κάτι μου λέει ότι θα χρειαστώ σύντομα αλλαγή lnb σκέφτομαι το inverto black high gain από ότι κατάλαβα έχει πιο μεγάλη απολαβή από το απλό black υπάρχει κάτι καλύτερο;
Κι εγώ έχω ..σοβαρές απώλειες.
Τα lnb μου είναι αγορασμένα μεταξύ 2004-2009. Συνεπώς το νεότερο έχει ξεπεράσει τη 10ετία.
Είχα χρόνια ν' ανέβω στη σκεπή. Καλώδια σκασμένα από τον ήλιο, lnb σκασμένα, βίδες σκουριασμένες.
Προς το τέλος του μήνα θ' ανέβω για σέρβις και αλλαγές. Θα κάνω ένα σύντομο ρεπορταζ με αξιολόγηση αντοχής των lnb.
Έχω μια εγκατάσταση με 2 πιάτα, αλλά χρησιμοποιώ κυρίως το πιάτο τη; Nova, και τελευταία παρατηρώ ότι βγάζει συχνά μηνύματα για ασθενές σήμα, κόβεται η λήψη, αλλάζω κανάλι, επανέρχεται κλπ, αλλά αυτή η διαδικασία είναι αρκετά εκνευριστική.
Υποψιάζομαι ότι η αιτία είναι το LNB και θέλω να ρωτήσω αν πρέπει να αγοράσω κάποιο συγκεκριμένο και ποιοτικό,
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Ανέβηκα σήμερα στην ταράτσα, έλεγξα τα καλώδια και τις συνδέσεις εξωτερικά (δεν άνοιξα τα πλαστικά γιατί φοβήθηκα μήπως σπάσουν από το κάψιμο) και φαίνονται όλα ΟΚ.
Δεν έλεγξα τα πιάτα γιατί δεν πήγε το μυαλό μου σ' αυτά. Θα το δω αύριο, αν ο καιρός θα είναι καλός.
Πιο πιθανό είναι να έχει κουνηθεί το πιάτο με τους τρελλούς ανέμους που χτύπησαν τις προηγούμενες μέρες.
Εδώ ο τοπικός μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε μέχρι και avg. 7Bf (οι ριπές εύκολα στα 9).
Ξέρεις να το τσεκάρεις όσον αφορά την στόχευση ?
Με τους δυνατούς αέρες ανά τα χρόνια, αφού από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις κάνει επανακεντράρισμα ποτέ έκτοτε, σιγά σιγά χρόνο με τον χρόνο χάνουν και από λίγα mm.
Αν δεν είναι σε "προφυλασσόμενο" από τους αέρες σημείο, το πιο πιθανό είναι να έχουν χάσει πλέον την στόχευση και όχι το LNB ή το καλώδιο.
Ναι.
Μπορείς π.χ. να πάρεις τον δέκτη παρέα ταράτσα, ή να έχεις σε κλήση άτομο κάτω στο σπίτι, να βάλεις κάποια δύσκολη συχνότητα του δορυφόρου που θες να πιάσεις, και εσύ κάνεις μικροκινήσεις και όταν έχεις το μεγαλύτερο δυνατό στάθμης σήματος για την συγκεκριμένη συχνότητα/κανάλι, σφίγγεις την βάση, και καθάρισες.
Αν έχει φύγει τελείως από την θέση του, κοιτάς με την βοήθεια του dishpointer.com διαλέγοντας εκεί την τοποθεσία του πιάτου σου, και τον επιθυμητό δορυφόρο, και κοιτάς για σημάδια στο μέρος που μπορούν να σε βοηθήσουν στην αρχική στόχευση. Αφού χτυπήσεις κάποια συχνότητα και δείς κανάλια του δορυφόρου που θες έστω και ασθενικά, κάνεις μικροκινήσεις στο πιάτο βλέποντας ταυτόχρονα στον δέκτη την στάθμη του σήματος, όταν πιάσεις το μέγιστο που μπορείς, είσαι τζι τζι.
Σημασία έχει και το rotation του LNB, το γράφει και αυτό στο dishpointer.com