LNB για 6 δέκτες

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LNB για 6 δέκτες

Πατάς post reply,και μετά στην πρώτη σειρά του toolbar δίπλα απο την γραμματοσειρά και το μέγεθος,δες δίπλα από αυτό,έχει έναν γκρί συνδετήρα.

Δεν υπάεχει. Έστειλα screenshot στο Φίλιππο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LNB για 6 δέκτες

Δεν υπάεχει. Έστειλα screenshot στο Φίλιππο.

Στον επεξεργαστη κειμένου,έχει την γραμματοσειρά,το μέγεθος,το χρώμα,μετα είναι ένα πρώσοπο και δίπλα ένας συνδετήρας,πατάς πάνω εκεί.(ο συνδετήρας είναι δίπλα απο 2 βελάκια πράσινα που έχει και απο το πρώσοπο που σου ειπα)δέν πας στο quick reply,στον πλήρη επεξεργαστή κειμένου πατώντας post reply.

Φίλε μου ναι, εκει θα ΈΠΡΕΠΕ να είναι. Δεν είναι όμως.
Με τη σειρά: Verdana, 2, A, smiley, βέλος αριστερα, βέλος δεξιά.
Αυτά έχω στη πάνω σειρά του toolbar

Φίλε μου ναι, εκει θα ΈΠΡΕΠΕ να είναι. Δεν είναι όμως.
Με τη σειρά: Verdana, 2, A, smiley, βέλος αριστερα, βέλος δεξιά.
Αυτά έχω στη πάνω σειρά του toolbar

Γιάννη τί browser χρησιμοποιείς ??

Η πρόταση μου είναι οκταπλά lnb (octo) για κάθε δορυφόρο που θα βάλει ~ 70 ευρώ το καθένα, και έχει την δυνατότητα μέχρι 8 ανεξάρτητους δέκτες.
Για κάθε χρήστη 2πλά ή τετραπλά diseqc ανάλογα πόσους δορυφόρυς θέλει.
Κόστος diseqc 2:1 10 ευρώ , 4:1 15 ευρώ.
Προτεινόμενοι δορυφόροι hotbird-astra 19.2-badr 26 στο ένα πιάτο
(το μεγάλο) & hellasat39 στο άλλο λόγω επερxόμενoυ connx tv.
Yπολογίζεις κ κόστος παρελκόμενων κ εργασίας, το συζητάτε κ αποφασίζετε.

Re: Απάντηση: LNB για 6 δέκτες

Η πρόταση μου είναι οκταπλά lnb (octo) για κάθε δορυφόρο που θα βάλει ~ 70 ευρώ το καθένα, και έχει την δυνατότητα μέχρι 8 ανεξάρτητους δέκτες.
Για κάθε χρήστη 2πλά ή τετραπλά diseqc ανάλογα πόσους δορυφόρυς θέλει.
Κόστος diseqc 2:1 10 ευρώ , 4:1 15 ευρώ.
Προτεινόμενοι δορυφόροι hotbird-astra 19.2-badr 26 στο ένα πιάτο
(το μεγάλο) & hellasat39 στο άλλο λόγω επερxόμενoυ connx tv.
Yπολογίζεις κ κόστος παρελκόμενων κ εργασίας, το συζητάτε κ αποφασίζετε.

Λευτέρη, εγώ πρότεινα multiswitch για να καλύψω και την ανάγκη της επίγειας στο ίδιο καλώδιο και να ελαχιστοποιήσω τις καλωδιώσεις ...
Για 4 δορυφόρους το multiswitch είναι 17/8, για 2 είναι 9/8, με το πρώτο στα 192 Ευρώ και το δεύτερο στα 112 ... Τα δε quattro LNBs είναι στα 25-30 Ευρώ το καθένα ...

έχεις δίκιο για τις απώλειες Φίλιππα , μπορεί ο φίλος να δοκιμάσει την εξής λύση μέχρι 3 δορυφόρους ,νομίζω υπάρχουν και με παραπάνω !
Γενικά δεν πολυσυμπαθώ τις συσκευές που θέλουν ρεύμα λόγω της χαμηλής αξιοπιστίας και ευαισθησίας.

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=18058&cat=799&page=1

Αν και από την εγκατάσταση βλέπω πως για όσους έχουν δορυφορική υπάρχουν 2πλά καλώδια περασμένα αν δεν κάνω λάθος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: LNB για 6 δέκτες

Λευτέρη, εγώ πρότεινα multiswitch για να καλύψω και την ανάγκη της επίγειας στο ίδιο καλώδιο και να ελαχιστοποιήσω τις καλωδιώσεις ...
Για 4 δορυφόρους το multiswitch είναι 17/8, για 2 είναι 9/8, με το πρώτο στα 192 Ευρώ και το δεύτερο στα 112 ... Τα δε quattro LNBs είναι στα 25-30 Ευρώ το καθένα ...

Ναι,και εγώ είδα πως λέει ότι 2 πρίζες δεν έχουν ξεχωριστή υποδοχή για sat tv.Οπότε αναγκαστικά,και καλύτερα να περνάει επίγεια και δορυφορική απο ένα καλώδιο,και δέν χρειάζονται και εργασίες ιδιέταιρες μίας και δέν χρειάζονται καινούρια καλώδια.

Re: Απάντηση: LNB για 6 δέκτες

έχεις δίκιο για τις απώλειες Φίλιππα , μπορεί ο φίλος να δοκιμάσει την εξής λύση μέχρι 3 δορυφόρους ,νομίζω υπάρχουν και με παραπάνω !
Γενικά δεν πολυσυμπαθώ τις συσκευές που θέλουν ρεύμα λόγω της χαμηλής αξιοπιστίας και ευαισθησίας.

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=18058&cat=799&page=1

Αν και από την εγκατάσταση βλέπω πως για όσους έχουν δορυφορική υπάρχουν 2πλά καλώδια περασμένα αν δεν κάνω λάθος.

Υπάρχουν 8 καλώδια δορυφορικής (στο δικό μου και σ' άλλο ένα διαμέρισμα κατεβαίνουν από 2). Στα άλλα 4 διαμερίσματα από ένα.
Και υπάρχουν και 7 καλώδια επίγειας. Δεν ξέρω ποιός έχει διπλό (μήπως ο 3ος όροφος που έχει και δωματιο στη ταράτσα?)

Απάντηση: Re: LNB για 6 δέκτες

Δέν πρέπει κανονικά να αντιμετωπίζεις τέτοιο πρόβλημα.Βέβαια ρώτησε και τα άλλα μέλη που είστε στο ίδιο usergroup,μετά μπορείς να απευθυνθείς σε έναν administrator,για να δει τα permisions του usergroup σου,μπορει να υπάρχει απο εκεί πρ´βολημα.

Re: Απάντηση: Re: LNB για 6 δέκτες

Δέν πρέπει κανονικά να αντιμετωπίζεις τέτοιο πρόβλημα.Βέβαια ρώτησε και τα άλλα μέλη που είστε στο ίδιο usergroup,μετά μπορείς να απευθυνθείς σε έναν administrator,για να δει τα permisions του usergroup σου,μπορει να υπάρχει απο εκεί πρ´βολημα.

Έχεις δίκιο. Το ανέφερα σε administrator.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LNB για 6 δέκτες

Έχεις δίκιο. Το ανέφερα σε administrator.

Επιδιορθώθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπιζες;Τελικά τι έχεις αποφασήσει στο θέμα της φορυφορικής εγκατάστασης;Πρέπει σε κάθε περίπτωση να ρωτήσεις και τους υπόλοιπους ενοίκους,εάν έχουν την οικονομική άνεση για το Multiswich το οποίο είναι λίγο ακριβότερο.

Φιλικά,Ανδρέας

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LNB για 6 δέκτες

το Multiswich το οποίο είναι λίγο ακριβότερο.

Δεν είναι ακριβώς έτσι ...

1 Multiswitch 17/8 = 195 Ευρώ
4 Quattro LNBs = 120 Ευρώ (4 x 30)

Σύνολο 315 Ευρώ

4 Octo LNBs = 280 Ευρώ (4 x 70)
7 DiSeqC 4/1 = 105 Ευρώ (7 x 15)

Σύνολο 385 Ευρώ

Όσο ανεβαίνει ο αριθμός των LNB και των ανεξάρτητων παροχών, τόσο περισσότερο συμφέρει οικονομικά το multiswitch ...

Βάλε στην εξίσωση και το θέμα των απωλειών λόγω καλωδίωσης που είναι σαφώς περισσότερες στην 2η λύση, βάλε και το γεγονός οτι ΔΕΝ έχεις συνδυασμένη κάθοδο και του επίγειου στη 2η λύση (θα απαιτήσει παραπάνω χρήματα) και τελικά έχεις όφελος τα έξοδα της εγκατάστασης !

Γιάννη, η απόφαση όμως είναι δική σου ασφαλώς :smile:

Δεν είναι ακριβώς έτσι ...

1 Multiswitch 17/8 = 195 Ευρώ
4 Quattro LNBs = 120 Ευρώ (4 x 30)

Σύνολο 315 Ευρώ

4 Octo LNBs = 280 Ευρώ (4 x 70)
7 DiSeqC 4/1 = 105 Ευρώ (7 x 15)

Σύνολο 385 Ευρώ

Όσο ανεβαίνει ο αριθμός των LNB και των ανεξάρτητων παροχών, τόσο περισσότερο συμφέρει οικονομικά το multiswitch ...

Βάλε στην εξίσωση και το θέμα των απωλειών λόγω καλωδίωσης που είναι σαφώς περισσότερες στην 2η λύση, βάλε και το γεγονός οτι ΔΕΝ έχεις συνδυασμένη κάθοδο και του επίγειου στη 2η λύση (θα απαιτήσει παραπάνω χρήματα) και τελικά έχεις όφελος τα έξοδα της εγκατάστασης !

Γιάννη, η απόφαση όμως είναι δική σου ασφαλώς :smile:

Γιάννη καλημέρα, συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έγραψε ο Φίλιππος....

Στη περίπτωσή σας είναι πιο οικονομική η πρώτη λύση με το Multiswitch....

Επιδιορθώθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπιζες;Τελικά τι έχεις αποφασήσει στο θέμα της φορυφορικής εγκατάστασης;Πρέπει σε κάθε περίπτωση να ρωτήσεις και τους υπόλοιπους ενοίκους,εάν έχουν την οικονομική άνεση για το Multiswich το οποίο είναι λίγο ακριβότερο.

Φιλικά,Ανδρέας

Πρέπει να το συζητήσω με τους άλλους ενοίκους.
Τώρα που σου γράφω, ακόμη δεν έχω "συνδετήρα"...

Γιάννη καλημέρα, συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έγραψε ο Φίλιππος....

Στη περίπτωσή σας είναι πιο οικονομική η πρώτη λύση με το Multiswitch....

Και εγώ έτσι το βλέπω.
Αλλά γιατί τόσα πολλά LNBs? Εννοείτε 4 δορυφόρους?

Και εγώ έτσι το βλέπω.

Ναι, για 4 δορυφόρους μιλάμε....

Άντε βρε παιδί μου στο βιβλιοπωλείο να πάρεις συνδετήρες να έχεις !!!!!!!!!!! :D

Και άλλαξε browser να βρεις την υγειά σου....:ernaehrung004:

Και εγώ έτσι το βλέπω.

Και για 2 δορυφόρους να το θέλεις, πάλι φτηνότερο είναι

1 Multiswitch 9/8 = 115 Ευρώ
2 Quattro LNBs = 60 Ευρώ (2 x 30)

Σύνολο 175 Ευρώ

2 Octo LNBs = 140 Ευρώ (2 x 70)
7 DiSeqC 2/1 = 70 Ευρώ (7 x 10)

Σύνολο 210 Ευρώ

Αλλά αν είναι να την κάνεις τη δουλειά, κάνε την καλά εκτος κι αν η οικονομική διαφορά των 315 - 175 = 140 Ευρώ (που έρχεται σε ένα 20άρικο παραπάνω ανα σύνδεση) την κάνει εντελώς απαγορευτική...