Λήψη Astra 2F στην Ελλάδα

Μην φέρνετε την καταστροφή ρε παιδιά.
Δεν είναι ηλίθιοι στο Sky. Ξέρουν ότι έχουν αρκετές συνδρομές στην Ελλάδα.

Για το μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας στην χειρότερη το 1,50 θα αρκεί.Τα δύσκολα είναι Κρήτη-Ρόδος.
Εκεί κάθε πρόβλεψη είναι ριψοκίνδυνη.

Εγώ πιστεύω πως οι μόνοι που ΙΣΩΣ αναγκαστούν να αλλάξουν πιάτο είναι αυτοί που έχουν 1,10χ1,20.

Και έχουμε και τον 2Α που πιάνουμε καλά με 1,20. Αυτός θα αντικασταθεί από τον 2G που θα είναι εξίσου εύκολος,μπορεί και περισσότερο.

Και είμαστε εκτός θέματος γιατί είναι δύσκολο να πάει το Sky στον 2F.
O 2F όπως γράφει η Astra θα χρησιμοποιήσει μόνο UK beam. Βέβαια αυτό μπορεί να αλλάξει.

Για 3 μέτρα και πάνω και γενικά για μεγάλη αύξηση μεγέθους πιάτου που διαβάζετε στον Rob,να ξέρετε ότι πρόκειται για την UK δέσμη του 2F και του 2Ε που θέλουν τεράστια πιάτα για να έχουμε λήψη στην Ελλάδα.

Δηλαδη για εσενα φιλε Jimmy,καποιος με πιατο 1.44μ. ειναι καλυμμενος για αρκετα χρονια απο θεμα Sky Sports?Εγω που ειμαι για παραδειγμα Θεσσαλονικη,με 1.44μ. δεν θα εχω προβλημα μετα απο 1-2 χρονια να τρεχω να βαζω ακομα μεγαλυτερο?

Το τι θα γίνει σε 1 χρόνο με τους νέους δορυφόρους δεν μπορούμε να ξέρουμε. Αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά οι πιο "παλιοί" και πιο έμπειροι από μένα στο θέμα. Ο 1ος από τους 3 νέους δορυφόρους που μπήκε σε λειτουργία, έδειξε ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν πολύ. Για τους άλλους θα δείξει.

Τώρα, αν σου πουν ένα-δύο άτομα εδώ πέρα ότι θα είσαι καλυμμένος με το τάδε πιάτο και πας και το πάρεις, αν μετά δεν σε καλύπτει τι θα το κάνεις; Θα σε αποζημιώσει κάποιος από μας; Αν σου περισσεύουν τα λεφτά και θες να ρισκάρεις, αγόρασε με βάση τις εικασίες που διαβάζεις.

Οτι θες λες ρε μεγαλε?Χωρις να με ξερεις,καθεσαι και βγαζεις συμπερασματα οτι αυριο-μεθαυριο θα ζητησω τα ρεστα απο καποιους απο εδω μεσα αν στραβωσουν τα πραγματα?Εγω ρωτησα την γνωμη καποιων ατομων με βαση την εμπειρια τους,ουτε κανενα συμβολαιο εβαλα σε κανενα να υπογραψει,ουτε θα κατηγορησω καποιον αν μετα απο 2-3 χρονια αλλαξουν τα πραγματα και μεινω ακαλυπτος!Δηλαδη να μην ρωτησω?Οσο για το ρισκο που λες,υπαρχει ο τζογος οπου και εκει υπαρχει ρισκο,αλλα υπαρχει και το υπολογισμενο ρισκο,οπου αποφασιζεις με βαση τις πιθανοτητες που εχεις!Αν μου πουνε εδω μεσα 4-5 ατομα με εμπειρια οτι για παραδειγμα με 1.44μ. πιατο καλυπτομαι,αν στραβωσει η δουλεια θα βριζω την γκαντεμια μου,οχι αυτους!

kingluther@
Χωρίς να τον ξέρω τον nautilus νομίζω πως παρεξήγησες τα γραφόμενα του .
Είμαστε εδώ για να ακούγοντε όλες οι απόψεις και βγάζουμε και τα γούστα μας.
Αν κάποιος θέλει το sky digital φυσικά δε θα κολήσει στο πιάτο, δε ξέρουμε τι μας επιφυλάσει το αύριο. Δηλαδή ένας αέρας στο διαλύει και ο δορυφόρος θα είναι ακόμη εκεί με λήψη ευκολη, εφικτή.

Έχει αναφερθεί πως οι επόμενοι δορυφόροι θα είναι κατευθυντικοί, για παραδειγμα η λήψη ελληνικών δορυφορικών καναλιών να γίνετε μόνο και πιο εύκολα στην ελλάδα.
Αλλά αυτό ούτε ξέρουμε ποτε θα γίνει και αν, για ευνόητους λόγους.
Επίσης ένα μεγάλο πιάτο δε πάει ποτέ χαμένο

Οτι θες λες ρε μεγαλε?Χωρις να με ξερεις,καθεσαι και βγαζεις συμπερασματα οτι αυριο-μεθαυριο θα ζητησω τα ρεστα απο καποιους απο εδω μεσα αν στραβωσουν τα πραγματα?Εγω ρωτησα την γνωμη καποιων ατομων με βαση την εμπειρια τους,ουτε κανενα συμβολαιο εβαλα σε κανενα να υπογραψει,ουτε θα κατηγορησω καποιον αν μετα απο 2-3 χρονια αλλαξουν τα πραγματα και μεινω ακαλυπτος!Δηλαδη να μην ρωτησω?Οσο για το ρισκο που λες,υπαρχει ο τζογος οπου και εκει υπαρχει ρισκο,αλλα υπαρχει και το υπολογισμενο ρισκο,οπου αποφασιζεις με βαση τις πιθανοτητες που εχεις!Αν μου πουνε εδω μεσα 4-5 ατομα με εμπειρια οτι για παραδειγμα με 1.44μ. πιατο καλυπτομαι,αν στραβωσει η δουλεια θα βριζω την γκαντεμια μου,οχι αυτους!

Καταρχήν "μεγάλε" ηρέμησε.

Για την αποζημίωση αν δεν σου φτάνει το πιάτο, φυσικά και δεν είπα ότι θα ζητάς τα ρέστα από κανέναν. Παρεξήγησες. Αλλά δε θα ξενερώσεις, τουλάχιστον, που σου πρότειναν κάτι που δεν κάνει πλέον; Έτσι το εννοούσα.

Τώρα όσο αφορά στην ουσία. Που είναι τα 4-5 άτομα από εδώ μέσα που θα σου πούνε τι πιάτο χρειάζεσαι; Βλέπεις να σου έχουνε απαντήσει πολλοί; Όχι! Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν ξέρει κανείς. Και γιατί δεν θέλουν να εικάζουν, ειδικά όταν πρόκειται για τα λεφτά (αγορά πιάτου) των άλλων.

Τώρα, από που πηγάζει η σιγουριά του jimmy0077 και προτείνει διαστάσεις πιάτων, δεν μπορώ να καταλάβω. Πως ένας απλός χρήστης δορυφορικής μπορεί να σου δώσει παραπάνω πληροφορίες (και μάλιστα αντίθετες) από αυτές που σου δίνουν τα footprints των αντίστοιχων δορυφόρων, είναι πράγματι να απορεί κανείς... Έχει κάποια άλλα footprints και μας τα κρύβει;

Nautilus 7 το να ειρωνεύεσαι άτομα που σε έχουν βοηθήσει δεν είναι και η πιο ορθή αντιμετώπιση.

Τα fooprints είναι απάτη,ειδικά για την συγκεκριμένη τροχιακή θέση.
Αν μένεις Αθήνα σύγκρινε λήψη Astra 2A South(εκτός fooprint αρκετά, το fooprint είναι μέχρι την Πάτρα) και 2A North(οριακά εκτός fooprint).
Προσωπικά έχω ικανοποιητική λήψη και στους 2 με πιάτο του 1 μέτρου και καλύτερο σήμα στην North δέσμη.

Αν δεις όλους τους δορυφόρους της Astra τα τελευταία έτη, όλοι πλην του 2C(που δεν ήταν φτιαγμένος για χρήση αλλά για backup και είναι προσωρινή λύση στις 19 και θα αντικατασταθεί από τον 1Ν όταν ανεβεί ο 2E), έχουν ισχυρό σήμα αρκετά έξω από τα fooprints τους.

Ο 2Ε έχει footprint σαν τον 1H, που σημαίνει σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη γύρω στο 1,20 για καλή λήψη.
Επίσης, έχει καλύτερο fooprint από τον 2C και είναι και δορυφόρος φτιαγμένος για λειτουργία και όχι για backup. O 2C θέλει γύρω στο 1,50, οπότε ο 2Ε θα θέλει λιγότερο.

Όλα αυτά είναι εκτιμήσεις φυσικά. Δεν είπα σε κάποιον ότι θα πιάνει σίγουρα τον δορυφόρο με πιάτο μικρότερου του 1,50.

Η γνώμη μου είναι πως τα πιάτα με μεγάλη διάμετρο 1,35-1,45 θα αρκούν, αλλά δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα πριν ανεβεί ο δορυφόρος.

Και ξεχνάτε το σημαντικότερο. Το Sky έχει αρκετούς συνδρομητές στην Ελλάδα,κυρίως στα νησιά.
Δεν θέλει να τους χάσει.

Και το πρόβλημα μας είναι ο 2Ε. Αυτός ίσως θέλει αλλαγές στα πιάτα μερικών.
Ο 2Α και ο 2G που θα τον αντικαταστήσει με 1,20 θα βγαίνουν πολύ άνετα.

Μήπως κανένας φίλος απο Κρήτη με πίατο 1,40 μπορεί να μας κάνει μια αναφορά λήψης στην τρέχουσα περίοδο τι HD κανάλια κατεβαίνουν απο το πακέτο?...

Thanks και υπομονή!

Παιδιά του forum μόλις με ενημέρωσαν 11SD & 12HD κανάλια , απο ένα σύνολο τριψήφιων καναλιών ...Μαντάρα!!!

Last edited by a moderator:
Προσπαθώ να δώ αν αξίζει τον κόπο να αλλάξω πιάτο και κυρίως για το Τ90 για λήψη στον 28.2 στην περιοχή της Ξάνθης. Επίσης αν πρέπει να γίνει με κέντρο τον 28.2 ή μπορεί και παρακεντρα με κέντρο τον 23.5.

στη Δράμα με πιατο 1.20 χ 1.40 με κέντρο τον 23.5 κατεβάζω όλο τον 28άρι πλην της 2D εννοείτε.Αν βάλεις Τ90 γνώμη μου να κεντράρεις 28,2. οι δυτικοί του δορυφόροι έως κ 7Ε είναι σχετικά εύκολοι.

Εγώ πάντως που έχω Τ90 στη Αθήνα, το έχω προσθέσει το 1.25x1.35 για τις 28Ε, γιατί δεν μπορούσα να αντέξω την λήψη του Τ90 σε συγκεκριμένες δύσκολες συχνότητες στις 28Ε.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Επίσης σκέφτομαι και για LNB Hama Lycis 3D.
dk65gr προφανώς δεν θα κατεβαίνει όλος. Ετσι σκέφτομαι για 9,13,19.2,23.5,28.2. Να πάω με κέντρο 28.2? Θεσσαλονίκη φίλος πήγε με 19.2 κέντρο και κατέβασε σχεδόν από 70%. Απλά αν είναι σχετικά εύκολοι οι υπόλοιποι τότε να πάω κέντρο 28.2.

το πλεονέκτημά του Τ90 είναι ότι οι κεντρικοί δορυφόροι σε ένα τόξο 40μοιρων περίπου που μπορείς να καλύψεις έχουν ελάχιστες απώλειες, αν χρειαστεί να βάλεις κέντρο τον 23.5 -που δεν το πιστευω αφου ο 9 κ ο 13 κατεβαινουν κ με 60άρι-, το θέμα είναι στην Ξάνθη τι θέλει να κατέβει ο 28;

Προσπαθώ να δώ αν αξίζει τον κόπο να αλλάξω πιάτο και κυρίως για το Τ90 για λήψη στον 28.2 στην περιοχή της Ξάνθης. Επίσης αν πρέπει να γίνει με κέντρο τον 28.2 ή μπορεί και παρακεντρα με κέντρο τον 23.5.

Περίμενε 2 μήνες να ανεβεί ο 2Ε.

Από ότι δείχνουν τα footprints χειρότερα.
Τώρα το πόσο χειρότερα θα δείξει στην πράξη.

Ελπίζω να μην πρέπει από τα 1,35 να πάμε στο 1,65 αλλά θα δείξει..