Λήψη σήματος AV σε ψηφιακό δέκτη!

zxcv

AVClub Enthusiast
6 August 2008
931
Έχω μια φτηνή ασύρματη κάμερα παρακολούθησης που στέλνει το σήμα της σε δέκτη AV τον οποίο συνδέω στην TV μου και παρακολουθώ.

Θα ήθελα αντί της TV να χρησιμοποιώ ένα φορητό DVDplayer (F&U DVP-148H) που έχει και δέκτη ψηφιακής TV (δεν πιάνει όμως κανένα άλλο κανάλι πλην των ψηφιακών) Η είσοδος ΑΝΤ ΙΝ στην οποία μπαίνει η εσωτερική κεραιούλα με την οποία "πιάνει" τα ψηφιακά κανάλια είναι ίδια με της κεραίας της απλής τηλεόρασης.

Έχω βρεί αντάπτορες AV to RF με 13ευρώ, αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό που χρειάζομαι...

Όποια βοήθεια δεκτή...

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Διόρθωση: Ο δέκτης του φορητού DVDplayer πιάνει και τα αναλογικά κανάλια, και από τα χαρτιά του (μου το επιβεβαίωσαν και από την αντ/πεία) έχει και AV λήψη. Η συσκευή στο πλάϊ έχει τρείς υποδοχές ίδιου τύπου (jack μικρό) : Coaxial, Audio, Video, μία για Phone και μία για USB.

Βάζω την έξοδο του δέκτη της κάμερας στο Video αλλά δεν...

καμμιά ιδέα;

(καλά οι υποδοχές Αudio-Video είναι για ήχο και εικόνα...

η Coaxial σε τι να χρησιμεύει; )

Last edited:
Ας μην παιδευτεί κανείς να μου βρεί απάντηση! (ακόμη...:D )

Θα επανέλθω όταν αγοράσω τα κατάλληλα βύσματα!!!

Mέχρι στιγμής κατάφερα να δώ το σήμα της κάμερας μέσω συσκευής video(από την κάμερα σe scart στο video, και από το video στην είσοδο RF του DVDplayer, στο κανάλι AV).

Ο δέκτης AV της κάμερας, λογικά θα έχει έξοδο σύνθετου βιντεοσήματος (CVS) σε RCA (κίτρινο). Εκεί θα συνδέσεις το κίτρινο βύσμα RCA από το καλώδιο που περιλαμβάνονταν στη συσκευασία του F&U. Η άλλη άκρη του καλωδίου σε minijack, θα συνδεθεί στην υποδοχή του F&U που θα γράφει AV IN ή Video IN ή κάτι παρόμοιο.

Ενεργοποιείς τις συσκευές και στο F&U λογικά θα υπάρχει κάποιο πλήκτρο MODE ή INPUT ή κάτι παρόμοιο, με το οποίο θα μπορέσεις να δεις εικόνα από την είσοδο βίντεο.

1. Ο δέκτης AV της κάμερας, λογικά θα έχει έξοδο σύνθετου βιντεοσήματος (CVS) σε RCA (κίτρινο).

Όντως!

2. Εκεί θα συνδέσεις το κίτρινο βύσμα RCA από το καλώδιο που περιλαμβάνονταν στη συσκευασία του F&U.

αν και κάτι μου θυμίζει, δεν βρίσκω τέτοιο καλώδιο (μπορεί να μούχει παραπέσει)

3. Η άλλη άκρη του καλωδίου σε minijack, θα συνδεθεί στην υποδοχή του F&U που θα γράφει AV IN ή Video IN ή κάτι παρόμοιο.

τέτοιο καλώδιο (RCA σε minijack) θα προμηθευτώ... (mono έτσι ; )

4. Ενεργοποιείς τις συσκευές και στο F&U λογικά θα υπάρχει κάποιο πλήκτρο MODE ή INPUT ή κάτι παρόμοιο, με το οποίο θα μπορέσεις να δεις εικόνα από την είσοδο βίντεο.

για να δούμε...

Ευχαριστώ πολύ JL_? !!!

Μιλάμε για αυτό το καλώδιο:

319x358_AV_cable.jpg

Ευχαριστώ JL_? !

Έφαγα το google και δεν βρήκα τίποτα σε "composite to rca".

Κοίταξα και στο carrefour που έχει κάποια συλλογή καλωδίων, αλλά τίποτα!

Βέβαια έψαχνα για ένα σκέτο (μονό και όχι τριπλό) καλώδιο, και τώρα που το είδα, νομίζω έχω περισσότερες ελπίδες. (αν και κάτι μου λέει πως η υποδοχή Video δεν θα είναι για input...)

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?17633

Λογικά πρέπει να περιλαμβάνονταν στη συσκευασία...

Οι συνδέσεις στο μηχανάκι σου πρέπει να είναι κάπως έτσι:

SDP71STE.gif

(Το σχεδιάγραμμα είναι από Toshiba branded Funai... ;) )

Αν είσαι Αθήνα δοκίμασε στον Κατουμά. Επίσης οι παλιές Sony miniDV (πριν το 2005) χρησιμοποιούσαν ακριβώς το ίδιο καλώδιο για σύνδεση με τηλεόραση, αν σε βοηθάει καθόλου και αυτό...

μήπως το παράκανα; (μεγάλη ταλαιπωρία...)

Με τη σειρά από αριστερά προς δεξιά: Phone, Coaxial, Audio, Video, DC in

(δε βρίσκω manual - και καλώδιο- αν θυμάμαι όμως καλά, δεν ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικό. μου το βγάζουν φωτοτυπία στην F&U, αλλά είναι πολύ μακρυά η Ακτή Ποσειδώνος...)

Attachments

• f&u-148H.jpg
    f&u-148H.jpg
    41.5 KB · Views: 15
Last edited:
Πολύ θολούρα... Ανάμεσα στο coaxial και στο DC IN, γράφουν AUDIO και VIDEO, σκέτα;

Τότε θες απλώς ένα μονό ανταπτοράκι mini jack 3,5 mm -> RCA, σαν κι αυτό:

58441293.jpg

Το βάζεις στην υποδοχή VIDEO, συνδέεις με ένα απλό καλώδιο RCA με τον δέκτη της κάμερας, επιλέγεις από το μενού video input ή κάτι παρόμοιο και είσαι έτοιμος.

στο μενού διαλέγεις μόνο μεταξύ:

USB
DVB
DVD
ATV

Δεν υπάρχει κάτι άλλο, πλην του Search για τα κανάλια (ΑΤV).

(μου δίνεις σε παρακαλώ ένα link γιατί δε βρίσκω ούτε για δείγμα μια επιχείρηση που να τα έχει; ....αυτά που παρέθεσες σε φωτο)

Last edited:
Αν έχεις πέσει στην περίπτωση και δεν διαθέτει είσοδο γραμμής το μηχανάκι σου, τότε χρειάζεσαι έναν διαμορφωτή RF (RF modulator), σαν κι αυτόν:

http://www.amazon.com/Philips-PH61159-RF-Modulator/dp/B0001GGXQI

Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο VHS, αν έχεις. Θα συνδέσεις την κάμερα με το βίντεο με RCA και το βίντεο με το DVD με καλώδιο κεραίας. Θα ρυθμίσεις το βίντεο στην αντίστοιχη AV Input που έχεις συνδέσει την κάμερα και θα συντονίσεις τον αναλογικό δέκτη (ATV) του DVD στο σήμα του βίντεο.

Θα αγοράσω το mini jack και θα ενημερώσω!

Τη λύση με το VHS, τη δοκίμασα και (ευτυχώς!) λειτουργεί.

Ευχαριστώ πολύ, anyway!!!

Βρήκα αυτά τα καλώδια (τα δικά του!) , αλλά μάλλον δεν δουλεύουν αμφίδρομα...

Attachments

• rca-av.jpg
    rca-av.jpg
    22.2 KB · Views: 5
Κάνε μια δοκιμή, μήπως στη λειτουργία ATV έχει καμμία επιλογή (AV, input, ->O, κτλ.) που να χρησιμοποιεί τις υποδοχές ως εισόδους. Αν όχι, πας αναγκαστικά σε διαμορφωτή RF ή την πατέντα με το βίντεο... -bye-