Λήψη 3' στις Βρυξέλλες

wave1975

AVClub Enthusiast
27 January 2011
883
Δ. Μακεδονία
Ενας φίλος έχει έναν enigma 1 δέκτη με 6αρι πιάτο στις Βρυξέλλες.
"Παίζει" να μπορεί με κεντράρισμα στις 3 μοίρες να πιάσει και να ανοίξει την BISS κωδικοποίηση?
Τι λέει η εμπειρία σας? Σε εμένα, στη Δ Μακεδονία, σε wave κεντραρισμένο στους 19 οι 3 μοίρες βγαίνουν, αλλα με ασθενές σήμα (είναι λογικό αυτό, άραγε?)
Ξέρει κανείς??

Οι συχνότητες της digea είναι dvb s2. Αν ο δέκτης είναι enigma 1 δεν κάνει. Μάλλον ο δέκτης σου είναι τύπου 500s. Είσαι σίγουρος ότι έχει CI και όχι card reader.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Σωστή η επισήμανση σου και οι διορθώσεις.
Οπως προκύτπει από το λινκ.. τζίφος η δουλειά..
κρίμα

Η ενσταση μου ειναι στο μεγεθος του πιατου. 60εκατοστα και σε μερη σαν αυτα με κακοκαιρια, συννεφα, βροχες κτλ, εκ πειρας, δεν ειναι σε καμια περιπτωση αρκετα. Απο εκει και περα, αν δε τον ενδιαφερουν τα πολλα-πολλα, ας παρει εναν αποκωδικοποιητη skybox με 40ευρω να κανει τη δουλεια του.

Εαν αυτοσκοπος ειναι να βρει κατι για να κανει με την παλια εγκατασταση, προφανως δε γινεται τιποτα. Εαν θελει ομως τα ελληνικά, minimum requirements ειναι αυτα που γραφω παραπανω.

Ευχαριστώ πολύ..
Οντως το 60αρι δεν είναι και πολύ σοι, αλλά έχω αναφορές ότι και το πακέτο της νοβα βγαίνει κανονικά στις Βρυξέλλες με 60αρι...
Δεν ξέρω καν αν αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε...

ΥΓ τα skybox δεν τα ξέρω καθόλου, αλλά με ένα skroutz search βρήκα ότι η τιμή ξεκινάσει από 80 ευρώ...
Δεν τα λες και λίγα.. εκτός και εάν για τα 40 που λες, όντως υπάρχει κάτι που δεν ξέρω..

Last edited:
Ο λόγος που έγραψα για "καλή στόχευση" ήταν αυτό που ανέφερε ο kostikos. Γίνεται η λήψη αλλά θέλει καλή στόχευση..

Μάλιστααααα
Προς το παρόν το πιατάκι είναι στις 13 μοίρες.. θα πρέπει να βρω τρόπο να το γυρίσω 10 μοίρες προς την δύση.. Παίζει να είναι εύκολο (έχει βάση που γυρνάει δεξιά αριστερά εύκολα..) ή θα κάνω απλά μια τρύπα στο νερό?? Για καλή στόχευση λέτε, έ???? χμμμμ

Δεν ειναι σιγουρη μεθοδος απλα να το μετακινησεις 10 μοιρες. Αν για οποιοδηποτε λογο δεν εισαι τελειως καθετος δεν θα τον βρεις ΠΟΤΕ.
Επιμενω οτι το 60ρι ειναι οριακό ειδικοτερα οταν το συγκρινουμε με το κοστος ενος 80ριου, ποσο μάλλον αν πληρώσεις και καποιον να σου το προσανατολισει.
Οι κινεζικοι δεκτες εχουν περιπου 40 ευρω μαζι με μεταφορικα απο την κινα.

Ενας φιλος το εχει το skybox εδω και 2 χρονια και ειναι πολυ αξιοπρεπες. Εγω το εχω στο εξοχικο 6-7 μηνες για τον 3.1Ε. Δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο, αλλα για τα λεφτα του ειναι πολυ τιμιο μηχανημα. Απο εδω το πηρα 40 κατι.

Μάλιστααααα
Προς το παρόν το πιατάκι είναι στις 13 μοίρες.. θα πρέπει να βρω τρόπο να το γυρίσω 10 μοίρες προς την δύση.. Παίζει να είναι εύκολο (έχει βάση που γυρνάει δεξιά αριστερά εύκολα..) ή θα κάνω απλά μια τρύπα στο νερό?? Για καλή στόχευση λέτε, έ???? χμμμμ
Μην μπερδεύεις τις μοίρες που αναφέρονται στην τροχιακή θέση με την επίγεια διαφορά της γωνίας σε οριζόντιο επίπεδο (δηλ. το αζιμούθιο) των δύο δορυφόρων. Αυτή η τελευταία για τους δύο συγκεκριμένους δορυφόρους και για την περιοχή της Αθήνας είναι πάνω από 14ο. Επίσης υπάρχει διαφορά και στη γωνία ανύψωσης (elevation). Αν υπάρχει κάποιος που να πιάνουν τα χέρια του με την εφαρμογή satellite director (τρέχουσα έκδοση 1.42) για android σε ένα smartphone γίνεται η δουλειά χωρίς ιδιαίτερο κόπο, επειδή πρόκειται για εύκολο στη λήψη του δορυφόρο. Αν όχι, τότε όπως λένε και οι υπόλοιποι φίλοι εδώ, ένας τεχνικός θα δώσει τη λύση.

Οπως λεει ο ssouliss, θα προσθετα παρε και ενα τετοιο να υπαρχει. Ειναι τσαμπα, λυνει τα χερια και κανεις δουλεια στο φτερο.