Λήψη Astra 1 @ 19.2°E

Συγγνώμη , αλλά δε αναφέρω αν τα κανάλια αυτά είναι ελεύθερα ή κωδικοποιημένα.Αυτό που ρωτώ είναι αν είναι δυνατή η λήψη τους στην περιοχή μου και μήπως κάνω κάτι λάθος.

Καλησπέρα και πάλι.Δοκίμασα σήμερα αλλά τίποτε.Στην ίδια συχνότητα κατεβάζω 11332 ΤΟ SPORT US αλλά τα sky sport 6-10 τίποτε.Δεν ξέρω , φταίει το κουτί openbox x3;

Φίλε μου αυτά τα κανάλια κατεβαίνουν με σήμα γύρω στα 15dB (περιοχή Αθήνα-κέντρο). Απλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια μετάδοση και βγαίνει το μήνυμα "SID NOT FOUND".

Αλλαγη στο footprint του 1Ν επειδη αρκετοι Γερμανοι στη κεντρικη και βορεια Σκανδιναβια ειχαν χασει τη ληψη τους:

Astra%201N%20Pan%20European%20Ku%20Beam%202-.jpg

Περιμενουμε τις αναφορες σας.

Ποια είναι η πηγή για αυτή την είδηση; Αν ισχύει, ουσιαστικά επιστρέφει το footprint της pan-europe 1 δέσμης όπως ήταν την εποχή που ο 1N βρισκόταν στις 28.2Ε.

Εντάξει και πάλι με 1 μέτρο θα βγαίνει τουλάχιστον Αθήνα,αφού θα είναι όπως ήταν στις 28 το footprint.
Έτσι και αλλιώς, δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο πλην καναλιών του Sky De και του Canalsat.

Και όσοι είναι συνδρομητές των παραπάνω πακέτων, βάζουν ένα πιατάκι 1,10 και 1,20 και δεν θα τα χάνουν ποτέ.

edit: τώρα είδα πως υπάρχουν μερικά ελεύθερα HD άξια αναφοράς.

Last edited:
Ζητω συγγνωμη για την αναστατωση παιδια. Υπηρξε καποιο νοηματικο λαθος απο πλευρας μου που ξεκινησε εδω: http://forum.digitalfernsehen.de/forum/astra-hot-bird-news/333238-astra-1n-auf-19-2-grad-ost-15.html

Με λιγα λογια εχουμε μια μετακομιση του footprint κατα 400χλμ προς τα Βορεια που ισως να μην την καταλαβετε αλλα καλα θα κανετε να τα τσεκαρετε.

Εντάξει και πάλι με 1 μέτρο θα βγαίνει τουλάχιστον Αθήνα,αφού θα είναι όπως ήταν στις 28 το footprint.
Έτσι και αλλιώς, δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο πλην καναλιών του Sky De και του Canalsat.

Και όσοι είναι συνδρομητές των παραπάνω πακέτων, βάζουν ένα πιατάκι 1,10 και 1,20 και δεν θα τα χάνουν ποτέ.

Σορρυ αλλα εδω διαφωνω. Εκτος τα δυο πακετα που αναφερεις υπαρχει μεγαλη ζητηση για τα υπολοιπα καναλια τουλαχιστον απο τους Γερμανομαθεις και οχι μονο. Και επειτα η Ελλαδα συνεχιζεται πιο Νοτια και Ανατολικα απο την Αθηνα. Να αναφερω την Κρητη και την Νοτια Πελοππονησο μονο που συγκεντρωνει αρκετους που δεν θα γουσταραν να γυρισουν 20 χρονια πισω σε 3μ+. Αλλα πιστευω πως για αλλη μια φορα τη γλυτωσαν σε αντιθεση με τους Κυπριους και αλλους πολλους γλωσσομαθεις που κατοικουν στις διαφορες χωρες γυρω απο τη Μεσογειο.

Έκανα edit αν είδες. :)

Δεν πρόσεξα καλά το περιεχόμενο των αναμεταδοτών του 1N με την πρώτη ματιά..

Και για όσους δεν ξέρουν γερμανικά, έχει το ARD HD που δείχνει Mundial. Μαζί με το ΖDF HD είναι πλήρης η κάλυψη, κάτι που στην Ελλάδα λογικά δεν θα έχουμε ελεύθερα.

Ε θα έχουμε τη ξεΝΕΡΙΤ HD (όπου την λαμβάνουν δηλαδή, σίγουρα όχι σε όλη την Ελλάδα). :Banane0:

Και παλι δεν ειναι μονο τα ελευθερα HD και απο περιεχομενο δειχνουν πολυ περισσοτερα απ' οτι αθλητικα. Βεβαια τα γουστα και οι γνωσεις ξενων γλωσσων διαφερουν και δεν υπαρχει καναλι που δεν προβαλλει σαβουρα. Σημασια ομως εχει να μπορεις να επιλεξεις και το κυριοτερο ειναι να καλυπτεσαι με σημα.

Έτσι είναι. Εδώ σχεδόν το 50-60% του χρόνου που έχω ανοιχτή τη τηλεόραση, είναι στα γερμανικά του Astra (κυρίως σε κανάλια που μεταδίδουν μουσική, ντοκιμαντέρ, κλπ).

Απάντηση: Re: Λήψη Astra 1 @ 19.2°E

το DAS ESTRE HD και το ΖDF HD ποτέ δεν τα κλείδωσαν

Νομίζω ο Jimmy εννοούσε ελληνικά HD κανάλια (κι εγώ στην αρχή νόμιζα ότι αναφερόταν σε κλείδωμα των γερμανικών).

Βασικά εννοώ πως εδώ κάποιο κομμάτι του Mundial θα πάει σε ΟΤΕ ή Νοva. Και έτσι δεν θα είναι σε FTA HD όλο το Mundial.

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα θα είναι καλύτερα από ότι ήταν με τον 2C. Πιστεύω δεν θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα.

H μετακίνηση του footprint έγινε ήδη?