Λήψη Astra 2F στην Ελλάδα

ενδιαφερον το παραπανω post του φιλου.
θα δοκιμασω και εγω αποψε το βραδυ να δω αν κατευενει τιποτα απο την 12515Η ή 12574Η
ξερει καποιος για ληψη των παραπανω συχνοτητων και τις 24 ωρες απο Αθηνα τι πιατο χρειαζεται?

Re: Απάντηση: Λήψη Astra 2F στην Ελλάδα

Γεια σας. Ξαναγραφω το μηνυμα για να διορθωθει το προβλημα που υπηρχε. Απο προχτες το βραδυ για πρωτη φορα ειμαι σε θεση να κανω ληψη της ευρωπαϊκης δεσμης του ASTRA 2F. Λαμβανω τις βραδυνες ωρες που το εχω ελεγξει χτες και σημερα ολες τις οριζοντιες συχνοτητες με σημα μεταξυ 60-70 στην μπαρα του δεκτη μου και τα καναλια ανοιγουν στο συνολο τους. Η συχνοτητα με τα HD λαμβανεται επισης αλλα λογω και FEC εχει πολλα σπασιματα και πρακτικα δεν μπορει κανεις να την παρακολουθησει. Ερχονται επισης και καποιες απο τις καθετες με ισχυροτερη την 12610, στην οποια ανοιγουν τα καναλια κανονικα. Πιο νωρις ανοιγαν τα καναλια και σε καποιες αλλες καθετες συχνοτητες. Εννοειται οτι ο 2A και ο 2E λαμβανονται κανονικα με σημα μεταξυ 65 -75 ολη τη μερα. Παραθετω καποιες εικονες που τραβηξα με κινητο απο την τηλεοραση απο καναλια του 2F που λαμβανα κατα τις 12 το βραδυ σημερα.

DSC00232.JPGDSC00229.JPGDSC00228.JPGDSC00227.JPGDSC00225.JPGDSC00224.JPGDSC00223.JPG

Με την ευκαιρια να αναφερω οτι απο το πρωι μεχρι πριν λιγο δεν υπαρχει σημα σε καμια απο τις συχνοτητες του 2F, οποτε ή ηταν κατι παροδικο λογω καιρου, ή απλα το σημα βελτιωνεται σημαντικα το βραδυ για λιγες ωρες.

Η πανευρωπαικη του 2F για ολο το νομο Αττικης απαιτει offset κατοπτρο 1,80 και πολυεστερικο.Στα νοτια του νομου και ανατολικα η ληψη μπορει να γινει με κατοπτρo GIBERTINI 1,55X1,66.Aυτα αφορουν το συνολο της Αττικης.Επισης οσο βορειοτερα τοσο χειροτερα δηλαδή προς Βοιωτια.

Αναφερω για πρωτη φορα ληψη οριζοντιων συχνοτήτων του 2F pan European με εξαιρεση την 12574 λογω και του δυσκολου FEC.Iσχυροτερα ερχεται η 12544 με 6,5db και χωρις σπασιματα.Οι υπολοιπες παιζουν από 5,7db εως 6,2db.Απο καθετες καμμια.Η ληψη εγινε με Prodelin 1,22x1,37 και κατοπτρο κεντραρισμενο στις 28,5 μοιρες.Λογικα με κεντρο στις 28,35 μοιρες θα εχω ισως και 1db παραπανω.

Από κάθετες
12640V 7,9db
12610V 8,3db
12581V 7,6db
12552V 7,6db
12522V 6,9db

Μαρούσι με Gibertini 120 κέντρο στις 28,2

Είμαι εκστασιασμένος.

Επέστρεψαν BT και ΕSPN. :) :) :)

Moυ έρχονται με μικροσπασίματα τα ΗD σε πιάτο 1,20χ1,10 αλλά θα ανεβώ να τα βελτιώσω τις επόμενες μέρες.

Μου έρχονται όλες οι συχνότητες, αλλά οι κάθετες πιο δυνατές.

Υπολογίζω πως το πιάτο είναι κεντραρισμένο κάπου στις 28,4.

Κρίμα που η κάρτα μου δεν είναι ιρλανδική γιατί τώρα λαμβάνεται και το Setanta,αλλά θα ήταν και πιο ακριβή.

παντως εγω χθες μετα απο καιρο δεν ειχα καλο σημα στα HD.BT SPORTκαι ESPN.ισως ειχε και πολυ υγρασια.θα το ξανακοιταξω σημερα.το πιατο που εχω ειναι gibertini 1.25 απο αρτα.

Ναι με τον Thompson παίζουν σταθερά βράδυ μόνο.
Τα SD όλη μέρα σχεδόν.

Η ισχύς του σήματος είναι λίγο ασθενέστερη του 2Ε αλλά είναι άθλιο το FEC(8/9).

Βέβαια όταν βρω χρόνο θα μετακινήσω λίγο το πιάτο(1,20) προς τις 28,2 για να αυξηθεί το σήμα.

εγω παντος το ξαναλεω.εδω και μια εβδομαδα το σημα στα BT1 BT2 k ESPN HD εχει πεσει κατα πολυ αφου με το ζορι εχω 46 κουολιτι απο 58 που ειχα πριν.μερκες ωρες δεν κλειδωνει καν το σημα.εσεις εχετε προσεξει καποια διαφορα?

Είναι περιπου 0,5db παραπανω.Κατεβασα και δυο καθετες με πολλα σπασιματα την 12610 και την 12669 στα 5,8db.Η ληψη όμως ολο το 24ωρο εξακολουθεί να απαιτει κατοπτρο 1,80.