Λήψη Astra 2E στην Ελλάδα

Re: Απάντηση: Λήψη Astra 2E στην Ελλάδα

Φίλε dimios77, κλώνος είναι ο δέκτης σου; Ρωτάω γιατί διαπιστώνω μια διαφοροποίηση σημαντική στην ευαισθησία του tuner.

Γνήσιος είναι.

serafeim ηθελα να ποσταρω την 11390v λοκαρισμενη με σημα 30 %.ξερω οτι σε πιθανη βροχουλα bye αλλα ποσο βρεχει στην αθηνα?πιανω αρκετες συχνοτητες της fixed δεσμης και ολα αυτα χαρη στην αλλαγή του lnb.αυτο θελω μονο να πω

Ειπα και γω να δω μηπως μπορουσα να αυξησω λιγο την ποιοτητα σηματος στο σταθερο giberdini (120X140) μου αλλαζοντας το LNB με inverto black ultra twin.
Δεν θα το πιστεψετε αλλα αντι να εχω αυξηση ειχα μειωση σε ολες τις συχνοτητες (τουλαχιστο σε οσα εψαξα ) απο 10-15% παντα με το ματι υπολογιζομενη γιατι ο δεκτης βγααζει μονο μπαρες.
Ξαναβαζω το παλιο LNB ξανακερδιζω οτι εχασα.
Να σας πω ακομα οτι στο κινητο μου πιατο (110εκ) οταν αλλαξα και τοποθετησα το παραπανω LNB ειδα αυξηση περιπου 15-20% (παλι ο δεκτης εχει μπαρες).
Τι γινεται εδω?
Να επεσα σε ελαττωματικο κομματι η ειναι περιεργη η συμπεριφορα τοτ inverto?
Και μαλιστα ακριβως αναποδα απο οτι ειχα διαβασει.
Δηλαδη οτι επιλεγουμε inverto σε μεγαλα σχετικα πιατα αλλα οχι στα κανονικης (δηλαδη γυρω στο μετρο)
Εκτος κι αν μεγαλα πιατα εννουμε πανω απο 180εκ

δοκιμασες και στις δυο εξοδους και ειχες το ιδιο αποτελεσμα?, πιθανων να ειναι ελατωματικο!.

εχω ιδιο πιατο σταθερο (Gibertini OP125 1.25x1.135) με παρακεντρες ληψεις (19,2 κεντρο και 13,26,4,9e) και ειχα αυξηση στις συχνοτητες με τα Inverto. Πειραματισου λιγο με το skew (δεξια - αριστερα) καθως και με την αποσταση του lnb (μεσα - εξω)

Last edited by a moderator:

Στειλιο σ ευχαριστω για την απαντηση,
Σχεδον ολο το πρωινο το εφαγα χτες στην ταρατσα. Στο μεταξυ μην εχοντας καποιο οργανο να μετρησω επρεπε να κανω πατεντα.
Πηρα μια καμερα δικτυου απο εκει που την ειχα και την εβαλα απεναντι απο την τηλεοραση στη οποια ερχονταν το σημα με τις μπαρες του skybox το οποιο σημα ερχοταν στην ταρατσα μεσω ενος tablet και μιας εφαρμογης η οποια μου εδινε το σημα της καμερας για μονο 10 λεπτα. Συνδεθηκα στο router ενος φιλου που εμενε απο κατω γιατι εμενα απο τον τριτο δεν ερχοταν σημα στην ταρατσα. Το sky box επιτρεπει την καρτα με το σημα ποοιοτητας και ισχυος μονο για 10 λεπτα οποτε φαντασου την ταλαιπωρια μου να ανεβοκατεβαινω καθε 10 λεπτα για να βαζω ξανα την καρτα με τις μπαρες.
Εκανα ολες αυτες τις δοκιμες. Και με τις δυο εισοδους. Επαιξα και με το στριψιμο αριστερα δεξια και με το μεσα εξω. Παντα οταν εβαζα αυτο που ειχα πριν ανεβαιναν τα ποσοστα μολις ξαναεβαζα το συγκεκριμενο εχανα 10% τουλαχιστον.
Στο μεταξυ εχω κι αλλο νταλκα. Το NHK to γιαπωνεζικο δεν μου βγαινει με τιποτα γιατι εχουμε κοντα ενα link το οποιο μαλλον πεφτει σ αυτη τη συχνοτητα και το κοβει τελειως. Εφτιαξα μια λαμαρινα και εψαξα απο που ερχεται το σημα και κοβεται και την τοποθετησα διπλα στο LNB. Μολις την βαζω να σου το σημα. Μολις τη βγαζω σημα 0. Φαντασου οτι στις παραπανω ρυθμισεις επρεπε να ρυθμιζω και τη λαμαρινα.
Μου βγηκε ο πατος. Αλλα τουλαχιστο προσεθεσα ενα 5% στο σημα. Οποτε χαλαλι η ταλιπωρια.
Οσο για το inverto το ξαναπακεταρα στο κουτι του και κρατα συντροφια στα υπολοιπα καλουδια της εξωτερικης ντουλαπας μπαλκονιου.

Last edited:
Ποιό LNB είχες (και προφανώς έχεις ακόμα) που σου πάει καλύτερα από το Inverto?

Ελα μου ντε, δεν εχω ιδεα ουτε προσεξα αν εγραφε κατι επανω απο την ενταση. Θυμαμαι ωστοσο οτι πριν χρονια οταν το ειχα αλλαξει και παλι (απο ενα αθλιο quad που εδινε τοτε ο sky μαζι με το κουτι) ειχα δοκιμασει καμμια δεκαρια . Αυτο ειχε την καλυτερη απολαβη. Απο οτι φαινεται εκ του αποτελεσματος μεσω της δοκιμης χτυπαει στ αυτια και το inverto.

Πειραματισου λιγο με το skew (δεξια - αριστερα) καθως και με την αποσταση του lnb (μεσα - εξω)

Στέλιο να 'σαι καλά! Έπαιξα λίγο μέσα-έξω το LNB και παρατήρησα βελτίωση στη λήψη.

To inverto δεν ειναι ελαττωματικο ταπωνει τις αδυναμες συχνοτητες οταν υπαρχουν ισχυρες στην ιδια θεση. αν ειδικα δεν εχεις και πολλα μετρα καλωδιο, τα high gain δεν δουλευουν σωστα. στα μικροτερα κατοπτρα γινεται αυτο και στα κινητα συστηματα. στα σταθερα δεν υπαρχει τοσο προβλημα γιατι σωζει αρκετα την κατασταση το skew. στο δικο μου κατοπτρο ειχα inverto με μεγαλο προβλημα και ειδα καπου μια αναφορα για το oxid και το αλλαξα με αυτο, εμεινα πολυ ευχαριστημενος. κατεβαζεις κανονικα πλεον ολες τις συχνοτητες του 2Ε φιλε;

Ναι ολες με μειωμενη φυσικα την ποιοτητα σηματος μετα τις αλλαγες. Απο το 90% κατεβηκα στο 60% στη συντριπτικη πλειοψηφια και σε καποια στο 40%

παλι καλα να λεμε που βγαινουν εστω κι ετσι με αυτη την οριακη κατασταση ολοι μπηκαν στο τρεξιμο (εσυ ενας λογος παραπανω που εισαι και νομιμος συνδρομητης). δυστυχως την ελλαδα μας την εγκαταλειπει παλι η γερμανοκεντρικη ses και δυστυχως δεν θα ειναι και η μονη. σημειωτεον τα ισχυροτερα σηματα του 2Ε ερχονται γυρω στις 5 το απογευμα, η 11934 σε μενα ειναι η πιο αδυναμη ανεβαινει στα 6.2 db με την 12382 που ειναι η ισχυροτερη να φτανει τα 9db.

Αραγε θα δουμε καλυτερες μερες με τον 2G η θα μεινουμε ετσι με τον 2Ε?

παιδια με κεντρο 28 και με πιατο 110χ120 θα βγει ο hotbird?

με gibertini 1.25 ξερω πως βγανει αρκετα καλα.

παλι καλα να λεμε που βγαινουν εστω κι ετσι με αυτη την οριακη κατασταση ολοι μπηκαν στο τρεξιμο (εσυ ενας λογος παραπανω που εισαι και νομιμος συνδρομητης). δυστυχως την ελλαδα μας την εγκαταλειπει παλι η γερμανοκεντρικη ses και δυστυχως δεν θα ειναι και η μονη. σημειωτεον τα ισχυροτερα σηματα του 2Ε ερχονται γυρω στις 5 το απογευμα, η 11934 σε μενα ειναι η πιο αδυναμη ανεβαινει στα 6.2 db με την 12382 που ειναι η ισχυροτερη να φτανει τα 9db.

μετακινισετο λίγο προς 28.5E για τον 2E.
για την ακρίβεια 28.4E.
αλλα θα μειωθεί το σήμα από 2F pan

δεν λαμβάνεται ο 2f στη θεσσαλονίκη φιλε μου σε 1.10 οποτε το εχω κεντραρει (κινητο ειναι το κατοπτρο) οπως χρειαζεται, ευτυχως συμπιπτει με τον eurobird. ειναι ομως χαοτικη η διαφορα στη β. Ελλαδα με τον 2Α που χτυπαει πανω απο 11db σε ολες τις συχνοτητες του. μακαρι οι συχνοτητες αυτες να μεινουν οσο γινεται στον 2Α και να πανε μετα στον 2G που φαινεται να ειναι πιο φιλικος για μας εδω. να σας αναφερω και ληψη του 2f με σχετικα καλο σημα σε 85 εκ στην Αλεξανδρουπολη (δεν βγαζει 2Ε ομως). κατι πηρε το αυτι μου παντως οτι η ses δεν εμεινε ευχαριστημενη με την καλυψη της (και καλα) πανευρωπαικης δεσμης του 2f δεν της καθισε οπως περιμενε και υπαρχει περιπτωση τα καναλια αυτα να πανε στον 2G. εικασιες προς το παρον πιστευω εγω.

φιλε,με 1 μετρο πιατο κινητο αλλαξα lnb εβαλα irdeto black ultra διαφορα προσ τα πανω 10% σε ολα
Ποιο είχες πριν?

...Στο μεταξυ εχω κι αλλο νταλκα. Το NHK to γιαπωνεζικο δεν μου βγαινει με τιποτα γιατι εχουμε κοντα ενα link το οποιο μαλλον πεφτει σ αυτη τη συχνοτητα και το κοβει τελειως.
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αλλά αλλού!!! Όταν το LNB είναι στην θέση του (μιλάω για 13Ε), μου ταπώνονται τελείως κάποιες συχνότητες και το κακό είναι πως εκεί υπάρχει ο δικός μου νταλκάς... μουσικά κανάλια!
Με τα 1000 ζόρια βγάζω τις συχνότητες παράκεντρα στο 1.25, σε άλλη θέση από την κανονική. Αν το βάλω just... σήμα 0% !
Το ίδιο πρόλημα είχα και όταν δοκίμασα τον Hotbird κέντρο αλλά και όταν τον είχα με κέντρο 16Ε. Σε καμία περίπτωση δεν μου έβγαζε τις συχνότητες.
Αυτό το έχω δει και σε συχνότητα του Turksat αλλά και στον Hispasat. Οι συχνότητες είναι διαφορετικές.

... ειχα δοκιμασει καμμια δεκαρια . Αυτο ειχε την καλυτερη απολαβη.
Με τον ίδιο τρόπο κατέληξα στο Smart Tinatium Quad.

...και κρατα συντροφια στα υπολοιπα καλουδια της εξωτερικης ντουλαπας μπαλκονιου.
Πολλά κοινά έχουμε... :2thumb22sup:

Last edited:
Σήμερα το απόγευμα ο 2Ε σε 1,20 επι 1,10 με ινβερτο μπλακ ουλτρα δίνει 8,7 δβ στην πιο αδυναμη συχνότητα.
Λίγο παραπανω στις υπολοιπες

Με πεδιόμετρο η μέτρηση

σήμερα με βροχή τα έχω χάσει πάλι όλα... εκτός και αν εχει ξεφύγει το πιάτο!

Επεξεργασία:
τελικά έφταιγε ο καιρός, δυστυχώς οι εγκαταστάσεις μας έχουν γίνει οριακές για τη λήψη του δορυφόρου και απόσο κατάλαβα οι συγκεκριμένες συχνότητες επηρεάζονται πάρα πολύ από την καθαρότητα του ουρανού σε αντίθεση με άλλες τροχιακές θέσεις.