Live streaming απο pc σε tv

janpap08

AVClub Addicted Member
3 February 2012
1,548
Αλεξανδρούπολη
Καλησπερα σε ολους.

Θελω να συνδεσω τον υπολογιστη με την τηλεοραση μου(samsung es6800) με σκοπο να βλεπω κανενα live streaming ή κάποια εκπομπή απευθείας από τη σελίδα τηλεοπτικών καναλιών.

Υπαρχει ουσια να τραβηξω hdmi ή θα ειναι ακριβως το ιδιο και με vga(αναφέρομαι στην ποιότητα εικόνας)?Το vga με βολευει περισσοτερο γιατι,σε αντιθεση με το hdmi,εχω ελευθερη θυρα στο pc.

Η απόσταση είναι περίπου 8μ και έχω ήδη περασμένο εξωτερικό κανάλι οπότε είναι εύκολο να προσθέσω ακόμη ένα καλώδιο.

Εκτος βεβαια και αν υπαρχει καποιος τροπος να γινει μεσω ethernet,γιατι η και τηλεοραση και το pc ειναι συνδεδεμενα στο ιδιο δικτυο.

αυτη απ´οτι βλεπω,εχει web browser.δεν μπαινει κατευθειαν στο streaming που θελεις?(δεν ξερω πως παιζουν οι smart γι'αυτο ρωταω).
απο ποιοτητα δεν θα δεις καποια σοβαρη διαφορα,διοτι αυτες οι μεταδοσεις ειναι χαλια.
σε σχεση με την vga, θα παρεις ενα τακ καλυτερης εικονας,αλλα τιποτε το ιδιαιτερο.

ποσο δυσκολο ειναι,να φερεις το pc κοντα στη τιβι και να κανεις μια δοκιμη πρωτου αγορασεις και περασεις το hdmi στο καναλι?
σαν συνδεση το hdmi,ειναι σαφως καλυτερο και θα σου κανει και upscale.
το θεμα ειναι οτι η εικονα που θα λαμβανει,ειναι πολυ χαμηλης ποιοτητας,οποτε θα εχεις ελαχιστη εως μηδαμινη βελτιωση εικονας..

Να σου πω όχι και τόσο δύσκολο....2 λεπτά υπόθεση είναι.

Καλή ιδέα,δοκιμάζω βλέπω την διαφορά και αποφασίζω.

Απλά θέλω να εξαντλήσω και το ενδεχόμενο να μπορώ να βλέπω μέσω ethernet,δηλαδή εάν υπάρχει κάποια εφαρμογή ή άλλος τρόπος που να μου κάνει αυτή τη δουλειά οπότε γλυτώνω και το καλώδιο.

οχι στην tv,στον υπολογιστη.Καποιος server πχ servilio ή καποια εφαρμογη πχ vlc που θα μπορει να streamαρει και να δει την τηλεοραση μου μεσω ethernet και οχι hdmi ή vga.