Λήψη Turksat 4B @ 50 East

Kypros_Pambou

Established Member
23 September 2007
258
Αρχισαν τελευταίως οι εκπομπές του νέου δορυφόρου Turksat 4B που βρίσκεται στην τροχιακή θέση 50 ανατολικά.
Οποιος φίλος λαμβάνει το συγκεκριμένο δορυφόρο ας βάλει την αναφορά λήψης του !!!!

Ο δορυφόρος λαμβάνεται με 2.1μ κεραία στα 16.3-16.5 dB με συννεφιασμένο καιρό.

kYVN9Lk.jpg

OshMyk7.jpg

Last edited by a moderator:
Αύξηση στάθμης σήματος κατά 1dB τις βραδινές ώρες.

tnhdFOq.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θεσσαλονικη καμπανα το σημα, με mabo 1,10.

Στα πόσα dB έρχεται η συχνότητα φίλε μου ??

Κυπρο καπως χαμηλο μου φαινεται. Εδωσε αναφορα στις 10.02. Ο hvdh απο την Ολλανδια με Laminas 1.20m και ειχε 11.5dB: http://www.satellitescommunity.de/thread.php?threadid=731
Εσυ που εισαι διπλα στη Τουρκια και με πολυ μεγαλυτερη κεραια θα περιμενα να ερχοταν πιο καλα.

αυτη η συχνοτητα και μενα βγαινει 3db χαμηλοτερα απο την προηγουμενη, ισως παιζει απο αλλη δεσμη

Κυπρο καπως χαμηλο μου φαινεται. Εδωσε αναφορα στις 10.02. Ο hvdh απο την Ολλανδια με Laminas 1.20m και ειχε 11.5dB: http://www.satellitescommunity.de/thread.php?threadid=731
Εσυ που εισαι διπλα στη Τουρκια και με πολυ μεγαλυτερη κεραια θα περιμενα να ερχοταν πιο καλα.

Και εμένα Χρήστο μου φάνηκε αρκετο χαμηλό γιατί στη προηγούμενη αναφορά μου (11595 Ver) ήταν σχεδόν στα 17.5dB. Πάντως ακόμη δεν είναι σταθερά τα πράγματα γιατί είναι καινούργιος δορυφόρος. Κοίταξα τους δορυφόρους δεξιά και αριστερά αλλά δεν εχω απώλειες. Καλού κακού θα κοιτάξω την κλήση elevation και declination με smart tool για παν ενδεχόμενο.
Νέα αναφορά με καλές καιρικές συνθήκες
KwTFHHc.jpg

Το smart tool Χρήστο είναι digital inclinometer ακριβείας με το οποίο ελέγχω τις κλήσεις του elevation και declination. Για στόχευση της κεραίας είναι με άλλο εργαλείο που το ελέγχω.
Η κεραία ήταν στις κανονικές μοίρες για τη γεωγραφική θέση που μένω. Χρησιμοποίησα και ένα Satlink 6980(απογοητεύτηκα λίγο για motorised καταστάσεις) μαζί μπας και είχα απώλεια από το καλώδιο αλλά όλα ευτυχώς είναι ΟΚ !!!! Αρα ο δορυφόρος εκπέμπει σε χαμηλά dB προς το παρών.

Ar2f8ok.jpg

Αλλαγή συχνότητας του promo channel Turksat Tanitim (11490 Hor 2960 5/6) DVB-S,QPSK. Αισθητή αύξηση σήματος από την προηγούμενη συχνότητα (11472 Ηor) στα 18.5dB

RdYgD2A.jpg

Last edited: