Λήψη Astra 2E στην Ελλάδα

Εγώ με 1.20 μόνο σε πολύ ισχυρή καταιγίδα χάνω τα HD, εκεί δηλαδή που χάνονται όλα σχεδόν.

Και εγώ κάπου εκεί έχω δει το όριο. 35-40% για τα HD τουλάχιστον.
Τώρα έχω 70-75.

Με 1 μέτρο δίνει 50-55.

Με καλή στόχευση και inverto black ultra πάντα.

Εγω σήμερα στην Αθήνα με ελαφριά βροχή είδα αρκετά σπασίματα στο sky sport 1 HDμε 1.15 ισπανικό και inverting black . Μάλλον θα πάω για gibertini 125 γιατι το χειμώνα θα ειμαι μόνο με sky go!

Kαι να που σειρά είχε και το Sky UK μετά το Sky Italia...forum του εξωτερικού αναφέρουν αρκετά HD κανάλια να έχουν μαυρίσει , και έρχονται και τα υπόλοιπα!...ενδεικτικά Sky Art HD1,HD2 τέλος

:(

Εγω σήμερα στην Αθήνα με ελαφριά βροχή είδα αρκετά σπασίματα στο sky sport 1 HDμε 1.15 ισπανικό και inverting black . Μάλλον θα πάω για gibertini 125 γιατι το χειμώνα θα ειμαι μόνο με sky go!

Εγώ με Tecatel 1,20 x 1,10 και inverto black ultra δεν έχω χάσει κανένα κανάλι ποτέ πλην καταιγίδας που χάνονται τα πάντα προφανώς.

Νομίζω αυτο εχω και εγω το tecatel ίσως να θελω καποια ρύθμιση ή απλα ήταν το σύννεφο απο πάνω μου :) πάντως εχει πέσει αισθητά η αντοχή απο πριν την αλλαγή δορυφόρου .

Ναι σίγουρα έχει πέσει η ισχύς του σήματος, αλλά με 1,20 πιάτο είμαστε ΟΚ σε μη ακραίες καιρικές συνθήκες.

Και για αλλαγή lnb κοίτα. Το σκέτο inverto black δεν είναι τόσο καλό όσο το black ultra.

To καλό είναι πως από εδώ και πέρα δεν θα έχουμε μετακινήσεις σε πιο δύσκολους δορυφόρους.

Απάντηση: Re: Λήψη Astra 2E στην Ελλάδα

Kαι να που σειρά είχε και το Sky UK μετά το Sky Italia...forum του εξωτερικού αναφέρουν αρκετά HD κανάλια να έχουν μαυρίσει , και έρχονται και τα υπόλοιπα!...ενδεικτικά Sky Art HD1,HD2 τέλος

:(
Με αφορμή το συγκεκριμένο ποστ να υπενθυμίσω ότι στο AV club δεν μας αφορά η παράνομη θέαση, παρακαλώ να παραμείνουμε στο θέμα του νήματος το οποίο είναι η λήψη του δορυφόρου και μόνο.
σας ευχαριστώ

Η διαφορά που θα δείτε από black σε black ultra είναι της τάξης του 15% ανάλογα με το κάτοπτρο που έχετε..

Ξερουμε τι θα γινει με καναλια του 2Ε αλλα της βορειας δεσμης? Οπως για παραδειγμα η συχνοτητα που εχει τα DAVEHD , WATCHHD?
Εννοω θα μετακινηθουν στον 2G οταν αυτος εκτοξευτει που θεωρητικα θα ειναι ευκολης στοχευσης η εκει θα μετακινηθουν καποια καναλια του 2F που ουτως η αλλως δεν πιανουμε?
Ξερει κανεις τιποτα σχετικο?
Ευχαριστω

PS Μετακινησαν τα BT sports και ESPN στον 28Α και αφησαν τα παραπανω καναλια στη βορεια δεσμη. Κοντευω να φαω τα κομματια μου!

Last edited:
Bασικά δεν υπάρχει πλέον βόρεια δέσμη στους καινούριους δορυφόρους όπως παλιά(με 2A και 2Β).

Έχουν ευρωπαική και UK(+ άσχετες π.χ. μέση ανατολή που δεν χρησιμοποιούνται από τον Sky).

O 2G κυρίως θα αντικαταστήσει τον 2Α.
Ο 2F άδειασε σχεδόν την πανευρωπαική και θα κρατήσει μόνο την UK που έχει τα επίγεια των Άγγλων. Αυτά θα μείνουν εκεί.

Για τα κανάλια που λες Νίκο η λογική λέει πως θα πάνε στον 2G, αλλά δεν ξέρω πόσο σημαντικό κρίνουν οι Άγγλοι να είναι αυτά σε ευρωπαική δέσμη. Λογικά τα θεωρούν τα πιο ασήμαντα HD κανάλια του Sky και έχουν δεν έχουν προτεραιότητα.

Bασικά δεν υπάρχει πλέον βόρεια δέσμη στους καινούριους δορυφόρους όπως παλιά(με 2A και 2Β).

Έχουν ευρωπαική και UK(+ άσχετες π.χ. μέση ανατολή που δεν χρησιμοποιούνται από τον Sky).

O 2G κυρίως θα αντικαταστήσει τον 2Α.
Ο 2F άδειασε σχεδόν την πανευρωπαική και θα κρατήσει μόνο την UK που έχει τα επίγεια των Άγγλων. Αυτά θα μείνουν εκεί.

Για τα κανάλια που λες Νίκο η λογική λέει πως θα πάνε στον 2G, αλλά δεν ξέρω πόσο σημαντικό κρίνουν οι Άγγλοι να είναι αυτά σε ευρωπαική δέσμη. Λογικά τα θεωρούν τα πιο ασήμαντα HD κανάλια του Sky και έχουν δεν έχουν προτεραιότητα.

Θα διαφωνησω μονο στο οτι το Warch ειναι απο τα καλυτερα καναλια με εξαιρετικες σειρες. Αναφερω μονο το Believe & Grimm που μου ερχονται προχειρα.
Να μου πεις τωρα για τα τοπικα τους BBC, ITV, Channel4 να το ικαταλαβω να μεινουν στην UK δεσμη.
Να συνεχισω τι χ
Τι ζορι τραβουσαν να μετακινησουν τα BT & ESPN στον 28Α.? Γι αυτο εχω παρει αναποδες

Δεν διαφωνώ με αυτό που λες. Και εμένα μου αρέσει :) .
Τι θεωρούν οι Άγγλοι πιθανότατα είπα.

Τα BT και τα ESPN τα ήθελαν σε εύκολη δέσμη επειδή είναι αρκετά δημοφιλή.
Ευτυχώς γιατί έχουν 1 αγώνα Premier League την εβδομάδα, τα ευρωπαικά πρωταθλήματα και εξαιρετική κάλυψη του ΝΒΑ.

Αυτά σίγουρα θα πάνε στον 2G.

Οι Άγγλοι έχουν το Watch και το Dave ψηλά στη λίστα τους, είναι από τα αγαπημένα κανάλια τους !!!

Παιδια ειμαι λιγο άσχετος.........ενδιαφερομαι για τα αγγλικα (ελευθερα) απο τον astra 28. Τι πιατο πρεπει να εχω και τι πιανω (απο Αθηνα).
Τωρα εχω 1μ με στοχευση 19.2 astra & hotbird 13

Re: Απάντηση: Λήψη Astra 2E στην Ελλάδα

Εγώ πάντως με το πιάτο της υπογραφής (στις 28,5 μοίρες και όχι παρακεντρα), κατεβάζω γύρω στα 500 κανάλια. Τα ελεύθερα όμως ειναι πολύ λίγα.

Για σιγουριά ξεκινάς με 1,20 και πάνω, αλλά βγάζεις τα περισσότερα κανάλια με 1.00 χ 1.10 όπως ο nigi78...

Aπο Αθηνα μπορώ να πιασω BBC1-2-3-4, ITV, Film4 ελευθερα? (και σε τι πιατο)
Αν όχι, για δωστε μου μια λίστα απο τα καναλια που εχετε βρει στον Astra 28.2?

Re: Απάντηση: Λήψη Astra 2E στην Ελλάδα

Aπο Αθηνα μπορώ να πιασω BBC1-2-3-4, ITV, Film4 ελευθερα? (και σε τι πιατο)

Ισως απο 3μ και ανω να παιζουν. Δεν ειδα ακομα θετικη/αρνητικη αναφορα απο Αττικη μερια ακομα για τα 2E/F UK Beam.
Βεβαια δεν ειναι τοσο καλη η ποιοτητα - αν και βλεπονται - μπορεις να τα δεις τουλαχιστον μεσω Filmon addon στο XBMC.

καλα ρε παιδια
Τοτε τι βλεπετε απο τον Astra 28.2? . Ολα τα ενδιαφεροντα καναλια δεν πιανοντε στην Ελλαδα απο οτι καταλαβα.