Λήψη Astra 1 @ 19.2°E

Ναι εδώ . Τώρα όμως τις έχω τις συχνότητες του ΗΒ.
Θα δοκιμάσω και με άλλα lnb.

@ hercoulis: Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι?

@ Jimmy: Μια χαρά κατεβαίνει και η HD και η SD έκδοση του ZDF (κατεβαίνουν με 15 dB αυτή την στιγμή και τα δύο).

Ναι δεν είχα βιδώσει καλά το lnb στην ράγα(όπως είχα πει έγινε πολύ βιαστικά η δουλειά στις 19).

Στο Das Erste HD έχω στον Vu Solo 2 SNR 75% και ACG 91% και παρατήρησα σήμερα ότι έκανε μικροσπασίματα(!!) η εικόνα σε κάποια σημεία.
Σε όλες τις άλλες συχνότητες του δορυφόρου δεν υπάρχει πρόβλημα.

Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει?

Σπασίματα, μόνο σε αυτό το κανάλι ή σε όλα τα κανάλια της συχνότητας του Das Erste HD ?

Θα το ξανατσεκάρω σήμερα και θα σου πω.

Επίσης, όταν γίνονταν αυτά το SNR έπαιζε από 70 μέχρι 77, ενώ όταν δεν είχε θέμα ήταν σταθερά στο 75.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το έλεγξα μέσα στην εβδομάδα και παρατήρησα πως το θέμα προκύπτει μόνο σε νυχτερινές ώρες και για λίγο.
Κάποια παρεμβολή ίσως μπορούσε να το κάνει αυτό?

Έχω το ίδιο πρόβλημα τώρα με το zdfHD. Χωρίς σήμα, και τελικά μετά από 5' επανήλθε το σήμα, αλλά δε παύει να είναι χαμηλό.
Στον technomate το σήμα του καναλιού είναι οκ.

με κέντρο τις 28 δε βλέπω κάποιο πρόβλημα θα το κοιτάω πάντως...

το skew σου είναι εντάξει;

χρόνια πολλά και καλή χρόνια...

Έχει κάνεις άλλος προβλήματα με την λήψη τις τελευταίες μέρες που έχει την κακοκαιρία (περιοχή Αθήνα). Το περίεργο είναι ότι η ποιότητα και η ισχύς είναι στο 80%...

Καταρρακτωδης βροχες οπως σε πολλα μερη της παραθαλασσιας Ελλαδας τις βλεπετε τους χειμωνιατικους μηνες τους εχουμε εμεις εδω στη Γερμανια με τις καλοκαιρινες μπορες. Υπο τετοιες συνθηκες ακομα και μια 1.80μ γονατιζει. Το μονο που μπορειτε να κανετε ειναι η κεραια να στοχευει οσο πιο σωστα γινεται στις 19.2Ε και η διαμετρος να μην ειναι κατω των 80εκ, κατα προτιμηση λιγο μεγαλυτερη. Στις παρακεντρες ληψεις μην απομακρυνεστε πολυ απο το κεντρο και φροντιστε να μην υπαρχει το παραμικρο εμποδιο ως προς τους δορυφορους. Εννοειται οτι και η κεραια πρεπει να τοποθετηθει ετσι ωστε να μην ταλαντωνει με τη παραμικρη ριπη ανεμου. Αν καποιο απ' αυτα δεν μπορει να τηρηθει ειναι φυσιολογικο να προκαλεσει προβληματα. Οι προχειροτητες στη δορυφορικη δε συγχωρουνται !!

Έχουν πάθει κάτι τα servus tv; Από τον 1L άλλα κανάλια τα πιάνω, μα αυτά με τίποτα. Πριν κανά 10ημερο όλα εντάξει ήταν, σήμερα που ξανακοίταξα τίποτα.

Το προβλημα σιγουρα δεν ειναι στις 19.2Ε αφου εδω στη καλωδιακη μας τα λαμβανουμε κανονικα και τροφοδοτουνται απο τους πομπους των 19.2Ε.

Παρατηρησα οτι εχω προβλημα με την ληψη της συχνοτητας 11494 H του DAS ERSTE HD σημερα το απογευμα.???