Λήψη Astra 2F στην Ελλάδα

jimmy0077 μιλας για Αθηνα,οταν λες οτι ελπιζεις να μην αναγκαστεις να βαλεις πιατο 1.65μ?Σε ρωταω γιατι αυριο το πρωι βαζω κατοπτρο 1.40μ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τον 28.2,και ελπιζω σε 2 μηνες να μην τρεχω για μεγαλυτερο.Θεσσαλονικη βεβαια ειμαι εγω και οχι Αθηνα.

Το ίδιο πάνω κάτω είναι και για Θεσσαλονίκη, ίσως ελαφρώς καλύτερα(με βάση τα footprints).

Κατά πάσα πιθανότητα θα σου αρκέσει, αλλά δεν κόβω και το κεφάλι μου.

Εγώ προσωπικά περιμένω.

Θεσσαλονίκη με Τ90 και κέντρο 23.5 βγαίνει μεγάλο μέρος σήμερα απο φίλους που έχουν.

Μάλλον θα το πάρω (από φίλο είναι που το πουλάει σε καλή τιμη). Εχει κανείς πρόταση για βάση τοίχου F60 με αντιρίδες ή καμία άλλη ιδέα?
Θα έχω πρόβλημα με το βάρος του?

Re: Astra 2E

Γενικοτερα δυσοίωνες προμηνύονται οι εξελιξεις στη τροχιακη θεση των 28,2 για την Ελλαδα. Η Eutelsat αρχισε απο τις 1/10/2013 να παραχωρει συχνοτητες απο το δορυφορο της Eurobird 28.5 στην Αstra 28.2 και τα καναλια μεταφερονται ακομη και στη δεσμη UK του δορυφορου 2F.

Μαλλον η Astra κερδισε τα δικαιωματα για που κατειχε η Eutelsat στη τροχιακη θεση 28,5.

Οταν σε ενα μηνα ξεκινησε επισημα και ο Astra 2E προβλεπεται μεγαλη μαυριλα για την Ελλαδα.

Ηδη η συχνοτητα με τα καναλια των BT Sports HD ξεκινησε να εκπεμπει και απο την Astra σε UK beam του δορυφορου Astra 2F...

Another bunch of Eutelsat transponders have been copied over to Astra this morning:

10.979GHz/V is now a copy of 11.527GHz/V
11.082GHz/H is now a copy of 12.523GHz/V
11.112GHz/H is now a copy of 12.560GHz/V
11.141GHz/H is now a copy of 12.607GHz/V
11.171GHz/H is now a copy of 11.546GHz/H
11.954GHz/H is now a copy of 12.607GHz/H
12.129GHz/V is now a copy of 11.662GHz/H
11.973GHz/V is now a copy of 12.560GHz/H
12.402GHz/V is now a copy of 11.623GHz/H
12.441GHz/V is now a copy of 12.643GHz/H
12.422GHz/H is now a copy of 11.681GHz/V

Αρκετες συχνοτητες, κυριως μαλιστα με ελευθερα καναλια μετακομισαν ηδη στην 2F UK δεσμη και οπως διαπιστωσα χτες εχασα την ληψη τους και υποθετω και σχεδον ολοι με εξαιρεση καποιους μεγαλοπιαταδες της Κρητης....

Αυτοί που θέλουν τα ελεύθερα την πάτησαν μόνο.

Οι συνδρομητές του Sky δεν νομίζω να χάσουν κάτι.
Το πολύ πολύ να δυσκολέψει ελαφρώς η λήψη.

Με τα BT SPORTS 1,2 HD και το ESPN HD έχω περιέργεια και αγωνία τι θα γίνει.

Να ...μην έχεις αγωνία! Ηδη πήγαν στην 11156 V του 2F UK ενω προφανώς σήμερα η αύριο θα κλεισει η συχνότητα που εκπέμπανε (11585Η) απο την steerable τοου Eurobird1 που βλέπω να τον εγκαταλείπουν μαζικά....(αυτό έγινε και με τα αλλα που πήγαν λίγο νωρίτερα στον 2F UK)

Last edited by a moderator:

Πότε αναμένεται η μεταφορά του Astra 1N στις 19,2Ε; Θα γίνει όταν αναλάβει υπηρεσίες ο Astra 2E ή θα περιμένουμε και τον Astra 2G;

Να ...μην έχεις αγωνία! Ηδη πήγαν στην 11156 V του 2F UK ενω προφανώς σήμερα η αύριο θα κλεισει η συχνότητα που εκπέμπανε (11585Η) απο την steerable τοου Eurobird1 που βλέπω να τον εγκαταλείπουν μαζικά....(αυτό έγινε και με τα αλλα που πήγαν λίγο νωρίτερα στον 2F UK)

Δηλαδή θα αποκλείσουν όλους τους Ευρωπαίους συνδρομητές από τα κανάλια της BT?
Δύσκολο μου φαίνεται..

Την είδα και την άλλη συχνότητα...

Πότε αναμένεται η μεταφορά του Astra 1N στις 19,2Ε; Θα γίνει όταν αναλάβει υπηρεσίες ο Astra 2E ή θα περιμένουμε και τον Astra 2G;

Ειχαν πει οταν ξεκινήσει ο 2Ε οπότε και θα κάνουν τραμπα τον 1Ν που ηταν για τις 19.2Ε με τον 2C που ήταν για τις 28.2Ε....Τωρα αν θα γίνει σιγουρα, ποιός ξέρει;

Δηλαδή θα αποκλείσουν όλους τους Ευρωπαίους συνδρομητές από τα κανάλια της BT?
Δύσκολο μου φαίνεται..

Την είδα και την άλλη συχνότητα...

Δεν βλέπω άλλο λόγο για διπλή συχνότητα, η παλιά ειναι προφανώς για κατάργηση. Απ όσο βλέπω μαλλον αδειάζουν και τον 2Β ενω ο 2Α θα μείνει...και βεβαια αδειάζουν και τον Eurobird 1 (και βεβαια οι βορειοδυτικοί ευρωπαίοι δεν έχουν πρόβλημα....)

Ο 2Ε θα αντικαταστήσει τον 1N που θα πάει στις 19, και θα έχει beam σαν τους KR,L,M.
O 2C θα πάει ως backup στισ 28.

O 2A θα αντικατασταθεί στο 1ο τετράμηνο του 2014 από τον 2G.

Αρα μετα το 1ο τετραμηνο του 2014 τα πραγματα μόνο...χειρότερα μπορούν να γίνουν...

Xειρότερα θα γίνουν, αν γίνουν, τώρα με την έλευση του 2Ε.
Αυτός έχει το δύσκολο footprint.
Aλλά να έχουμε στο μυαλό μας ότι το Sky δεν θέλει να χάσει συνδρομητές που έχει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ότι και να λέμε, κοντός ψαλμός...

Σε 20-30 μέρες θα ξέρουμε τι γίνεται..

Η ΒΤ λογικό είναι να είναι σε δέσμη UK, είναι εταιρεία Αγγλική μόνο για την Αγγλία...

Για τα υπόλοιπα περιμένουμε και θα δούμε, δεν πιστεύω ότι θα ρίξουν τους εν γνώση τους συνδρομητές στη Μεσόγειο..

Απάντηση: Astra 2E

Οι οποίοι βρίσκονται μόνο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη;