LNBμαχίες: The winner is...

Δοκίμασα χτες στο ίδιο πιάτο στον ίδιο δορυφόρο τις ίδιες περίπου συχνότητες , τα ίδια lnb που δοκίμασα πριν μερικές μέρες : τα Smart Oxid 0,1db twin,Technomate TM-2 0,1db twin και το Inverto Black Ultra 0,2db twin, στον Astra 19°E .
Η μόνη διαφορά ήταν ότι τώρα είχα τον Clark Tech 5000hd combo στον οποίο έβαλα soft του δέκτη Dr.HD F16 , που έχει ένδειξη για την ποιότητα σήματος σε db .

Σε παλιότερες συγκρίσεις - μετρήσεις έβλεπα ο ένας δέκτης να δίνει διαφορά 3% , το οποίο ο άλλος δέκτης με db στην μια περίπτωση το μετρούσε 0,3db και στην άλλη 1,0db.
Από ότι κατάλαβα οι συγκρίσεις - μετρήσεις με δέκτες που έχουν την ποιότητα σήματος επί της εκατό (%) , δίνουν μια πολύ γενική εικόνα για το τι γίνεται.
Το καλύτερο είναι να έχεις οριακές συχνότητες για να δεις αν τις πιάνουν ή όχι κάποια lnb .
Ή στην χειρότερη περίπτωση να έχεις δέκτη που να έχει την ποιότητα σήματος σε db.

Η σύγκριση με db έδειξε διαφορετικά πράγματα σε σχέση με την προηγούμενη με % ,

Και τα τρία lnb είναι twin .
Πιάτο :Μabo 1.07x1.17m
Δορυφόρος :Astra 19,2° E
Δέκτης:Clark Tech 5000hd combo (soft Dr.HD F16)

Συχνότητα Smart Oxid twin....Technomate TM-2 twin.......Inverto Black Ultra twin

10817V...............15,3db.........................15,9db................................16,1db
11539V...............15,4db.........................16,1db................................16,4db
11097V.................7,5db...........................7,2db.................................7,3db
11836H................7,5db...........................5,8db..................................8,3db
11914H................8,0db..............................0db..................................8,3db
11954H................4,9db..............................0db..................................5,5db
12032H................5,0db..............................0db..................................5,0db
12129V..............16,8db..........................17,0db.................................17,0db
12148H................6,6db...........................5,3db...................................6,3db
12188H..............16,8db..........................16,2db.................................16,8db

Το μόνο κοινό με την προηγούμενη μέτρηση είναι ότι το Technomate TM-2 twin έχει καλή απόδοση στις κάθετες πολώσεις.

Έβαλα το Oxid twin στη θέση ενός Τitanium twin .Έκανα και μια σύγκριση να δω τις διαφορές.

Και τα δύο lnb είναι twin .
Πιάτο :Τecatel 0,90x1,00m
Δορυφόρος :Hispasat 30W

Συχνότητα...Smart Oxid 0,1db twin....Smart Τitanium 0,2db twin

11771V...............12,8db..............................11,3db
11731H...............13,2db..............................12,9db
11881V...............13,2db..............................10,7db
12012H...............13,7db .............................12,7db
12052H...............13,6db..............................13,0db
12092V...............12,0db..............................12,5db
12092H...............13,7db..............................13,0db

Last edited:
Καλησπερα,
Για σταθερο πιατο 1,44μ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για Αstra 28.2,εχει να μου προτεινει κανεις καποιο συγκεκριμενο LNB?Επειδη εχω διαβασει οτι ειναι απο τους πιο δυσκολους δορυφορους για Ελλαδα,και διαβαζοντας εδω τα ποσταρισματα εχω καταλαβει οτι η σωστη επιλογη "ματιου" ειναι ΚΟΜΒΙΚΗ,για την δικη μου περιπτωση ποιο "ματι" θα μου προτεινατε για να μην εχω προβλημα στην ληψη σηματος απο τον Αstra 28.2?Ειμαι Θεσσαλονικη.

Ευχαριστω!

Υ.Γ Εαν ειμαι σε λαθος thread,ζηταω συγγνωμη απο τους admin!

Παναγιώτη(KingLuther) το θέμα είναι πιο lnb θα ταιριάξει καλύτερα στο πιάτο σου.

Είχα δοκιμάσει πριν λίγες μέρες τα Oxid και Black Ultra στις 28Ε.
Θεωρώ και τα δυο, κορυφαία lnb .

Και τα δύο lnb είναι twin .
Πιάτο :Vizyon 1.00x1,10m
Δορυφόρος :Astra 28° E

Συχνότητα: Smart Oxid twin.......Inverto Black Ultra twin

11260V................8,7db....................... ....9,1db
11720H...............11,0db....................... ...11,7db
11758H...............11,5db....................... ...12,9db
12032H...............11,9db....................... ...12,1db
12148H...............14,1db....................... ...14,2db
12207V...............13,0db........................ ..14,5db
12460H...............13,0db........................ ..13,2db

Εχω πιατο 1,2 η 1,4μ μαμπο και θελω να βγαλω ανεξαρτητο σημα για 3 δεκτες, οποτε αναγκαστικα πρεπει να αντικαταστησω το διπλο lnb με quad, ετσι? Δεν μπορω καπως να προσθεσω ενα εξτρα lnb που εχω ευκαιρο?? Σαν να λεμε κεντρο, παρακεντρο, η μλκιες λεω? Το θεμα ειναι οτι επειδη το σπορ εχει στοιχισει καποια φραγκα μεχρις στιγμης και θελω να περιορισω τα αχρηστα εξοδα, εχει σημασια ποσο καλο θα ναι? Εχω μαλιστα και κινητο πιατο με vbox, αλλα τελικα μετα την αρχικη καψουρα εμεινα καρφωμενος στον hotbird. Λοιπον ειχα καταληξει σε inverto black που βγενει κοντα 30 ευρο, αλλα μετα ειδα και σε ενα σαιτ αυτο

http://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=CMW-330-13&cat_id=00581010
MTI SUPREME LINE AK54-XT2EBL Quad.

Μου φαινετε σουπερ τιμη, ειδικα οταν οι αλλοι τα εχουν 33 ευρο, 10 ευρο πανω! Τι παιζει?? Καλο δεν ειναι? Αλλωστε στον hotbird και με 1,2μ (χανια) δεν ψαχνω διαφορες στις αποδοσεις, ολα βγενουν. Απλα αξιοπιστη μαρκα που να μην το φαει ο καιρος. Mti h inverto?

Last edited by a moderator:
Παιδιά γειά σας και πάλι θα ήθελα τη βοήθεια σας σε κάτι

πριν λίγες μέρες έβαλα μοτέρ στην κεραία μου ο τεχνικός έβγαλε το 1 από τα 2 lnb αφού δεν χρειάζόταν μέτα παρατηρώντας το σήμα στο δέκτη δοκίμασε ένα δικό του lnb και είχε καλύτερα αποτελέσματα
μου είπε πως είναι καλύτερα να πάρω ενα καλό καινούργιο (προτείνοντας μου τα technomate, συγκεκριμένο μοντέλο,δεν ξέρει αν υπάρχουν όμως εδώ)
εσείς τι λέτε? έχετε κατι να προτείνετε?

Last edited by a moderator:
Παιδιά γειά σας και πάλι θα ήθελα τη βοήθεια σας σε κάτι

πριν λίγες μέρες έβαλα μοτέρ στην κεραία μου ο τεχνικός έβγαλε το 1 από τα 2 lnb αφού δεν χρειάζόταν μέτα παρατηρώντας το σήμα στο δέκτη δοκίμασε ένα δικό του lnb και είχε καλύτερα αποτελέσματα
μου είπε πως είναι καλύτερα να πάρω ενα καλό καινούργιο (προτείνοντας μου τα technomate, συγκεκριμένο μοντέλο,δεν ξέρει αν υπάρχουν όμως εδώ)
εσείς τι λέτε? έχετε κατι να προτείνετε?

Έχω πάρει ένα πάρει ένα Technomate TM-2 twin, λίγα καταστήματα έχουν τα Technomate στην Ελλάδα .
Στη σύγκριση που έκανα με τα Smart Oxid και το Black Ultra θα έλεγα ότι υστερούσε λίγο το Technomate από τα άλλα δύο .

Δες εδώ :
http://www.avclub.gr/forum/showthre...ner-is?p=1056819380&viewfull=1#post1056819380

Να ρωτήσω κατι όντας άσχετος με τα δορυφορικά γενικώς..! Βλέπω nova απο 80αρι πιάτο με το lnb που δινει η nova.
AΝ βάλω άλλο lnb πχ hd... ή κάποιο καλύτερο εν πασει περιπτώση θα έχω διαφορά ποιότητας στην εικόνα άξιας λογου??

υγ.TV 46sony fullhd.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση,ορίστε και τα lnb που έχω τώρα

humax universal single lnb 110
ένα ασπρο μπέζ χωρίς στοιχεία
αυτό που έχω τώρα το έβαλε ο τεχνικός νομίζω είναι mti
αυτά που μου προτείνεται είναι καλύτερα?
θέλω κάποιο ποιο πως να το πω πιο <<ευαίσθητο>> απο αυτά για καλύτερα αποτελέσματα στο σήμα

ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια

Ούτε hd lnb υπάρχουν (αυτά είναι κόλπα του marketing).
Και όμως υπάρχουν HD LNB, όπως και ψηφιακές κεραίες.
Η διαφορά τους από τα απλά LNB (και τις απλές κεραίες) είναι η γραμμικότητά τους.
Αν δεις ένα απλό LNB με ένα spectrum analyzer θα δεις ότι κάνει πολλά βυθίσματα, που στην πράξη δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με SD εικόνα, αλλά σε HD μπορεί να σου παρουσιάσει προβλήματα.
Ένα HD LNB είναι τελείως γραμμικό.
Το ίδιο και οι επίγειες κεραίες. Αν δεν έχει γραμμικότητα δεν θα έχεις πρόβλημα με το αναλογικό, αλλά στο ψηφιακό ναι και εδικά σε μεγάλες εγκαταστάσεις με ενισχυτές κλπ.
Άσχετα φυσικά αν ο κάθε Χ κατασκευαστής κολλάει ένα "HD Ready" και ο κάθε μπακάλης πουλάει "Ψηφιακές κεραίες".

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LNBμαχίες: The winner is...

να σου πω την αληθεια,ακομα δεν εχω αποφασισει.εγω βεβαια δεν θελω twin,αλλα quad.
υποψηφια ειναι το Inverto black,opticum gold και το OPTICUM LQP-04H.
διαβαζω καλα σχολια και για τα 3.προσπαθω να βρω ποιο ειναι ομως το καταλληλο για την δουλεια που το θελω εγω.
δηλαδη παρακεντρα(13) σε 1Μ gibertini,μαζι με 19,16 και 26 μοιρες.