Λήψη δορυφόρων με 60αρι πιάτο;

Κάποια από αυτά τα είδα, πολύ λίγα, αλλά και άλλα που δεν αναφέρονται, όπως μερικά VoA. O δέκτης γράφει ότι είναι ο Astra 19,2 και κατέβασε καμμιά 1500 κανάλια, μαζί με τα χρέωσης .

-bye-Παληκάρια, εσείς που κατέχετε το "άθλημα". Πείτε και σε μένα τον άσχετο, ο Astra 19,2 που "κατέβασα", είναι σωστός; Με δεκάδες και βάλε αραβόφωνα κανάλια, αρκετά γερμανικά, ιταλικά, κάποια ρώσσικα και ισπανικά. Μιλάω για ελέυθερα κανάλια. Tο kingofsat δεν αναφέρει, ή δεν βλέπω αυτά τα αραβόφωνα και εγώ δεν πιάνω σήμα άσχημα 83% και 73% σε ποιότητα. Αλλά από ZDF μόνο Neo, τα άλλα που βρίσκονται;:AFADF0:

Νομίζω πως στοχεύεις τον Hotbird 13E και όχι τον Astra 19.2E

Αν το zdf που κατέβασες είναι στην 11054 τότε έχεις πιάσει hotbird...

Όντως έτσι δείχνει, είναι στον ΗΟΤbird 13. Αλλά πως;:afraid: Αφού ο δέκτης αναφέρει Astra 19,2, και εγώ αυτόν έβαλα να ψάξει ο δέκτης.

Last edited:
Ο δέκτης έκανε αναζήτηση κατά πάσα πιθανότητα τις συχνότητες που έχει αποθηκευμένες και κατέβασε όσα κανάλια είναι σε κοινές συχνότητες με τον Hotbird.

Και εγώ που θέλω τώρα και τον Astra 19,2, πόσο αριστερά ή δεξιά, σε εκατοστά να βάλω, πάνω σε μπάρα το δεύτερο LNB;

Θέλεις να πιάσεις τον Astra, ή Astra και Hotbird;
Με 60αρι πιάτο(όπως λέει ο τίτλος) δεν μπορείς να πιάσεις και τους δυο δορυφόρους μαζί.
Άν θέλεις βα πιάσεις μόνο τον Astra,πρέπει να μετακινήσεις την κεραίο λίγο αριστερά.

Mε το 60αρι σου κέντραρες στον Hot Bird 13E (εάν το κέντραρες σωστά, λαμβάνεις πλέον όλες τις συχνότητες του δορυφόρου στις 13Ε)… Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις παράκεντρα αριστερά λήψη του Astra 19.2E και πλήρη λήψη σε Astra 1M,1L και 1KR και ίσως στις πιο δυνατές συχνότητες του Astra 1H. Δοκίμασε [FONT=&quot] τη[/FONT][FONT=&quot] συχνότητα[/FONT] με GoTV (Astra 1H,12663 H, 22000-5/6) και μια ισχυρή [FONT=&quot]συχνότητα[/FONT] με MTV Deutschland (11973V) για να κεντράρεις σωστά την παράκεντρη λήψη σε Astra 19.2E …

Για παράκεντρες λήψεις στη Θεσσαλονίκη, πάρε και μερικές ιδέες από εδώ: http://rexsat1.blogspot.com/

Καλησπέρα στο φορουμ!
Έχω ένα ανάλογο με τον τίτλο του thread ερώτημα γιαυτό είπα να γράψω εδώ και να μην ανοίξω νέο.

Λοιπόν σκέφτομαι να επωφεληθώ της προσφοράς με το 2play/start pack για 1 χρόνο τζάμπα και τζάμπα εξοπλισμό. Θελω λοιπόν να ρωτήσω αν στην περιοχή που μένω και με το 60αρι πιάτο:

Θα κατέβουν στην πλειοψηφία τους τα κανάλια του hotbird?
Θα είναι το σήμα σταθερό ή μόλις βρέξει (ή χειρότερα ακόμα και αν έχει ξαστεριά) θα υπάρχουν σπασίματα/απώλεια σήματος?

Είναι προτμιότερο να το βάλω στην άκρη και να αγοράσω ένα μεγαλύτερο?
Και αν ναι ποιό είναι το minimum μέγεθος έτσι ώστε να ικανοποιούνται τα παραπάνω ζητήματα?

-bye-

Last edited:
1. τσου, υπάρχει περιορισμός, περίπου 400 και κάτι κανάλια θα κατέβουν
2. με έντονη βροχή θα έχεις θεματάκια...

Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας!
Α και κάτι άλλο
Αν, λέμε τώρα, κάποια στιγμή και μετά το πέρας του έτους θελήσω να βλέπω και 2ο δορυφόρο, το 80αρι θα με καλύψει ή θα χρειαστώ 1 1+?:antlers:

Και εκτός των άλλων 2ο lnb με τον pace της νοβα το ξεχνάς.... το αν θα παίξει στο μέλλον άγνωστο ακόμα...

Και εκτός των άλλων 2ο lnb με τον pace της νοβα το ξεχνάς.... το αν θα παίξει στο μέλλον άγνωστο ακόμα...

Αυτό ειναι τεκμηριωμένο οτι ο Pace δεν δουλευει με 2ο LNB ? Αρα μονο Hotbird με τον δεκτη αυτο ? Ελεγα να βαλω ποιο μεγαλο πιατο απο τον 60ρι που δεινει η ΝΟΒΑ για να επιανα και τα ελευθερα απο τους 2 δορυφορους ΑΣΤΡΑ και ΗΟΤΒΙRD αλλα αυτο το σεναριο δεν παιζει ?

Εαν υποτεθήστω παιζει το σεναριο αυτο καποια στιγμη ή υπαρξει η προσθήκη αλλου δεκτη, τι πιατο χρειαζεται σε μεγεθος και αν μπορειτε να προτεινετε και κατασκευαστη για να πιανει τα ελευθερα απο τους δυο δορυφορους?
Ευχαριστω