Λήψη Εutelsat 12 West B @ 12.7W

Kypros_Pambou

Established Member
23 September 2007
258
Αρχισε τις εκπομπές του ο Εutelsat 12 West B (πρώην Eutelsat 8 West A) στη τροχιακή θέση 12.7 μοίρες δυτικά..O δορυφόρος αναμένεται να καλύψει πέραν των 140 εκ. σπιτιών σε Ευρώπη,Μέση Ανατολή και Β.Αφρική.
Ο δορυφόρος καλύπτει την Κύπρο και την Κρήτη (Europe Beam) στα 42 dBW (110 εκ κεραία) και την υπόλοιπη Ελλάδα στα 44 dBW (90 εκ κεραία).
Αναφορά λήψης δορυφόρου με 2.1μ κεραία.σε κατάσταση βροχής

MypYODw.jpg

Y9jDf1t.jpg

Re: Απάντηση: Λήψη Εutelsat 12 West B @ 12.7W

Κανονική ήταν βρε Γιώργο !!!-bye-
Οταν μπορείς κοίταξε τον δορυφόρο και δώσε μας και την δική σου λήψη με την καινούργια κεραία σου !!!

Θα κανω την αναφορα μου με το καινουριο μου πιατο (εικοσαετιας..)
για να δεις τι σηματα εχει ενα παραβολικο 1.80. Θα παρακαλουσα τον φιλο Sotos65 να ποσταρει και την δικη του αναφορα.
εχει καλυτερα σηματα με το offset 1,25 που εχει στην ταρατσα του.

Στις συχνότητες που αναφέρονται στο flysat + 1 ακόμα που έχει αναφερθεί στο sdtv, έχω αυτά τα σήματα...

e12wb.jpg

Κοιτάζοντας το δορυφόρο ξανά(με καλύτερες καιρικές συνθήκες) παρατήρησα ότι η 10956 Ver 2141 3/4 DVB-S βρίσκεται στον Eutelsat 12 West A και όχι στον West B.
Οι 2 δορυφόροι βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση και είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν ο ένας από τον άλλο με μικρή κεραία και όταν η λήψη του είναι αρκετά εύκολη όπως στην κεντρική Ευρώπη. Στη Μεγαλόνησο επειδή τα dBW λιγοστεύουν είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσεις τους δορυφόρους και ειδικά όταν έχεις μία μεγάλη σε μέγεθος κεραία γιατί 0.2 μοίρες υπάρχει διαφορά στη στάθμη σήματος. Με την κεραία στις 12.5W έχω μία απώλεια σήματος 0.6 και 0.7dB στις 2 συχνότητες που ανάρτησα στο 1ο μου post.
Αναφέρω ότι η 10956 Ver μου έρχεται με ιδιαίτερα χαμηλό σήμα στα 10.2-10.3 dB (2.1m κεραία). O Eutelsat 12 West B είναι αρκετά ισχυρός δορυφόρος από την μέχρι ως τώρα λειτουργία του στην προηγούμενη γεωστατική του θέση.(8W)

Last edited:
Re: Απάντηση: Λήψη Εutelsat 12 West B @ 12.7W

Τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα σε ότι αφορά τις λίστες των καναλιών στους συγκεκριμένους δορυφόρους. Ο Flysat το δίνει στο west A όπως και ο Lyngsat μέχρι χθες αλλά σήμερα ο Lyngsat έχει αφαιρέσει όλα τα κανάλια του west A. Θα φύγει και θα μείνει μόνο ο West B..... Λίγη υπομονή και θα δούμε ....

Αλλαγή και στον πίνακα καναλιών του Flysat με μοναδικό σε λειτουργία δορυφόρο στη συγκεκριμένη γεωστατική θέση τον Eutelsat 12 West B (12.5W)