Λήψη 55.5w – C band

musicares

New member
8 January 2008
68
Καλησπέρα

Έχει επιχειρήσει κανείς στην Ελλάδα να κατεβάσει τον intelsat 805 στις 55,5w
Ο δορυφόρος είναι στο όριο της ορατότητας που έχουμε από Ελλάδα. Αv λοιπόν θεωρήσουμε ότι έχουμε ορατότητα προς δυτικά πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει λήψη ?

Με βάση το satbeams για λήψη στην Ελλάδα απαιτείται κάτοπτρο 2,10m , όμως αναφορές από Γερμανία κάνουν λόγω για λήψη με πολύ μικρότερα πιάτα , βάση του ιχνοδιαγραμματος πρέπει να φτάνουν τα ιδία db με την διαφορά ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε ποιο κάτω στον ορίζοντα…

Αυτός ο δορυφόρος αποτελεί μια πρόκληση για εμένα σε σημείο πoυ σκέφτομαι το παλιό 1,80 mabo να το εξοπλίσω μόνο για μπαντα C και να το ξαναβάλω για δουλειά.

τα στοιχεια του δορυφορου

55°W — Intelsat 805 (IS-805)
C-band Hemi Beam
Distance to satellite:41370km
EElevation angle:0.4°LNB Tilt (skew):-48.7°True azimuth:262.1°
Magnetic azimuth:258.2°Next Sun
azimuth match at:17:00:53 (GMT)20:00:53 (PC time)

Uploaded with ImageShack.us

Last edited:
Έχω ακούσει μόνο μία φορά για λήψη στην Δυτική Ελλάδα, αλλά δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Στην Καστοριά η θεωρία (απο σχετικά προγράμματα) λεει ότι οριακά στον δυτικό ορίζοντα θα μπορούσα να δω μέχρι 56 δυτικά, αλλά στα δυτικά έχω βουνό και φτάνω μέχρι τις 43 μοίρες. Στην Θεσσαλονίκη που είσαι νομίζω πως ο δορυφόρος είναι έτσι κι αλλιώς κάτω απο τον ορίζοντά σου, πιθανότατα και σε ιδεώδη περίπτωση έλλειψης εμποδίου δεν θα μπορείς να δεις τιποτε κάτω απο τις 54 δυτικά
Τωρα βλέπω ότι το δικό σου πρόγραμμα δίνει ανύψωση 0.4 μοίρες για Θεσσαλονίκη. Ακόμη κι αν έχεις τελικά ορατότητα (μπορει στην Καστοριά να φτανω θεωρητικά τις 58 δυτικά και να μην θυμάμαι καλά) με τόσο χαμηλή ανύψωση θα έχεις φοβερό θόρυβο εδάφους αλλά δεν χάνεις και να δοκιμάσεις, στην μπάντα C υπάρχουν και εκπλήξεις...

Last edited:
Και να ξεπερασεις ολα τα κοντινα εμποδια θα σου κοπει το σημα δυτικα της Βεροιας. Η ανυψωση των 0.4° δεν βοηθα να βρει περασμα μεσα απ τα ψηλα βουνα. Προφανως σ' ενδιαφερουν τα λατινοαμερικανικα καναλια. Πρωτη επιλογη στους ισπανοφωνους της Ευρωπης ειναι παντως οι 40.5W ακομα και εδω που η ληψη των 55.5W ειναι σαφως ευκολοτερη. Τωρα αν εσυ με διηλεκτρικη πλακα θα εχεις πληρη ληψη δε γνωριζω, χωρις ομως σιγουρα οχι.

Τα συμπεράσματα του dishpointer για τον δορυφόρο στην θέση μου

Your Location Satellite Data Dish Setup Data View dish alignment line in Google Earth
Latitude: 40.5192°
Longitude: 21.2682°

Name: 55.5W INTELSAT 805 (IS-805)
Distance: 41531km

Elevation: 1.3°
Azimuth (true): 261.3°
Azimuth (magn.): 257.7°
LNB Skew [?]: 48.7°
Turn clockwise standing behind the dish

Στις 58 δυτικά δεν φτάνω πάντως, ούτε κι αν δεν ειχα φυσικά εμπόδια, ανύψωση -0.6 μου έβγαλε, αρα καπου στις 57 δυτικά θα είναι το θεωρητικό δυτικό μου όριο

Your Location Satellite Data Dish Setup Data View dish alignment line in Google Earth
Latitude: 40.5192°
Longitude: 21.2682°

Name: 58W INTELSAT 16 (IS-16) | INTELSAT 9 (IS-9)
Distance: 41740km

Elevation: -0.6°
Azimuth (true): 263.0°
Azimuth (magn.): 259.3°
LNB Skew [?]: 49.0°
Turn clockwise standing behind the dish