Λήψη επίγειας αναλογικής & ψηφιακής τηλεόρασης

giannakis1984

New member
21 January 2009
9
Καταρχήν καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!!!

Επειδή η κατάσταση έχει γίνει κάπως τραγική και τα περισσότερα κανάλια τα βλέπουμε από χάλια έως πολύ χάλια (είδωλα, χιόνια κλπ) αποφασίσαμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να φτιάξει το σήμα....

Μια παρατήρηση που δεν ξέρω αν μπορεί να βοηθήσει.Ο ΑΝΤ1 δεν βλέπετε, η ΝΕΤ έχει μια "γραμμή" στην μέση ενώ το ΜΤV.gr που είναι πιο πρόσφατο βγαίνει πεντακάθαρο

Η απορία μου είναι η εξής....(δεν είναι μια είναι ΠΟΛΛΕΣ!!)

διώροφη πολυκατοικία με δυο διαμερίσματα και συνολικά 5-6 τηλεοράσεις. Αφού χτες το βράδυ κάθισα και διάβασα ορισμένα θέματα που υπάρχουν στο site ανέβηκα στην ταράτσα να κάνω μια "αυτοψία".

Υπάρχουν δυο κεραίες (με διαφορετικό προσανατολισμό η κάθε μια)....Και οι δύο είναι "με ανακλαστήρα τύπου πλέγματος για λειτουργία σε ευρεία ζωνη και στοιχεια μορφής χελιδονοουράς (χελιδόνα)" Οι συγκεκριμένες πρέπει να υπάρχουν στην ταράτσα πριν από εμένα και μια πρώτη πρόταση που έκανα είναι η αντικατάσταση τους με μια (ή δυο???) καινούργια. Μια κεραία UHF τύπου "κλειστή χελιδόνα", με gain 14db η gain 16db θα ήταν καλή λύση??? ή τι προτείνετε??? τριγύρω υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες :(

στην συνέχεια είδα τον κεντρικό ενισχυτή..Κατασκευής ίσως και πριν το '40 :silly::silly:
η σύνδεση ήταν η εξής...Τα δύο καλώδια από τις κεραίες "κουμπώνουν" πάνω του και από εκεί στην μια έξοδο που έχει, υπήρχαν 2-3 διακλαδωτές (πλαστικοί, με καρφί, σε σχήμα Τ) από τους οποίους έφευγαν καλώδια για τα διαμερίσματα.. χαμός από ότι καταλαβαίνετε :(

οπότε η δεύτερη πρόταση μου ήταν η αγορά ενός κεντρικού ενισχυτή και ενός διακλαδωτή καλύτερης ποιότητας....βρήκα της ikusi τον UDV-612 σαν διακλαδωτή και σαν ενισχυτή πάλι της ikusi έναν εκ τους CBM-113, CBA-201 η το JMBA 210 (σετ ενισχυτή SBA-210 + τροφοδοτικό APB-524). Τι από τα τρία θα προτείνατε?

Γενικά είμαι στον σωστό δρόμο ή έχω χάσει την μπάλα και δεν ξέρω τι λέω???
Σαν τρίτη λύση τους πρότεινα την ΝΟΒΑ με τα 29 ευρώ για να ξεμπερδεύουμε και αν δεν δω φως μάλλον εκεί θα καταλήξουμε :Ρ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όσους το διαβάσουν και πολύ περισσότερο όσους απαντήσουν...

Φιλικά,
Γιάννης

Γεια σου φίλε Γιάννη.

1) Ποια είναι η περιοχή σου?
2) Άλλοι εκεί στην περιοχή, έχουν καλή λήψη?
3) Αφού πιάνεις πεντακάθαρα έστω και ένα κανάλι (MTV GR) φαίνεται πως έρχεται δυνατό σήμα στην περιοχή σου.
4) Υπάρχει πιθανότητα τα άλλα κανάλια που έχουν πρόβλημα λήψης, να έχουν συντονιστεί σε λάθος συχνότητα?
5) Το καλύτερο πιστεύω είναι μια κεραία χελιδόνα και αχρήστευσης αυτών που υπάρχουν τώρα.
6) Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για την αγορά ενισχυτή-διακλαδωτή. Άλλα παιδιά θα σου πουν καλύτερα. Το σίγουρο είναι πως ο ενισχυτής και όλα τα Τ που όπως κατάλαβα είναι από την εποχή του παππού μου, θα ξηλωθούν γιατί μόνο καλό δεν κάνουν!

Ελπίζω να βοήθησα, έστω και λίγο.
Φιλικά... Σάκης!

Last edited:
Στον Νέο Κόσμο μένω...περιοχή γεμάτη πολυκατοικίες....σε μια πρώτη φάση βγάζοντας τους διακλαδωτές και αφήνοντας μόνο τον ενισχυτή και το καλώδιο για το ένα διαμέρισμα στην μια τηλεόραση μόνο είδαμε κάποια διαφορά....άρα θα προχωρήσουμε σταδιακά και βλέπουμε :)

κάθε γνώμη είναι δεκτή!!!
Ευχαριστώ πολύ Σάκη :)