λήψη 4 δορυφόρων από ένα πιάτο 1.2μ

Για την 10956 V (GNET,Mad TV Bulgaria) του Hellas Sat είχες πει ότι έχεις σήμα και θα κοιτούσες με τι ποιότητα την κατεβάζεις.

Απάντηση: Re: λήψη 4 δορυφόρων από ένα πιάτο 1.2μ

Τεκατέλ σιδερένιο 10ετίας....
Έχω δυο Tecatel 1.00x1,15m και 0.90x1,00m και είναι πολύ καλές στην παράκεντρη λήψη.
Το Mabo 1.07x1,17m που είναι μεγαλύτερο έχει χειρότερη απόδοση στην παράκεντρη λήψη (στον κεντρικό δορυφόρο είναι πάρα πολύ καλό).

Το σήμα που έχεις στον Hellas Sat στην 10956 V είναι πολύ καλό για παράκεντρη λήψη.
Με άλλη κεραία ίδιων διαστάσεων μπορεί να είχες πρόβλημα στην συχνότητα αυτή.

με 120x144

Με κέντρο ποιο δορυφόρο;

Καλημέρα Γιώργο!
Αυτό θυμόμουν και εγώ ,είπα να ρωτήσω μήπως κάνω λάθος.

Γιώργο δεν έχεις καλό σήμα, μήπως στο πιάτο σου δεν είναι καλά ρυθμισμένο το τόξο;
Εγώ έχω S 70% & Q 70% σε παράκεντρη λήψη το 0.85x0,95m με κέντρο τις 42Ε.

Με ποιον δέκτη έχεις τις ενδείξεις αυτές ,γιατι από δέκτη σε δέκτη είναι διαφορετικές.
Εγώ τις έχω στον Spiderbox.

Καλημέρα Γιώργο!
Αυτό θυμόμουν και εγώ ,είπα να ρωτήσω μήπως κάνω λάθος.

Γιώργο δεν έχεις καλό σήμα, μήπως στο πιάτο σου δεν είναι καλά ρυθμισμένο το τόξο;
Εγώ έχω S 70% & Q 70% σε παράκεντρη λήψη το 0.85x0,95m με κέντρο τις 42Ε.

Με ποιον δέκτη έχεις τις ενδείξεις αυτές ,γιατι από δέκτη σε δέκτη είναι διαφορετικές.
Εγώ τις έχω στον Spiderbox.

θα δω τι καλυτερο μπορω να κανω με το vbox. κατι παραπανω δεν μπορω (ουτε ξερω) να κανω. οι ενδειξεις ειναι απο τον AZBOX HD+.

Μπορεί οι ενδείξεις στον AZBOX HD+ να αντιστοιχουν σε πιο μεγάλα νούμερα σε άλλους δέκτες.
Ο Spiderbox δείχνει γύρω στο 5% παραπάνω στις ενδείξεις από τον SAB στην ίδια συχνότητα

Μπορεί οι ενδείξεις στον AZBOX HD+ να αντιστοιχουν σε πιο μεγάλα νούμερα σε άλλους δέκτες.
Ο Spiderbox δείχνει γύρω στο 5% παραπάνω στις ενδείξεις από τον SAB στην ίδια συχνότητα

ναι το γνωριζω. κατσε να παει ο ανταρτης μου στη γιαγια του και θα εχω τον χρονο να το ψαξω. δεν σε ξεχασα -bye-

ναι το γνωριζω. κατσε να παει ο ανταρτης μου στη γιαγια του και θα εχω τον χρονο να το ψαξω. δεν σε ξεχασα -bye-
Καλό!

εκανα left-right με το vbox αλλα δεν ειδα παραπανω σημα στην συχνοτητα. εχω θεμα το ξερω αλλα οκ. ολα καλα.. :ernaehrung004:

Γιώργο μπορεί να είναι και θέμα στροφής του lnb,να μην είναι στην σωστή θέση ώστε να ακολουθεί όλους τους δορυφόρους.

Καλό!

Γιώργο μπορεί να είναι και θέμα στροφής του lnb,να μην είναι στην σωστή θέση ώστε να ακολουθεί όλους τους δορυφόρους.

ναι αλλα θελει μια tv στην ταρατσα με τον δεκτη για να γλιτωσω τα πανω κατω..
αν κανω 1-2 κλικ αριστερα η δεξια στο LNB ισως να δω παραπανω σημα στη συχνοτητα αλλα θα χασω απο καποιες αλλες. τι λες κι εσυ; εγω αυτο πιστευω.

ναι αλλα θελει μια tv στην ταρατσα με τον δεκτη για να γλιτωσω τα πανω κατω..
αν κανω 1-2 κλικ αριστερα η δεξια στο LNB ισως να δω παραπανω σημα στη συχνοτητα αλλα θα χασω απο καποιες αλλες. τι λες κι εσυ; εγω αυτο πιστευω.
Συνήθως άν δεν ακολουθει το lnb(η γωνία στρέψης) σωστά το τόξο χάνεις σε άλλον δορυφόρο.
Ρυθμισε το lnb ωστε να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε κάποιους δορυφόρους.

Συνήθως άν δεν ακολουθει το lnb(η γωνία στρέψης) σωστά το τόξο χάνεις σε άλλον δορυφόρο.
Ρυθμισε το lnb ωστε να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε κάποιους δορυφόρους.

OK ευχαριστω. θα κανω μια δοκιμη το σ/κ..

Με televes 1,20m δηλαδή, να υποθέσω ότι εκτός από Astra & Hotbird μπορώ να βγάλω και Hellassat από Λάρισα; και, αν ναι, και τι άλλο;
Σκέφτηκα κι' εγώ για torroidal, αλλά μου είπαν ότι δεν γίνεται γιατί απαιτεί βάση στήριξης μεγάλη-αληθεύει; εμένα βγαίνει 10άρα σωλήνα από τη σκεπή και "δένει" εκεί το πιάτο. Η σωλήνα πάλι "δένει" από μέσα σε (ξύλινη) κολώνα ύψους περίπου 2μέτρων πάνω στην οποια κάθεται η σκεπή. Ελπίζω να περιέγραψα καλά...και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Έλα εδώ είμαι !!!!! με προλάβατε...

Με 1.20 και κέντρο 28,2 βγάζεις από 42 έως και 13 μοίρες άνετα........το δικό μου setup (προς το παρόν) είναι κέντρο 28,2 και παράκεντρα 42 / 39 / 23,5 / 19,2 / 16 / 13.....

αυτό......αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πιάτο σου, θέλει δοκιμές και υπομονή...