγαινει και με 100% (οχι σε ολα τα καναλια). Κανε το αντιστροφο, δηλ κεντραρισε στον 23.5 (που ειναι σχεδον ο τελειος Νοτος για εμας), πιασε το ανωτερο ποσοστο και μετα βαλε τον 19,2. Αν εκει εχεις πανω απο 80% σ´αυτο που ειχες 90%, εισαι μια χαρα. Μην ξεχνας πως λογω δευτερου παραπλευρου lnb θα εχεις μια σχετικη απωλεια. Αυτο μου συμβαινει με πιατο 1,00μ, μικρη διαφορα απο το δικο σου.

Ευχαριστώ ξέρουμε κατά ποσό πρέπει να στριψω τα lnb μήπως και κερδίσω σε σήμα και από εκεί ??

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αλλάξεις κέντρο αλλά ισχύουν αυτά που λέει o evam7.

Το πιάτο είναι αρκετά μεγάλο για να λαμβάνεις πολύ καλά και τους 2 δορυφόρους.
Και υπάρχει και αρκετός χώρος έτσι ώστε να μην πέφτει το ένα lnb πάνω στο άλλο.

Η ένδειξη στον δέκτη είναι σχετική γιατί διαφέρει από δέκτη σε δέκτη. Πες μας αν θες και τι δέκτη έχεις, μήπως έχει κάποιος τον ίδιο και μπορεί να σε βοηθήσει σχετικά με το πόσο είναι επαρκές.

Έλεγξε και το καλώδιο,lnb για τις 23,5 μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκεί και παιδεύεσαι χωρίς λόγο.
Και την είσοδο του diseqc αν χρησιμοποιείς.

Για αλλαγη "κεντρου" το ειπα για να ελεγξει κυριως την ποιοτητα εγκαταστασης. Κι εγω προτεινω κεντρο τον 19,2 μιας και 23,5 ως ισχυροτερης ληψης θα πιανεται καλυτερα. Υπ´οψη βεβαια οτι ολα τα καναλια δεν εχουν το ιδιο ποσοστο ληψης, λογω τρανσπορτερς

A oκ.

Παρόμοια λήψη έχουν οι 2 δορυφόροι.
Και με 80άρι πιάτο, βγαίνουν άνετα μαζί.

χθες εκανα εγκασταση το πρωτο μου πιατο με βαση για 2 lnb με ενδιαφερουν τα προγραμματα στις 19,2 και 23,5 εβαλα κεντρο 19,2 και μετα ξεβιδωσα το αλλο lnb απο τη βαση και αρχησα να το κουναω για να βρω και 23,5 αλλα το σημα δεν ανεβαινει πανω απο 71% τον astra τον κεντραρα σχεδον τελεια σε καποια καναλια κλειδωσα 87-88% και σε αλλα 91-92% το πιατο ειναι θεσσαλονικη για πειτε καμια ιδεα τη μπορω να κανω για να παρω παραπανω απο 70%
Με κέντρο 19 το lnb για τις 23,5 μπαίνει δεξιά από το κεντρικό, όπως βλέπουμε το κάτοπτρο από πίσω. Στην αρχή, μετακινώντας αριστερά δεξιά το lnb, βρίσκεις σήμα σε συχνότητα με fta κανάλι (π.χ. 12525, V, 27500), ώστε να βλέπεις εικόνα. Στη συνέχεια μετακινείς ελαφρώς πάνω κάτω τη βάση μέχρι να δεις το μέγιστο σήμα και ακολούθως "παίζεις" και με το skew (στροφή) του lnb για ενδεχομένως ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Γενικα κάποιος άλλο δορυφόρος εκτός του 23,5 με τσεχικο και σερβικο περιεχομενο σε fta παντα γενικά εκείνες τις περιοχές γύρω γύρω ξέρουμε????

(Astra 3B 12525.00 V 14 Europe Astra 3B 12525.00 V 14 Europe) Η μονη συχνοτητα που μου ερχεται με 80% σημα μαξ η αναζητηση εγινε με εναν dm 500s(clone) σμρ περιμενω να μου ερθει ο edision piccolo για να δω και εκει τι γινεται μηπως και κατεβει και κανενα με dvb-s2 αλλα ειδα υπαρχουν και αλλες συχνοτητες με dvb-s αλλα δεν ερχονται...τι λετε να φταιει???

Μαλλον ειναι θεμα ευαισθησιας του δεκτη. Γιατι το λεω; Χθες σεταραμε στο πιατο μου εναν Vu+ duo2, και στον 19,2 εβγαλε 99%, που ουδεποτε ειδα με τον Vu+ Uno που εχω!

Κακή στόχευση, πρόβλημα δέκτη....

Μην περιμένεις να κάνεις δουλειά με τον 500s, περίμενε να σου έρθει ο dvb-s2 δέκτης πρώτα...

στο satlex λεει οτι πρεπει την στροφη του Lnb για τον 3b ειδικη περιπτωση 6,36 μοιρες εγω δεν το εχω στριψει καθολου