Ληψη Βιντεο με DSLR - Ληψη Βιντεο με Βιντεοκαμερα

Εχω εναν σταθερο 28/1.8 κι εναν 17-50/2.8.

Το συμπερασμα ειναι οτι με τους (λιγους) περιορισμους, γινεται η δουλεια με μια 500D και αποφευγω την (ανεπιθυμητη για διαφορους λογους) αγορα βιντεοκαμερας.

Συμφωνειτε?

Εγω απολυτα.

Και με αυτους τους φακους πληρεις τις προυποθεσεις που εθεσα.

Μια χαρα ει ναι οι φακοι σου.
Ισως, για εσωτερικους χωρους με λιγο φωτισμο, να επαιρνες κι ενα manual 50mm f1.4 (τον βρισκεις με 100 ευρω στο ebay.).
Aν μπορεις να τραβας με manual focus, τοτε προχωρα.
Να ξερεις; επισης ,οτι η 500d δεν εχει manual ρυθμισεις με οτι αυτο συνεπαγεται.
Καποια πραγματα μπορεις να τα κανεις παντως , με λιγους περιορισμους.

Για καποια εξαρτηματα, που βοηθουν στη ληψη δες κι εδω...
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=48363&page=19

Στη ληψη βιντεο, δεν μπορεις να ρυθμισεις ανεξαρτητα διαφραγμα, ταχυτητα και iso.
Υπαρχουν καποια κολπα που μπορεις να κανεις, πχ αν δεν εχεις manual φακο με ρυθμιση διαφραγματος, πρεπει να καταφυγεις σε τρικ.
Το ιδιο και για τη ταχυτητα και τα iso.
Ειναι δυσκολο να σου εξηγησω εδω... ειναι και ενας απο τους λογους που πηγα σε 7D.

Στη ληψη βιντεο, δεν μπορεις να ρυθμισεις ανεξαρτητα διαφραγμα, ταχυτητα και iso.
Υπαρχουν καποια κολπα που μπορεις να κανεις, πχ αν δεν εχεις manual φακο με ρυθμιση διαφραγματος, πρεπει να καταφυγεις σε τρικ.
Το ιδιο και για τη ταχυτητα και τα iso.
Ειναι δυσκολο να σου εξηγησω εδω... ειναι και ενας απο τους λογους που πηγα σε 7D.

Δηλαδη προεπιλεγεις ρυθμισεις και τραβας με αυτες?
Η ειναι ολα αυτοματα?

Επισης, δεν εχω καταλαβει τι νοημα εχει η ταχυτητα στη ληψη βιντεο, η μαλλον τη σχεση της με τα fps.

Αν τραβας σε 30fps η ταχυτητα μπορει να ειναι μικροτερη απο 1/30 sec?

Στην 500d δεν επιλεγεις εσυ τιποτα στην ουσια.
Ολα (στο βιντεο παντα) δουλευουν στο αυτοματο.
Υπαρχουν καποια τρικ που μπορουν να γινουν.
Ενα ευκολο, αν παρεις manual φακο, επιλεγεις εσυ φυσικα το διαφραγμα (εχει δαχτυλιδι διαφραγματος).

Η ταχυτητα , κανονικα, αν τραβας για pal, πρεπει να ειναι 50 αν θελεις να εχεις σωστη κινηση και motion blur.
Αν τραβας σε εξωτερiκο χωρο , με πολυ φως, η μηχανη θα διαλεξει πολυ μεγαλη ταχυτητα, με αποτελεσμα πιο "στακατη" κινηση (σαν ελαφρο strobe).
Kι εδω υπαρχει τροπος ν αναγκασεις τη μηχανη να διαλεξει πιθο αργη ταχυτητα, αρκει να βαλεις ενα φιλτρο ND στο φακο.

Στην 500d δεν επιλεγεις εσυ τιποτα στην ουσια.
Ολα (στο βιντεο παντα) δουλευουν στο αυτοματο.

Tο ιδιο συμβαινει και στις βιντεοκαμερες, ομως.

Υπαρχουν καποια τρικ που μπορουν να γινουν.
Ενα ευκολο, αν παρεις manual φακο, επιλεγεις εσυ φυσικα το διαφραγμα (εχει δαχτυλιδι διαφραγματος).

Η ταχυτητα , κανονικα, αν τραβας για pal, πρεπει να ειναι 50 αν θελεις να εχεις σωστη κινηση και motion blur.

Πως σχετιζεται η ταχυτητα με τα fps?

Αν τραβας σε εξωτερiκο χωρο , με πολυ φως, η μηχανη θα διαλεξει πολυ μεγαλη ταχυτητα, με αποτελεσμα πιο "στακατη" κινηση (σαν ελαφρο strobe).
Kι εδω υπαρχει τροπος ν αναγκασεις τη μηχανη να διαλεξει πιθο αργη ταχυτητα, αρκει να βαλεις ενα φιλτρο ND στο φακο.

Γενικως, αυτα που περιγραφεις σε τι διαφερουν κατ' αντιστοιχια σε μια βιντεοκαμερα?

Οχι φυσικα... δεν συμβαινουν αυτα.

Πχ στη δικια μου καμερα Canon hv30 , επιλεγεις εσυ ταχυτητα ή διαφραγμα και iso.
To ιδιο και στη φωτογραφικη μου canon 7D.
Επιλεγεις (στη θεση manual) εσυ διαφραγμα - ταχυτητα και iso.

Να ρωτήσω κάτι; Με τη χωρητικότητα τι γίνεται; Φαντάζομαι ότι ένα βίντεο 20-25 λεπτών θα γεμίσει μια 16άρα κάρτα. Σωστά;

Γιατι ειναι θεμα ? η Panasonic με το συστημα P2 καρτες χρησιμοποιει ....(Kαι μην σου πω κοστος...)

Και με τις σημερινες χωρητικοτητες δεν τιθεται θεμα .

Last edited:
H χωρητικοτητα δεν ειναι πια θεμα.
Εγω εχω 2 καρτες Kingston 32gb που τις βρηκα παμφθηνα .. 70 ευρω νομιζω η μια.
Το μονο θεμα, που δεν με νοιαζει και πολυ ομως , ειναι οτι συνεχομενα δεν μπορεις να τραβηξεις πανω απο 12 λεπτα , λογω περιορισμου του συσητηματος εγγραφης (fat32).
Alla δεν ειναι αι τοσο τραγικο, ξαναπατας rec αμεσως και συνεχιζεις με νεο αρχειο.

Το μονο θεμα, που δεν με νοιαζει και πολυ ομως , ειναι οτι συνεχομενα δεν μπορεις να τραβηξεις πανω απο 12 λεπτα , λογω περιορισμου του συσητηματος εγγραφης (fat32).

Εισαι σιγουρος ? (σιγα μην δεν εισαι αλλα ρωταω.)

12 λεπτά πλάνο δεν είναι πάρα πολύ μεγάλο; (εκτός κι αν πρόκειται για κανένα ποδοσφαιρικό αγώνα)