Λήψη Astra 2F στην Ελλάδα

αν δεν κάνω λάθος η συχνότητα αυτή έιναι το sky sports 1 HD
ΜΕ 1,20 στην Αθήνα έρχεται χωρίς πρόβλημα

Last edited by a moderator:
Σ' ευχαριστω. Οποτε εαν οντως εχει παει στο 2F PE Beam, τοτε δεν δειχνουν και τοσο ασχημα τα πραγματα. Φυσικα ειναι ακομα πολυ νωρις. Ας τελειωσουν τις μετακινησεις και βλεπουμε. Παντως πτωση σηματος της ταξεως των 3dB παρατηρησαν πολλοι και απο τη στιγμη που στην Ολλανδια σε Τ90/R10 η 11798Η ερχεται με 8.4dB την ιδια ωρα που η 11023Η φερνει 12.5dB, εκει που οι υπολοιπες 2Α/2Β ειναι πανω κατω στο επιπεδο της τελευταιας ειναι φως φανερο πως κατι εχει αλλαξει προς το χειροτερο για ολους. Οσο οι 120ρες στην Αττικη δεν χανουν τις συχνοτητες ολα καλα, αλλα δεν μπορουμε πλεον να αποκλεισουμε τιποτα.

Πάντως δνε πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί η PE Beam
Δεν είδα σε κανένα forum να το λένε και μάλιστα πάει πίσω η μεταφορά της UK που ήταν πρώτη πρώτη

Μην εισαι τοσο βεβαιος. Εγω και στο dxtv και στο dishworld αλλα και στο satellites.co.uk εχω δει (λιγες) αναφορες να αναφερουν πως ειναι κατω η 11798Η. Το ιδιο παρατηρειται και στο Ηρακλειο Κρητης ομως με 3μ. Απολυτα βεβαιο δεν ειναι αλλα η εχει μεταφερθει η κατεβηκε η ισχυ του πομπου. Δεν ειναι λιγα τα 3dB.

Εννοεις την 11798Η; Παντως αρνητικα dB δεν στεκονται. Αυτη η ενδειξη ειναι λαθος του δεκτη οταν δε βρησκει σημα.

Εγω πάντως τον μοναδικό αναμεταδοτη που έχει γυρίσει στον 2f δεν τον βλέπω καθόλου στο πεδιομετρο σε αντίθεση με τους αναμεταδοτες του 1Ν που κάποιοι μου έρχονται με 4-4,5 dB οριακά δηλαδή για να κλειδώσει ο δέκτης.Μιλαω για Πρέβεζα με πιάτο αλουμινίου 1,25·1,40 και για ορεινα αρτας με 1,10.αν με ρωτήσετε την άποψη μου για τα μέχρι τώρα στοιχεία,εύχομαι πραγματικά στην επόμενη εκλαμψη του ήλιου να πάρει φωτιά και να καεί.

Ευχαριστω για την αναλυση Βασιλη. Η πιο κοντινες θετικες αναφορες σου ως στιγμης που εχω διαβασει ειναι στα Τρικαλα με Channel Master 2.40m ανεβηκε εως 2dB. Φαινεται πως πρεπει η μετρηση να ξεκινησει σε τετοιο μεγεθος.

Έχω φωτό απο το πεδιομετρο αλλα δεν μπορω να τις ανέβασω ,δεν ξέρω πως απο android κινητο.Ενω βλέπω στις διπλανής συχνότητες κοντά στα 3dB εδω ίσα που εμφανίστηκε ένα καρουμπαλακι στο φάσμα

Ευχαριστω πολυ. Με ποιο δεκτη/οργανο εγινε η μετρηση; Παρατηρησες και 'συ την πτωση των ~3dB σε σχεση με εως πριν 2 μερες;

Ενδιαφερον εχει προς στιγμης και η 11023Η αν σου ερχεται εστω και καποιο ιχνος σηματος (καλυτερη ληψη μαλλον 8-9μμ).

και γω πτώση, με το 80ρι πλέον το Living HD έρχεται οριακά στο 28% με τον vuduo. Με το σκαι βοχ στο 1μ είμαι οκ στο 80ρι δεν άχω δοκιμάσει ακόμα (αν και στον vu είμαι στο 38%).

Εγω πάντως τον μοναδικό αναμεταδοτη που έχει γυρίσει στον 2f δεν τον βλέπω καθόλου στο πεδιομετρο σε αντίθεση με τους αναμεταδοτες του 1Ν που κάποιοι μου έρχονται με 4-4,5 dB οριακά δηλαδή για να κλειδώσει ο δέκτης.Μιλαω για Πρέβεζα με πιάτο αλουμινίου 1,25·1,40 και για ορεινα αρτας με 1,10.αν με ρωτήσετε την άποψη μου για τα μέχρι τώρα στοιχεία,εύχομαι πραγματικά στην επόμενη εκλαμψη του ήλιου να πάρει φωτιά και να καεί.

Η συγκεκριμένη συχνότητα (8PSK, 2/3) θέλει 6,70 dB, άρα μόνο οριακά δεν είσαι για να κλειδώσεις. Θες 2,5 dB ακόμα.

Έχω φωτό απο το πεδιομετρο αλλα δεν μπορω να τις ανέβασω ,δεν ξέρω πως απο android κινητο.Ενω βλέπω στις διπλανής συχνότητες κοντά στα 3dB εδω ίσα που εμφανίστηκε ένα καρουμπαλακι στο φάσμα
Βασιλη δεν διαθετω smartphone αλλα θελω να πιστεψω πως μπορεις αποθηκευοντας τις φωτο σε καρτα μνημης να τις μεταφερεις σε PC απ' οπου επειτα το ανεβασμα ειναι ευκολο.

Δεν είμαι σε υπολογιστή,για αυτο και έχω θέμα για το πως θα τις ανέβασω.Μαλλον αύριο

Η συγκεκριμένη συχνότητα (8PSK, 2/3) θέλει 6,70 dB, άρα μόνο οριακά δεν είσαι για να κλειδώσεις. Θες 2,5 dB ακόμα.
Είναι ξεκάθαρη η γραφή μου.Μιλαω για οριακό μη κλείδωμα στον 1Ν ΚΑΙ ΌΧΙ ΣΤΟΝ 2f.
Το πεδιομετρο παει να κλειδώσει αλλα τελικα δεν το κάνει.

Δεν είμαι σε υπολογιστή,για αυτο και έχω θέμα για το πως θα τις ανέβασω.Μαλλον αύριο

Καταλαβα. Δεν υπαρχει λογος να βιαζεσαι η να μπεις σε επιπλεον χρεωση.

Είναι ξεκάθαρη η γραφή μου.Μιλαω για οριακό μη κλείδωμα στον 1Ν ΚΑΙ ΌΧΙ ΣΤΟΝ 2f.

Καμια αμφιβολια. Αφου εγραψες πριν πως δεν βλεπεις ιχνος απο την 2F/11023H.

και γω πτώση, με το 80ρι πλέον το Living HD έρχεται οριακά στο 28% με τον vuduo. Με το σκαι βοχ στο 1μ είμαι οκ στο 80ρι δεν άχω δοκιμάσει ακόμα (αν και στον vu είμαι στο 38%).
Σ' ευχαριστω. Απο ποια περιοχη εχεις αυτα τα νουμερα για την 11798Η;

Ευχαριστω πολυ. Με ποιο δεκτη/οργανο εγινε η μετρηση; Παρατηρησες και 'συ την πτωση των ~3dB σε σχεση με εως πριν 2 μερες;

Ενδιαφερον εχει προς στιγμης και η 11023Η αν σου ερχεται εστω και καποιο ιχνος σηματος (καλυτερη ληψη μαλλον 8-9μμ).
Η μέτρηση εγινε με το satfinder του DM 800. Στην 11023Η αν δεν κάνω λάθος δεν έχω καθόλου σήμα.

Re: Απάντηση: Λήψη Astra 2F στην Ελλάδα

Και στον 1Ν το ίδιο σήμα θες για να κλειδώσεις, αφού είναι QPSK 5/6 FEC οι αναμεταδότες. Αν ήταν 2/3 θα ήσουν κοντά, με 5/6 θες άλλα 2,5 dB (κλειδώνει στα 6,53 dB το DVB-S QPSK 5/6).