Λογαριασμος δεη +ερτ

Eki_13

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,208
δεν ξερω αν ειναι το καταλληλο thread.ισως να ταιριαζει στα γενικα.μετακινηστε το αν χρειαζεται.μουθ ηρθε σε mail το εξης.

Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ
μέσω λογαριασμού της 9ΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους.
9ηλαδή : εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να
χρησιμοποιήσεις ( π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι
και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή
οτιδήποτε, μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο.
Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο
Παρακαταθηκών και 9ανείων και ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που
αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο.
Το ΤΠκ9 ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός δεν έχει πλέον
δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το ρεύμα). Το
υπόλοιπο ποσό ΜΠΟΡΕΙ να το διεκδικήσει δικαστικά!
ΚΙ Ε9M ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.
ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ 9ΥΣΚΟΛΑ ΝΑ «ΚΕΡ9ΙΣΟΥΝ» 9ΙΚΑΣΤΙΚΑ.
ΕΝΑ 9Ε9ΙΚΑΣΜΕΝΟ και ΤΕΛΕΙMΣΑΜΕ! 9ΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ.
ΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΝ9ΡΟΜΗ ΝΑ ΣΤΡMΣΟΥΝ....... ΝΑ 9M ΜΕΤΑ ΣΧΕ9ΙΟ
ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΧMΡΙΣ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΦΟΥΚΑΡΑ .....
- ΣΤΕΙΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΙΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΟΥ.
- ΜΗ ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ ...

Εγω που θελω να πληρωνω μονο για την ΕΡΤ, μπορω να κανω το αναποδο ?

Και αν μου κοψουν το ρευμα (λογικο αφου δεν θα το πληρωνω), που πρεπει να αποτανθω μιας και δεν θα μπορω να δω την ΕΡΤ (για την οποια θα πληρωνω στο ΤΠΚΔ) αλλα δεν θα μπορω αφου θα δεν θα εχω ρευμα ???

Που μπορω να διεκδηκησω τι δικαιο ???
Υπαρχει κανα δεδικασμενο για την περιπτωση αυτη ???

Άλλη μιά διάσταση του θέματος, είναι ότι εγώ πληρώνω Nova για να δώ ΕΡΤ. Είναι ο βασικός λόγος που πήρα Nova εδώ και 4 χρόνια, όταν μετακόμισα σε περιοχή ΝΑ προαστίων, με κάκιστο σήμα από τη κρατική τηλεόραση. Αρα, πληρώνω και 2 φορές την ΕΡΤ.

Αυτά σίγουρα ισχύουν και σήμερα που μιλάμε; Γιατί οι νόμοι και οι τροπολογίες, πώς ***** λέγονται αλλάζουν κάθε χρόνο σχεδόν. Και πολλές φορές δε μπόρεσα να βρώ τις πιο πρόσφατες.

Τελικά έχει δοκιμάσει κανεις να πληρώσει το ποσό στο ταμέιο παρακαταθηκών και δανείων να δεί αν το δέχεται η δεή ή όχι;

Τι μπορούμε να κάνουμε επιτέλους; έχω βαρεθεί να έχω πάγια 3πλάσια απο το ρευμα που έχω καταναλώσει :violent-smiley-030:

Προφανώς υπάρχει νεώτερος νόμος. Αντιγράφω απ' το site της ΔΕΗ

4.7 Γιατί πληρώνω με το λογαριασμό ρεύματος χρεώσεις υπέρ τρίτων (Δημοτικά Τέλη, Δημοτ. Φόρο, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και ΕΡΤ) και πως υπολογίζονται.

Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη βάσει του Ν.2130/93 να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.
Ομοίως, βάση των Νόμων 25/75, 29/76, και 1080/80, η ΔΕΗ υποχρεούται να εισπράττει τα υπέρ τρίτων ποσά των Δημοτικών Τελών και Δημοτικού Φόρου και βάση του άρθρου 21 του Νόμου 2644/98, να εισπράττει το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ και να διακόπτει την παροχή εάν αυτά δεν καταβάλλονται από τον πελάτη.

Η χρέωση των Δημοτικών Τελών (Δ.Τ.) του Δημοτικού Φόρου (Δ.Φ.) και του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) γίνεται σύμφωνα με τα χρεωσταία τετραγωνικά μέτρα που αναφέρονται στο έγγραφο του αρμόδιου Δήμου, το οποίο προσκομίζεται από τον πελάτη κατά την αρχική ηλεκτροδότηση.

Ο υπολογισμός γίνεται ως ακολούθως :

Για ΔΤ, ΔΦ :
(τ.μ. ακινήτου) Χ (συντελεστή Δ.Τ ή Δ.Φ.) Χ (ημέρες έκδοσης λογ/σμού)
365 ημέρες

Για ΤΑΠ :
(τ.μ. ακινήτου) Χ (τιμή ζώνης) Χ (παλαιότητα) Χ (συντ. ΤΑΠ) Χ (ημέρες έκδοσης λογ/σμού)
365 ημέρες

Η εισφορά υπέρ ΕΡΤ, με το Νόμο 3419/2005 (ΦΕΚ 297/6.12.2005), καθορίστηκε στην τιμή των 4,24€/μήνα. Με τον ίδιο Νόμο, μετά την 6.12.2005, δεν επιβάλλεται ανταποδοτικό τέλος (εισφορά) για τους μετρητές από τους οποίους ηλεκτροδοτούνται κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών, ανεξαρτήτως της χρήσης τους.

1) Ασχετο αλλα το ΤΑΠ επρεπε να ειχε ηδη καταργηθει αφου πληρωνουμε ΕΤΑΚ
2)Βαζουν ΕΡΤ ακομα και στα εργοταξιακα της ΔΕΗ προφανως για να βλεπουν οι εργατες οταν καλουπωνουν.

δεν ξερω αν ειναι το καταλληλο thread.ισως να ταιριαζει στα γενικα.μετακινηστε το αν χρειαζεται.μουθ ηρθε σε mail το εξης.

Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ
μέσω λογαριασμού της 9ΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους.
9ηλαδή : εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να
χρησιμοποιήσεις ( π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι
και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή
οτιδήποτε, μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο.
Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο
Παρακαταθηκών και 9ανείων και ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που
αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο.
Το ΤΠκ9 ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός δεν έχει πλέον
δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το ρεύμα). Το
υπόλοιπο ποσό ΜΠΟΡΕΙ να το διεκδικήσει δικαστικά!
ΚΙ Ε9M ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.
ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ 9ΥΣΚΟΛΑ ΝΑ «ΚΕΡ9ΙΣΟΥΝ» 9ΙΚΑΣΤΙΚΑ.
ΕΝΑ 9Ε9ΙΚΑΣΜΕΝΟ και ΤΕΛΕΙMΣΑΜΕ! 9ΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ.
ΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΝ9ΡΟΜΗ ΝΑ ΣΤΡMΣΟΥΝ....... ΝΑ 9M ΜΕΤΑ ΣΧΕ9ΙΟ
ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΧMΡΙΣ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΦΟΥΚΑΡΑ .....
- ΣΤΕΙΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΙΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΟΥ.
- ΜΗ ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ ...

Γιατι το Δ (κεφαλαίο) σου το βγάζει σαν 9 ;
Και το Ω (κεφαλαίο) σαν Μ;

Γιατι το Δ (κεφαλαίο) σου το βγάζει σαν 9 ;
Και το Ω (κεφαλαίο) σαν Μ;

Το είδα και εγώ και ήθελα να ρωτήσω, αλλά θέωρησα την ουσία του post πιό σημαντική..

Και σε μένα τα ίδια εμφανίζει. Μάλλον είναι θέμα διαφορετικής γραμματοσειράς καθότι το αρχικό κείμενο προήλθε από e-mail και κάτι δεν ταίριαξε στο copy-paste.

Re: Απάντηση: Λογαριασμος δεη +ερτ

Και σε μένα τα ίδια εμφανίζει. Μάλλον είναι θέμα διαφορετικής γραμματοσειράς καθότι το αρχικό κείμενο προήλθε από e-mail και κάτι δεν ταίριαξε στο copy-paste.

ετσι μου ηρθε το mail..

Ετσι για την ιστορια να σας πω οτι αυτο το ξεκινησε η Μελινα Μερκουρη και δεν πληρωνε ΕΡΤ. Ειχε οργανωσει και κινηση πολιτων που την ακολουθησε στο παραδειγμα της.
Βεβαια οταν βγηκε βουλευτης δεν ταιριαζε πλεον στο image της (να παει κοντρα στην πολιτεια-καθηστημενο που αυτη πλεον εκπροσωπουσε) και σταματησε την εν λογω ιστορια (απο παλιο δημοσιευμα της Ελευθεροτυπιας, τοτε στις καλες της εποχες)