Ληψη 23,5 CanalDigitaal HD και με ποιόν Δέκτη?

Kiacos

New member
13 October 2008
5
Μετά απο εκτενή αναζήτηση δεν κατάφερα να βρώ αρεκτές πληροφορίες για το μπουκέτο της Ολλανδικής CanalDigitaal. Έχω μία απλή συνδομή (SD) στην εταιρεία και σκέφτομαι να την αναβαθμίσω για τα HD καθώς και την αγορά ενός HD δέκτη (σκέφτομαι για TOPFIELD).
Έχω τώρα έναν DB 500+ ο οποίος θα παραμείνει σε άλλο διαμέρισμα. Εγκατέστησα εναν Gibertini 1,6 στον 23,5 με τρία διπλά MTI LNB (19.2 και 13,5 παράκεντρα).
Οι απορίες μου είναι οι εξής:
1. Ποιούς δέκτες να κοιτάξω με δεδομένο ότι δεν με ενδιαφέρει το C**d Sh*r*ng αλλά η εργονομιία και η καλή ποιότητα SD και HD με καλό tuner?
2. Υπάρχει κάποιος που λαμβάνει στον 23,5 τις συχνότητες 11856 V και 12109 H (HD) στην περιοχή της Αθήνας διότι μου παρουσιάζεται υψηλό BER με QLT 69 παρόλες τις προσπάθεις μου. Στην 11914 H είμαι μια χαρά με 84 qlt αλλά έχει μόνο SD καναλια.
κανένα tip...?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...:BDBDG54:

Φιλε jabba στην περιοχη της Aθηνας το ανωτερο πακετο λαμβανεται καλα και
σταθερα με κατοπτρο 1 μετρο.Πιο δυσκολη συχνοτητα η 11856 DVB S-2 η οποια φερει και το βαρυ πυροβολικο του δορυφορου με τα εξαιρετικα ντοκυμαντερ αλλα και το NED1 και RTL4 HD.Εγω με κεντρο ASTRA 1 σε κατοπτρο NECO T90 λαμβανω οριακα και με σπασιματα την 11856.Απο πλευρας
δεκτων TOPFIELD,ARION,HUMAX,αρκετα καλοι δεκτες γι αυτο που επιζητας.

Δεν ειμαι σίγουρος ότι οι Ολλανδοί στην HD συνδρομή δίνουν σκέτη κάρτα, ενδέχεται (όπως τα περισσότερα πακέτα) να υποχρεώνουν σε αγορά η ενοικίαση του δικού τους ιδιοκτησιακού δέκτη (ασχέτως που η κάρτα δεν ειναι παντρεμένη και μπορεί να παίξει και αλλού), γι αυτό ρώτα καλύτερα πριν αγοράσεις δέκτη....μη βρεθείς με δύο!

2. Υπάρχει κάποιος που λαμβάνει στον 23,5 τις συχνότητες 11856 V και 12109 H (HD) στην περιοχή της Αθήνας διότι μου παρουσιάζεται υψηλό BER με QLT 69 παρόλες τις προσπάθεις μου. Στην 11914 H είμαι μια χαρά με 84 qlt αλλά έχει μόνο SD καναλια.

Όσον αφορά τη λήψη για τις παραπάνω συχνότητες -αν και η 11856 έρχεται κάπως χαμηλότερα γύρω στα 10 db - δεν παρατηρώ κανένα πρόβλημα στη λήψη .

Attachments

• DSC02435.JPG
    DSC02435.JPG
    86.5 KB · Views: 22
  • DSC02438.JPG
    DSC02438.JPG
    76.4 KB · Views: 12
  • DSC02440.JPG
    DSC02440.JPG
    85.3 KB · Views: 9
Ευχαριστώ όλους, θα επανέλθω με νεώτερα όταν πάρω τον TOPFILED !!

Thanks again!

@athensat (απευθύνομαι σε εσένα που έχεις Τ-90, όπως και εγω) αλλά και όποιος άλλος ξέρει.
Από ελεύθερα, υπάρχουν κανάλια στις 23.5Ε που να βγαίνουν σχετικά καλά?

Noμιζω πως τα ολλανδικα καναλια περιφερειας εχουν ενδιαφερον αν γνωριζεις την γλωσσα καθως και το λουξεμβουργιανο RTL στις 23,5Ε.