llg 47lm640s

libair

AVClub Enthusiast
14 April 2010
801
παιδιά καλησπέρα....ετοιμάζομαι να προβώ στην αγορά της εν λόγω τηλεόρασης ή και κάποιας παραπλήσιας τιμής σε samsung...ποιά είναι η γνώμη σας?ευχαριστώ εκ των προτέρων....!!

παιδιά καλησπέρα....ετοιμάζομαι να προβώ στην αγορά της εν λόγω τηλεόρασης ή και κάποιας παραπλήσιας τιμής σε samsung...ποιά είναι η γνώμη σας?ευχαριστώ εκ των προτέρων....!!

H LG lm640s είναι στα 50hz, που είναι μειονέκτημα για μοντέρνα τηλεόραση (ιδίως δε αν σε αυτή σκοπεύεις να δεις και αθλητικά). Μεγάλο προτέρημα το παθητικό 3d!
Σε παρόμοιας τεχνολογίας (παθητικό 3d) με 100hz υπάρχει η panasonic et5 (λίγο ακριβότερη).
Αν απο την άλλη δεν σε απασχολεί το παθητικό 3d και απλά θέλεις την καλύτερη (γενικά εικόνα) τότε υπάρχει και η Samsung 46eh6030 (αλλά δεν είναι smart- αν αυτό σε ενδιαφέρει) που έχει καλύτερη (συνολικά) εικόνα απο τις 2 παραπάνω αλλά με μειονέκτημα τις μικρές γωνίες θέασης. Επίσης είναι αρκούντως φθηνότερη των παραπάνω!!!

Τέλος αναφέρω οτι τα παραπάνω μοντέλα είναι του 2012, τα αντίστοιχα του 2013 είναι ακόμη σε υπερβολικά υψηλές τιμές (δεδομένου οτι προσφέρουν πάνω-κάτω τα ίδια με τα περυσινά μοντέλα)!

το παθητικο 3d πιστεύεις ότι θα είναι ανώτερο σε σχέση με κάποια αντίστοιχη samsung με active 3d?δεν με απασχολεί τόσο αν είναι smart ή όχι....

Το παθητικό 3D δε σε κουραζει. Χρησιμοποιεις απλα 3D γυαλια με αξια 3-5 ευρω και μπορεις να δεις πολυ περισσοτερες ωρες σε σχεση με το ενεργο. Δεν εχει τρεμοπαιγμα, και καποια αλλα αρνητικα που εχει το ενεργο. Βεβαια χανεις τη μιση αναλυση αλλα δε νομιζω οτι καταλαβαινεις διαφορα. Εκτος ισως αν εισαι πολυ κοντα στην τηλεοραση. Εγω προσωπικα θα σου προτεινα παθητικο. Το ενεργο θελει γυαλια τα οποια κοστιζουν 50 ευρω το ενα, θελουν μπαταριες και σε κουραζουν μετα απο καμια ωρα θεασης.

ενεργό 3δ έχω στον προβολέα μου και μπορώ να πω οτι συμβαίνει ό.τι και σε όλα τα πράγματα ...είναι απλά συνήθεια..και είναι και dlp ο προβολέας...το παθητικό το έχω δει αλλά σε...απόσταση ''ασφαλείας''....στις 47 ίντσες θα είμαι σχετικά κοντά ...κοντά στα 2 μέτρα οπότε δεν ξέρω στη συγκεκριμένη μήπως υπάρχει το ενδεχομενο να βλέπω γραμμές....είναι αλήθεια οτι η εικόνα στο παθητικό ήταν αρκετά φωτεινή ...αν μιλήσουμε μόνο για το 2d θα επέλεγες την samsung ή την lg...?στο μαγαζί που τις είδα μου άρεσε σχεδιαστικά πιο πολύ η lg αλλά στην εικόνα δεν μπορώ να πω οτι έβγαλα κάποια σαφή συμπεράσματα...

απ'οσο ξερω ειναι πιο ευκολες στη χρηση οι LG. εγω αυτην θα επελεγα. βεβαια αρκει να ειναι 100Hz πραγματικα. αλλιως δεν αξιζει και τοσο. το μοντελο που λες ειναι στα 50Hz. μπορεις να περιμενεις να πεσουν λιγο οι τιμες στα μοντελα του 2013 στη σειρα LM660S και LM690S. Απ'οσο ξερω ειναι 100Hz πραγματικα. Τωρα βεβαια μπορεις να πας να κοιταξεις και να αποφασισεις τι σου αρεσει πιο πολυ.

στην lm660s είναι τα 100hz πραγματικά....;;αν κάποιος το γνωρίζει.....

Η σειρά LM6xx είναι όλη στα 50Hz πραγματικά. η σειρά του 2013 όμως LΑ6xx πρέπει να είναι στα 100Hz. Τουλάχιστον η σειρά LΑ660S και LΑ690S. Για τις πιο κάτω δε γνωρίζω. Απλώς ακόμα είναι λιγάκι ακριβές. Περίμενε κάνα μήνα ακόμα και πιστεύω θα πέσουν λίγο. Εγώ περιμένω να πέσουν για να πάρω μία απ' αυτές τις δύο.

Τι είναι τοτε τα 400Hz MCI που βλέπουμε?
Τα πραγματικα μπορει να μου εξηγήσει κάποιος ποια ειναι και πως τα βρίσκω.!?
Γιατι αλλο 400 και αλλο 50... η LG LM760 λεει 800Hz MCI αλλες 1000...κτλ ποσα ειναι δλδ τα πραγματικα..??!!

Τι είναι τοτε τα 400Hz MCI που βλέπουμε?
Τα πραγματικα μπορει να μου εξηγήσει κάποιος ποια ειναι και πως τα βρίσκω.!?
Γιατι αλλο 400 και αλλο 50... η LG LM760 λεει 800Hz MCI αλλες 1000...κτλ ποσα ειναι δλδ τα πραγματικα..??!!

Επειδη το έχω ψαξει σε φορουμ του εξωτερικου, ξέρω πως τα ΜCI Hz αφορούν την ταχύτητα επεξεργασίας της εικόνας και οχι την ταχύτητα του panel. Ειναι γενικά μαρκετιστικος ορος τα MCI Hz με σκοπό να δώσουν εμφαση στα χαρακτηριστικά του προιοντος.

Αν κάνω λάθος ας διορθώσει κάποιος

Όντως το MCI είναι κάτι σαν επεξεργασία στην εικόνα. Δεν είναι ο ρυθμός ανανέωσης της εικόνας. Τα πραγματικά Hz είναι όταν βλέπεις τη λέξη TruMotion. Αυτό είναι τα πραγματικά Hz αλλά λίγοι το αναφέρουν.

Ε, βέβαια τι να αναφέρουν, όταν μερικοί λένε πως τα Hz των μοντέλων τους είναι 200, ενώ στην πραγματικότητα είναι 50;
Παραπλάνηση σκέτη. Αλλά κολλάνε ένα MCI απο πίσω και είναι καλυμμένοι.

Και πως μπορούμε να βρίσκουμε τα πραγματικά Hz..???
Δεν τα γράφουν ούτε στο site των εταιριών..

Τα πραγματικά Hz θα αναφέρονται μόνο σε διάφορα reviews π.χ εδώ και όχι στα επίσημα specs των εταιρειών. Πάντως για τη περσινή σειρά της LG ίσχυαν τα εξής:

LM 640/660/670 -> 50 Hz panel
LM 760/860 -> 100 Hz panel
LM 960 -> 200 Hz panel

Ευχαριστώ ήσουν κατατοπιστικός ...

"Σύμφωνα με την LG, το LM6700 χρησιμοποιεί ένα πάνελ 60Hz με σάρωση οπίσθιου φωτισμού για αυτό που η εταιρεία αποκαλεί "Black Insertion Διάσταση" και τις απαιτήσεις είναι μια 120Hz αποτέλεσμα."

Το panel δλδ ειναι 60Hz αλλα με οπίσθιο φωτισμό γίνεται 120Hz και τα 400Hz MCI μπορεις να μου εξηγήσεις τι είναι..?!!

To panel είναι στα PAL/Ευρωπαϊκά μοντέλα 50 Hz (τα 60 Hz είναι για το Αμερικανικό μοντέλο λόγω NTSC).

Το 400 MCI προκύπτει όπως ο κακός λύκος , η κοκκινοσκουφίτσα και τα τρία γουρουνάκια , είναι κάτι το καθαρά φανταστικό δηλαδή.