LNBμαχίες: The winner is...

Κωνσταντίνε πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό προβληματικών ultra HG ???

Από τη δική μας εμπειρία αυτό δεν ισχύει....

υ.γ. επειδή όμως κάτι με τρώει στείλε μου σε παρακαλώ με πμ τα στοιχεία αγοράς των προβληματικών inverto...

Φίλε κι όμως,όσο παράξενο κι αν ίσως φανεί σε πολλούς,είναι πάρα πολύ καλό.Ακόμα και με μοτέρ να το χρησιμοποιήσεις,θα μείνεις ευχαριστημένος.Εγώ τουλάχιστον είμαι ευχαριστημένος.Το είχα δοκιμάσει και με μοτέρ και είχε πολύ καλή απόδοση,την καλύτερη μετά το inverto.

Διαβάζω καλά λόγια, κυρίως από εξωτερικό γ αυτό ρωτάω! Θα πάρω και θα δοκιμάσω και θα γράψω εντυπώσεις! Το κακό ειναι ότι αυτά που χρησιμοποιώ τώρα ειναι όλα quad για να κάνω σύγκριση!

Μην ανησυχείς κι εγώ quad χρησιμοποιώ.Είτε με single,είτε με quad κάνεις δοκιμές,το ίδιο είναι.

Απάντηση: Re: LNBμαχίες: The winner is...

Κωνσταντίνε πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό προβληματικών ultra HG ???

Από τη δική μας εμπειρία αυτό δεν ισχύει....

υ.γ. επειδή όμως κάτι με τρώει στείλε μου σε παρακαλώ με πμ τα στοιχεία αγοράς των προβληματικών inverto...

Αντώνη δεν είπα ότι υπάρχουν σε μεγάλο ποσοστό προβληματικά ultra , αλλά ότι υπάρχουν ultra (σε μικρό ποσοστό) που έχουν χαμηλότερη απόδοση από τα μη προβληματικά .

Πρόσφατα πρότεινα σε φίλο που ήθελε να αλλάξει τα lnb τα ultra ή τα oxid .
Πήρε τρία ultra από τα οποία το ένα τουλάχιστον είχε χαμηλότερη απόδοση .
Του είπα να το στείλει πίσω , μου απάντησε θα το βάλουν σε έναν δυνατό δορυφόρο θα δουν ότι δουλεύει , δεν θα κάτσουν να κοιτάξουν ότι αντί 15 db πιάνει 12db .
Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση Αντώνη ;

Είναι εύκολο να μου πείτε γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα και ειδικά από το πρώτο που είναι 0.1db?
Ποιό-α χαρακτηριστικά καθιστούν ένα lnb καλύτερο από το άλλο? αν έχει ξαναειπωθεί please ένα link
Συγνώμη αλλά είμαι στο ψάξιμο και είμαι ψιλοχοντροάσχετος

Last edited by a moderator:
Φίλε κι όμως,όσο παράξενο κι αν ίσως φανεί σε πολλούς,είναι πάρα πολύ καλό.Ακόμα και με μοτέρ να το χρησιμοποιήσεις,θα μείνεις ευχαριστημένος.Εγώ τουλάχιστον είμαι ευχαριστημένος.Το είχα δοκιμάσει και με μοτέρ και είχε πολύ καλή απόδοση,την καλύτερη μετά το inverto.

Επειδή πάω για αγορά αύριο, μήπως θυμάσαι ποιό μοντέλο συγκεκριμένα είχες δοκιμάσει?

Το καλύτερό τους νομίζω είναι αυτό...

http://www.sat-tech.gr/product.php?products_id=616

Αυτό είχες δοκιμάσει?

Τρία Alps κατέβασα από το πιάτο μου με πρόβλημα συντονισμού στους δορυφόρους που ήταν κεντραρισμένα. Το πρόβλημα δεν αφορούσε κάθετες ή οριζόντιες, είχε μια προτίμηση στις DVB-S2 συχνότητες χωρίς να είναι απόλυτο. Το τέλος τους ήρθε ταυτόχρονα στα πέντε ακριβώς χρόνια λειτουργίας. Στην αρχή νόμιζα ότι το πιάτο είχε κουνηθεί, αλλά διαψεύστηκα στην πρώτη επίσκεψη όταν είδα ότι ήταν άριστα βιδωμένο και στηριγμένο. Ξέρει κανείς να μου πει πιο είναι το ευδόκιμο της λειτουργίας των LNB γενικά; Μήπως ήταν ελαττωματική η παρτίδα ή τα βρήκε τίποτα άλλο; Σημείωση, είχα αλλάξει λίγο πριν το καλώδιο το οποίο είχε ανοίξει λόγω φθοράς.

φιλοι γεια χαρα και ευχες για καλη λαμπρη και ανασταση του Κυριου.

σε πιατο κινητο gibertini 1 μετρο και για αττικη πως θα βαθμολογουσατε σε φθινουσα καταταξη τα παρακατω μοντελα ως καταλληλοτερα;

Smart Titanium Oxid XS Universal Single LNB 0,1dB
Smart Titanium TS Universal Single LNB 0,1dB
Inverto Black Ultra
Fracarro (διαβασα καλα λογια στο νημα απο τον φιλο greekgreek ,δεν ξερω ακριβως το μοντελο)
MTI AP8-T2NRC 0,1db
Digisat dx 2100 ( πωλειται αραγε στην αττικη αυτο; )
ακομη καλλιτερα μαλιστα αν τα εχουν δοκιμασει φιλοι με παρομοιες γεωγραφικες και εγκαταστασης προδιαγραφες

με ενδιαφερει σε οριακες ιδιως ληψεις πιστευω πως προκειται για τα καλλιτερα για τις προδιαγραφες μου ληψης (αν μου διαφευγει καποιο μοντελο ευπροσδεκτη η παρατηρηση)

τωρα εχω το λευκο mti αρκετα χρονια, διαθετω καινουργιο inverto black ultra και... καλοδεχουμενες οι επισημανσεις

Last edited by a moderator:
Εκτός το πως ταιριάζει στο κάθε πιάτο το κάθε lnb , μια άλλη παράμετρος είναι και ποιες συχνότητες σε ενδιαφέρουν σε κάθε δορυφόρο .
H γενική εικόνα που έχω στο δικό μου κινητό είναι η παρακάτω :

1)Inverto Black Ultra
2)Smart Oxid
3)Smart Titanium TS
4)Digisat dx 2100
5)Fracarro - MTI AP8-T2NRC

Digisat ( δύσκολο , μέχρι απίθανο το βρεις) και Fracarro μου έδωσαν σε κάποιες περιπτώσεις την καλύτερη απόδοση σε παράκεντρες λήψεις , μετά φυσικά από το Black Ultra.

Καλή Ανάσταση !