Λήψη Astra 2E στην Ελλάδα

Στη Λάρισα είμαι nigi78. Το καλύτερο είναι όντως να περιμένω. Θα δοκιμάσω να κεντράρω στις 28 ελπίζοντας να έχω καλύτερη λήψη έτσι.

Τα sky sport hd 1234 λαμβανονται αθηνα,εαν ναι με τι διαμετρο,ρωταω γιατι εγω τα εχασα απο χτες.

Φιλε ποσο db exeis σε αυτα τα καναλια τωρα και με τη δεκτη βλεπεις?
Ευχαριστω για την απαντηση

Last edited:
Και αυτα τα καναλια που ειναι σημερα στον 1Ν (sky) οταν μεταφερθει ο 1Ν στις 19 που θα βρουν κατοικια αραγε?
Στον 2Ε οπως εγινε τελευταια η θα μας κανουν καμμια κασκαρικα οι Αγγλοι και τα δουμε στον 2F και κλαιμε?
Ξερει κανεις?

Ο 1Ν νομιζω ότι είναι αρκετα φιλικος για την Ελλαδα από τις 19,2.Οσον αφορα το SKY UK μαλλον θα είναι ο δυνατότερος από την καινουργια γενια δορυφόρων στις 28,2 μοιρες.Για τους Αθηναιους αν θελεις να βλέπεις τις πανευρωπαϊκες ένα πολυετερικο 1,80 offset είναι η
απαραιτητη αναγκαια διασταση και για τον 2F.

Πρωτον ειμαστε εκτος footprint,δευτερον πολλα καναλια όπως τα BBC είναι ελευθερας ληψεως αρα υποχρεούνται να είναι σε στενη δεσμη εκπομπης,τριτον το sky ανηκει στον Μερντοχ που εχει επιβαλλει και περιορισμους στην ληψη του πρωην Al jazzira οσον αφορα το αθλητικο πακετο και ειδικοτερα την αγγλικη Premier league.Tεταρτο θα πωληθουν καλυτερα και μεγαλύτερα κάτοπτρα αρα θα κινηθει η οικονομια.

Έχω χάσει το fim4 από ότι έχω παρατηρήσει. Στα υπόλοιπα έχει πέσει το σήμα αλλα συνεχίζω να τα βλέπω. Δε ξέρω τι θα γίνει σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Έχω χάσει το fim4 από ότι έχω παρατηρήσει. Στα υπόλοιπα έχει πέσει το σήμα αλλα συνεχίζω να τα βλέπω. Δε ξέρω τι θα γίνει σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Αν μιλάς για το HD κακώς το έχασες, την τρίτη θα σου κάνω επίσκεψη, σε μένα είναι στα 10 db...

Απ' ότι καταλαβαίνω, θα χρειαστεί οπωσδήποτε να δοκιμάσω να κεντράρω στις 28. Θα καταφέρω όμως να έχω παράκεντρα τις 13 χωρίς σημαντικές απώλειες;
Στο 1.25 που έχω εγώ με κέντρο 28, η λήψη των Hotbird παράκεντρα είναι πανεύκολη.

Ρε παιδιά με έχετε καταμπερδέψει..
Ωραία, εάν κατάλαβα καλά, έχουμε αλλαγές σε δορυφόρους.. ιδίως με τον F είμαστε εκτός... πλάνου
Το θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνω τι είδους αναφορές γίνονται στον 19Ε και πως σχετίζεται με την λήψη του πακέτου sky UK...

Και κάτι ακόμη.. τα sky sports HD εξαφανίσθηκαν από τον δέκτη εδώ και λίγες ημέρες. Είναι ισχνή η (ΜΗ) λήψη τους..
Πως γίνεται κάποιοι να μιλάνε γαι λήψη στην Αθήνα? Από που και πως? Εδώ στην Δ. Μακεδονία επικρατεί σκοτάδι..

Εκανα αναζήτηση στους 28.2 (δεν άλλαξα το satellites.xml όμως - αν έχει αυτό κάποιο νόημα) και δεν βρήκα τίποτα καινούργιο..
Θα πρέπει να προσθέσω χειροκίνητα κάτι, κάποιον νέο δορυφόρο κτλ??
ευχαριστώ..

1) Οι αναφορές για τις 19Ε είναι γιατί πάει εκεί δορυφόρος που φεύγει από τις 28Ε.

2) SKY SPORT HD 1 2 3 4 πιάνω και εγώ σχετικά άνετα με το 1.25 στην Αθήνα. Γνωστός μου με μικρότερο πιάτο στην Αθήνα έχασε την λήψη πάρα πολλών καναλιών.

3) Μία συχνότητα είναι καινούρια στις 28 αλλά δεν θυμάμαι ποια. Οι άλλες συχνότητες παραμένουν ως έχουν. Δες εδώ για να τσεκάρεις τα στοιχεία στις συχνότητες που έχεις...

http://gr.kingofsat.net/pos-28.2E.php
http://www.flysat.com/28east.php

Ευχαριστώ πολύ Σακη..
Τώρα, το να ΜΗΝ πιάνω sky sport hd είναι περίεργο δεδομένου ότι είμαι δ. μακεδονία, με πιάτο wave frontier...
θα τσεκάρω την στόχευση...

Σωστός ο Ακης...
Λοιπόν.. μετά από παίδεμα μισάωρου, είδαμε το φως..
Είναι οριακή η λήψη του skysports4HD (εχει πιο ασθενές σήμα) ώστε μόλις ένα χιλιοστό να πάει δίπλα το lnb χάνουμε την... μπάλα..
Σε solo2 έχω σήμα λήψης 30%
Τελικά ήθελε κάποιο refinement..
Σίγουρα όμως οι αλλαγές αυτές έχουν "χτυπήσει" πολύ κόσμο..
Δ. Μακεδονία το μέρος... αν ενδιαφέρει κανέναν

Ας ελπιζουμε οτι οταν ο 2G ερθει στην τροχιακη θεση να μας δωσει πιο πολυ φως καθοτι απο το ιχνογραμμα του φαινεται σαφως πιο φιλικος απο οτι ο 2Ε.
Καιτοι λοιπον φοβομασταν τα χειροτερ;α με τον 2Ε τελικα τη βγαλαμε προς το παρων καθαρη λαβομένοι ωστοσο ως προς την ποιοτητα σηματος.

Τις πρωινές ώρες μεταφέρθηκαν από τον 1Ν στον 2Ε και οι τελευταίες 6 συχνότητες της αγγλικής spot δέσμης, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε φύγει και η 11009V, που μετέφερε data. Έτσι ο 1Ν έχει αδειάσει και πρέπει να περιμένουμε να ξεκινήσει η μεταφορά του στις 19,2Ε.

Οι συχνότητες που μετακινήθηκαν το πρωί είναι:

10714H
10728V
10758V
10832H
10891H
10906V

28E_11febv.jpg

Last edited: